標題: 比賽: 平台神手 vs L☆VE┐ [打印本頁]

作者: 系統消息    時間: 2009-10-22 22:08     標題: 平台神手 vs L☆VE┐

遊戲類型: 信長盃4 第二回合 淘汰賽

抽籤說明: 由隊長按 ? 號抽數字,數字由 1 至 9 ,抽到數字大者選陣型或開場;參照 比賽規則

[iframe=http://www.ipve.com/game/game_nob4_team_game.php?pair=222,200]LIST[/iframe]

作者: L☆VE┐小云    時間: 2009-10-22 23:51

msn已加!
請問幾時可以打得呢?
我地有一半人要返工"所以時間上未落實幾時得閒,以下時間只係暫時性(第一回合我隊可以作賽時間),可作參考"
正式時間要聽日先可以落實到"
星期日既中午(11:30am~12:00am),星期6既中午(12:00am~1:00pm),呢兩段時間係最早可以開始到遊戲"
星期日下午(3:00pm~4:00pm),星期6下午(3:30pm~4:00pm)呢兩個時間之後就應該唔得閒!
星期5晚(聽晚)可能可以打,不過就算打到應該只打一場"...
以上時間只是暫定,並未落實!不是全部隊員已確認!希望對方盡快約實時間!
重覆注意:以上時間只係根據第一回我隊可對戰時間,只作參考性,並不是落實時間!!!供對面預計定時間!!!

作者: v.lan    時間: 2009-10-23 03:32

頂又3 玩野呀 報警
作者: v.lan    時間: 2009-10-23 03:34

喂 我地應該只係得 星期6星期日 晚上8點~10點打到
作者: L☆VE┐回憶    時間: 2009-10-23 07:38

云哥~"~ 你又揀星期日?! 你再揀我唔打   冇左我睇你點贏a_a"
|
作者: L☆VE┐小云    時間: 2009-10-23 13:04

已確認星期6,日有一半隊員要返工!
希望對方可以在星期6,日其中1日既中午抽空進行對戰!
作者: L☆VE┐小云    時間: 2009-10-23 13:07

首戰,我方會選陣營:聯合軍
作者: v.lan    時間: 2009-10-23 21:18

星期日呢?晚上8點~10點
作者: v.lan    時間: 2009-10-23 21:27

禁我地場囉 場大過軍
作者: L☆VE┐小云    時間: 2009-10-23 22:08     標題: 回復 8# 的帖子

都話夜晚要返工!!!!
只可以中午時間/早少少
作者: L☆VE┐小云    時間: 2009-10-23 23:53

ADD左 對方msn又冇覆!
好有禮貌打左成篇野"講左我地夜晚要返工"宜家淨係話夜晚得閒,平時中午個d時間又唔得閒?俾個合理解釋都冇"咁即係想點先"
請盡快約實時間!
作者: v.lan    時間: 2009-10-24 00:51

慢慢黎wo 禁心急做咩後生仔
你上放你個msn 上來我+你
作者: v.lan    時間: 2009-10-24 00:53

下午 o5ok? 星期6 日 一下午4點後我地都ok
作者: v.lan    時間: 2009-10-24 00:56

我地星期5 星期6星期日 星期一 星期二 早上 同中午全部唔得 我地有隊員因工作 關係 味訓醒
作者: L☆VE┐小云    時間: 2009-10-24 10:25     標題: 回復 13# 的帖子

我地隊員就係4~5點就要返工!!!!
你地話上午同中午返工/未訓醒?
咁即係早上至中午有時間得閒起身吧!
如果呢兩日都唔得閒,咁就星期1吧!重陽放假,早上至下午一定放假啦~唔好同我講話去拜山!!我地可以特登唔拜就你地!!!!
作者: 小明渣火車    時間: 2009-10-24 17:32

Love團都講左夜晚要返工"你地玩野咩
作者: v.lan    時間: 2009-10-24 17:53

引用:
原帖由 L☆VE┐小云 於 2009-10-24 10:25 發表
如果呢兩日都唔得閒,咁就星期1吧!重陽放假,早上至下午一定放假啦~唔好同我講話去拜山!!我地可以特登唔拜就你地!!!! ...
你地星期一晚上ok?
我地有隊友 返夜的中午點起到身? 最小都要下午
作者: v.lan    時間: 2009-10-24 17:54

引用:
原帖由 小明渣火車 於 2009-10-24 17:32 發表
Love團都講左夜晚要返工"你地玩野咩
我地只係得下午打得同晚上打得 佢地2個時間都唔得 姐係唔洗打啦
作者: ggc.    時間: 2009-10-24 21:43

