標題: 第五回合後 16強安排 [打印本頁]

作者: 龍之振雄    時間: 2009-11-2 12:56     標題: 第五回合後 16強安排

由於預料第五回合後只剩餘10隊勝出隊伍, 差額將由第五回合輸了但表現較好的隊伍補上.

至於何為"表現較好" 將由評審決定, 不設公開投票, 為免被指 "假民主"
作者: kmc    時間: 2009-11-2 12:57

差額將由第五回合輸了但表現較好的隊伍補上.<<<<<<<<
咁對第一回合至第4回合既落敗團隊有d唔公平
作者: 帝王※SH    時間: 2009-11-2 12:58

點解會得返十隊既 第三回合 唔係將會有38隊出線咩

而第四回合 自然會有14隊出線
作者: 帝王※SH    時間: 2009-11-2 13:00     標題: 回復 2# 的帖子

咁唔知你有咩提意會好公平呢

不妨提出
作者: 無敵黃戰士    時間: 2009-11-2 13:00

引用:
原帖由 帝王※SH 於 2009-11-2 12:58 發表
點解會得返十隊既 第三回合 唔係將會有38隊出線咩

而第四回合 自然會有14隊出線
38/2 =14
笑料
作者: HaNG_@@    時間: 2009-11-2 13:01

-       非常好
作者: 東甩個媽媽    時間: 2009-11-2 13:01

我想知道咩係表現較好的隊伍 如何衡量咩係表現較好!!???????????
作者: 東甩個媽媽    時間: 2009-11-2 13:04

本人覺得將輸左既隊伍打番場 最強果4隊入16強 方便又快捷囉
作者: 帝王※SH    時間: 2009-11-2 13:06

引用:
原帖由 無敵黃戰士 於 2009-11-2 13:00 發表

38/2 =14
笑料
係wor 自恥
作者: PSS_27    時間: 2009-11-2 13:09

龍大,我有個建議

是以對賽時間較耐的幾隊,如2:1輸的隊伍

其餘名額,不是2:1的隊伍,就以合計時間較耐輸的隊伍為出線隊伍
作者: PSS_27    時間: 2009-11-2 13:11

第二方案,英雄等級合計較高者出線,這些都是較令人信服的方法

以上
作者: 帝王※SH    時間: 2009-11-2 13:11

唔洗煩啦 龍大-..-搞返你個復活戰

正如樓上果位仁兄更正 係19強

咁再foul淨十隊

再係首5回合到 揀6隊 你地班搞手認為 有條件入16強既

比佢入囉-_-有邊隊唔服既 咪比佢挑戰呢6隊有條件既隊伍

方法就你地管理層自己定

哈哈↑我自己都認為係好方法 自讚InG
作者: C_k    時間: 2009-11-2 13:13

引用:
原帖由 kmc 於 2009-11-2 12:57 發表
差額將由第五回合輸了但表現較好的隊伍補上.
咁入到第五回合好d定係第一回合好d?
作者: 帝王※SH    時間: 2009-11-2 13:13

引用:
原帖由 PSS_27 於 2009-11-2 13:09 發表
龍大,我有個建議

是以對賽時間較耐的幾隊,如2:1輸的隊伍

其餘名額,不是2:1的隊伍,就以合計時間較耐輸的隊伍為出線隊伍
兩隊強隊 2:1   3場都近1小時大戰

同埋一隊實力中等隊vs一隊廢隊 2:0    每場都3X分鍾

咁你叫龍大點揀
作者: PSS_27    時間: 2009-11-2 13:16

引用:
原帖由 帝王※SH 於 2009-11-2 13:13 發表

兩隊強隊 2:1   3場都近1小時大戰

同埋一隊實力中等隊vs一隊廢隊 2:0    每場都3X分鍾

咁你叫龍大點揀
這就是唔民主

無規則既 , 到時唔選某幾隊 , 有d就會出黎搞事話唔公平

一早有規則講到明咪好好多
作者: [AsCian]_AiCsol    時間: 2009-11-2 13:20

甘姐系 之前成日拉票
而家收穫=0 啦
!!頂 嗮時間 嗮精神!!
第5回合可以復活甘點解第3回合唔可以???
又話搵票就可以打 ''放屁!!操!!
作者: HaNG_@@    時間: 2009-11-2 13:22

