標題: vLan.x86 Vista 版本測試版 [打印本頁]

作者: 龍之振雄    時間: 2007-4-22 12:33     標題: vLan.x86 Vista 版本測試版

歡迎你參與 IPvE.COM vLan Vista 版本測試, 如測試中遇到任何問題, 希望可以詳細告知.

1. 將 vLan.x86.zip 檔案解壓到 C:\ 或 桌面;

2. 在區域連線 -> 本地連接 中安裝 網絡通信協議 (Protocol), 選擇 vLan.x86 文件夾;

3. 選擇 IPvEx86.inf, 確認安裝 IPvEx86 Protocol 驅動程序;

4. 安裝成功後執行 vLan.x86 文件夾中 vLan.exe 啟動 vLan;

注意: 首次啟動 vLan 時可能會導致電腦上的 ADSL/VDSL 連線斷線, 重新連接即可.
部份用戶系統需要安裝 Micorsoft Loopback Adapter , 並在登入時選擇  Micorsoft Loopback Adapter  方可正常運作.

IPvE.COM
2007年04月22日

請使用 vLan Vista x86 正式版

參考安裝方法

安裝 Micorsoft Loopback Adapter 方法:
控制台 -> 裝置管理員 -> 安裝傳統硬體 -> 手動安裝 -> 選擇 網路介面卡 -> 選擇 Microsoft, 再選擇 Micorsoft Loopback Adapter

更改 Microsoft Loopback Adapter MAC 方法如下圖:

圖片附件: mac.jpg (2007-10-14 12:39, 228.6 KB) / 該附件被下載次數 530

作者: sweetom    時間: 2007-4-22 12:39

睇返影片 完來有野做錯左 : [

不過呢 自改左Vista之後

load野 慢晒

作者: 龍之振雄    時間: 2007-4-22 12:51

影片已提供下載
作者: sweetom    時間: 2007-4-22 13:02

任務完成 :]

不過都係唔會點玩 論壇很像重要點

ps : 加上沒時間玩 有點兒唔知整黎做咩

作者: 張仲良    時間: 2007-4-22 13:17

引用:
原帖由 sweetom 於 2007-4-22 13:02 發表
編輯龍大睇唔到

等待中

ps: 我下載到影片 睇唔到 因為無轉碼器 :]
你沒裝 K-Lite Codec Pack 嗎?
作者: FlyerFei    時間: 2007-4-22 13:55

頭先特登update做Vista試左

得左ar
作者: banbanking    時間: 2007-4-22 17:56

開左v-lan之後開唔倒war3...點解..''
一關左v-lan又得番
作者: QQXX    時間: 2007-4-22 18:16

開左VLAN之後開唔到WAR3呀..
點解咁GE...
但關左VLAN之後就開到WAR3......
HELP
作者: Royw    時間: 2007-4-22 19:55

在區域連線 -> 本地連接 中安裝 網絡通信協議 (Protocol), 選擇 vLan.x86 文件夾;
點禁到去呢到SET UP  同安裝唔識禁過去
PLEASE TELL ME
作者: 龍之振雄    時間: 2007-4-22 22:09

引用:
原帖由 QQXX 於 2007-4-22 18:16 發表
點解咁GE...
HELP
條件有限, 未能進行遊戲測試
作者: skswujian    時間: 2007-4-22 23:05

xp系统能测试吗?

是简体版吗?

另问问管理员什么时候开个RTS绝地风暴区

申请帖被我发在IPvE.COM vLan 互聯對戰論壇 » 聯機方法 & 使用參考 » 你怀旧了吗? 申请开游戏区RTS:《绝地风暴2:风起云涌》

不知道为什么建议区没有发帖功能,有时有时没?

