標題: [完成] 單挑: robinzancf vs EsCapE.Man [打印本頁]

作者: 系統消息    時間: 2011-4-16 14:25     標題: 單挑: robinzancf vs EsCapE.Man

遊戲類型: 信長英雄賽
比賽模式: 單挑 1 VS 1
地圖版本: 信長之野望 F12.2B
比賽限期: 2011年04月19日 23時59分
抽籤說明: 由參賽者按 ? 號抽籤, 數字由 1 至 9, 數字大者選陣型或開場。
比賽規則: 敬請認真閱讀 比賽規則, 違規可能會被罰停賽

[iframe=http://www.ipve.com/bbs/vlan_nob_hero_game.php?pair_id=1164,200]LIST[/iframe]

作者: EsCapE.Man    時間: 2011-4-16 14:51

加我msn: [email protected]
作者: robinzancf    時間: 2011-4-16 15:27

你9
我唔洗抽啦
要咩
作者: robinzancf    時間: 2011-4-16 16:43

打到我個心跳得好快...
作者: EsCapE.Man    時間: 2011-4-16 16:47

唉..果次比你殺左 唔係有得打
作者: EsCapE.Man    時間: 2011-4-16 17:09

3.期間禁止於上/下路活動, 除非追殺或逃亡

18分鍾信長帶國崩係下路活動   但我英雄係中路 佢滿血

點解佢可以行下路?:

就算出左忍跟佢 佢入左下路150 有2個箭塔 照忍 都唔會跟到bor..會唔會有小小唔fair?
作者: robinzancf    時間: 2011-4-16 17:21

你都識講
你隻英係中路
你隻忍係度跟我
姐係你叫我行番去中路camp=.=?
作者: EsCapE.Man    時間: 2011-4-16 17:23

引用:
原帖由 robinzancf 於 2011-4-16 17:21 發表
你都識講
你隻英係中路
你隻忍係度跟我
姐係你叫我行番去中路camp=.=?
但係 唔係追殺/走佬 你入完下150 再行下路黑位 兜上龜位 爆  咁都得 ?

我爆緊你450 第二座果陣已經奇怪緊 點解你會無啦啦係 我左塔出現 放國崩  

我諗極都諗唔明你點行   睇番rp先知你行下路LOR

係就算隻忍跟住..果陣我未出忍

但不論出不出忍 我覺得行下路就唔岩LOR

作者: 小飛豬    時間: 2011-4-16 17:31

既然出現爭議,睇完rp后,我再作出裁判。
作者: EsCapE.Man    時間: 2011-4-16 17:40

55  我係覺得佢行下路 唔岩姐   佢出忍出到無兵力 我仲有大把 時間拖長番少少有機會的
作者: LeUnG_梁    時間: 2011-4-16 17:42

我就咁覺得既 如果吾比行下路- -
不如叫作者整條得中路既圖出黎啦- - 地圖就系要黎善用
姐系咁如果你買忍 d忍歸系下路 又吾比- -? 咩叫偷爆 求答- -
作者: EsCapE.Man    時間: 2011-4-16 17:44

等飛豬睇吧
作者: robinzancf    時間: 2011-4-16 17:48

咁你打個個msn都唔係真
唔通你又輸?
作者: 〝嫩*    時間: 2011-4-16 17:53

下路入去真係有小小問題
作者: robinzancf    時間: 2011-4-16 17:58

EsCapE.Man        9       
MSN        [email protected]

加我msn: [email protected]
咁我夠可以話你假資料
作者: robinzancf    時間: 2011-4-16 17:59

http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... 7&page=1#pid3596058

http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... 0&page=1#pid3575632

http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... 2&page=1#pid3596050
玩晒啦

小心3個入晒圍
自己抽中打自己
唔知點算好
作者: EsCapE.Man    時間: 2011-4-16 18:00

yes 我朋友報完唔玩比我的  

我自己個father 已經vs左團友了

代得玩 用番自己msn姐

作者: LeUnG_梁    時間: 2011-4-16 18:04

代玩同請槍有咩分別/.\..嗚 仲學人話規則,,真是無語了= =
作者: robinzancf    時間: 2011-4-16 18:05

引用:
原帖由 LeUnG_梁 於 2011-4-16 18:04 發表
代玩同請槍有咩分別/.\..嗚 仲學人話規則,,真是無語了= =
有分別
淨係代玩同請槍
兩個字點打已經唔同
作者: EsCapE.Man    時間: 2011-4-16 18:06

我指既代玩 係由頭到尾都係我一個人打  唔信叫飛豬ckck 係唔係場場都係我個ip打

佢地夠lv 但唔玩 叫佢地幫手報比我玩都唔得?

