標題: 我要投訴信長問答區版主 [打印本頁]

作者: Saghk00496    時間: 2007-6-20 20:28     標題: 我要投訴信長問答區版主

信長問答區版主締死神
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=31363&extra=page%3D1
在上述的帖內加了該會員4分
但版規寫明內容解答詳盡也只加2分

而該版主加分的理由是"解釋十分詳盡。"
但我見那位玩家的解答有非常之多的錯誤
我想請問該版主有詳細閱讀過會員的回答了嗎
還是只要多字一點就加分???
懇請管理員可以看一下
作者: 滅。小方方    時間: 2007-6-20 21:14

唔好意思對唔住.....暴走了

咁我剛左個回覆

等管理員幫你

作者: 楓。22    時間: 2007-6-20 21:16

唉..佢連問題問咩佢都冇答   
作者: 締ξ死神ψ    時間: 2007-6-20 21:32

閣下從何處誤以為「內容解答詳盡也只加2分」? 希望投訴人能夠提出些依據。

況且,版主有權因應情況調整增扣之分數。

「非常之多的錯誤」的用戶是閣下,事實上那用戶乃「非常之多的正確」。

答案可以參考下面第8樓。

p.s. 此區的作用是讓「受到不公平對待的用戶提出申訴」,

希望閣下能夠提出本人有何對閣下不公,否則只此一點已經致使投訴無效。

作者: 楓。22    時間: 2007-6-20 21:38

但係樓主問既問題佢一句都冇答過
作者: 締ξ死神ψ    時間: 2007-6-20 21:41     標題: 回復 #5 楓。22 的帖子

問題:「聯合軍和織田軍的靈氣英 有多少  」

那用戶已寫明何英雄有哪種靈氣。

並且作出些微的修正何為「靈氣」。

作者: 楓。22    時間: 2007-6-20 21:42

ok,,但係靈氣要與附近隊伍都會有效 技能都算..
作者: 締ξ死神ψ    時間: 2007-6-20 21:49     標題: 回復 #7 楓。22 的帖子

若果詢問者有錯誤,我們應鼓勵用戶提出。

靈氣種類:

◎ 每個法術代表不同基底法術
◎ ()裡頭的法術表示這兩種法術為相同的基底法術
◎ 靈氣可經由修改buff來讓效果累加
◎ 靈氣不顯示正負值,因為數值可調整,另外也可調整容許對象
◎ 靈氣有所謂的持續時間,其意思為單位離開此範圍,還有多久的持續時間效果才會消失,通常持續時間又可分為普通單位和英雄單位
◎ 靈氣部分,皆有施展時間,法力耗費等能力調整,設定為0即代表此招為被動,一但設定數據,將變跟為主動

熱血靈光      影響防禦能力(定值)
          可調整加權百分比

耀目法光      影響法力回復能力(百分比-100%=1)
          可調整加權百分比

雷鳴戰鼓      影響攻擊能力(百分比)
          可調整統一加權:近戰加權:遠程加權

熱血戰魂      影響移動速度(百分比)
          影響攻擊速度(百分比)

吸血結界      影響攻擊附加生命回復

邪黑氣       影響生命回復能力(百分比~100%=1):影響移動速度(百分比)
          可調整加權百分比(影響生命回復)  

棘刺之光      影響攻擊者的傷害反彈(百分比)
          可調整得到生命百分比(百分比和固定傷害做選擇)

精準之光      影響攻擊能力(百分比)

指令靈氣      影響攻擊能力(百分比)

◎ 下列為特殊靈氣技能
緩慢靈光(龍捲風)    影響移動速度要素:影響攻擊速度要素(皆百分比)
          可調整永遠自動施法
          為龍捲風特有的靈氣

作者: 楓。22    時間: 2007-6-20 21:56

但係有好多野都唔對題lo

朝信加防,勝瀨的熱血刀,玉子精準之光,石川5右加攻,與附近隊伍都會有效????
作者: 締ξ死神ψ    時間: 2007-6-20 21:59     標題: 回復 #9 楓。22 的帖子

此乃靈氣真正的意思。

樓主的主要問題:「聯合軍和織田軍的靈氣英 有多少  」

而樓主所以為的「靈氣要與附近隊伍都會有效 技能都算..」 << 此乃錯誤。

<<沒有其他問題的話,此投訴無效>>

作者: 小飛豬    時間: 2007-6-20 22:19

好了..該停了

版主有權.根據版規做野...