-        龍爺唔好咁la
作者: 帝王※SH    時間: 2009-11-2 13:23

龍大真係算鬼數 我比個堅提意 勿插

你就直接發帖強邀 對上果次kyX信2盃比賽 8強中既6隊黎vlan

10隊vlan 加6隊kyX2 我靠

有夠爽啦....當然8強中 可能唔夠6隊黎-_-因為有重疊

唔夠既話 咪整多隊vlan評分團隊 同埋 三管超強隊伍 鋪鋪 3v5 98
再唔夠就真係請下vlan2盃 |LoSer| 黎客串 比次機會佢對上 大陸代表隊

聽聞|LoSer|非常想同大陸隊交流 但奈何大陸隊未能抽空

haha↑提意確堅!

作者: [AsCian]_AiCsol    時間: 2009-11-2 13:25

甘之前龍大開個個貼..
復活賽 [有何意思?]
見到甘多人反對聲音就讓我地e d冇得重賽
Vlan 名義放第一  比賽放第二
根本個個反對既系 你取消左[NIF]但冇取消 [讓我打敗你]
先甘多反對聲音 而家拖咪我地e d落水 !!
龍大你系得既!!冇野好講 龍大萬歲!!
作者: 琴日島夜香    時間: 2009-11-2 13:34

...龍大好[狗]
個個都話 龍大搞個復活賽 系為左流星k 復活
但點知'''咁多反對聲音''而家見流星k冇得復出...
龍大先話取消..甘其實 你一心知道 會反對
你就唔好搞這個復活賽
[AsCian]拉票 拉了很久 見佢又去 人地M群又gc 你而家話冇得復活 比著你都唔咁心啦
你開得之前個個復活賽貼....人地個個團 見有名單系上面個個都系咁搵人拉票 希望可以再打比賽
你而家話取消左取消!! 希望龍大 再三考慮  個人提議  比 復活賽裡面1-2隊 復活 根本唔需要個d咩客串!!
如果第5個回合一定好多人唔服

作者: 無敵黃戰士    時間: 2009-11-2 13:36

沒有復活已成現實
大家不要再增加龍大的煩苦
安心看比賽便是
再不是題出一些更好的方案給第5回合
作者: IS.英雄    時間: 2009-11-2 14:39

既然第五回合只剩下20隊
那便隨機抽取12隊不用對戰(到現在國際比賽到最後也常用抽籤此辦法)
剩下8隊互戰
或者可以來一個分組賽
分4組~每組打4戰
要佢地三個禮拜之內打哂4場
如果成本增加
可以改為8強才給予使用陽光網絡免費對戰的安排
至於vip多給4隊是否很要緊就由龍大自行定奪

作者: 1k5    時間: 2009-11-2 14:55

要求唔好取消復活賽..   第5回合復活不如大家心甘情願投幾隊出黎仲好..
而且. 有很多人都支持復活賽. 在提名post 就見到.  希望龍大可以3思. 重新搞復活賽

作者: [AsCian]_AiCsol    時間: 2009-11-2 15:26

支持 復活賽  票個d..!!
系人支持你地復出先會投你
冇咩公唔公平!!
所以 希望龍大 唔好取消復活賽!!
而家 第5回合 先有復出 甘佢地咪好著數 輸左可以再來一次機會!!
佢地比賽都唔會好認真甘打..[有免死一次]不如比我地e d 投出來 比佢地更有 挑戰性!!
作者: 〝秒秒〞    時間: 2009-11-2 17:09

引用:
原帖由 [AsCian]_AiCsol 於 2009-11-2 15:26 發表
支持 復活賽  票個d..!!
系人支持你地復出先會投你
冇咩公唔公平!!
所以 希望龍大 唔好取消復活賽!!
而家 第5回合 先有復出 甘佢地咪好著數 輸左可以再來一次機會!!
佢地比賽都唔會好認真甘打..[有免死一次]不如比我 ...
如果揀第3回合輸既而唔揀第5回合既...
咁佢地咪好著數..輸左可以再來一次機會
另外 係表現好既先有..怎能不認真?
投票多數也是名氣大的隊伍較多票
作者: 月京武離    時間: 2009-11-2 17:25