作者: robinzancf    時間: 2011-4-16 18:11

叫佢地幫手報
又打果個msn
唔係打你果個msn?
作者: robinzancf    時間: 2011-4-16 18:13

引用:
原帖由 EsCapE.Man 於 2011-4-16 18:06 發表
我指既代玩 係由頭到尾都係我一個人打  唔信叫飛豬ckck 係唔係場場都係我個ip打

佢地夠lv 但唔玩 叫佢地幫手報比我玩都唔得?
姐係呢個ac係你fd既啦?
作者: EsCapE.Man    時間: 2011-4-16 18:19

重點係你係game到做呀 明唔明
第一屆同第二屆
個d都係拎唔到錢
達浪達浪 填錯身份證都係無$拎姐
填唔岩既  最多都係無錢   

我唔要錢 剩係要玩 要個名 唔得?

要岩msn好簡單姐      開3個msn  3個ac 一人一個   我廢事做炸 又唔係貪錢

講咁多都無用...等飛豬判吧

佢判我輸 我自然潛水了

作者: robinzancf    時間: 2011-4-16 18:55

等小飛豬決定吧
作者: ansonlmk    時間: 2011-4-16 18:58

兜下路位 根本就唔岩   個規舉講到明 除左逃亡 唔係都唔可以活動係上/下路   自己犯左規在先重惡人先告狀-.-
作者: EsCapE.Man    時間: 2011-4-16 19:00

樓上的 唔好再講了  誰對誰錯都好 都要等飛豬判      唔好再火上加油
作者: ansonlmk    時間: 2011-4-16 19:03

引用:
原帖由 EsCapE.Man 於 2011-4-16 19:00 發表
樓上的 唔好再講了  誰對誰錯都好 都要等飛豬判      唔好再火上加油
我個人意見姐  難道vlan會員不能發表個人意見?  要你管? 你是誰?
作者: robinzancf    時間: 2011-4-16 21:11

謝了飛豬
作者: 小飛豬    時間: 2011-4-16 21:17

賽果有效
對手提出異議,是否違規,走下路之嫌疑,以下是本站作出的解析。

圖一:
圖為對手購買下(白色框框),只是從側面攻入,並非,由下路攻入。

圖二:
何為上下路定義,請留意(黑色框框)

比賽規則: 3.期間禁止於上/下路活動, 除非追殺或逃亡
如果大家認真可以發現,上/下路雖然無出兵,但依然有建築物以及2只哨兵,規制禁止的正是這些,對手不能夠在非追殺或非逃亡時候去攻擊或者擊殺之。

最後感想:這場比賽真的好激烈,可以說勝出的關鍵在 下忍,直江好可惜,一開始擁有一定數目的 下忍,令我不覺的是為何要將下忍跟在身邊,(信長一下大決,死曬)。可能有其他想法吧,但一下比信長殺曬,真的好可惜。這只是我個人見解,不喜勿插。

圖片附件: 111.jpg (2011-4-16 21:17, 29.02 KB) / 該附件被下載次數 43

圖片附件: 222.jpg (2011-4-16 21:17, 32.15 KB) / 該附件被下載次數 63

作者: EsCapE.Man    時間: 2011-4-16 21:21

哦= =ok  咁姐係下次我full血 都可以係下路150 ?

咁我仲想問多樣野 織田下路外塔黑條黑路 都行得?

仲有...我唔係話佢d忍 我係話佢隻英=.= 18mins 入左下150wor 呢個point 講唔通

作者: 〝嫩*    時間: 2011-4-16 21:22

睇黎我5月要出手
作者: robinzancf    時間: 2011-4-16 21:23

引用:
原帖由 EsCapE.Man 於 2011-4-16 21:21 發表
哦= =ok  咁姐係下次我full血 都可以係下路150 ?