麻烦给予开通绝地风暴游戏区,谢谢
作者: fuckshun    時間: 2007-4-22 23:41

多謝曬..我玩到...THX.........!!!!!!!!!!!!!!!
作者: RyuSuke    時間: 2007-4-23 01:17

我用IMS(Router)沒問題...
但用HGC(Dial up)...入Server後不久.Vista便自動把Vlan Close了
作者: Bloodwar    時間: 2007-4-23 06:34

原来那么久...没更新..VLAN..
是在研究..VISTA的问题啊.....
.........我也一直在等....
不想用XP....
作者: 無比用戶    時間: 2007-4-23 11:37

vista: build 6000
hkbn
有用router
遊戲: aoe3
運作正常!
作者: shingcat    時間: 2007-4-23 18:23

引用:
原帖由 QQXX 於 2007-4-22 18:16 發表
點解咁GE...
HELP
我都係AR~開左VLAN就入唔到WAR3
作者: lunkk013089    時間: 2007-4-23 18:45

我唔明點樣整幫幫我唔該
我好想玩呀
作者: 天使與惡魔    時間: 2007-4-23 19:07

bf1942 ...
用左ROUTER 同唔用ROUTER 都搵唔倒/開唔倒SERVER
作者: QQXX    時間: 2007-4-23 21:45

咁幾時先玩到呀....???
help
作者: like44951    時間: 2007-4-23 21:48

引用:
原帖由 龍之振雄 於 2007-4-22 12:33 發表
歡迎你參與 IPvE.COM vLan Vista 版本測試, 如測試中遇到任何問題, 希望可以詳細告知.

1. 將 vLan.x86.zip 檔案解壓到 C:\ 或 桌面;

2. 在區域連線 -> 本地連接 中安裝 網絡通信協議 (Protocol), 選擇 vLan.x86 文 ...
咁几時先至可以可以玩到魔獸~~~~~~
作者: QQXX    時間: 2007-4-23 21:51

點解咁GE...
HELP

咁樣幾時先可以玩到得...快d救救我la........教下我應該點做
作者: alan_wong8    時間: 2007-4-24 16:07

引用:
原帖由 QQXX 於 2007-4-23 21:51 發表
點解咁GE...
HELP

咁樣幾時先可以玩到得...快d救救我la........教下我應該點做
係唔係入左非真區??試下入真區
作者: 天使與惡魔    時間: 2007-4-24 17:23

介意答我這版本會改變IP的嗎?

因為我用此版本開伺服...
在遊戲中依舊是顯示家中區域網絡的IP 而不是VLAN 的...
朋友並不能找到我的伺服和我也找不到任何伺服

作者: hochikenug    時間: 2007-4-24 18:46

ccccccccccccccc
作者: 龍之振雄    時間: 2007-4-24 19:54

引用:
原帖由 skswujian 於 2007-4-22 23:05 發表
xp系统能测试吗?

是简体版吗?

另问问管理员什么时候开个RTS绝地风暴区

申请帖被我发在IPvE.COM vLan 互聯對戰論壇 » 聯機方法 & 使用參考 » 你怀旧了吗? 申请开游戏区RTS:《绝地风暴2:风起云涌》

不知道为什么 ...
只適用于 Vista 版本, 至於 绝地风暴2:风起云涌 我希望還能找到來作測試.

謝謝你提出, 原來論壇改版後, 論壇的設置都亂套了
作者: 龍之振雄    時間: 2007-4-24 19:57

引用:
原帖由 天使與惡魔 於 2007-4-24 17:23 發表
介意答我這版本會改變IP的嗎?

因為我用此版本開伺服...
在遊戲中依舊是顯示家中區域網絡的IP 而不是VLAN 的...
朋友並不能找到我的伺服和我也找不到任何伺服 ...
請問所玩遊戲?
作者: 龍之振雄    時間: 2007-4-24 19:57

引用:
原帖由 QQXX 於 2007-4-23 21:51 發表
點解咁GE...
HELP

要到週末先可以進行測試
作者: walkeryuen    時間: 2007-4-24 19:57

引用:
原帖由 sweetom 於 2007-4-22 12:39 發表
睇返影片 完來有野做錯左 : [

不過呢 自改左Vista之後

load野 慢晒   
Me too...
玩C&C3用1680x1050玩窒到得番每秒兩三格
但自己單機玩果陣超流暢ga ma(我用緊8800GTS)

作者: QQXX    時間: 2007-4-24 21:12

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2007-4-24 16:07 發表

係唔係入左非真區??試下入真區
我試過la..入左真區..系開到魔獸....但系一陣之後,就話vlan停止運作...都系玩唔到呀.....
作者: QQXX    時間: 2007-4-24 21:19

而加我入VLAN再入魔獸..入到魔獸後彈返出去話VLAN已經停止運作///
作者: lovegu    時間: 2007-4-24 21:59

安装五到啊??/点解啊~~???我五知点安装啊???下载五到影片啊~~睇五到啊~999
作者: 天使與惡魔    時間: 2007-4-25 07:42

引用:
原帖由 龍之振雄 於 2007-4-24 19:57 發表

請問所玩遊戲?
我試的是BATTLEFIELD 1942....

