標題: 高人救命!!!我部腦開3個鐘~15次藍畫面 [打印本頁]

作者: potato25    時間: 2006-8-13 19:53     標題: 高人救命!!!我部腦開3個鐘~15次藍畫面

佢個code係0x0000008e

發生咩事..我係咁藍畫面~咩都做唔到!!!!用安全模式開機又無事...有無人幫我~

我影左相~邊到有得upload比你地睇???
help me plx!!!
作者: 立哥    時間: 2006-8-13 20:14

你度都可以upload,你先開出黎睇下
作者: potato25    時間: 2006-8-13 20:19

真係..!?下面又寫住只可以upload 0kb==?
作者: leeyongann    時間: 2006-8-14 13:00

check hardware 或则format过
作者: alan_wong8    時間: 2006-8-14 13:30

拆曬d hardware~! include CD/ RVR rw, Floppy.
留番CPU, ram, display, HDD 再入多次window 睇下有冇問題~
同埋試下update 底板個BIOS
作者: potato25    時間: 2006-8-15 01:34

um..等我試下sin~我岩岩d藍畫面次數..增加到21次..==
作者: alan_wong8    時間: 2006-8-16 00:45

引用:
原帖由 potato25 於 2006-8-15 01:34 發表
um..等我試下sin~我巖巖d藍畫面次數..增加到21次..==
@@"
作者: williamkhw    時間: 2006-9-22 22:05

重新裝機咪得 lor~
作者: keung316    時間: 2006-9-24 01:47

個window新裝????定係搞過d咩????
作者: 2003030    時間: 2006-9-24 21:51

可能係有virus,你係safe mode試下用anti-virus
作者: williamkhw    時間: 2006-9-25 12:28

safe mode 一定得ga la 不過有好多的程式開唔到之麻~
作者: wa715    時間: 2006-11-16 18:49

我得係錦
作者: WingYip    時間: 2006-11-18 18:50

同我之前部機勁似-.-...
我之前部機用左五六年就變成你咁...
啊...唔係-.-仲衰過你
自動回"潮"regedit ... 咁你死未
安裝左d game第二日唔玩得 除左online game
wakaka~洗左n次機都冇用
作者: keung316    時間: 2006-11-21 18:35

係咪用左sata hd???
作者: 張仲良    時間: 2006-11-21 20:18

咁似現在的我...
不過...我係hold住部腦唔用先會咁~~
作者: 冰热海风    時間: 2006-11-22 12:00

引用:
原帖由 williamkhw 於 2006-9-25 12:28 發表
safe mode 一定得ga la 不過有好多的程式開唔到之麻~
現在有些惡意軟件有自我保護機制,safe mode下都能開機就運行,safe mode都不一定safe了
道高一尺魔高一丈嘛!
作者: 張仲良    時間: 2006-11-22 13:49

引用:
原帖由 冰热海风 於 2006-11-22 12:00 發表

現在有些惡意軟件有自我保護機制,safe mode下都能開機就運行,safe mode都不一定safe了
道高一尺魔高一丈嘛!
人云:"愈是危機的地方愈安全"
作者: 楓    時間: 2006-11-24 17:48

應該係你個hardisk有問題,maybe空間不足..同要更新你主板bios --> restart

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0