仲有...我唔係話佢d忍 我係話佢隻英=.= 18mins 入左下150wor 呢個point 講唔通 ...
但依然有建築物以及2只哨兵,規制禁止的正是這些,對手不能夠在非追殺或非逃亡時候去攻擊或者擊殺之。
作者: EsCapE.Man    時間: 2011-4-16 21:26

咁規則 咪應該改改lo 佢e+打果d字 有少少誤導成份 令人以為唔落得下路 ?                         但e加照佢所講  下路150都入得

3.期間禁止於上/下路活動, 除非追殺或逃亡

你行下路國崩果陣我先係忍者屋度出緊忍..

因為我睇個rp 你係成隻英雄企入下路150的 之後再行入黑位 兜上去

作者: robinzancf    時間: 2011-4-16 21:26

引用:
原帖由 EsCapE.Man 於 2011-4-16 21:21 發表

仲有...我唔係話佢d忍 我係話佢隻英=.= 18mins 入左下150wor 呢個point 講唔通 ...
仲有你隻忍係出面
我係逃亡-.=.=.=.=.-.=-.
作者: robinzancf    時間: 2011-4-16 21:28

引用:
原帖由 〝嫩* 於 2011-4-16 21:22 發表
睇黎我5月要出手
睇黎我5月不會參加了
作者: 小飛豬    時間: 2011-4-16 21:28

引用:

在自己的版圖內是容許的。可能規則寫的不是太清楚,有誤導。

規則原因,上面我已經解析左。算是灰色,但合理,因為是站在自己的下路。除非他站在你的下路那就不同講法啦。
在講整場比賽,雙方得分,都是在中路產生,符合比賽原則。
作者: EsCapE.Man    時間: 2011-4-16 21:29

=.= 點會 企係對手 上下路 有塔射嫁wor
作者: 小飛豬    時間: 2011-4-16 21:31

引用:
原帖由 EsCapE.Man 於 2011-4-16 21:29 發表
所以了,為何不可呢。接受賽果吧,你都打得好精彩,可能只是欠缺少少時間以及運氣。

歡迎繼續報名挑戰。
作者: robinzancf    時間: 2011-4-16 21:31

引用:
原帖由 EsCapE.Man 於 2011-4-16 21:29 發表
世事無絕對
作者: LeUnG_梁    時間: 2011-4-16 21:32

我都黎講句吧- - 佢企系下路 ,你未去爆佢野囉= = 佢企自己下路又殺你吾到既- -
你可以當佢掛機姐
作者: EsCapE.Man    時間: 2011-4-16 21:33

ok anyway 判左  我就接受吧
作者: 小飛豬    時間: 2011-4-16 21:33

點都好,有疑問就提出來,等大家解析清楚,避免發生誤會。
作者: ansonlmk    時間: 2011-4-16 21:34

照小飛豬既講法黎計 禁止上/下路活動  原來係指係敵軍既上下路活動 係自己軍既上下路活動=合情合理  咁規舉就咪寫住禁止上/下路活動la      我睇左個rp 覺得隻直江出齊忍者睇哂d位 根本如果佢唔係行下路兜上去係贏唔到 因為下路 上路位 全部都有忍者眼 咁樣兜路法都當佢贏   咁好心vlan搞個英雄賽 規舉就寫明 禁止出入"敵軍"上/下路 活動la 有冇搞錯呀?

係計既話   雙雙否決 總好過比有灰色地帶的玩家贏  齊齊雙雙否決更為合理

作者: EsCapE.Man    時間: 2011-4-16 21:36

規制禁止的正是這些,對手不能夠在非追殺或非逃亡時候去攻擊或者擊殺之。

不能夠在非追殺或非逃亡時候去攻擊或者擊殺之。  唔明

唔係追殺/走佬 又點殺=.= 姐係點
作者: 小飛豬    時間: 2011-4-16 21:36

引用:
原帖由 ansonlmk 於 2011-4-16 21:34 發表
照小飛豬既講法黎計 禁止上/下路活動  原來係指係敵軍既上下路活動 係自己軍既上下路活動=合情合理  咁規舉就咪寫住禁止上/下路活動la      我睇左個rp 覺得隻直江出齊忍者睇哂d位 根本如果佢唔係行下路兜上去係贏唔 ...
感谢指点。
作者: EsCapE.Man    時間: 2011-4-16 21:40

