標題: ●JoκεR™晞{♣}:::正式Part_one [打印本頁]

作者: _Heii    時間: 2010-2-24 22:12     標題: ●JoκεR™晞{♣}:::正式Part_one

真正既原版係呢到 =] 感覺正好多  
http://v.youku.com/v_show/id_XMTU0NTY0NzYw.html
係到要多謝Mosquito0724,係佢幫我將呢個靈魂同肉體合併返
小弟死而無憾

[youtube]hF37b1_X_pk[/youtube]
如大家所見"小弟新手只不過係為左想剪片而拍
音樂本黎唔係呢首...令一首是正好多的"但係由於utube唔比我用戈隻音樂
所以大家只好將就下"睇唔到佢原本好睇既地方" ><

請支持新手●

作者: manuhin    時間: 2010-2-24 22:19

我想問play demo 戈陣戈個灰色表點禁出黎
同埋成日停左hunter跟住轉黎做乜?
感覺好怪...
點都好支持下
作者: stephen3433    時間: 2010-2-24 22:26

支持/_\
作者: yuen444    時間: 2010-2-24 23:46

有我份既 你玩街場都拍片~"~
作者: SamChoy    時間: 2010-2-24 23:52

好多都係俾你sm><
作者: kelvinkkkkkk    時間: 2010-2-25 00:16

55 A_A 兮...我其實有想過拍片.BUT張顯卡唔係幾夠做~ SO SAD~
作者: BaDl卍楓葉    時間: 2010-2-25 00:34

有時360度睇hunter轉得唔係太好..其他都幾好..首歌就...
作者: amandaQ    時間: 2010-2-25 01:03

引用:
原帖由 BaDl卍楓葉 於 2010-2-25 00:34 發表
有時360度睇hunter轉得唔係太好..其他都幾好..首歌就...
-_-其實...佢大多數都係定點25...
干脆停一停 用stop motion就下音樂就算-_-
冇必要360轉...又唔係撲d窿位
想比人睇下周圍個環境
不過大家都睇諒下...
新手黎講..
又要第一次拍片
軟件都未用熟
拍得唔錯架啦
作者: §鬼§姬§    時間: 2010-2-25 01:13

徒弟仔第1次拍片都算係咁架啦

+油我等你第2part ^_^
作者: tatskii    時間: 2010-2-25 05:25

可5可以同你地打翻場44?
作者: +少文+    時間: 2010-2-25 06:45

引用:
原帖由 tatskii 於 2010-2-25 05:25 發表
可5可以同你地打翻場44?
WO @@ 有44 記住開花生@@
作者: _Heii    時間: 2010-2-25 13:40

多謝各位支持小弟
我會比心機同努力跟大家學野的

TO #10
呢一個係小弟既榮幸
STEAM  ID :Roxas_Hei
MSN:[email protected]
作者: 「琪琪﹏    時間: 2010-2-25 17:46

!!! 支持小晞

唔係撲行緊戈d
這是不足的地方

勇氣~~

anyway 期待part 2
作者: beckturtle    時間: 2010-2-25 18:04

你點整到佢定360度轉ge???
作者: wyhwyh24    時間: 2010-2-25 21:34

支持拍片
作者: amandaQ    時間: 2010-2-25 21:49

引用:
原帖由 wyhwyh24 於 2010-2-25 21:34 發表
支持拍片
唔係YOUTUBE唔比你用果首歌
係你首歌斷開左
下次整好左段片之後
另外開一個新既專案
之後將D歌貼番好晒 壓左出黎成一首歌
再放番入段片到就得架啦
作者: windsang    時間: 2010-2-25 22:03

hunter 撲  係平常街人既技術-__-

明顯度太高  推射比較易  只係對手比較易對付

如果話聽下歌都還可以 -,- 但剪片方面 同 其他人比真係差好遠

太普通
作者: amandaQ    時間: 2010-2-25 22:18

引用:
原帖由 windsang 於 2010-2-25 22:03 發表
hunter 撲  係平常街人既技術-__-

明顯度太高  推射比較易  只係對手比較易對付

如果話聽下歌都還可以 -,- 但剪片方面 同 其他人比真係差好遠

太普通 ...
係呀-_-果日先同佢講彈牆要簡盲點起跳....

不過第一次算係咁啦

三哥你個簽名好攪笑...

你做乜連我都嚇埋XD

我都係一個23歲既細路黎...
作者: _Heii    時間: 2010-2-25 22:43

我經驗不足,得閒都係要你地呢d高手幫下路

玩hun真係好似jar飛機咁"...好多野要諗
作者: 極道羅剎    時間: 2010-2-25 23:55

好想知你個第三人角度點整
作者: _Heii    時間: 2010-2-26 17:23

TO beckturtle :  set view

TO 極道罜剎 : sv_cheat 1   
                          thirdXXXXXX
作者: love52190355    時間: 2010-2-26 18:53

想請問整片用咩程式錄同埋後期制作??
作者: _Heii    時間: 2010-2-26 19:28

我都係用window movie maker...
我都係新手..有咩都係問d資深老心比較好
xd
作者: Mosquito0724    時間: 2010-2-26 21:52

http://v.youku.com/v_show/id_XMTU0NTY0NzYw.html
[flash]http://player.youku.com/player.php/sid/XMTU0NTY0NzYw/v.swf[/flash]

轉左歌 轉埋網
唔好意c 樓主 味問清楚係唔係呢隻歌
youtube我搞極都......

