標題: [疑問] 有關火箭炮既問題 [打印本頁]

作者: ally6221    時間: 2010-1-7 11:44     標題: 有關火箭炮既問題

第 1 支 .... 係 普通火箭炮 對人對建築物
第 2 支 .... 係 2發裝 劉彈炮
第 3 支 第 4 第 5 支
有咩唔同呀??
同埋要點樣先攻擊到人 ???

昨夜 我被炸死之後 見到有人用唔知邊支 火箭炮
好遠距離 lock on 左我 然後射擊 粒飛彈飛上天空
然後自動狙擊
咁個支 火箭炮係 第 345 裡面既邊一支呀
作者: samlau0459    時間: 2010-1-7 12:00

引用:
原帖由 ally6221 於 2010-1-7 11:44 發表
第 1 支 .... 係 普通火箭炮 對人對建築物
第 2 支 .... 係 2發裝 劉彈炮
第 3 支 第 4 第 5 支
有咩唔同呀??
同埋要點樣先攻擊到人 ???

昨夜 我被炸死之後 見到有人用唔知邊支 火箭炮
好遠距離 lock on  ...
第三支 是lock載具的 不lock打不到
第四支 lock地點/載具  他一定要lock 太近不行 (你被炸死那支)
             lock地點的話 他不會追蹤
第五支 free shot  忘了可不可以lock (就算可以也只是載具)

第三支是...我只會讀不會串...
第四支是javelin 俗稱標槍
第五支是RPG-7 著名火箭炮

作者: ☠_小叉    時間: 2010-1-7 12:20

樓上已解釋
作者: samlau0459    時間: 2010-1-7 12:33

FOUND  第三支 Stinger
作者: neaco    時間: 2010-1-7 17:59

RPG-7 係無得追蹤
所以無得用黎打Air Support ( 架飛機傻到定係到比你射 就無問題啦)
作者: ally6221    時間: 2010-1-7 19:31

非常多謝你地呀

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0