標題: 在某論壇的地形參賽作品.... [打印本頁]

作者: ﹏NaTuRe乂傑    時間: 2010-3-9 21:06     標題: 在某論壇的地形參賽作品....

在某論壇的地形參賽作品.....給大家過過目

作者: bengood362    時間: 2010-3-9 22:38

9點56分至11點26分 影相影咁耐 辛苦哂=p
作者: ﹏NaTuRe乂傑    時間: 2010-3-10 17:18

哩d咁細微既野你都留意到 不如你講下個地形算=..=
作者: HAPP仔    時間: 2010-3-11 16:23

我覺得太多裝飾.有d亂.如果玩起來會比較復雜
作者: ★魔星〃茶    時間: 2010-3-31 18:01

勁令''不過一定搞左好耐
作者: 殺戮乂之夜    時間: 2010-3-31 21:49

又係一堆 堆積如山 既地形,無咩特別。有好多都有人整過哂。
作者: ﹏NaTuRe乂傑    時間: 2010-4-2 13:07

比你整好冇???
作者: 殺戮乂之夜    時間: 2010-4-2 13:45

有幾難?
除左樹有樓梯之外,其他都係不外如是。
作者: 殺戮乂之夜    時間: 2010-4-2 13:50

花園哥一幅最慘,離哂題‧............................................................
作者: ﹏NaTuRe乂傑    時間: 2010-4-2 18:17

我冇話過難,我問你整唔整到姐~雪地唔可以有公園??離咩題?我驚你連主題講咩都唔知,得把口係道,我都唔想話你,講埋晒d風涼話~~
作者: bengood362    時間: 2010-4-2 19:45

引用:
原帖由 ﹏NaTuRe乂傑 於 2010-3-10 17:18 發表
哩d咁細微既野你都留意到 不如你講下個地形算=..=
d地形點形容好?
講個時間出黎?
作者: ﹏NaTuRe乂傑    時間: 2010-4-2 21:21

範例評價:
顏色配搭極佳,以不同深淺光暗的藍和白突然出主題,避免了有單調感覺,中央的藍光更令畫面很有活力,很生動。而且飾物也襯托得宣,不但沒給人死氣沉沉的感覺,還令人覺得這森林像是有生命的,神聖的,彷如精靈居住的地方,所以我極之喜愛你的作品。

呢個就係一個對地形既詳細評價喇
作者: bengood362    時間: 2010-4-3 00:02

令到唔知點講呢 ?
作者: 殺戮乂之夜    時間: 2010-4-3 12:38

睇黎樓主有少少神經失常,我想知古代既野點會有現代野出現!?
作者: ﹏NaTuRe乂傑    時間: 2010-4-3 19:01

唉~話左你啦~連主題講咩都唔知就係到識少少扮代表~古代??你點知係古代?中世紀點解唔可以有公園??有少少神經失常果個似乎係你多d~
作者: 殺戮乂之夜    時間: 2010-4-3 19:20

樓主真係有少少問題。我話花園哥幅圖有問題,而問題係指,點解會有個路標係度!?你自己都話左係中世紀時代。咁哥個路標用時光機穿越時空過去嫁!?
作者: ﹏NaTuRe乂傑    時間: 2010-4-3 20:33

唉~算啦....原來中世紀係唔會有路標既....得la我錯啦~唔洗再回
作者: bengood362    時間: 2010-4-3 21:59

10:38果張.

水池好型@@v.

10:17果張.

個人覺得個角度唔好.
作者: 離離原上草    時間: 2010-4-3 22:00

唔知點解 我見到好多都死左圖
作者: 殺戮乂之夜    時間: 2010-4-3 22:33

我懷疑你真係有病!!!
自己整錯我好心提你,仲係度話我!?
唔肯接受批評既,唔該下次多打一項聲明
[嚴禁發表任何批評或有損此作品之回覆]
作者: 殺戮乂之夜    時間: 2010-4-3 22:39

引用:
原帖由 ﹏NaTuRe乂傑 於 2010-4-3 20:33 發表
唉~算啦....原來中世紀係唔會有路標既....得la我錯啦~唔洗再回
你都識講你整既主題係中世紀。咁仲整一個路標落去做咩!?唔通呢幅係gag圖!?

補充一下,本人覺得樓主根本唔肯接受批評。只願意聽讚美既說話。(PS:純粹個人意見)
如果樓主唔鋸我講既野。
ok,我全部編輯成你想要既回覆。
作者: bengood362    時間: 2010-4-4 00:52

引用:
原帖由 殺戮乂之夜 於 2010-4-3 22:39 發表

你都識講你整既主題係中世紀。咁仲整一個路標落去做咩!?唔通呢幅係gag圖!?

補充一下,本人覺得樓主根本唔肯接受批評。只願意聽讚美既說話。(PS:純粹個人意見)
如果樓主唔鋸我講既野。
ok,我全部編輯成你想要既回覆。
唔係.

係樓主用左一d比較創新的方法.

去試一試個效果.

0k?
作者: ﹏NaTuRe乂傑    時間: 2010-4-4 01:22

引用:
原帖由 殺戮乂之夜 於 2010-4-3 22:39 發表

如果樓主唔鋸我講既野。
ok,我全部編輯成你想要既回覆。 ...
服左你~你果d都叫批評??"又係一堆 堆積如山 既地形,無咩特別。有好多都有人整過哂"~我覺得似風涼話多d~評語又冇,鄭係係到針對個路標~我想講,路標e樣野好早就有~

作者: 殺戮乂之夜    時間: 2010-4-5 13:57

明白明白,既然係咁。我都廢事講。
作者: 戰俘    時間: 2010-4-5 15:21

其實 地形效果 我想我只給 50分.."普通"程度吧

普通程度是指 無任何特殊技巧, 模組, 只要有耐性和恆心 誰都做到出來的東西...

再來看看一些我個人比較喜歡的地形... 裡面用的也只是內建模組...

這個塔做出來那感覺真的一絕...
[attach]70866[/attach]

城內一幅較普通的圖.. ..城牆是導入模組
[attach]70867[/attach]

這絕不會是耐性和恆心也能做出來的東西... 大家不會有異議吧
[attach]70868[/attach]

看似沒什麼突然的雪景... 這是給予新手練習的圖而已
[attach]70869[/attach]

作者: 殺戮乂之夜    時間: 2010-4-5 19:52

我個人比較鐘意呢幾幅。非常正[attach]70885[/attach]

[attach]70886[/attach]

[attach]70887[/attach]

[attach]70888[/attach]

[attach]70889[/attach]
作者: 戰俘    時間: 2010-4-5 20:03

當然, 沒有人能一下子就做得如此美輪美奐
光是所花的時間, 耐性 以及 有與人共享的美德..

單以此已經很好了...
加分處理
作者: 冰淇淋☆    時間: 2010-4-6 15:12

感謝分享

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0