作者: manuhin    時間: 2010-2-26 22:41     標題: 回復 24# 的帖子

好過佢依家呢首好多........
作者: Mosquito0724    時間: 2010-2-26 22:56

引用:
原帖由 manuhin 於 2010-2-26 22:41 發表
好過佢依家呢首好多........
佢話我知佢想用呢首
YOUTUBE出唔到味幫下佢囉

呢個佢主意黎嫁 (應該)

我問左佢歌名
唔知岩唔岩呢
作者: kelvinkkkkkk    時間: 2010-2-26 23:23

引用:
原帖由 _Heii 於 2010-2-26 19:28 發表
我都係用window movie maker...
我都係新手..有咩都係問d資深老心比較好
xd
a_a 建議你使用Corel VideoStudio 12  我自己都用佢嫁,工能好齊,基本上所有你想到既效果都做到,

係剪片利器,不過建議一啲新手最好先用下window movie maker呢啲,唔係假如你連上手movie maker都覺得難既,

用VideoStudio....你一定唔會識用...
作者: _Heii    時間: 2010-2-27 00:48

TO Mosquito0724 : 好好好好x10000 多謝你呀

好好人呀你><  感動ing
幫了一個大忙
小弟無以為報"差你一個大人情><
作者: amandaQ    時間: 2010-2-27 00:54

引用:
原帖由 kelvinkkkkkk 於 2010-2-26 23:23 發表

a_a 建議你使用Corel VideoStudio 12  我自己都用佢嫁,工能好齊,基本上所有你想到既效果都做到,

係剪片利器,不過建議一啲新手最好先用下window movie maker呢啲,唔係假如你連上手movie maker都覺得難既,

用Video ...
最勁既係SONY VEGAS
魔獸世X STARWAX 等知名遊戲既玩家都係用佢整片
佢有好多特效係 VS X2冇LOL
可惜我冇錢買-3-
作者: Mosquito0724    時間: 2010-2-27 02:31

引用:
原帖由 amandaQ 於 2010-2-27 00:54 發表

可惜我冇錢買-3-
中國破解強
要搵一定有
再唔係ADOBE 個PR CS4 都

不過搵DL麻煩
作者: amandaQ    時間: 2010-2-27 02:35

引用:
原帖由 Mosquito0724 於 2010-2-27 02:31 發表

中國破解強
要搵一定有
再唔係ADOBE 個PR CS4 都

不過搵DL麻煩
幫我搵下/_\
作者: Mosquito0724    時間: 2010-2-27 02:37

引用:
原帖由 amandaQ 於 2010-2-27 02:35 發表

幫我搵下/_\
盡量  搵到PM你
作者: reileung01    時間: 2010-2-27 05:34

我想問下....錄係用咩錄ga....點錄ga....錄o左係咩檔~~thx a lot~
作者: amandaQ    時間: 2010-2-27 11:03

引用:
原帖由 reileung01 於 2010-2-27 05:34 發表
我想問下....錄係用咩錄ga....點錄ga....錄o左係咩檔~~thx a lot~
只game本身就可以錄 有好多種錄法
錄avi 高清等

但一般黎講
d人都會先錄demo檔
玩完之後睇番demo檔時先會再錄影片格式既檔
作者: tom1314    時間: 2010-2-27 13:34

講真..用Window Movie Maker整片會整到條片Quality差,垃圾咗......
作者: reileung01    時間: 2010-2-27 17:47

引用:
原帖由 amandaQ 於 2010-2-27 11:03 發表

只game本身就可以錄 有好多種錄法
錄avi 高清等

但一般黎講
d人都會先錄demo檔
玩完之後睇番demo檔時先會再錄影片格式既檔
係........thx
咁等我問下人點用隻game錄先~^^
作者: windsang    時間: 2010-2-27 19:19

引用:
原帖由 amandaQ 於 2010-2-25 22:18 發表

係呀-_-果日先同佢講彈牆要簡盲點起跳....

不過第一次算係咁啦

三哥你個簽名好攪笑...