如果樓主想加分..可以自己寫心德...我相信..你寫得好.版主都會加你分
作者: Saghk00496    時間: 2007-6-20 22:24

引用:
原帖由 小飛豬 於 2007-6-20 22:19 發表
好了..該停了

版主有權.根據版規做野...

如果樓主想加分..可以自己寫心德...我相信..你寫得好.版主都會加你分
我不是想加分
我只是見到smileboy開果個板規寫
解答詳細(+2)
補充(+1)
而且那位會員都不是答得很正確
引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-6-20 21:49 發表
若果詢問者有錯誤,我們應鼓勵用戶提出。

靈氣種類:

◎ 每個法術代表不同基底法術
◎ ()裡頭的法術表示這兩種法術為相同的基底法術
◎ 靈氣可經由修改buff來讓效果累加
◎ 靈氣不顯示正負值,因為數值可調整,另外也可調 ...
靈氣不是單體技能
玉子那些技當改成單體之後已經稱不上靈氣了吧??
只是一個被動技能

作者: 締ξ死神ψ    時間: 2007-6-20 22:26     標題: 回復 #12 Saghk00496 的帖子

閣下誤會了您團友的意思了。

那個只是例子,來指出只會獎勵最多2個回答者。

並不代表內容解答詳盡也只加2分。

而是否正確已解釋,閣下自己錯誤並不可以胡說別人也全錯。

作者: Saghk00496    時間: 2007-6-20 22:30

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-6-20 22:26 發表
閣下誤會了您團友的意思了。

那個只是例子,來指出只會獎勵最多2個回答者。

並不代表內容解答詳盡也只加2分。

而是否正確已解釋,閣下自己錯誤並不可以胡說別人也全錯。 ...
你全是丟了正規的靈氣出來之後就說解釋了是正確?
那是什麼道理?
要是你說單體技也是靈氣的話我也無話可說
作者: 締ξ死神ψ    時間: 2007-6-20 22:34

引用:
原帖由 Saghk00496 於 2007-6-20 22:30 發表

你全是丟了正規的靈氣出來之後就說解釋了是正確?
那是什麼道理?
要是你說單體技也是靈氣的話我也無話可說
這才是靈氣真正的意思。

並不是閣下所說「單體」還是「非單體」。

例如:玉子的精準之光 只是玉子本身有效果。

希望這樣能夠解釋閣下的誤解。

◎而對與錯不應該在這裏討論。請回到問題解答專區吧。

作者: 鼠滑    時間: 2007-6-21 01:34

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=31356&extra=page%3D2

我而加都冇針對任何人

不過  城西5分=   =?

5分向來我地都係寫好好既文章先有5分

佢還真輕鬆!!

作者: 締ξ死神ψ    時間: 2007-6-21 03:44

引用:
原帖由 鼠滑 於 2007-6-21 01:34 發表
http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... &extra=page%3D2

我而加都冇針對任何人

不過  城西5分=   =?

5分向來我地都係寫好好既文章先有5分

佢還真輕鬆!!
閣下開新帖的文章已+了2分。 +5分即是總共7分。

再者,兩件事情性質完全不同,閣下所加分的是「英雄玩法」;那位會員的是作出補充,不能夠相提並論。

希望閣下不要主觀認為寫「英雄玩法」會比起幫助別人好。

以下這些帖子也是很好的例子:
http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... &extra=page%3D1
http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... &extra=page%3D3
http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... &extra=page%3D4

帖子創意很高,一定放了些心機去製作。但是否因此就加分呢?

