標題: crazy sky 場 = 好有問題 & 好差? [打印本頁]

作者: chlee2009    時間: 2011-5-8 14:02     標題: crazy sky 場 = 好有問題 & 好差?

現在crazy sky 場, 如果有vip進入, 會隨機踢一位玩家, 咁如果玩玩下, 自動比人踢左, 係米會好嬲?大家覺得這個場係米好有問題呢, 大家比下意見

我比個意見crazy sky la, 不如set password, 只係比vip入 la,費事其他人入去玩玩下, 比人踢, 將心比記, 如果你玩玩下比人踢, 你會覺得點呢?
作者: chlee2009    時間: 2011-5-8 14:36     標題: 有無人讚同我的意見

有無人讚同我的意見
作者: 24149421    時間: 2011-5-8 14:55

人地比得錢做vip就有人地ge做法...
你唔想比人踢出泥,咪比錢做vip lo
作者: gordon7803    時間: 2011-5-8 14:58

引用:
原帖由 chlee2009 於 2011-5-8 14:36 發表
有無人讚同我的意見

1. 你唔鐘意玩咪唔好玩
2. 如果番版set到pw就好啦
作者: chlee2009    時間: 2011-5-8 15:05     標題: crazy sky 的vip 要比錢?

crazy sky 的vip 要比錢? 唔識唔好亂講
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-5-8 15:13

每個場都既設定都係由場主決定,
玩家可以向場主提供意見,
但場主肯唔肯接受係另一回事
作者: toto345618433    時間: 2011-5-8 15:16     標題: 回復 5# 的帖子

佢似會錯意.. 原諒吧
作者: 22029205    時間: 2011-5-8 16:18

你做得街人就預左架啦
唔夠人你咪zip位囉
有friend入唔該你_埋一邊啦
作者: jun876    時間: 2011-5-8 16:33

由佢地自成一國啦
作者: rusell123    時間: 2011-5-8 17:28

vip要比會費嫁 (?
你唔鐘意咪唔好入
作者: 謝飛    時間: 2011-5-8 18:06

我都覺得如果要自己friend一齊玩咪設密碼等外人入唔到囉
作者: carlcarlto    時間: 2011-5-8 18:14     標題: 回復 5# 的帖子

對阿 , 一個月交足 50000 元就可以做vip@@

作者: rusell123    時間: 2011-5-8 18:19     標題: 12#

你那是lv.1會員
我lv.3 100000 wow
作者: A級﹑肥料    時間: 2011-5-8 18:27     標題: 13#

你的lv.3會員 100000
我白金vip 1000000000
作者: 笨乂小豬    時間: 2011-5-8 18:54

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: MoRn!nG    時間: 2011-5-8 19:37

超~
唔gur咪自己開場囉~
如果係我開場既話   洗乜整插件咁麻煩
有fd叫我開位咪隨手kick一件囉
最多咪單聲比你聽   比盡面架啦
作者: 後白痴時代    時間: 2011-5-8 19:41

問題係...
又唔係得佢個場,大不了入第2d場
唔爽的可以唔入...
作者: RDiver    時間: 2011-5-8 20:21

引用:
原帖由 chlee2009 於 2011-5-8 14:02 發表
不如set password, 只係比vip入 la,費事其他人入去玩玩下, 比人踢

引用:
原帖由 謝飛 於 2011-5-8 18:06 發表
我都覺得如果要自己friend一齊玩咪設密碼等外人入唔到囉

在 vLan 平台內,所有 L4D2 伺服器即使增設密碼(Password),但正確輸入後仍無法連接,難道你們沒有發覺嗎?

引用:
原帖由 rusell123 於 2011-5-8 17:28 發表

你唔鐘意咪唔好入

引用:
原帖由 後白痴時代 於 2011-5-8 19:41 發表

問題係...
又唔係得佢個場,大不了入第2d場
唔爽的可以唔入...

講真,如果樓主並非重視這伺服的存在,他就費事開帖批評,我相信當事人對該伺服多少都情有獨鍾的。

引用:
原帖由 MoRn!nG 於 2011-5-8 19:37 發表

超~
唔gur咪自己開場囉~
如果係我開場既話   洗乜整插件咁麻煩
有fd叫我開位咪隨手kick一件囉
最多咪單聲比你聽   比盡面架啦

我覺得此舉乃人之常情,比着你係場主 / 管理員,遇到伺服爆滿但得知有熟人 / 朋友加入,為免麻煩都會作出相同行為吧?如果你連呢點都無法理解,證明你還是初生之犢,EQ高極有限而已。

利益申報:我做伺服 Admin 咁耐,無因為熟人等所謂VIP而無理踢走任何玩家(街場)。

*見 MoRn!nG 你出現先黎湊下熱鬧。

作者: Keoeva    時間: 2011-5-8 20:49

如果SERVER有聲明, 咁你又入去 (即同意聲明), 咁SERVER既做法就冇問題.

