標題: 主力之道 [打印本頁]

作者: vaCanT.ByeMe    時間: 2011-4-30 02:55     標題: 主力之道

主力分4道

霸道:
優點:打法進取,比較以壓人為主,較適合定位>打壓類主力,百地/數正(可以充分利用壓人主力打壓對手) 其次是雜賀 信長.
缺點:霸氣太強走火入魔,太壓的話好容易被人抓死而反壓.

王道:
優點:打法平均,比較以反揮角色用處的打法,以平穩吃兵為主,配合尾刀技巧成為中後期角色,較適合定位>吃兵型主力,信玄/2龍/長宗/槍神...之類的(大機會肥到,因為由於打法比霸道型保守,失誤機會相對較少)
缺點:沒有霸道主力的瘋狂壓人壓力,所以不太適合玩數正/百地這類前期狂壓英.

鬼道:
優點:打法以輔手為基礎,尾刀技術不太出眾,比較多用洗兵類裝備配合食兵或者保命,能減少被狂抓的風險,較適合定位>半主力型/雙型主力,信長/百地(有輔助手的觸覺配合攻防)
缺點:由於多使用技能食兵主力,所以不及王道主力的食兵持續力.

魔道:
優點:具備以上3種打法,能充分發揮任何打手角色的優點,互補長短,打法百變,深不可測,以及高速食兵技術見稱,定位>所有.
缺點:唯獨沒有霸道主力的瘋狂壓力.

睇下各位係邊類了
作者: 爺爺泡的女    時間: 2011-4-30 03:01

鬼道:
優點:打法以輔手為基礎,尾刀技術不太出眾,比較多用洗兵類裝備配合食兵或者保命,能減少被狂抓的風險,較適合定位>半主力型/雙型主力,信長/百地(有輔助手的觸覺配合攻防)
缺點:由於多使用技能食兵主力,所以不及王道主力的食兵持續力.

作者: wuho.    時間: 2011-4-30 03:02

無影片學人輔手之道...走啊!!!!!!!!111
作者: vaCanT.ByeMe    時間: 2011-4-30 03:04

引用:
原帖由 wuho. 於 2011-4-30 03:02 發表
無影片學人輔手之道...走啊!!!!!!!!111
影片會造成視覺產生錯覺 而文字是比較清晰的表達方法了
作者: a6801119    時間: 2011-4-30 03:05

引用:
原帖由 vaCanT.ByeMe 於 2011-4-30 03:04 發表

影片會造成視覺產生錯覺 而文字是比較清晰的表達方法了
這叫紙上談兵
作者: ♦Hk黑帮♦    時間: 2011-4-30 03:07

魔道
作者: Dunart.    時間: 2011-4-30 03:26

我是神道

一出來便主持大局,穩定一切,一招ko對面5隻英,再吼一聲飛到大本 不動如山般運氣擊碎大本
作者: vaCanT.ByeMe    時間: 2011-4-30 03:32

引用:
原帖由 Dunart. 於 2011-4-30 03:26 發表
我是神道

一出來便主持大局,穩定一切,一招ko對面5隻英,再吼一聲飛到大本 不動如山般運氣擊碎大本
人兄你應該唔係玩緊信長 唔通你玩緊 外掛online??
作者: ts05290093    時間: 2011-4-30 03:38

我4種都不是 :( :( :(
作者: vaCanT.ByeMe    時間: 2011-4-30 03:41

引用:
原帖由 ts05290093 於 2011-4-30 03:38 發表
我4種都不是 :( :( :(
仲未入道的人要選擇一定屬於自己的道了
作者: 瘋小孩☆    時間: 2011-4-30 03:41

不錯的貼...
但這是一些中~高手才明白的道理
對著新手
他們只是會說  "這叫紙上談兵"
作者: ts05290093    時間: 2011-4-30 03:42

引用:
原帖由 瘋小孩☆ 於 2011-4-30 03:41 發表
不錯的貼...
但這是一些中~高手才明白的道理
對著新手
他們只是會說  "這叫紙上談兵"
難怪我會說這叫紙上談兵"
作者: 飛機之突破    時間: 2011-4-30 04:06

霸道
我玩槍神一開波就清酒係咁追住人射
玩信長只會打人先出技,食兵只會普攻
作者: 媽媽是處女    時間: 2011-4-30 06:49

我是陰道 ......
作者: 花小俊    時間: 2011-4-30 07:05

你覺得我咩道呢?
作者: 殤〥小蕉    時間: 2011-4-30 07:37

我可能系王道:
優點:打法平均,比較以反揮角色用處的打法,以平穩吃兵為主,配合尾刀技巧成為中後期角色,較適合定位>吃兵型主力,信玄/2龍/長宗/槍神...之類的(大機會肥到,因為由於打法比霸道型保守,失誤機會相對較少)
缺點:沒有霸道主力的瘋狂壓人壓力,所以不太適合玩數正/百地這類前期狂壓英.