相信技術高
名氣先會大吧
比如澳門第一
技術係好既
但係第二回合就出左局
如果有復活戰
佢地應該可以重新黎過
作者: [X]巴﹏tD    時間: 2009-11-2 17:29

抽幾隊出黎直入第5回...
作者: 沁殤_小月    時間: 2009-11-2 17:36

如果係咁 咁不如到時抽第5回合書左果d
好似比賽咁樣秋..
呢d野聽天
作者: [X]巴﹏tD    時間: 2009-11-2 17:37

抽好過啦...
作者: 月京武離    時間: 2009-11-2 18:06

熊興熊興熊興
我支持你地
作者: flylok_0101    時間: 2009-11-2 18:08

囧 原來仲有第5回合嫁 仲以為去到第4回合tim~_~
不過算啦 都系吸取下經驗
今年的強團太多 想玩多個回合都機會都沒有
作者: Silver_alan630    時間: 2009-11-2 19:52

點解38/2係14ge?_?
作者: [oNe-S]007    時間: 2009-11-2 20:00

系哇 甘1-4回合果d咪好唔公平? 好似seki甘 明明有實力 只系抽中星願呢d強隊 就入唔到
個人覺得就算有d隊系第5回合都未必有呢d實力
所以希望龍大 睇埋1-4回合 其中都會有d強隊
作者: starvior    時間: 2009-11-2 20:12

引用:
原帖由 [oNe-S]007 於 2009-11-2 20:00 發表
系哇 甘1-4回合果d咪好唔公平? 好似seki甘 明明有實力 只系抽中星願呢d強隊 就入唔到
個人覺得就算有d隊系第5回合都未必有呢d實力
所以希望龍大 睇埋1-4回合 其中都會有d強隊 ...
係未低能? 打比賽入到第5round 自然優先
關實力咩q事  你咁樣講法同內定 4隊返生有咩分別
講d野真係笑死人
作者: 〝秒秒〞    時間: 2009-11-2 20:32

38/2應該有19隊
作者: 帝王※SH    時間: 2009-11-2 20:50

點解咁多人恥笑我計錯數

28/2=14
作者: 〝秒秒〞    時間: 2009-11-2 21:09

如果第5回合18/2+1=10隊
即係有6隊可以入16強吧
作者: 7YueN    時間: 2009-11-2 21:17

現在第3回合只剩下38隊 那第4回合38/2 = 19 第5回合 = 19/2 = 9.5????
作者: 〝秒秒〞    時間: 2009-11-2 21:24

引用:
原帖由 7YueN 於 2009-11-2 21:17 發表
現在第3回合只剩下38隊 那第4回合38/2 = 19 第5回合 = 19/2 = 9.5????
7沅唔識計7.7
第5回合=18/2=9
有1隊唔洗打
作者: 7YueN    時間: 2009-11-2 21:27

引用:
原帖由 〝秒秒〞 於 2009-11-2 21:24 發表

7沅唔識計7.7
第5回合=18/2=9
有1隊唔洗打
第五回合後 16強安排                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        由於預料第五回合後只剩餘10隊勝出隊伍, 差額將由第五回合輸了但表現較好的隊伍補上.

至於何為"表現較好" 將由評審決定, 不設公開投票, 為免被指 "假民主"

16強 不是8強
作者: 〝秒秒〞    時間: 2009-11-2 21:30

引用:
原帖由 7YueN 於 2009-11-2 21:27 發表

第五回合後 16強安排                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        由於預料第五回合後只剩餘10隊勝出隊伍, 差額將由第五回合輸了但表現較好的隊伍補上.