如果SERVER冇聲明, 而又冇詢問你既意願, 咁SERVER既做法先有問題, 即使呢個做法係人之常情.

當然, 呢D小事大家通常都唔係好計較, 唔係好理佢岩唔岩. 因為大家都明.
而你有少少特別

*原本唔玩L4D2既我都唔會黎發言, 見「漣」你留COMMENT先黎吹番兩句

作者: kikal123    時間: 2011-5-8 20:59

樓主是不爽的,就自己開場
那自己開不了場,就要受氣...
這個世界就是這樣.....
作者: 謝飛    時間: 2011-5-8 22:06

引用:
原帖由 RDiver 於 2011-5-8 20:21 發表

在 vLan 平台內,所有 L4D2 伺服器無法增設密碼(Password),難道你們沒有發覺嗎?

講真,如果樓主並非重視這伺服的存在,他就費事開帖批評,我相信當事人對該伺服多少都情有獨鍾的。

我覺得此舉乃人之常情,比着你係場主 / 管理員 ...
但我有時入場時才發現需要輸入密碼
作者: RDiver    時間: 2011-5-8 22:14

引用:
原帖由 謝飛 於 2011-5-8 22:06 發表

但我有時入場時才發現需要輸入密碼
我岩岩修正,請自行參閱。
作者: lovesikfai    時間: 2011-5-8 22:38

挑 人地踢你 你咪轉場玩囉
邊個場都係咁講 人地有心踢你
你狂入去最終都係踢返出來 你玩L4D2為咩?鍊技術?串人?挑機?
玩下其他場唔洗死既
作者: Eternal_AnGeL    時間: 2011-5-8 22:51

我叫笑喵喵@@新手一名...專門比人SM
岩岩打黑嘉第4 章打完隻TANK 訓左係地
之後以為比ADMIN KICK 點知......
作者: 好人2    時間: 2011-5-8 22:59

點解宜家vlan d 人咁好笑?
自已開場玩當然同fd玩啦,係又嘈唔係又嘈
kick 你之前講聲算俾面你,唔講聲係正常
作者: 好人2    時間: 2011-5-8 23:00

引用:
原帖由 Eternal_AnGeL 於 2011-5-8 22:51 發表
我叫笑喵喵@@新手一名...專門比人SM
岩岩打黑嘉第4 章打完隻TANK 訓左係地
之後以為比ADMIN KICK 點知......
好慘慘啊~
作者: kwi000521    時間: 2011-5-8 23:07

唔怪得咁多人放棄vlan
作者: 學著成長    時間: 2011-5-8 23:13

場主開得個場並冇責任要為其他玩家做d乜野...希望同熟人玩非常正常

有意見可以提出,但如果係到開post 插的就非常無聊

真係冇禮貌都講句:有本事自己開場玩
作者: chlee2009    時間: 2011-5-8 23:54     標題: feeling

笑喵喵被kick , 感覺如何?
作者: Eternal_AnGeL    時間: 2011-5-9 00:05

引用:
原帖由 chlee2009 於 2011-5-8 23:54 發表
笑喵喵被kick , 感覺如何?
多謝關心
沒有感覺
只係唔知點解會咁JA>3<
作者: 9up    時間: 2011-5-9 00:35

引用:
原帖由 kwi000521 於 2011-5-8 23:07 發表
唔怪得咁多人放棄vlan
睇完#25既意見,非常同意你既講法
作者: 學著成長    時間: 2011-5-9 01:24

引用:
原帖由 9up 於 2011-5-9 00:35 發表

睇完#25既意見,非常同意你既講法
請留意此用戶發貼數量~~~
作者: kakiuryan    時間: 2011-5-9 14:42

其實我想問下樓主...你覺得我地每個現任vip係咪一開始入佢場玩就已經係vip?
我自己玩左L4D2大約一年, 一開始mud都唔識, 連多人對抗係mud都唔知...就入了sky場
當初佢地都"盬"棄我廢, 有踢過我(總唔只一次= =), 但唔同佢地玩得多又點樣同佢地熟呢??
由唔識ge陌生人到做到fd, 時間係必須的.
我反而有d奇怪為何當你知道我們有vip設置, 做到不是請我地加你vip, 而是上黎開post挑撥離間?
學R-Diver話, 我都相信你也是係sky場玩開, 但只是與我地不太熟...
如果你係有心ge, 我覺得你係應該繼續入黎玩, 同我地玩得熟d, 再提出申請vip,
不過作為誠意, 我覺得你應該先報上名來!
否則我只覺得你是因為俾我地sm得多, 不爽我地, 而上黎玩post玩野囉~!!!