多謝樓主既分享
作者: 呀東☆    時間: 2011-4-30 08:14

似 膠 來   
作者: rEborn-_-    時間: 2011-4-30 08:44

人稱力霸道既鴻哥
    一lv首先搵四條廢柴幫我捉到佢肥唔起 我再出四把打刀壓佢再食兵 打刀轉神息之後 我就做了魔神暴走力霸王
作者: fu_ng﹏    時間: 2011-4-30 08:53

洛歌話我係鬼道主力   
作者: y_yE    時間: 2011-4-30 09:36

魔道=廢up-.-
作者: 鬼.健    時間: 2011-4-30 09:37

魔道:
優點:具備以上3種打法,能充分發揮任何打手角色的優點,互補長短,打法百變,深不可測,以及高速食兵技術見稱,定位>所有.

作者: L-KKK    時間: 2011-4-30 09:41

咁可樂你自己呢
作者: 黃金右腳    時間: 2011-4-30 09:41

我修羅道的
見人就殺 不淆送300  有一番就買血旗 爆450 有回血 冇力道
作者: DisEw2.pm.    時間: 2011-4-30 09:45

可樂又開膠post
作者: 我要殺人    時間: 2011-4-30 09:51

貧道                                     .
作者: 我實屠7你    時間: 2011-4-30 09:57

好详细

作者: 餛飩麵    時間: 2011-4-30 10:25

引用:
原帖由 Dunart. 於 2011-4-30 03:26 發表
我是神道

那樣你不是玩信長的了,你這樣的掛真是變態
作者: 忘我戰鬥哥    時間: 2011-4-30 10:37

你之前已經講過了.不過我唔記得左係邊種
作者: ☆咖啡》〝    時間: 2011-4-30 10:54

魔道

就係無霸氣
作者: rkjcnvo123    時間: 2011-4-30 11:07

真係唔係好清楚
作者: ★凍咖啡〞    時間: 2011-4-30 11:19

樓主不要紙上談兵喇
整片先多人睇嫁ma
作者: qwert9132    時間: 2011-4-30 11:31

道:

作者: silly_david    時間: 2011-4-30 11:48

實戰才是最重要...
作者: ansonlmk    時間: 2011-4-30 11:51

阿市攻型反壓百宇  這是什麼道/3\?
作者: 肥料救星    時間: 2011-4-30 11:56

樓主咪信口開河
我都唔知你up咩
出示實質例子
唔係紙上談兵冇分別
姐係=up廢話
作者: 乂豆腐仔    時間: 2011-4-30 12:11

王道:

作者: 森囉    時間: 2011-4-30 12:14

引用:
我是神道

返青山啦 放完假喇
作者:  ゞ微風κ.    時間: 2011-4-30 12:19

魔道:
作者:  ゞ玩具●    時間: 2011-4-30 12:20

魔道:
作者: ★_、1s.雞    時間: 2011-4-30 12:23

我係鬼道
作者: 沁曖★小羊    時間: 2011-4-30 12:26

可樂
睇泥我要改改霸道了
作者: HuNgl0ve    時間: 2011-4-30 23:21

樓主講得幾有道理..
不過我覺得主力既話如果要全部都識
作者: L_Ming.    時間: 2011-4-30 23:22

王道,黃色既尿道
作者: 假神父    時間: 2011-4-30 23:24

我係王道 
作者: ThECaRzYDoG    時間: 2011-4-30 23:27

胡說八道
作者: sai2-    時間: 2011-4-30 23:30

鬼道:

樓主自創??
唔錯wo
作者: 小妖0v0    時間: 2011-4-30 23:31

應該係霸道...
又射人又尾到兵
作者: 星月§萌    時間: 2011-5-1 15:49

打信長都有分咩道咩道
我覺得你係 : 上腦道
優點:懂得如何打信長學識大推人生的道理..但是只係一隻普通的戰國遊戲可以mix埋1 d根本同信長冇關係的東西 如:漫話 武俠 科幻  發出前所未有的威力post  擊退所有vlan論壇的post
成為史上最有霸氣的樓主
缺點:上腦太強走火入魔,太上腦的話好容易被人捉入去青山進行實驗
作者: Ms.Babii    時間: 2011-5-1 16:59

