標題: 點解仲停係3.7??明明有新版! [打印本頁]

作者: 黑貓    時間: 2007-3-13 19:43     標題: 點解仲停係3.7??明明有新版!

點解大家都唔試新版!個個都要停在3.7!
唔好講最新的三國無雙貳E1.0 Beta02!,4.6
就連4.2都少人玩!!!
3.7真係咁好咩?
魏國場場都差唔多因姬,張合+個C馬!變化唔大!
蜀國都比較好,起碼唔會場場都係黃忠,馬代咁!
------------------------------------------------------------------------
你地怕唔玩3.7會變左低手?如果真係的話我都唔會覺你係強者!
因為你都係識停留1個版本!點進步!
你地怕冇得用BUG?咁你都算強者咩??
-----------------------------------------------------------------------------------------
好心你地1變通下啦!只係識話信長發展得點好,你地有冇諗過3國發展得咁慢!
就係因為你地班人唔試新版!搞到人地都唔想更新!
打個比喻!有讀中3的人都會知!清朝比列強入侵同滅亡原因!
就係1班以慈太后守舊派官員唔肯更新,搞到洋務同維新運動失敗!最後滅亡!
你地呢班3.7人同個班守舊派官員有咩分別!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
希望你地自己諗下,機會就在眼前,能不能把握機會就睇你地!

刪除兩個網址

原因宣傳論壇 :] ( BY  SweeToM )

作者: 8IHI    時間: 2007-3-13 19:46

點解???(大家都好懷舊3.7d掛...  a_a)
唯一既解釋應該係其他既版本改得太多適應唔到掛...
作者: 黑貓    時間: 2007-3-13 19:50

引用:
原帖由 8IHI 於 2007-3-13 19:46 發表
點解???(大家都好懷舊3.7d掛...  a_a)
唯一既解釋應該係其他既版本改得太多適應唔到掛...
真係?你睇下信長夠改得多,不過人地都適應到!
話就話每次信長改版唔係改太多!不過3國咁耐冇改,改返多好正常姐!
懷舊?我話怕玩新版會輸就真!
作者: 8IHI    時間: 2007-3-13 19:53     標題: 回復 #3 黑貓 的帖子

其實 人人中二玩咩都有佢地既自由~~所以干涉黎做咩= =?
要玩新版既人去玩新版
要玩既3.7既就玩3.7...
大家都唔左住大家...有咩問題...
好似唔係怕唔怕輸既問題...(講到好似離左題添=v=)
作者: kelvin19250    時間: 2007-3-13 23:35

引用:
原帖由 8IHI 於 2007-3-13 19:53 發表
其實 人人中二玩咩都有佢地既自由~~所以干涉黎做咩= =?
要玩新版既人去玩新版
要玩既3.7既就玩3.7...
大家都唔左住大家...有咩問題...
好似唔係怕唔怕輸既問題...(講到好似離左題添=v=) ...
呢D唔係干涉唔干涉問題
係關符三國仲有幾耐命的問題
3.7d以我約略估計
好似已經成1年幾
我初初都好鍾意玩三國
日日同班fd去網吧玩
但係玩左咁耐,已經玩到好耐
又冇新人玩,D模組又冇變
如果你地肯玩新板(4.5)
d模組同信長差不多,又有
三國的技術性,teamwork性
風格,唔係幾好咩
不過...
依家仲係3.7d
已經好灰
依家我只會平時冇野做,
玩一兩鋪懷念下算

(好懷念以前同班fd係Game1010網吧玩三國)
作者: panda0121    時間: 2007-3-14 02:41

黑貓我認同你所講既睇法
都唔知點解要停留係呢個版
作者: 小利    時間: 2007-3-15 09:49

唔知
我無意見的
但我個人唔會自己開場, 見有場就入
但我見親都3.7, 唔係我唔玩, 只係冇人開, 唔關我事  
作者: lupekys    時間: 2007-3-15 16:33

因為d人唔想合野咁煩..
我第一次玩既係3.9d
之後d人又話合野煩
好似又有人開3.7d
就成為左風氣
作者: e0001020    時間: 2007-3-15 16:43

好難講點解- -
我本身又玩信長又玩三國(不過三國比d  fd遲左成年先開始玩....信長只遲左一兩個月)
覺得三國改完好似愈來愈煩..要買書合野咁,但係本書又冇用

其中一樣唔多like既野就係藥水...一次買一個- -3.7d一次4個
作者: 楓    時間: 2007-3-15 16:52

由於各位家喜好不同的問題 , 暫時以3.7版本為最基本 ,希望能夠注意 !
作者: dottydavidip    時間: 2007-3-15 16:59     標題: 回復 #5 kelvin19250 的帖子

你睇下標題同內容啦

樓主好明顯就係想干涉3.7d的玩家

仲有

樓主既三國無雙貳E1.0 Beta02根本就係另一隻GAME/盜版

玩家鍾意玩咩版未咩版囉,樓主這post根本就係想要人開新版場

單純以為罵幾就會人聽
作者: outgoingkan    時間: 2007-3-20 12:01

我個人覺得因3.7d有得用水bug
而新版没有!!!!!!!!!的人唔用bug唔識玩!!!!!!!!!!!!
(我個人唔用水bug!)
作者: eric1391    時間: 2007-3-20 12:53

引用:
原帖由 outgoingkan 於 2007-3-20 12:01 發表
我個人覺得因3.7d有得用水bug
而新版没有!!!!!!!!!的人唔用bug唔識玩!!!!!!!!!!!!
(我個人唔用水bug!)
你所指既水bug係洗錢?
果個bug係d人自己改出黎既圖先有,
正版3.7d圖係冇既,所以唔關事