其實 輸唔係問題 我最不爽係 出完d眼 都見唔到佢 之後突然彈出黎             

我心諗 仲勁過服部半藏
作者: ansonlmk    時間: 2011-4-16 21:41

引用:
原帖由 小飛豬 於 2011-4-16 21:36 發表

感谢指点。
條友行過下路再經過龜位 應該叫做下路活動吧? 佢行既位應該係聯合軍下路既附近=[ 咁都唔雙雙否決 會令vlan玩家懷疑小飛豬你既決定wor   因為你講既上下路偉論太空泛吧? 你咁計的話 上/下路塔前 只要唔比個塔前射中 都可以行過 咁都唔算犯規就真係無野好講    支持雙雙否決
作者: robinzancf    時間: 2011-4-16 21:41

引用:
原帖由 ansonlmk 於 2011-4-16 21:41 發表
條友行過下路再經過龜位 應該叫做下路活動吧? 佢行既位應該係聯合軍下路既附近=[ 咁都唔雙雙否決 會令vlan玩家懷疑小飛豬你既決定wor   因為你講既上下路偉論太空泛吧? 你咁計的話 上/下路塔前 只要唔比個塔前射中  ...
龜位可以話係cp位
作者: EsCapE.gag    時間: 2011-4-16 21:42

唔洗怕 你仲有2個ac
作者: EsCapE.Man    時間: 2011-4-16 21:43

唔係呀 佢既意思應該係 話你係經下路個黑位去龜位

而唔係行熊位去龜位    

我應該冇get錯
作者: NiGhTskY_    時間: 2011-4-16 21:43

我果場都係對手行去名刀再行去下路等大回好  不過小飛豬話唔計  個規則真係有小小問題
作者: ansonlmk    時間: 2011-4-16 21:46

我覺得如果由3狼位上熊位再上龜位再去爆 就無問題 依加事實就係條友行去下路轉角位 之後向上行經過名刀(高波如果有眼可以照到下路戈條直路)之後再直上龜位 咁都唔叫下路活動   咁英雄賽禁止上下路活動依條規舉都無用  if係咁樣 早知我都玩兜上下路爆人塔la 兜過哂人地d忍眼 已經無敵哂  係唔係先?

作者: EsCapE.Man    時間: 2011-4-16 21:51

姐係 以後玩...要出多隻忍放下路lo

咁我想問埋 如果我行軍c位 上 聯合軍上路 650 直接轉彎 落中路  會比足輕番頭見到 但我唔打隻番頭

咁可唔可以照入

作者: robinzancf    時間: 2011-4-16 21:54

引用:
原帖由 EsCapE.Man 於 2011-4-16 21:51 發表

咁我想問埋 如果我行軍c位 上 聯合軍上路 650 直接轉彎 落中路  會比足輕番頭見到 但我唔打隻番頭

咁可唔可以照入 ...

所以了,為何不可呢。接受賽果吧,你都打得好精彩,可能只是欠缺少少時間以及運氣。

歡迎繼續報名挑戰。

除非他站在你的下路那就不同講法啦。
在講整場比賽,雙方得分,都是在中路產生,符合比賽原則

如果係上路
變成除非他站在你的上路就不同講法啦。

作者: ansonlmk    時間: 2011-4-16 21:54

引用:
原帖由 EsCapE.Man 於 2011-4-16 21:51 發表
查實  最關鍵既位就係   隻信長 滿血 刻意兜過下路 爆塔取勝  留意 隻信長係滿血 點解會係下路到兜下路轉角位直上龜位再上塔戈邊呢? 佢滿血係事實 佢滿血又唔係逃亡狀態 行入下路150 依個分明就係刻意利用灰色地帶取勝  "滿血逃亡到敵軍塔前取勝"    果然夠霸氣~
作者: 〝嫩*    時間: 2011-4-16 21:55