你做乜連我都嚇埋XD

我都係一個23歲既細路黎...
-,- 我名真係用黎呃下d 小朋友

入到黎就乜哥乜哥

係到咪叫我三哥lo 入到場 我了哥黎
作者: kelvinkkkkkk    時間: 2010-2-27 22:40

引用:
原帖由 amandaQ 於 2010-2-27 00:54 發表

可惜我冇錢買-3-
呢只我聽過無用過@v@因為啲野太勁我自己都好多用唔到,so我會選擇用vs
作者: _Heii    時間: 2010-2-28 01:21

小狼你個簽名睇到好想笑XD
作者: kelvinkkkkkk    時間: 2010-2-28 12:15

引用:
原帖由 _Heii 於 2010-2-28 01:21 發表
小狼你個簽名睇到好想笑XD
呢一個係一個圖像說明.... 打字你地唔q信,我想用圖會好啲~~

睇過tsubasa 既人都會知道a_a佢地4個係咩人啦~~  重點係!_!我係小狼,我愛小櫻嫁!_!

a_a至於黑綱同法衣 佢地2個有bl既關係唔出奇吖xddd

作者: _Heii    時間: 2010-2-28 16:12

有圖有真相?
都不過是假象

XD   你已經被認定了你是  快跟黑黑綱同法衣搞3P 吧~haha
作者: kelvinkkkkkk    時間: 2010-3-1 11:20

引用:
原帖由 _Heii 於 2010-2-28 16:12 發表
有圖有真相?
都不過是假象

XD   你已經被認定了你是  快跟黑黑綱同法衣搞3P 吧~haha
~"~ 佢地唔玩3p嫁= =""

係都4p+埋小櫻啦......=\="我真係頂你吖....
作者: 傻鼠B    時間: 2010-3-1 20:54

fire段片係話比人知 隻hun起跳點到人個到所過既境物
而你隻hun好似為左轉而轉 整到段片好怪@@
不過秒char位不錯 ><
小第仲未練成
作者: windsang    時間: 2010-3-1 23:19

引用:
原帖由 傻鼠B 於 2010-3-1 20:54 發表
fire段片係話比人知 隻hun起跳點到人個到所過既境物
而你隻hun好似為左轉而轉 整到段片好怪@@
不過秒char位不錯 ><
小第仲未練成
秒charger 同推hunter一樣-.-

一係反應快 二係睇時機

睇上黎好似 2句一樣

但係過中奧妙都係自己參透到 就會知點爆

就好似推hunter 就可以用上面個2句黎講
作者: amandaQ    時間: 2010-3-1 23:28

引用:
原帖由 windsang 於 2010-3-1 23:19 發表

一係反應快 二係睇時機

睇上黎好似 2句一樣

就好似推hunter 就可以用上面個2句黎講 ...
-_-其實可以講大部分情況都一樣
有D特殊情況係唔一樣...
因為CHARGER有一個特性...係HUNTER做唔到-_-"""
CHARGER將近貼身之前 佢可以特然望左/右
但依然可以撞中你
但HUNTER 將近貼身前...望左/右 就會飛歪...

所以推HUNTER係望住HUNTER既方向黎推...
但遇到以上情況既CHAR...就要好似我PART2 C1M3安全屋END之前果到咁秒...
作者: _Heii    時間: 2010-3-2 02:02

小弟推/爆hun技術不精...只會賴高ping...有咩方法可以解決 =[
有時明明捉到時機,對準個位,依然係fail...

(沖涼訓覺去)
作者: 傻鼠B    時間: 2010-3-2 17:51

引用:
原帖由 windsang 於 2010-3-1 23:19 發表

一係反應快 二係睇時機

睇上黎好似 2句一樣

就好似推hunter 就可以用上面個2句黎講 ...
斬中隻char唔算難  但係到而家都唔知要點打斬得中個頭
好多時都係-6
係唔係好似d人斬個時向左扯
而家練緊睇下可唔可以用槍射幾下即換近斬
作者: kelvinkkkkkk    時間: 2010-3-3 09:59

引用:
原帖由 傻鼠B 於 2010-3-2 17:51 發表

斬中隻char唔算難  但係到而家都唔知要點打斬得中個頭
好多時都係-6
係唔係好似d人斬個時向左扯
而家練緊睇下可唔可以用槍射幾下即換近斬
砍cha 其實只要中佢個頭就得喇... =="我成日都睇唔到佢個頭.....
作者: _Heii    時間: 2010-3-3 12:50

其實唔一定係頭,頭同大手臂夾住戈舊肉斬到都是秒的
作者: amandaQ    時間: 2010-3-3 14:32

引用:
原帖由 _Heii 於 2010-3-3 12:50 發表
其實唔一定係頭,頭同大手臂夾住戈舊肉斬到都是秒的
ACTUALLY...
頭同大手夾住果到先係頭-_-
char沖風時 其實係烏低身
所以大手會擋住個頭
但打大手既博頭位 wave會貫穿
係自訂ser中打show各部位果個指令你會見到
果條顏色線會延伸至博頭...
所以係char沖風時 正面打佢既話只可以中博頭
作者: 屎忽ㄨ    時間: 2010-3-4 14:23

狂係360轉hun  好煩-_-
作者: 丫丫康    時間: 2010-3-4 14:30

狂係360轉hun  好煩-_-
作者: _Heii    時間: 2010-3-4 19:06

多謝閣下既寶貴意見,小弟會努力改進
作者: 何bb    時間: 2010-3-5 19:51

勁-..-
作者: _Heii    時間: 2010-3-12 22:00

小弟第2條片準備出啦"今晚or聽日開始拍"

吸取左好多教訓"希望大家多多支持
本人用新剪片工具,可能要花d時間去操作試驗

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0