在CONSOLE 打game.getip 看到的只是家中區網的ip..

玩流星蝴蝶劍都找不到伺服....

這是我個別的問題嗎??

PS. 看不到高清那段片的請安裝VMware decoder....
http://www.vmware.com/download/eula/moviedecoder_v55.html

作者: skswujian    時間: 2007-4-25 11:03

引用:
至於 绝地风暴2:风起云涌 我希望還能找到來作測試.
点击查看申请开区帖

立即点击下载:《绝地风暴2风起云涌 精简版》(KKND2) [英文(美)精简版]
电信服务器,只能单线程下载

我希望早点测试通过吧,早点开区,等了好几天,没消息,客服MSN不常在线,联系不上.........

作者: Royw    時間: 2007-4-25 20:03

我得wo
咩都得
正常
thx
作者: 天使與惡魔    時間: 2007-4-25 21:52

我就算開DODS SERVER 睇自己IP都係..

hostname:  Day of Defeat Source
version : 1.0.0.7/7 3048 insecure
udp/ip  :  192.168.11.2:27015
map     :  dod_flash at: -504 x, 503 y, 295 z
players :  1 (32 max)

完全唔係VLAN IP

有冇人可以幫下我......
作者: corn823    時間: 2007-4-26 16:31

可以進去VLAN但是開了VLAN不能玩魔獸
作者: lovegu    時間: 2007-4-26 17:12

五德啊~~你睇~

圖片附件: 未命名.jpg (2007-4-26 17:12, 125.3 KB) / 該附件被下載次數 253

作者: hei88    時間: 2007-4-26 19:45

我第 1 次 install 完 play 到 ...
but after restart my computer ...
i can't find any sever ...
作者: 592    時間: 2007-4-26 22:25

那麼VISTA 64BIT的怎麼辦?!
作者: liwahwai    時間: 2007-4-27 20:39

good sofe ~! like it ~! can work ~!
作者: QQXX    時間: 2007-4-27 21:43

請問VISTA幾時先可以上到VLAN玩魔獸呀????我等左好耐都系玩唔到呀
作者: 天使與惡魔    時間: 2007-4-27 22:31

可唔可以用番以前果隻方法.....

一個DRIVER 好似好D><

依家呢個方法我唔WORK
作者: Gundam    時間: 2007-4-28 00:23

vista64 用吾到
作者: QQXX    時間: 2007-4-28 12:31

請問VISTA幾時先可以上到VLAN玩魔獸呀????我等左好耐都系玩唔到呀
HELP..HELP
作者: pio8    時間: 2007-4-28 14:53

我開到VLAN但係玩唔到魔獸....
有冇人可以HELP我A......
作者: 龍之振雄    時間: 2007-4-28 19:13

引用:
原帖由 pio8 於 2007-4-28 14:53 發表
我開到VLAN但係玩唔到魔獸....
有冇人可以HELP我A......
請下載 4月28日版本, 替代原來文件就可以
作者: QQXX    時間: 2007-4-28 19:34

我試過LA..系上到VLAN..入到魔獸....但系入到去..見唔到其他人GE場GE....我GE魔獸系1.21......等左好耐都見唔到其他人GE場,,我叫我個FD開場,,我都見唔到..

咁點算呀..HELP
作者: QQXX    時間: 2007-4-28 19:54

點解我上左VLAN..會咁GE...

圖片附件: 未命名.jpg (2007-4-28 19:54, 115.33 KB) / 該附件被下載次數 246

作者: 龍之振雄    時間: 2007-4-28 20:36

引用:
原帖由 QQXX 於 2007-4-28 19:54 發表
點解我上左VLAN..會咁GE...
我測試中, 未安裝任何殺毒軟件, 你可以嘗試刪除殺毒軟件.
作者: FiShMa    時間: 2007-4-28 21:20

入到區 開到GAME 睇唔到人開左埸
作者: 龍之振雄    時間: 2007-4-28 23:23

引用:
原帖由 QQXX 於 2007-4-28 19:34 發表
我試過LA..系上到VLAN..入到魔獸....但系入到去..見唔到其他人GE場GE....我GE魔獸系1.21......等左好耐都見唔到其他人GE場,,我叫我個FD開場,,我都見唔到..

