標題: [疑似BUG回報] 法術書/錫杖 bug [打印本頁]

作者: wK_KinChung    時間: 2011-7-17 14:07     標題: 法術書/錫杖 bug

可以對敵方魔免單位使用,但是沒有效果 ( 但是卻會消耗自己mp跟CD時間 )

請解決
作者: bensonlau    時間: 2011-7-17 17:20

呢個算係bug嗎
作者: wK_KinChung    時間: 2011-7-18 16:40

當然算,好似你羽柴狂1技點人地魔免單位等人地完 ,如果好似1樓情況咁
咁樣1 點咪哂左1技,一係就全部都改哂佢
作者: 最終の作    時間: 2011-7-20 01:13     標題: 回復 3# 的帖子

咁改埋明智好沒=,=?
作者: bensonlau    時間: 2011-7-20 11:36

引用:
原帖由 最終の作 於 2011-7-20 01:13 發表
咁改埋明智好沒=,=?
咁就要改埋柳生上泉
作者: sorrysorry    時間: 2011-7-20 20:49

p.s按左人地魔免單位 會加變對自己友用
作者: Naliorz    時間: 2011-7-27 20:20

引用:
咁改埋明智好沒=,=?
明智招大車落魔免單位有用
就好似風卷咁
但係法術書車落魔免單位
點睇都無用吧
作者: wK_KinChung    時間: 2011-7-29 10:52

引用:
咁改埋明智好沒=,=?
我覺得你有少少無理取鬧

明智大絕就算對方魔免左,都有大絕後既炎龍劍效果,又或者可以作拖延戰術用途

但係我提出既疑似bug就冇...
作者: 罪靈    時間: 2011-8-25 07:51

咁都算bug   - -???
同你秀滿開大 人地魔水左你都一樣會出到姐
點解法書錫杖就唔可以??
作者: wK_KinChung    時間: 2011-8-26 22:51

引用:
原帖由 罪靈 於 2011-8-25 07:51 發表
咁都算bug   - -???
同你秀滿開大 人地魔水左你都一樣會出到姐
點解法書錫杖就唔可以??
明智大絕就算對方魔免左,都有大絕後既炎龍劍效果,又或者可以作拖延戰術用途

作者: wK_KinChung    時間: 2011-8-26 22:52

姐係我簡單d打個比喻
直江R技 秀柴W技
如果對方魔免左都禁到落去,但係冇效果,咁你地會點??

我唔係話一定要禁唔到,不過我想統一d
一係全部禁唔到,一係全部禁到冇效果   
作者: 唯一的羊    時間: 2011-8-26 23:13

引用:
原帖由 wK_KinChung 於 2011-8-26 22:51 發表

咁上泉柳生呢...冇炎龍劍效果la掛
作者: wK_KinChung    時間: 2011-8-26 23:53

引用:
原帖由 唯一的羊 於 2011-8-26 23:13 發表

咁上泉柳生呢...冇炎龍劍效果la掛
有得自身無敵幾秒,可以拖時間等自己友/救自己友
作者: 唯一的羊    時間: 2011-8-26 23:57

引用:
原帖由 wK_KinChung 於 2011-8-26 23:53 發表

有得自身無敵幾秒,可以拖時間等自己友/救自己友
ok,你咁講,我冇野好講....
我都可以話...多魔得濟..唔知用係邊..所以先咁...
而且e個唔係bug..明顯係技術問題
作者: 唯一的羊    時間: 2011-8-26 23:58

直江大bug

可以對敵方魔免單位使用,但是沒有效果 ( 但是卻會消耗自己mp跟CD時間 )

請解決

明唔明..唔關bug事
作者: 幻閃●狂刀    時間: 2011-8-27 00:35

我覺得你地樓上有問題...上泉招大 起碼拎黎拖人有用..但係你法書人地水左 你仲點到...
要CD同哂魔...可能本來你唔係點果條友....咁又點??變左咩用都真係冇哂...
作者: martin2k7    時間: 2011-8-27 01:56

引用:
原帖由 幻閃●狂刀 於 2011-8-27 00:35 發表
我覺得你地樓上有問題...上泉招大 起碼拎黎拖人有用..但係你法書人地水左 你仲點到...
要CD同哂魔...可能本來你唔係點果條友....咁又點??變左咩用都真係冇哂... ...
同意
成班人講野勁冇腦,就好似森仔3技暈人咁,如果人地水左,你禁3技都要扣魔同CD,咁都唔算BUG嗎?
作者: 奕嵐〃    時間: 2011-8-28 12:23

引用:
原帖由 wK_KinChung 於 2011-7-17 14:07 發表

請解決
$#大波可以對敵方魔免單位使用,但是沒有效果 ( 但是卻會消耗自己mp跟CD時間 )
作者: bensonlau    時間: 2011-8-28 13:04