評分不可以以「輕鬆與否」來作標準。

應視乎內容能否幫助其他會員,例如一些人所皆知的事情、玩法是沒有意義的。

最後,提醒一下加分是沒有特定的標準,所以是很主觀的評分,每個人的標準也不同,難免會與某些會員有出入。

所以加分幅度是主觀地決定在版主手中,不可能因為閣下主觀認為不妥就作出改動。

作者: 鼠滑    時間: 2007-6-21 06:15

果三個post 完全雞同鴨講  我睇唔明

不過有一個post你 + 我 5 分   最後同你同任既版主  都撤銷 我都冇出聲

合情合理嘛。
作者: 締ξ死神ψ    時間: 2007-6-21 12:35

引用:
原帖由 鼠滑 於 2007-6-21 06:15 發表
果三個post 完全雞同鴨講  我睇唔明

不過有一個post你 + 我 5 分   最後同你同任既版主  都撤銷 我都冇出聲

合情合理嘛。
其他版主是否撤銷評分與我無關,希望不要離題。
作者: 鼠滑    時間: 2007-6-21 12:47

只係討論~_~加分既程度   你升為版主  但都要嚴重加太多分  理應要合情合理

城西一句普通解答說話  你就 5 分  對於  係就係你叫我地唔好在乎分數  嗯  我同意  
但係討論區上有一大堆人呃psot < 這又是為什麼呢。

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=30789&extra=page%3D6

SiukinB 伊達主題寫得唔錯  身為佢既朋友同時係版主  咁大篇野  如果拎城西對比數黎講  佢要加20分以上吧

寫文章  咁辛苦  只是為求比人參考  同比版主加下分  鼓勵@_@對吧?
作者: 締ξ死神ψ    時間: 2007-6-21 12:48

樓上已寫明:

兩件事情性質完全不同,閣下所加分的是「英雄玩法」;那位會員的是作出補充,不能夠相提並論。

希望閣下不要主觀認為寫「英雄玩法」會比起幫助別人好。

作者: 鼠滑    時間: 2007-6-21 12:51

5 分  一句可能你只有覺得合情合理既小句子   

就只會在投訴區出現~_~
作者: 締ξ死神ψ    時間: 2007-6-21 12:52

引用:
原帖由 鼠滑 於 2007-6-21 12:51 發表
5 分  一句可能你只有覺得合情合理既小句子   

就只會在投訴區出現~_~
投訴的是閣下,這只是閣下不理解罷?

無論是否出現在投訴區,最重要的是投訴事項是否合理。

難道你不見維園阿伯天天在吵?說粗口?但這是否被投訴者的問題?不一定,因為威園阿伯通常都不講理。

重申:評分幅度不是以「辛苦」與否來斷定。

作者: SmileBoy    時間: 2007-6-21 13:56

無眼睇

看看此帖http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=31398&extra=page%3D1

#3  之前被+6分了  剛被我撤銷了  改回+2分  並發了信通知該會員
作者: 鼠滑    時間: 2007-6-21 14:08

死神同SmileBoy 是為問答區版主  應該一視同人
SmileBoy 事先放個問答版規已有一下子  
但係你加分完全唔合要求~_~算不算是把你的同任版主不放在眼內
ps:我咁講唔係壓低你身份  而係你地版主都應該要跟版規做人