咁點算呀..HELP ...
可能 driver 兼容性有問題, 會做測試檢查
作者: QQXX    時間: 2007-4-28 23:25

咁幾時先可以上到VLAN玩到魔獸見到人地開場呀???HELP..比個時間我
作者: 龍之振雄    時間: 2007-4-28 23:57

只可以答你, 我都想儘快, 但我地資源同時間有限,
加上 vista 系統甘新, 冇咩參考資料, 我好難答到你.

今晚我地都試佐成晚, 部分系統裝 vista 冇問題, 部分有問題.
作者: Gundam    時間: 2007-4-29 00:38

引用:
原帖由 龍之振雄 於 2007-4-28 23:57 發表
只可以答你, 我都想儘快, 但我地資源同時間有限,
加上 vista 系統甘新, 冇咩參考資料, 我好難答到你.

今晚我地都試佐成晚, 部分系統裝 vista 冇問題, 部分有問題. ...
請問vista64用吾到嗎?
作者: 天使與惡魔    時間: 2007-4-29 08:05

介意我問能用VLAN 找SERVER的人看到的跟我一樣嗎?
VLAN 的IP在下方和沒有名字...

作者: FiShMa    時間: 2007-4-29 08:18

努力 等緊你地
作者: lovegu    時間: 2007-4-29 16:09     標題: 回復 #48 QQXX 的帖子

我都系啊~~自动弹左住来啊~~
作者: shingcat    時間: 2007-4-29 20:54

- -我睇到人場WO~我仲開場~叫我個FD入場都得天~
作者: trevorpo    時間: 2007-4-29 21:26

我更新左vlan 開左vlan 就玩唔到魔獸  why?
我係1.21佢話我係1.17叫我更新  我都唔知點算
作者: li132000    時間: 2007-5-1 09:37

入普通信長就睇唔到人開場,入真信長就連區域都入唔到,佢同我講話無法連接伺服器
作者: deadknight1    時間: 2007-5-1 14:11

可以詳細講番PROTOOL果度點做- -?
作者: QQXX    時間: 2007-5-1 14:40

VISTA幾時先上到VLAN連到魔獸GA...
作者: QQXX    時間: 2007-5-3 12:26

測試完未呀??好想快D用VISTA上VLAN同D FD玩魔獸呀..><
作者: 天使與惡魔    時間: 2007-5-3 19:39

引用:
原帖由 QQXX 於 2007-5-3 12:26 發表
測試完未呀??好想快D用VISTA上VLAN同D FD玩魔獸呀..>
如果係同識得既FRD 玩...
可以用住HAMACHI先
作者: QQXX    時間: 2007-5-4 21:09

我ge意思系想同我d fd玩信長打出面d人呀....
vlan加油呀..快d整到vista可以用到vlan la
作者: banbanking    時間: 2007-5-5 11:17

唔該曬!...依家用倒V-LAN啦..
作者: QQXX    時間: 2007-5-5 14:11

點呀??而加個VLAN整到點>??幾時先可以用VISTA上VLAN玩魔獸?
作者: bdefg    時間: 2007-5-5 16:40

做哂你叫我做個d之後開

圖片附件: 112.JPG (2007-5-5 16:57, 28.57 KB) / 該附件被下載次數 175

作者: bdefg    時間: 2007-5-5 16:43

啟動IPvEx96失敗! 檢查IPvEx96 栛議區域是否正確安裝
我跟哂你做架啦....