By   56KiU
作者: deep31652706    時間: 2011-5-9 16:09

我覺得開場好慢..成日唔知等乜
等得黎又走左個
作者: hongkongfbi    時間: 2011-5-9 16:55

做得街場人就預左呢d事啦有時
不過如果真係有Friend入, 講聲先, 都好d o既
真係死唔走先Kick, 咁我都覺得合情合理
有時如果明自己係攝位, 就預左俾人彈o既一日
不過有唔爽, 又難怪o既, haha
作者: rusell123    時間: 2011-5-9 18:16

齊人先開波好過
10p7
or 9p6
_
而且sky開場大多時間都會親身上陣
當然等齊朋友先開波
其他走場多數係街客
作者: tn00199099    時間: 2011-5-9 18:17

我認為場主的確係有kick人/搞vip既自由同權力...但係打機真係有需要只滿足自己既朋友?而對街人有d不公平?.別人放出的空氣.你同樣會吸收.大家都是人.平心以論場主是一個有風度的人嗎?.是一個對他人好的人嗎?..他這樣行為是否有道理..

我諗E家個著眼點不是放在.,你唔鐘意就唔好入呢個場呢D問題.而係佢既做法,如果那些vip有正氣/有追求平等公平的心的話是不是有需要對sky講一下自己既意見呢?
作者: 笨乂小豬    時間: 2011-5-9 18:38     標題: 回復 33# 的帖子

KIU!!!  小豬十卜你!!!!!
作者: 學著成長    時間: 2011-5-9 18:39

引用:
原帖由 tn00199099 於 2011-5-9 18:17 發表
我認為場主的確係有kick人/搞vip既自由同權力...但係打機真係有需要只滿足自己既朋友?而對街人有d不公平?.別人放出的空氣.你同樣會吸收.大家都是人.平心以論場主是一個有風度的人嗎?.是一個對他人好的人嗎?..他這樣 ...
理性討論: 場主開場點解要對任何人負責? 純粹義務性質的工作。

我覺得所有場主願意花時間 精神開SER 搞插件非常值得尊重,因為佢地冇咁的責任,佢地冇收我地$。係你要求人地 比你一D野的同時,你先問下自己,你又付出過D乜野?

BY THE WAY 場主開場已經免費提供一個平台你玩。
作者: tn00199099    時間: 2011-5-9 19:38

引用:
原帖由 學著成長 於 2011-5-9 18:39 發表

理性討論: 場主開場點解要對任何人負責? 純粹義務性質的工作。

我覺得所有場主願意花時間 精神開SER 搞插件非常值得尊重,因為佢地冇咁的責任,佢地冇收我地$。係你要求人地 比你一D野的同時,你先問下自己,你又 ...
我好同意你咁講,不過人對人好係不需要理由的吧。
作者: Keoeva    時間: 2011-5-12 19:55

引用:
原帖由 學著成長 於 2011-5-9 18:39 發表

我覺得所有場主願意花時間 精神開SER 搞插件非常值得尊重,因為佢地冇咁的責任,佢地冇收我地$。係你要求人地 比你一D野的同時,你先問下自己,你又 ...
為什麼場主開場不用對任何人負責?你認為一個值得尊重的人需不需要尊重別人?
作者: lfd2gagmode3    時間: 2011-5-13 18:31

引用:
原帖由 chlee2009 於 2011-5-8 14:36 發表
有無人讚同我的意見
我讚同你的意見,亦非常同情你的遭遇

千祈唔好玩e個server   

btw: crazy server 個垃圾 admin 係選擇性執法
絕對稱得上"白色恐怖"

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=349840

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=350363&extra=page%3D2

作者: lfd2gagmode3    時間: 2011-5-13 18:32

引用:
原帖由 Keoeva 於 2011-5-12 19:55 發表

為什麼場主開場不用對任何人負責?你認為一個值得尊重的人需不需要尊重別人?
我非常同意你的說法

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=364309&extra=page%3D1

btw:主要入此場之玩家:
carlcarlto(UID: 918165) < L4D2player name: andy >
kanakana(UID: 1662617)
符碌精(UID: 585843) < L4D2player name: 加奈 >
Pvt.Allen(UID: 1265282)
學著成長(UID: 1246429)
rusell123(UID: 1580248)
kikcc(UID: 895147)
carlcarlto(UID: 918165) < L4D2player name: andy >

作者: lfd2gagmode4    時間: 2011-5-15 12:49

引用:
有無人讚同我的意見
我讚同你的意見,亦非常同情你的遭遇

btw:千祈唔好玩e個server

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=349840
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=350363&extra=page%3D2
作者: lfd2gagmode4    時間: 2011-5-15 12:49

引用:
原帖由 Keoeva 於 2011-5-12 19:55 發表

我非常同意你的說法 !

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0