我要入魔道-_-
作者: 風花雪月。    時間: 2011-5-1 17:01

王道
作者: 屎神『流』    時間: 2011-5-1 17:19

我霸道加王道
作者: a40579847    時間: 2011-5-1 18:02

玩開王道+鬼道
我的王道下下等
鬼道則下等
作者: 乂細K乂    時間: 2011-5-1 18:24

我系天道^^!
作者: 肥料森    時間: 2011-5-1 18:30

冇人夠我勁的說

我就是肥料道
一開波直沖大本gg
作者: MmmN    時間: 2011-5-1 18:37

我是霸道~~~~真人同信長都有非一般的霸氣 無論主力/輔手 都會以壓路及食兵唯先 但我不會有霸道的缺點 因為我的戰友們會幫我殺掉那些"想捉我/自以為可以殺到我的人"所以就算你是神道也好  沒有戰友們的幫助 你也不會肥起 因為你是不可能1打5
作者: kI‵    時間: 2011-5-1 19:14

e道  
作者: 龘鵪    時間: 2011-5-1 19:56

vaCanT.ByeMe
新手上路
帖子47
積分0
金錢-20 金幣
級數0 Lv
團隊凝結
作者: ☠_小叉    時間: 2011-5-1 19:57

霸道和王道         。         
作者: bensonlau    時間: 2011-5-1 19:58

我係人道
作者: -DarKPoNG    時間: 2011-5-1 20:00

原來我算係魔道 ~_~  貼主 我可唔可以拜師?
作者: Mr.Fishv3v    時間: 2011-5-1 20:01

我是培恩六道
作者: 夙願    時間: 2011-5-1 20:43

分開 上風和下風 比較好吧
打法分別太大了
作者: -★Fai-_l0k.    時間: 2011-5-1 21:15

王道:

作者: =[]    時間: 2011-5-1 21:20

魔道:
作者: ヾ殘虐.★    時間: 2011-5-1 21:25

有冇天道嫁?!
我行我素才是王道;)
作者: ☆Twins↗健    時間: 2011-5-1 21:45

樓主好似講緊死神- - 駁道123獅子大炮 之類果d- -
作者: rickychoi999    時間: 2011-5-1 21:58

我係無間道,專走彌敦道
作者: 電腦(昔通)    時間: 2011-5-1 22:02

引用:
我是神道

上完網就夠鐘食藥架la
作者: WaTer[-_-]fisH    時間: 2011-5-1 22:54

我成魔了

魔道:
作者: siu_kit24    時間: 2011-5-2 20:01

引用:
原帖由 rickychoi999 於 2011-5-1 21:58 發表
我係無間道,專走彌敦道
堅係好笑     
作者: vaCanT.AsI    時間: 2011-5-13 23:02

我是王道+鬼道
作者: ribbish_豪    時間: 2011-5-13 23:08     標題: 回復 7# 的帖子

笑左.............
作者: 善忘﹏Wing    時間: 2011-6-6 12:47

霸道 初期槍神出個回血壓到本多喊
作者: [深邃]AE86    時間: 2011-6-6 12:55

神都係人  我都人道~~~~
作者: ★D-RoXL輝    時間: 2011-6-6 13:01

霸道
次次食好多兵壓路好勁
但都走火入魔比人捉

作者: 鬼塚の作    時間: 2011-6-6 13:02

鬼道:

作者: 狂♂    時間: 2011-6-6 13:32

鬼道:

作者: 四射    時間: 2011-6-6 13:45

王道:

我吾會壓人壓到好入(團戰)
作者: bbwarrior    時間: 2011-6-6 13:48

樓主好有學問,不過係乞丐???
作者: kb1mn1123852    時間: 2011-6-6 13:51

我係SK-II   肌道
作者:  ̄▼ ̄    時間: 2011-6-6 13:53

天道

以甲鬥王戰術為主

主要用必殺技取勝
作者:  -Misu.wind    時間: 2011-6-6 14:40

王道:
但是我是玩數正的
作者: ak43    時間: 2011-6-6 14:55

我應該係M到   
作者: 神sAI    時間: 2011-6-6 15:51

kai post
作者: TK.woodyk    時間: 2011-6-6 15:58

神道

6樹枝出街
作者: 克熊    時間: 2011-6-13 01:55

其實我係唔知道--|
作者: 暗蠍✖    時間: 2011-6-13 04:22

霸道:
優點:打法進取,比較以壓人為主,較適合定位>打壓類主力,百地/數正(可以充分利用壓人主力打壓對手) 其次是雜賀 信長.
缺點:霸氣太強走火入魔,太壓的話好容易被人抓死而反壓.

王道:

鬼道:

魔道:
4種都齊
作者: lmEn.    時間: 2011-6-13 05:24

多謝樓主分享...
作者: 秋月華    時間: 2011-6-13 05:56

向鬼道進發中
作者: BaBySkY__    時間: 2011-6-13 06:19

魔道:
作者: -淺井長政-    時間: 2011-6-19 00:31

好實用...**侮辱成份**字數123321
作者: ★S-yiU-_    時間: 2011-6-19 00:32

王道:

作者: ξ°奶ㄦ*    時間: 2011-6-19 00:35

王道:
作者: Br皇族    時間: 2011-6-19 00:41

真係有dd 紙上談兵feel

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0