圖片附件: 111.JPG (2007-5-5 16:55, 11.01 KB) / 該附件被下載次數 173

作者: bdefg    時間: 2007-5-5 17:04

我只有IPvEx86 Protocol Driver
冇IPvEx86 Protocol

圖片附件: 1.JPG (2007-5-5 17:04, 7.57 KB) / 該附件被下載次數 174

作者: bdefg    時間: 2007-5-5 17:10

還有我看到你開的是chxxl for mxxxxxxxxxxxxxx的>3<
作者: fai85829    時間: 2007-5-6 00:08

我vista 64bit安左玩唔到的=.=
作者: alan_wong8    時間: 2007-5-6 21:40

引用:
原帖由 fai85829 於 2007-5-6 00:08 發表
我vista 64bit安左玩唔到的=.=
只會提供32bit 版本
作者: liwahwai    時間: 2007-5-7 20:19

good ~!i need it long time low ~! thank yoiu ~!
作者: xugiacomo    時間: 2007-5-7 21:52

我用怎么会说开启虚拟网卡失败的阿?
作者: 爆咀=.-    時間: 2007-5-8 23:05

請問,我係XP係邊DOWN架??
作者: legotoy    時間: 2007-5-9 03:49

裝完個VLAN....開魔獸.....玩唔到區域連線........
個VLIN係連緊線,係VLIN打字都冇人見到.....
有連===冇連.......~.~
作者: kakaufo    時間: 2007-5-9 11:37

3Q~~~~~~~~~~~~~
作者: BluE|    時間: 2007-5-9 21:10

大佬- -
我睇個個片都睇唔到
點整呀-口-
作者: NowDa    時間: 2007-5-10 03:45

我一上VLAN走上唔到網. . . .
             一關左個VLAN走上得番網. . .
                      以家中冇左個區域連線. . .
                                          HELP. . .
作者: QQXX    時間: 2007-5-10 21:01

點解VLAN D工作人員無反應GE,,,,,,,VISTA可以用VLAN玩魔獸未呀>>???
作者: hollowbean    時間: 2007-5-19 15:50

可以看到区域,进入后.游戏里没反应.

有连接==没连接
作者: ieongieong    時間: 2007-5-21 14:39

...入了幾次過了一天再開就入不到區域了說什麼更新VLAN
作者: arhasa    時間: 2007-5-22 19:54

仲係睇唔到場...有無方法整整佢呀
等左好耐啦......
作者: fai85829    時間: 2007-5-24 13:40

我vista 64bit唔得丫....helpe me
作者: viking2066    時間: 2007-5-30 08:16

玩2142,入遊戲找唔到server,請問各位是否一樣,定係得我係咁!

作者: yiucheongkit    時間: 2007-5-30 23:55

我都是,開始唔夠一分鐘,lag到連牙媽都唔認得 :Q
作者: littledog1990    時間: 2007-6-1 21:14

我32BIT都唔得既=-=....
作者: tommy1177    時間: 2007-6-2 18:32

VISTA 版VLAN 有D問題
開SEVER 個個LAG機
不過入人地SEVER 就好似冇咩事
作者: WaRcRaF    時間: 2007-6-3 23:20

我開到vlan都入到,但係搵唔到ser.唔知點解呢?
作者: charltonchan    時間: 2007-6-4 17:26

玩1942,入遊戲找唔到server,請問各位是否一樣,定係得我係咁!
作者: pui129    時間: 2007-6-7 03:12

我一用IPvEx86 Protocol 驅動程序, 就連唔到線.
唔該 解答我既疑難.... PLXXXXXXXXXXXXXXX
作者: chao222444    時間: 2007-6-8 23:21

我都是玩不到呢!怎麼辦?
作者: Fat鵬    時間: 2007-6-14 14:07

我LOAD左開到VLAN~但開左魔獸佢冇SER~??
作者: kevin1981    時間: 2007-6-14 22:04

開到vlan都入到game, then try to create game, but my fd(xp) cannot see any game...
then my fd(xp) create game, i can see the game but when try to join, it said connection time out...

tested game : C&C3 and 魔戒:中土戰爭II The Battle for Middle-earth II ...both same error
作者: kong12345678    時間: 2007-6-15 16:37

佢話咩下載更新檔唔得 咁點呀....~
作者: KENTLIU    時間: 2007-6-15 16:41

我用Vlan启动游戏后进入多人游戏-然后用注册Vlan的账号密码输入后提示账号跟密码不符,(排除输入错误)。需要序列号么?
作者: popo18tps    時間: 2007-6-18 02:22

我睇住條片整都唔得囉

作者: kevin835    時間: 2007-6-19 00:32     標題: vLan.x86 Vista 版本測試版 下载吾到

点解vLan.x86 Vista 版本測試版 下载吾到 边个可以帮下我阿
作者: kevin835    時間: 2007-6-19 00:32

自从用左VISTA 之后好多也 都用吾到 唉

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0