我只係睇事物做人同講野
你地版主發生咩事 自己解決 討論
我地D會員要既就係公平而已。
如果你地咁搞法
死神次次加雙倍分數 4分

SmileBoy就次次加  2分

個個都想比死神你加分    排除SmileBoy?
咁對眾人都好唔公平
我見意兩位版主可以好好傾下 / 修改一下版規
咁樣對大家都好d  

作者: 締ξ死神ψ    時間: 2007-6-21 15:37     標題: 回復 #25 鼠滑 的帖子

版規沒有寫明加多少分。

加多少分是視乎用戶解答的清晰度、是否詳細、準確 等等,而不是怎樣解答也只有2分。

作者: SmileBoy    時間: 2007-6-21 19:55

回答獎勵規矩  遠係之前無版主既時期

小飛豬已有定案

只係回答獎勵已發帖並置頂  小飛豬先唔加入版規之內

睇黎做了版主一排  你都係未識處事

一視同仁  按本子辦事

一向都係小飛豬要求版主要做既事

希望你好好檢討一下
作者: 締ξ死神ψ    時間: 2007-6-21 20:02

引用:
原帖由 SmileBoy 於 2007-6-21 19:55 發表
回答獎勵規矩  遠係之前無版主既時期

小飛豬已有定案

只係回答獎勵已發帖並置頂  小飛豬先唔加入版規之內

睇黎做了版主一排  你都係未識處事

一視同仁  按本子辦事

一向都係小飛豬要求版主要做既事

希望你好 ...
像閣下這樣 不論優劣一律+2分,實在輕鬆。

誰不盡責,誰不識處事,相信很明顯。

所有加4分的也是閣下的團員,相信大家也知道甚麼事。

作者: SmileBoy    時間: 2007-6-21 20:25

唔係亂加分比會員

甚至加大量積分比會員  先叫好版主

我地既規例好簡單  解答到樓主既問題並且內容充實  即可獲加分獎勵

所以  就算某些會員同我幾熟  幾好朋友  

甚至有會員既解答超出左「內容充實」  我都只會+2積分處理

理由係乜?  就係按本子辦事

但為左可以令佢地既「努力」  可以獲取多一點回報

活動  就正正係為左佢地而黎  (活動可獲雙倍回答獎勵  不要裝文盲)

衷心希望  你可以正常少少
作者: 衝鋒二十一    時間: 2007-6-21 20:45

比個意見2位  

就係改一改 問題解答區既加分範圍

範圍係劣 既唔加分 優既加 1~3分  咁樣大家都好做啦

一人讓一步好過係度嘈

作者: 締ξ死神ψ    時間: 2007-6-21 20:47

我希望閣下能夠盡責一點。

無論優劣也加2分,那麼為何會員要這麼詳盡解釋?

回答獎勵所限制的是每問題不多於2人會被獎勵,

我地就係因為不應亂加分,所以不可以一律加2分。

不理會答案的清晰度、是否詳細、準確 等等 ,對會員不公平。

按本子? 請提出本子是指甚麼,不理會內容一律加2分叫不盡責,做法輕鬆。

作者: SmileBoy    時間: 2007-6-21 22:55

詳唔詳細先可獲加分  係就問題而定

問題簡單  相對地簡單清晰既解答已經可以做到「內容充實」

只要完全、充實解答到樓主問題  精簡既答案反而係更加好  

唔係下下1+1既答案  都要講到長篇大論先叫「內容充實」

如果你想講我盡唔盡責  抑或想講我胡亂、隨便、不論優劣都加分

咁請你睇哂我所有評過既分  先下定論  

唔好令我覺得你越黎越幼稚  好嗎?
作者: 締ξ死神ψ    時間: 2007-6-21 23:43

請您先了解我的意思,別答非所問。

不要再次令我覺得您連基本的理解或表達也不懂好麼?

您要按本子原意是好,但不要按一些自己主觀認為的「本子」。

從沒任何評分準則暗示或明示「一律只可以加2分」。
引用:
詳唔詳細先可獲加分  係就問題而定

問題簡單  相對地簡單清晰既解答已經可以做到「內容充實」

只要完全、充實解答到樓主問題  精簡既答案反而係更加好  

唔係下下1+1既答案  都要講到長篇大論先叫「內容充實」
我第17樓已寫明「評分不可以單靠『輕鬆與否』來作標準。」。

作者: SmileBoy    時間: 2007-6-22 00:48

規矩  係由小飛豬管理問題區既時期一直沿用至今

獎勵有心用戶  作答充實予2分積分獎勵就係本子

係你係度耍幼稚  將原本既規例因為由我發  所以就不加理會

再望埋你既簽名檔  真係顯得更加幼稚  

其實你幾多歲?  
作者: 七色の明日    時間: 2007-6-22 00:58

唔好再拗啦
有唔同意既地方我希望你地係msn講下商量下先
唔好擅自改人地既評分
你如果真係覺得佢評分有問題
你可以先同佢表達下你既睇法
大家有商有量
咁先係一齊共事既方法
而家你地可以揀係msn或者呢到相討下..諗1個你地2個都贊成既解決方法出黎
然後係到講個結過比我知

大家一齊做事...梗有d人你鐘意有d你唔多喜歡
忍下啦 咁先會開開心心架

如果呢d事再有下次..我會重新評估你地做版主既能力
希望你地會學會咩係teamwork...

重有..smileboy 你身為版主你竟然會話其他版主幼稚
呢個行為..我希望你會檢點d..