至於何為"表現較好" 將由評審決定, 不設公開投票, 為免被指 "假 ...
係16強呀
10隊加6隊表現較好
=16強
作者: 7YueN    時間: 2009-11-2 21:33

引用:
原帖由 〝秒秒〞 於 2009-11-2 21:30 發表

係16強呀
10隊加6隊表現較好
=16強
吹到+6隊 多過勝出隊伍的一半
作者: 〝秒秒〞    時間: 2009-11-2 21:34

引用:
原帖由 7YueN 於 2009-11-2 21:33 發表

吹到+6隊 多過勝出隊伍的一半
5g係咪6隊係哂第5回合輸果d都揀
作者: 乂誠乂    時間: 2009-11-2 21:38

根本唔好搞復活賽
復唔到個d好唔公平
你比希望人地有機會復,同最後後唔到
希望愈大希望愈大.
作者: 鍾落街    時間: 2009-11-2 21:49

其實已加好混亂...係咪16強果陣姐係第五回合有4隊復活補上? 跟住姐係20隊 第五回合後就有剩餘十隊 跟住又有幾多隊輸左既補上?? 講錯勿插!!!!
作者: W_a    時間: 2009-11-2 21:53

引用:
原帖由 琴日島夜香 於 2009-11-2 13:34 發表
...龍大好[狗]
個個都話 龍大搞個復活賽 系為左流星k 復活
但點知'''咁多反對聲音''而家見流星k冇得復出...
龍大先話取消..甘其實 你一心知道 會反對
你就唔好搞這個復活賽
[AsCian]拉票 拉了很久 見佢又去 人地M ...
沒有永遠的公平

只有一兩隊可以重新加入比賽

其他的隊伍不會像你一樣吵起來嗎?
作者: 殺破豬    時間: 2009-11-2 22:34

由3管揀出6隊表現較好的隊伍
好似有D唔公平..因為各隊落埸的發揮都冇可能可以做到100%
而且每次即埸的發揮都可能會受到外來的影響而唔同.
好難分到各隊即埸的實力..
作者: [AsCian]_AiCsol    時間: 2009-11-2 22:46

本來龍大肯比投票做決定
但 vlan 名譽放第一 而 比賽放第二
個個反對好難搞 佢而家 話取消復活 !!你地又反對
想點呀 各位大佬'''
大佬龍大肯請  比我地入去客串!!
我地8票 見冇希望 先冇再拉票 如果 4隊 裡面排隊都排到我地啦
所以我地最有資格入去 !!!!!加上我地都表現唔錯啦!!
如果第5個回合 抽 大家一定好唔服!! 佢地 入左第5個回合輸左可以再打多次..甘不如唔好舉行 第5個回合 GG佢可以再打多次 頂  
作者: 冰島維    時間: 2009-11-2 22:53

引用:
原帖由 [AsCian]_AiCsol 於 2009-11-2 22:46 發表
本來龍大肯比投票做決定
但 vlan 名譽放第一 而 比賽放第二
個個反對好難搞 佢而家 話取消復活 !!你地又反對
想點呀 各位大佬'''
大佬龍大肯請  比我地入去客串!!
我地8票 見冇希望 先冇再拉票 如果 4隊 裡面 ...
表現唔錯 呢句野你都講得出口
作者: [AsCian]_AiCsol    時間: 2009-11-2 23:06

-問清楚左龍大成件事
冇機會再打了!!  
我都系放棄^_^ 各位放棄把!!
冇機會可以再打!! 但第5個回合抽  始終都系唔服!!!
作者: 龍之振雄    時間: 2009-11-2 23:11

本來想搞下氣氛 設計個復活賽 卑大家玩
先集齊足夠票數, 然後用2星期時間, 安排4回合復活賽, 勝出4場的隊伍再候補進入 16強
無奈你地甘唔妥, 卑你地自己提名投票又唔受, 卑你地打又反對, 甘只好我地內部決定.
作者: aRYIp.    時間: 2009-11-2 23:29

引用:
原帖由 龍之振雄 於 2009-11-2 11:11 PM 發表
先集齊足夠票數, 然後用2星期時間, 安排4回合復活賽, 勝出4場的隊伍再候補進入 16強
無奈你地甘唔妥, 卑你地自己提名投票又唔受, 卑你地打又反對, 甘只好我地內部決定. ...
明智            
作者: 冰島維    時間: 2009-11-2 23:52