定係想指水可以比人打都唔停,呢樣野大家都係唔會停,
習慣左都唔成太大問題,但其實水比人打就停都幾岩,特別對弓手黎講好大影響

3.7d根本冇話靠bug就可以贏,最大影響力就係下路吳國番屋企個bug,
其他都唔算咩大問題,除左呢個bug都冇其他bug可以話對勝負好大影響
而呢個bug係玩家自己可以控制到,所以只要玩家自律就冇咩問題

根本靠bug都做唔到所謂高手,又何來可以靠bug贏呢
好多人都或者會貪方便,冇人見到就用左呢個bug番屋企
希望平時有用呢個bug既人戒左呢味野,我都已經冇用呢個bug好耐

作者: long0629    時間: 2007-3-22 18:58

淵哥無限綁BUG都好大問題嫁-3-
作者: 高達貓    時間: 2007-3-22 19:02

引用:
原帖由 黑貓 於 2007-3-13 19:50 發表

真係?你睇下信長夠改得多,不過人地都適應到!
話就話每次信長改版唔係改太多!不過3國咁耐冇改,改返多好正常姐!
懷舊?我話怕玩新版會輸就真!
信長合成法唔係改太多
仲有馬仔幫
三國D人
因為唔知新板改左D咩
我知三國小合成
多數直接買野
但依個係其中一個圓因
作者: win_sky    時間: 2007-3-24 00:15

我唔鐘意新版合野麻煩,玩過3.9同4.0
之後那D版本都冇玩,除非佢合野會改番同3.7一樣
如果唔係我都唔會玩

並唔係D人唔肯接受新版,而家新版不能夠吸引3.7D
的玩家,令3.7D玩家覺得唔方便
在新版同3.7D 比較之下,繼續選擇用3.7D
而且有很多玩家都認同3.7D 好過新版
作者: 鬼星_R    時間: 2007-3-25 09:57

我覺得係因為大家玩慣左3.7d
玩4.2e果d玩唔慣  又廢事哂時間試咪玩3.7d Lo
作者: 維記    時間: 2007-3-25 13:36

d人係咁嫁啦唔會進步 其實4.6 個作者好似唔load 換左作者e家有真.三國無雙2
玩3.7d人唔係懷舊係怕輸唔敢跟上潮流玩埋d好多溜洞既場
作者: 早未迷    時間: 2007-3-25 18:36

試新野...要好大勇氣....
所以有多人選擇安於現狀....

果時玩3.9 都唔係好想轉去換4.2....
果時有士氣....小兵都可以幫你反勝...
作者: 維記    時間: 2007-3-26 17:52

真係唔明點解d人買個合成表都覺得煩,晒時間
買個合成表點都好過你合錯野呱?重有3.7其實d合成既價錢唔係幾平均
乜野都差唔多要買1500用作合成 所以我覺得玩4.2 好玩多了
作者: win_sky    時間: 2007-3-26 22:59

引用:
原帖由 維記 於 2007-3-25 13:36 發表
d人係咁嫁啦唔會進步 其實4.6 個作者好似唔load 換左作者e家有真.三國無雙2
玩3.7d人唔係懷舊係怕輸唔敢跟上潮流玩埋d好多溜洞既場
你甘講好針對性lo,因為我覺鐘意3.7d 因為合野方便,唔使買書,信長出甘多版本都未改呢樣野,

仲加多隻馬仔來方便玩家

我睇係你唔敢玩3.7d ,你怕係3.7d 輸掛, 玩的三國就一定預左有贏有輸架啦,怕輸就唔會玩啦

係3.7d之前都有好多版本,點解3.7d 的玩家又願意更新呢?

並唔係3.7d的玩家唔願意嘗試新版,佢地係試完新版之後,用新版同3.7d 比較,認為3.7d新版更吸引,

大多數玩家都係有甘樣的想法

點解你地又唔識地尊重下別人的興趣呢?鐘意玩3.7d 又唔會影響新版的更新,雖然鐘意3.7d的玩家多過新版

但係都沒有理由要針對3.7d的玩家
作者: 維記    時間: 2007-3-27 06:37

引用:
原帖由 win_sky 於 26/3/2007 22:59 發表

你甘講好針對性lo,因為我覺鐘意3.7d 因為合野方便,唔使買書,信長出甘多版本都未改呢樣野,

仲加多隻馬仔來方便玩家

我睇係你唔敢玩3.7d ,你怕係3.7d 輸掛, 玩的三國就一定預左有贏有輸架啦,怕輸就唔會玩啦

係 ...
我最近玩3.7 對面d人唔到9lv前已經中離晒重要場場都係
咁中離唔係怕輸係咩?4.2通常都係走/cut1個到因為中意玩4.2既都要有耐性
因為4.2比較少人玩
作者: win_sky    時間: 2007-3-27 07:00

引用:
原帖由 維記 於 2007-3-27 06:37 發表

我最近玩3.7 對面d人唔到9lv前已經中離晒重要場場都係
咁中離唔係怕輸係咩?4.2通常都係走/cut1個到因為中意玩4.2既都要有耐性
因為4.2比較少人玩
你都好識講wo ,小部分玩家中離,就可以代表全部3.7d 的玩家咩?

三國冇真區,走場情況係唔會有改善,d 帳號又唔增加申請難度,搞到信長真

區走場都好常見

kyo少人走場,你又唔去會玩kyo?

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0