問題出現了
可能係有D位有灰色地帶
如果比佢WIN 另外個件又覺得唔公平
所以e個係個好例子

作者: ansonlmk    時間: 2011-4-16 21:59

引用:
原帖由 〝嫩* 於 2011-4-16 21:55 發表
問題出現了
可能係有D位有灰色地帶
如果比佢WIN 另外個件又覺得唔公平
所以e個係個好例子
睇一睇個勢 隻直江近乎個個位都有忍眼 根本隻信長行邊都可以睇到  但佢行入下路 無視英雄賽規舉取勝  司馬遷之心     我唔識隻直江都為佢覺得唔抵  因為唔應該咁樣輸
作者: robinzancf    時間: 2011-4-16 22:01

http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... &extra=page%3D1
作者: 霸氣檸    時間: 2011-4-16 22:02

引用:
原帖由 ansonlmk 於 2011-4-16 21:59 發表
睇一睇個勢 隻直江近乎個個位都有忍眼 根本隻信長行邊都可以睇到  但佢行入下路 無視英雄賽規舉取勝  司馬遷之心     我唔識隻直江都為佢覺得唔抵  因為唔應該咁樣輸 ...
食食下花生 見到呢句 就想叫 版主check下 章角橙戰隊 係咪espa 班人
作者: EsCapE.Man    時間: 2011-4-16 22:02

引用:
原帖由 robinzancf 於 2011-4-16 21:54 發表

所以了,為何不可呢。接受賽果吧,你都打得好精彩,可能只是欠缺少少時間以及運氣 ...
唔係阿 我既意思係  你行下路 果段路 唔會引到下路番頭  

但係行上路 會引到接近軍c區果隻足輕番頭   咁又行唔行得呢?
作者: robinzancf    時間: 2011-4-16 22:03

引用:
原帖由 霸氣檸 於 2011-4-16 22:02 發表

食食下花生 見到呢句 就想叫 版主check下 章角橙戰隊 係咪espa 班人
花團聯賽vs escape
escape團有條友叫章角橙的
作者: 霸氣檸    時間: 2011-4-16 22:05

引用:
原帖由 robinzancf 於 2011-4-16 22:03 發表

難分真與假
作者: ansonlmk    時間: 2011-4-16 22:05

引用:
原帖由 robinzancf 於 2011-4-16 22:03 發表

發表自己個人意見都唔得?_? 你唔識接受人地批評?
作者: 紅零    時間: 2011-4-16 23:28

引用:
原帖由 NiGhTskY_ 於 2011-4-16 21:43 發表
我果場都係對手行去名刀再行去下路等大回好  不過小飛豬話唔計  個規則真係有小小問題
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=382182&page=3#pid3598561
路 究竟是什麼?還有人傻傻分不清楚

作者: Taurus    時間: 2011-4-17 00:01

引用:
原帖由 紅零 於 2011-4-16 23:28 發表

http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... p;page=3#pid3598561
路 究竟是什麼?還有人傻傻分不清楚
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/h ... 20842131_152104_434 ...
原來果條唔叫下路
作者: EsCapE.Man    時間: 2011-4-17 00:11

taurus +1 我個對手都係行果度...不過再勁d   係150 逗留數秒 再由下路雙塔中間行出 之後=紅0 圖中的信長走法
作者: Taurus    時間: 2011-4-17 00:18

引用:
原帖由 EsCapE.Man 於 2011-4-17 00:11 發表
taurus +1 我個對手都係行果度...不過再勁d   係150 逗留數秒 再由下路雙塔中間行出 之後=紅0 圖中的信長走法
算啦 個規則真係    企曬係下路都話唔係下路 有咩野好講
作者: EsCapE.Man    時間: 2011-4-17 00:19

有咩計 飛豬 神兜     上下路不能活動  神兜 不能在敵軍上下路活動

正常佢set呢條規則應該係限自己果面  加上佢無打敵軍 2個字
作者: Taurus    時間: 2011-4-17 00:21

咁我之後都利用下自己上下路玩先 haha
作者: EsCapE.Man    時間: 2011-4-17 00:22

係 當你拎完人地 1~2分 出忍 出國崩 企死下路  
搵隻忍跟實對手 =gg      
作者: EsCapE.gag    時間: 2011-4-17 00:22