嘈黎做咩呢..都唔知係咪bug雙方都有道理
電捲禁唔到魔免
上泉又禁到
大把例子
冇得嘈
等作者話事
作者: wK_KinChung    時間: 2011-8-28 18:14

引用:
原帖由 奕嵐〃 於 2011-8-28 12:23 發表

$#大波可以對敵方魔免單位使用,但是沒有效果 ( 但是卻會消耗自己mp跟CD時間 )
淺井T技 係唔可以指定對魔免單位使用的

作者: wK_KinChung    時間: 2011-8-28 18:15

引用:
原帖由 唯一的羊 於 2011-8-26 23:58 發表
直江大bug

請解決

明唔明..唔關bug事
直江T技 唔需要指定單位就能開動
作者: wK_KinChung    時間: 2011-8-28 18:16

引用:
原帖由 唯一的羊 於 2011-8-26 23:57 發表

ok,你咁講,我冇野好講....
我都可以話...多魔得濟..唔知用係邊..所以先咁...
而且e個唔係bug..明顯係技術問題
這只是你無理取鬧
作者: bensonlau    時間: 2011-8-28 19:05     標題: 回復 20# 的帖子

咁e技啦
都講左 嘈黎冇結果
作者: wK_KinChung    時間: 2011-8-29 00:03

引用:
原帖由 bensonlau 於 2011-8-28 19:05 發表
咁e技啦
都講左 嘈黎冇結果
e技可以閃埋去敵人身邊

你諗清楚先講啦不如,仲未知自己_左咩你
作者: martin2k7    時間: 2011-8-29 14:30

bensonlau你講野到底用唔用腦?
$# t技
唔係指定單位技,就好似佢既1技咁,
即係佢同電卷既分別係,電卷一定指定單位,而$# 1技 t技 就可以對空氣開
而你地話d咩直江t技個d,直江t技都係啦,要指定單位咩?

至於你話上泉明智大技,呢d技開左落去,可以拖時間,會戰時好有用,例如會戰直江羊左人準備大技,佢整招大技過去,就可以救到個隊友(btw,你講得出d咁既野,我相信你信長勁極有限)

同埋$# 2技都係啦,$# 2技就算人地水左,都會閃到過去,方便攻裝追殺

而講返樓主講既bug,就算人地水左,用落人地到,咩都唔會有,但就會扣魔,cd時間.
就好似電卷咁,如果人地水左,你電卷一樣可以禁落人地到,而人地唔扣血,但你扣魔,cd時間,我相信你都會覺得係bug掛???

我真係唔想串你,可惜,d咁簡單既野你都唔理解,仲要係到冷係野咁,真係頂你唔順
作者: bensonlau    時間: 2011-8-29 14:35     標題: 回復 25# 的帖子

第一.我講野用腦
第二.我亦講左 嘈黎有咩用?
咪話左比作者定奪
我冇話支持邊一方面
只係覺得嘈黎哂氣
可能係bug 但係唔到我地話事 最多提供意見
咁咪作者改囉 你嘈完又點姐
作者實知架wo 反正下一版都就出

另外.你講既(bensonlau你講野到底用唔用腦?)
我覺得唔算係1個提問
見到你講上面果度,真係當堂好火,如有冒犯.對不起~o~
可能作者食緊花生
笑緊你地嘈D咩

作者: martin2k7    時間: 2011-8-29 14:39

引用:
原帖由 bensonlau 於 2011-8-29 14:35 發表
第一.我講野用腦
第二.我亦講左 嘈黎有咩用?
咪話左比作者定奪
我冇話支持邊一方面
只係覺得嘈黎哂氣
可能係bug 但係唔到我地話事 最多提供意見
咁咪作者改囉 你嘈完又點姐
作者實知架wo 反正下一版都就出

另外.你 ...
你唔好係到講埋d廢話喇=.=
自己_完就叫人唔好嘈
而家你博做管理員啊?
講埋d野勁冇point,居然可以用呢個bug同上泉明智大技 $# 2技比

仲有,我理得佢係咪提問姐?我唔識vlan d rules,and i dont care either
最多咪ban ac,反正我玩開ggx,我唔似得你咁在意d 貼子數

仲有,你一尾話咩作者定奪,咁你一開始又回覆黎做咩呀?自打咀巴
作者: wK_KinChung    時間: 2011-8-29 14:40

會員 唯一的羊同bensonlau 正一有破壞冇建設
我夠知等作者定奪啦,唔係我開post黎做咩?
開黎為左同 d 智仔爭辯咩
作者: bensonlau    時間: 2011-8-29 14:41

引用:
原帖由 martin2k7 於 2011-8-29 14:39 發表
你唔好係到講埋d廢話喇=.=
自己_完就叫人唔好嘈
而家你博做管理員啊?
講埋d野勁冇point,居然可以用呢個bug同上泉明智大技 $# 2技比