其他唔關事既版主...希望你地唔好火上加油
無意見就唔好會帖

作者: SmileBoy    時間: 2007-6-22 01:02

想當初我既帖子比人擅自大幅修改多次  我都只能啞口無言呢

而今次  完全係'執正'黎做

點為止真正對會員公平  我諗會員心裡有數

唔係唔合作  而係已定既規例  無需要去更改
作者: sweetom    時間: 2007-6-22 01:04

引用:
原帖由 七色の明日 於 2007-6-22 00:58 發表
唔好再拗啦
有唔同意既地方我希望你地係msn講下商量下先
唔好擅自改人地既評分
你如果真係覺得佢評分有問題
你可以先同佢表達下你既睇法
大家有商有量
咁先係一齊共事既方法
而家你地可以揀係msn或者呢到相討下..諗1 ...
但由你所講叫人唔同改人評分

死神都改動過 點解唔出面話佢呢??

定係你每次都佢係到嘈完 我地有出聲

就正指落我地到呢??

如果有能力同佢共事 我都希望你同佢共事到 lo

基本上唔係smileboy 問題由頭到未佢根本一直死都要話自己對

你自己睇清楚先好唔好  唔好所有事都直指我地到

之前係咁 e家又係咁 咁你想我地點 ?

一直咁比佢玩 比佢串 之後串返 又比你地話???
作者: 七色の明日    時間: 2007-6-22 01:05     標題: 回復 #36 SmileBoy 的帖子

你以前比人地改評分
你有無同alex講番?
你可以投訴佢

但係呢次真係你唔岩...你覺得佢做錯事
可以直接搵佢同佢講
或者同alex/我講..而唔係自己去改
你上次比人地改左d評分好唔開心..
點解你而家要比番d唔心既感覺比其他人受?

己所不欲勿施於人
作者: 七色の明日    時間: 2007-6-22 01:08     標題: 回復 #37 sweetom 的帖子

我講過唔關事唔好出聲
我而家係同緊死神同smileboy講野
無好係到嘈

你話死神改人地分...我好似唔知呢件事
唔該你唔好再出聲
有事係msn同我講
作者: SmileBoy    時間: 2007-6-22 01:10

我唔係刻意去做咩'報復'此等幼稚行為..

只係大家有眼睇  一直問題區都係有回答獎勵既規則係度

回答充實+2分  補充資料+1分

唔係我寫..  而係小飛豬寫

但當我上任  將小飛豬既帖子修改一下  再發帖置頂

佢就以為係我既規矩  而依著佢一向唔合作既性格  排斥埋該規矩

之前大把會員既回覆唔只+2積分  但規矩寫到明  我亦只好照辦

但為左唔好埋沒會員既心血  我最近就搞左活動  令到有心用戶可獲雙倍獎勵(解答4分/補充2分)

只係死神唔理一切  只係跟自己既意思辦事  係度亂咁+4 +6...  

唉  如果咁都叫撤銷評分無理  我無話可說

當初我發帖置頂  佢多次擅自大幅修改...

最後我只可以搵小飛豬  但佢依然主張息事寧人  我仍只好啞忍

當然  係佢既角度可能覺得自己又威左  又出風頭左  ^^

作者: sweetom    時間: 2007-6-22 01:10

引用:
原帖由 七色の明日 於 2007-6-22 01:05 發表
你以前比人地改評分
你有無同alex講番?
你可以投訴佢

但係呢次真係你唔岩...你覺得佢做錯事
可以直接搵佢同佢講
或者同alex/我講..而唔係自己去改
你上次比人地改左d評分好唔開心..
點解你而家要比番d唔心既感覺比 ...
我夠講左喇 咁點丫 ???

你自己問返龍大 咪又係一句忍

咁又咩點 忍一次唔代表要忍佢一世

都唔明你地點解係要幫住佢

轉轉角度做下我喇

我又幾多次係扣錯佢分先!!!

但又有幾多次其他版主唔完嘈加返佢先???