引用:
原帖由 EsCapE.Man 於 2011-4-17 00:19 發表
有咩計 飛豬 神兜     上下路不能活動  神兜 不能在敵軍上下路活動

正常佢set呢條規則應該係限自己果面  加上佢無打敵軍 2個字
餘下的比賽加油就行了 仲有2次可以輸既機會 escape全體支持你
作者: 頭文字_傑    時間: 2011-4-17 01:13

我都睇左REPLAY  但我完全覺得信長冇犯到規   一黎"下路" 呢個TERM 根本好難介定     何為CP位,下路??   呢度某程度上都叫規則上既不全    二來   "活動"呢個字亦到呢人難以認清  何為活動?
下路補血營回血  也叫活動?  若果是,將有很多場賽果會出現問題  , 倘若非 , 那"活動" 又是怎樣  
在下路出現 是 "活動的一種" !?

呢場比賽我覺得雙方都冇犯規,反而VLAN應該更加重新釐定規則,以免下屆出樣同樣爭議,同時防止
處理這類的賽果時顯得無所適從

而這樣賽果我認為應判信長勝出,因為佢係"冇犯規"既情況下獲得三分,理應獲勝!!
我反而認為應該商確一下,分身參加比賽的問題,上面好像指出有某會員報了三隻acct比賽!

利益申報:唔係該場比賽其中一方  唔信可以CHECK我IP   我亦以係以事論事  冇針對/偏幫成份
anyway,希望VLAN能搞更好更完善既比賽

作者: ansonlmk    時間: 2011-4-17 09:23

引用:
原帖由 頭文字_傑 於 2011-4-17 01:13 發表
我都睇左REPLAY  但我完全覺得信長冇犯到規   一黎"下路" 呢個TERM 根本好難介定     何為CP位,下路??   呢度某程度上都叫規則上既不全    二來   "活動"呢個字亦到呢人難以認清  何為活動?
下路補血營回血  也叫活 ...
查實 依個英雄賽  姐係中路單挑賽 咁點解中路vs 要去下路150回血(活動)   vlan又拎黎衰  個規舉講到一舊舊 搞到比賽玩家分唔清個規舉  老老豆豆   最好由下一介開始 將個規舉改一改  最少自己不能刻意經過自己上/下路活動 再透過上/下路黑位進入中路取勝   要計清 戈個位算叫咩路    戈條到一定係下路黎(下路轉角位   名刀高波照到戈條直路位) 再嚴格計清楚 依兩條路姐係下路黑位     唔該主辦機構改埋不可活動在上/下路黑位 重有講解清楚咩叫做禁止活動   同埋活動範圍  因為心諗 睇小飛豬解釋既小地圖   上/下路定義=自身織田軍(對方聯合軍上/下路有光的地方才叫上/下路  姐係就算條友係上/下路塔前/任何位置等待機會都唔算叫上/下路活動   太"肉蓋離張" 吧?    但願今介無人會利用依個灰色地帶做戰術 如果唔係引起爭議  小飛豬就水洗都唔清
作者: -SURvivor    時間: 2011-4-17 09:36

你令到一分/二分,企下路帶國崩出忍,控隻忍跟著人地,人地走遠左你用國崩大技爆野果d,再龜番去下路等cd wowwow

令呢場呢講,用直果個人又真係好陰公,唔通出埋上中下路忍位先有機會搵到信

作者: ansonlmk    時間: 2011-4-17 09:41

引用:
原帖由 小飛豬 於 2011-4-16 21:28 發表

在自己的版圖內是容許的。可能規則寫的不是太清楚,有誤導。

規則原因,上面我已經解析左。算是灰色,但合理,因為是站在自己的下路。除非他站在你的下路那就不同講法啦。
在講整場比賽,雙方得分,都是在中路產生,符合比賽原 ...
最後感想:這場比賽真的好激烈,可以說勝出的關鍵在 下忍,直江好可惜,一開始擁有一定數目的 下忍,令我不覺的是為何要將下忍跟在身邊,(信長一下大決,死曬)。可能有其他想法吧,但一下比信長殺曬,真的好可惜。這只是我個人見解,不喜勿插