仲有,我理得佢係咪提問姐?我唔識vlan d rules,and i dont care either:loveliness ...
(紅字)邊度我神早叫左你地嘈黎冇用/_\
講埋d野勁冇point,居然可以用呢個bug同上泉明智大技 <--關我咩事?
$# 2技比<--我錯 我認
我只係覺得你冇禮貌姐-.- 冇咩野既
作者: martin2k7    時間: 2011-8-29 14:50

引用:
原帖由 bensonlau 於 2011-8-28 13:04 發表
嘈黎做咩呢..都唔知係咪bug雙方都有道理
電捲禁唔到魔免
上泉又禁到
大把例子
冇得嘈
等作者話事

引用:
原帖由 bensonlau 於 2011-7-20 11:36 發表
咁就要改埋柳生上泉

唔該你睇下自己講過d咩先喇

我睇死你都係小4-中3個d傻仔,一日到黑上forum,見你咩post都回下,點啊?想做管理員咪去申請咯,不過我驚你申請完都冇人支持你,講埋d野諗都唔諗,定係覺得自己回覆多d,威d?

你一日到黑話等作者話事,既然係咁,點解你要回覆姐?

回覆完d point又廢

算喇,我都唔想同你嘈,反正我100%肯定呢個係bug,只有你d咁既傻仔先會係到嘈,一個你一個"唯一的羊"

唔知你兩個冇野做定點,係到笑人,講到好似人地錯自己岩咁,笑完喇,就話自己其實想人地唔好嘈,等作者黎定係咪bug,真係笑死人

作者: bensonlau    時間: 2011-8-29 14:58     標題: 回復 30# 的帖子

我知我講過
咁就要改埋柳生上泉
我講↑
係因為我既樓上講左改明智.只不過係寫埋另外2個出黎 咁就得罪你?

唔知你冇野做定係點,係度笑人,講到我好似錯哂自己岩哂咁,笑完喇,就話自己其實唔想同人嘈,話回覆人地d point廢,真係笑死人
↑改左少少,可以套用番係你身上

同埋你味答番我
自己_完就叫人唔好嘈
↑係邊度?(唔好同我講 我回2個post就叫_人
引用:
原帖由 wK_KinChung 於 2011-8-29 14:40 發表

會員 唯一的羊同bensonlau 正一有破壞冇建設
我夠知等作者定奪啦,唔係我開post黎做咩?
開黎為左同 d 智仔爭辯咩

比你提左一提 係wo 我地要回覆比意見 唔係作者話哂事 唔該哂

我可能都係比作者笑緊既傻仔之一/_\
我個人係認為呢個係bug 不過你要話我..我只可以話番你
以離題

作者: martin2k7    時間: 2011-8-29 15:06

引用:
原帖由 bensonlau 於 2011-8-29 14:58 發表
我知我講過
咁就要改埋柳生上泉
我講↑
係因為我既樓上講左改明智.只不過係寫埋另外2個出黎 咁就得罪你?

唔知你冇野做定係點,係度笑人,講到我好似錯哂自己岩哂咁,笑完喇,就話自己其實唔想同人嘈,話回覆人地d point ...
"我知我講過
咁就要改埋柳生上泉
我講↑
係因為我既樓上講左改明智.只不過係寫埋另外2個出黎 咁就得罪你?"

你咁講,咪即係支持人地既說話咯,咪即係你同意樓主所講既唔係bug,因為上泉,明智大技都可以點落魔免單位到,有冇講錯?

同埋你味答番我
自己_完就叫人唔好嘈
↑係邊度?(唔好同我講 我回2個post就叫_人

我想講既係"自己7完就叫人唔好嘈"

真係唔想同你嘈,嘈黎都晒時間,講野勁冇point,睇你第1-3頁d回覆都知你去到邊個程度
作者: bensonlau    時間: 2011-8-29 15:14     標題: 回復 32# 的帖子

你咁講,咪即係支持人地既說話咯,咪即係你同意樓主所講既唔係bug,因為上泉,明智大技都可以點落魔免單位到,有冇講錯?
↑你話支持人地既說話..但係當時我既立場係中立.只係純粹講下.我表達得唔好令你誤會既話.對唔住

我其實唔係好明 點為之有point 真心求教
我個人一直認為自己係中等程度(即是找找論點 說支持己方事情 不2方面看<--就這種)
但我相信 我不是小學程度(_你_)
有意教我的話.可以用短消息嗎

作者: martin2k7    時間: 2011-8-29 15:59

引用:
原帖由 bensonlau 於 2011-8-29 15:14 發表
↑你話支持人地既說話..但係當時我既立場係中立.只係純粹講下.我表達得唔好令你誤會既話.對唔住

...
你呃小D POST 認真D回覆咪得咯-.-你十個POST回9個
唔係唔得既,有需要咩?
作者: bensonlau    時間: 2011-8-29 16:27     標題: 回復 34# 的帖子

呃post又唔可以長命d 又唔可以有米d
又唔可以當飯食
我做咩要呃post 同埋 我邊度有呃post

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0