引用:
原帖由 [AsCian]_AiCsol 於 2009-11-2 23:06 發表
-問清楚左龍大成件事
冇機會再打了!!  
我都系放棄^_^ 各位放棄把!!
冇機會可以再打!! 但第5個回合抽  始終都系唔服!!!
唔服咪轉GAME玩囉7.7
作者: 乂誠乂    時間: 2009-11-3 00:46

輸左仲可以直接入到16強.
咁個10隊嬴黎做咩.點解要打??
人地冇嬴到都可以入16強....咁我地嬴為咩而打?
作者: [SPY]Mr.Hui    時間: 2009-11-3 04:38

引用:
原帖由 乂誠乂 於 2009-11-3 12:46 AM 發表
輸左仲可以直接入到16強.
咁個10隊嬴黎做咩.點解要打??
人地冇嬴到都可以入16強....咁我地嬴為咩而打?
唔係咩叫16強分組賽 細佬仔 你究竟明吾明

就算38強打完得番19隊 一樣要打落去 只係 19隊打完得番10隊 有6隊可以番上黎當16強打 姐係最多只會有3隊輸

然後16強 8強 4強 甘上
作者: calvinjai    時間: 2009-11-3 15:08

千團俾人取消左資格,37隊了。又有一隊幸運兒直接出線
作者: yuhoyinleon    時間: 2009-11-3 15:32

零八小隊復活!!
做低國寶隊~"~贏兩分鐘只係佢好彩..
作者: calvinjai    時間: 2009-11-3 18:30

作者: calvinjai    時間: 2009-11-3 20:27

中國隊出線!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: PSS_27    時間: 2009-11-4 00:14

引用:
原帖由 龍之振雄 於 2009-11-2 23:11 發表
無奈你地甘唔妥, 卑你地自己提名投票又唔受, 卑你地打又反對, 甘只好我地內部決定. ...
內部決定 太過直接了
作者: W_a    時間: 2009-11-4 02:15

引用:
原帖由 PSS_27 於 2009-11-4 00:14 發表
內部決定 太過直接了
給你們投票反而被說是假民主,偏幫
作者: Holy_Virgin    時間: 2009-11-4 14:13

用呢d時間等輸左既隊伍全部重賽
咁唔好更好咩
而家都係第三回合
重有兩個星期先去到第五回合
用呢兩個星期時間黎分出咁多隊邊幾隊入第五回合比較好吧
至少唔會返生之後話俾人當係好命
至少肯定左果幾隊既實力
個人意見only
作者: calvinjai    時間: 2009-11-4 14:32

已完結,唯有支持37隊吧。。。。。。。。。。
作者: AkatSuki_    時間: 2009-11-4 15:20

輸左就係輸左...

10隊打埋落去最公平..
抽4隊打個陶汰賽 之後8強最公平
作者: 乂誠乂    時間: 2009-11-4 21:40

不如將10隊再foul5隊
之後將個5隊打小組賽
計最高分個4隊入4強foul 1隊
作者: ★SIUTIK=D    時間: 2009-11-5 18:56

不如有100積分以上先比投票v.v
作者: Reborn_Wai    時間: 2009-11-14 13:46

引用:
原帖由 ★SIUTIK=D 於 2009-11-5 18:56 發表
不如有100積分以上先比投票v.v
咁先係真正假投票...
如果來自gxc同kxo既話
咪好唔公平??
作者: 小澪★    時間: 2009-11-14 14:25

引用:
原帖由 Reborn_Wai 於 2009-11-14 13:46 發表

咁先係真正假投票...
如果來自gxc同kxo既話
咪好唔公平??
呢d野唔洗嘈啦 幾時輪到你話事
作者: 〝雞仔餅〞    時間: 2009-11-15 06:05

搞咩復活戰!嬴唔到就係嬴唔到   
一個人勁有鬼用 !嬴得出係人地團結!一個人勁,玩麥鬼野團戰呀!!!
復活戰<<係唔係睇得超級巨聲多呀!!!搞感多野做麥野     嬴左就繼續....一定有冠軍既...
勿小
作者: vixtom    時間: 2009-11-16 21:49

龍大記得留位給DearMy復活..
作者: TK.Kfc    時間: 2009-11-18 10:45

我覺得龍大會公平既,星願都應該未必可以入16強,我諗止步鳥

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0