因為是站在自己的下路
比賽規則: 3.期間禁止於上/下路活動, 除非追殺或逃亡
最後感想:這場比賽真的好激烈,可以說勝出的關鍵在 下忍,直江好可惜,一開始擁有一定數目的 下忍,令我不覺的是為何要將下忍跟在身邊,(信長一下大決,死曬)。可能有其他想法吧,但一下比信長殺曬,真的好可惜。這只是我個人見解,不喜勿插

查實 小飛豬你究竟有冇認真咁去睇過個rp?   依加我作為vlan玩家已經懷疑緊你作為裁判係點辦事 我都知道你地為英雄賽勞心勞力  但睇番你個最後感想 同個rp好有出入 我睇過個rp  直江根本一開始就無出到忍者  佢係差唔多最後先出黎睇位 再者你話佢d忍者比信長殺哂(信長一下大決死哂) 照個rp黎睇 佢d忍者根本一隻都無死到 何來死左成隊忍令到信長贏呀? 係唔係你自己睇錯rp 令到個賽果唔公平?  令外再睇清楚 我更加懷疑小飛豬你cap小地圖的比賽時間 因為隻信長明明就有行過下路雙塔對出>經過下路轉角位>直上名刀高波照到條直路>直上龜位爆直江中路 但我唔明點解你cap出黎既圖 行過戈d位都係黑色  正常比玩家探索過的地方係會變做灰色   心水清的vlan玩家請留意小飛豬解釋的圖1 睇清楚個塔前/轉角位有冇變灰色過   會唔會小飛豬刻意隱藏事實的真相呢? 依樣野要問番小飛豬了    因為你唔認真咁去判 係絕對令到輸方受到不公平的對代
作者: -SURvivor    時間: 2011-4-17 09:52

引用:
原帖由 ansonlmk 於 2011-4-17 09:41 發表

最後感想:這場比賽真的好激烈,可以說勝出的關鍵在 下忍,直江好可惜,一開始擁有一定數目的 下忍,令我不覺的是為何要將下忍跟在身邊,(信長一下大決,死曬)。可能有其他想法吧,但一下比信長殺曬,真的好可惜。這只是我個人見解,不喜 ...
以我所知 ,如果探索過會閃到,未探索過點閃
作者: ansonlmk    時間: 2011-4-17 10:00

引用:
原帖由 -SURvivor 於 2011-4-17 09:52 發表

以我所知 ,如果探索過會閃到,未探索過點閃
以我所知,如果未探索過的地方  地圖顯示為黑色一大片 應該同根本無行過既溫泉阿 其他其他等等地方的顏色一樣(都係黑色一大片) 要講清楚d的話 就好似 玩家買左個望遠鏡 照去一個未探索過的地方  照完10秒之後 戈個黑位就會由 黑色一大片變做 圓圈一小片灰色 但點解明明信長行過/經過下路咁多個地方  而小飛豬又cap圖cap唔出有依d灰色而有探索過的証據,? 係唔係刻意隱瞞? 定係小飛豬心急 判錯?    小飛豬會唔會心諗(就算我睇錯rp 但賽果都唔會改變呢?) 我心諗 如果你唔係睇錯rp/無睇清楚個rp 個賽果都唔會咁判啦? 重複睇多次啦 小飛豬
作者: 純粹玩玩    時間: 2011-4-17 10:11

由頭到未 勁撐EsCapE.Man個d人都係escape班油黎

作者: EsCapE.gag    時間: 2011-4-17 11:03

引用:
原帖由 ansonlmk 於 2011-4-17 09:41 發表

最後感想:這場比賽真的好激烈,可以說勝出的關鍵在 下忍,直江好可惜,一開始擁有一定數目的 下忍,令我不覺的是為何要將下忍跟在身邊,(信長一下大決,死曬)。可能有其他想法吧,但一下比信長殺曬,真的好可惜。這只是我個人見解,不喜 ...
唔洗咁勞氣 餘下的比賽表現更好就行了
作者: 小飛豬    時間: 2011-4-17 11:57

現在事件已經引申出, 代打嫌疑,週一會徹查, 如確定存在.
會嚴肅處理,並會給予最高處分。
如:涉及會員,帳號會被永久封停,涉及團隊會被勒令解散。

比賽規定修正
3.不准攻擊敵方上/下路 哨兵及箭塔(被攻击也不可)其余范围可以活动, 除追殺或逃

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0