咁佢嘈人 我加返 佢又扣返 仲要嘈我

之後仲要話我錯 ?? 咁點 你唔好次次睇表面先喇
作者: SmileBoy    時間: 2007-6-22 01:14

冷靜少少..  七姐唔知過往一切詳情

但我知道七姐有心解決事情

咁激動  只會又比人利用  大做文章
作者: 七色の明日    時間: 2007-6-22 01:15     標題: 回復 #40 SmileBoy 的帖子

恩恩...我好明白你心情
死神評錯分...你覺得唔岩 我係問你點解唔同佢講下先
我都知你係跟規則做事...
但係你可以選擇1個溫和d既方法去做
就係同佢講左先..

sweetom 我最後1次警告你
唔好再火上加油
兩個當事人都無你咁激動
你既情緒會影響到件事
我真係希望你唔好再發表意見
smileboy自己都有口講野
作者: 締ξ死神ψ    時間: 2007-6-22 01:17

重申一次,版規沒有寫甚麼只+2分、1分云云。

請不要誤導他人。

作者: 七色の明日    時間: 2007-6-22 01:17     標題: 回復 #42 SmileBoy 的帖子

你可唔可以加我msn..果到講野方便d
作者: sweetom    時間: 2007-6-22 01:20

引用:
原帖由 七色の明日 於 2007-6-22 01:15 發表
恩恩...我好明白你心情
死神評錯分...你覺得唔岩 我係問你點解唔同佢講下先
我都知你係跟規則做事...
但係你可以選擇1個溫和d既方法去做
就係同佢講左先..

sweetom 我最後1次警告你
唔好再火上加油
兩個當事人都無 ...
唔係火上加油

我講既係e前既事

唔係今日既事咁簡單

簡單就一早解決左

我扣左佢3~4次分

3~4次 都有版主加返佢分 ^^

最後同我講平息事件 ^^

咁樣基本上當左我扣錯佢

一個無理係要嘈既人 你地都係要幫住佢

為咩? 為佢d所謂成日嘈既文章 ??

唔好我話咩...一個人忍氣吞聲好耐 唔係可以一世!!!
作者: SmileBoy    時間: 2007-6-22 01:25

可能長左少少  但希望七姐睇一睇

一直以黎..

有邊個唔係同佢開親聲就嘈

不論會員  版主

唔只係sweetom版主一個

我冇嘗試過同佢合作?  當然有

但佢成日都用自己既主觀角度處理事情..  將大家既關係完全惡化

就好似上任第一日  我見好多會員係版入面對版規議論紛紛..

而當時死神msn冇online  我就暫時發左一個版規

但佢返到黎  就以為我想搶佢位..  之類

係msn度質問我  結果我hand機  佢又以為我無視佢

於是  佢又用我唔尊重佢為理由  直接改左個版規...

之後我修改返  再同佢交涉  結果都係吵鬧居多  最後佢又第2次改我帖..

最後我已經無意再同佢合作  太傷身了

我真係好想七姐..  三管再考慮

一位同眾會員  眾版主合作唔黎既人  係咪真係適合做版主

我承認  佢對vlan有一定貢獻  但係咪代表有貢獻  就一定係做版主既合適人選呢?

我相信  論辦事能力同合作性  能勝任者一定大有人在..

就算佢同小飛豬交情較好

但我唔明點解要眾版主屈就..  

為左再無罵戰出現  就吞聲啞忍  甚至要無視佢既帖子、言論

我唔知各版主點諗  但係我真係忍得好辛苦
作者: 死肥老蕭    時間: 2007-6-22 01:34

我唔係插手,不過我希望唔好係度繼續,要講去內部會議吧...
作者: 七色の明日    時間: 2007-6-22 01:45

d評分唔好再踮...維持番而家個評分
以後..唔該人地評左分就唔好再評
如果覺得有錯希望你直接用msn聯絡我..

ok啦...唔好再講啦
再講呢件事績分清0
作者: 小飛豬    時間: 2007-6-22 09:52

希望七姐晤好清我分

正題

首先..我承認係我大意..

本次起因:

某會員投訴信長問答區..版主加分,標準不一...

誤會來原一條,版規.

SmileBoy 較早前將,我之前舊版規中加分決定,重新修訂並發了一個加分版規.並用紅色字體置定

就此事我覺得,加分規定無問題,所以無列入..我重新寫的新版規裡面.

導致今次,問題發生.實在抱歉

我已將加分細節.加入.版規中..希望日後版主.遵守版規規則,會員能夠配合.

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0