你地話星期日3點半至4點??????? 咁4點咯
作者: ggc.    時間: 2009-10-24 21:46

我fd夜晚睇場 睇賭檔.......
作者: ggc.    時間: 2009-10-24 21:48

我見到 你地星期一放假 咁就星期一晚上吧~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: L☆VE┐小云    時間: 2009-10-25 02:22

引用:
原帖由 L☆VE┐小云 於 2009-10-24 10:25 發表
如果呢兩日都唔得閒,咁就星期1吧!重陽放假,早上至下午一定放假啦~唔好同我講話去拜山!!我地可以特登唔拜就你地!!!! ...
我地係"早上至下午"放假囉!冇理係唔係紅日都係返夜晚要~
請留意字眼?
作者: v.lan    時間: 2009-10-25 20:06

引用:
原帖由 L☆VE┐小云 於 2009-10-25 02:22 發表

我地係"早上至下午"放假囉!冇理係唔係紅日都係返夜晚要~
請留意字眼?
算了 明天中午3點 ok?

作者: ggc.    時間: 2009-10-25 20:25

紅日都要返..........................星期6 日都要 你分工都幾衰
作者: L☆VE┐小云    時間: 2009-10-26 09:09

引用:
原帖由 **廣告**. 於 2009-10-25 20:25 發表
紅日都要返..........................星期6 日都要 你分工都幾衰
既然你的言語似乎不相信我隊要返工,等我就同你遂一說明吧!!
我隊有3人要返(包括我),3人返既工係位於
元朗青山公路元朗段68-76號榮光大廈1樓                                                                                                                                                                         ,肯
德基家鄉雞  KFC
現在此分店處於急併人手,門口掛住急併人手既告示!!!
正常既店舖都係星期6,日晚都要返囉,
睇黎你都係讀書中/只識用錢,不用賺錢的朋友吧!

作者: v.lan    時間: 2009-10-26 09:11

引用:
原帖由 L☆VE┐小云 於 2009-10-26 09:09 發表

既然你的言語似乎不相信我隊要返工,等我就同你遂一說明吧!!
我隊有3人要返(包括我),3人返既工係位於
元朗青山公路元朗段68-76號榮光大廈1樓                                                                   ...
喂細路唔好離題  2點~3點打ok?
作者: L☆VE┐小云    時間: 2009-10-26 09:14

引用:
原帖由 v.lan 於 2009-10-25 20:06 發表

算了 明天中午3點 ok?
時間一早講左!幾時唔得閒,幾時得閒!
引用:
原帖由 L☆VE┐小云 於 2009-10-24 10:25 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=1402170&ptid=161028][/url]
星期日既中午(11:30am~12:00am),星期6既中午(12:00am~1:00pm),呢兩段時間係最早可以開始到遊戲"
星期日下午(3:00pm~4:00pm),星期6下午(3:30pm~4:00pm)呢兩個時間之後就應該唔得閒!
星期5晚可能可以打,不過就算打到應該只打一場"...
星期一4~5點之後就唔得閒囉!
最早12點~12點半得唔得!!!?我d fd都訓緊教架,約實左12點的話,我都一定會call醒佢地!!!
作者: v.lan    時間: 2009-10-26 09:19

引用:
原帖由 L☆VE┐小云 於 2009-10-26 09:14 發表

時間一早講左!幾時唔得閒,幾時得閒!

星期日下午(3:00pm~4:00pm),星期6下午(3:30pm~4:00pm)呢兩個時間之後就應該 ...
2點ok? 不過 我要等d人醒晒 先 暫定2點ok?
作者: L☆VE┐小云    時間: 2009-10-26 09:30

引用:
原帖由 v.lan 於 2009-10-26 09:11 發表

喂細路唔好離題  2點~3點打ok?
你就細路!!宜家係你地唔信,
引用:
原帖由 **廣告**. 於 2009-10-25 20:25 發表
我講明出黎姐,廢時人再話分工衰姐!!
作者: L☆VE┐小云    時間: 2009-10-26 09:31

原本話11~12點係最早
宜家你話2點嘛?咁我地話1點~1點半吧!
作者: v.lan    時間: 2009-10-26 09:33

引用:
原帖由 L☆VE┐小云 於 2009-10-26 09:31 發表
原本話11~12點係最早
宜家你話2點嘛?咁我地話1點~1點半吧!
喂你唔好得寸進呎wo 我地已經 讓左一步 2點~2點30 一口價 無得傾
作者: 小明渣火車    時間: 2009-10-26 09:34

平台神手 系有實力既話就好快GG啦
少少時間都抽吾到?!
作者: 小明渣火車    時間: 2009-10-26 09:35

人人都要就你地 太自私了
作者: v.lan    時間: 2009-10-26 09:36

引用:
原帖由 小明渣火車 於 2009-10-26 09:34 發表
平台神手 系有實力既話就好快GG啦
少少時間都抽吾到?!
我地好難得先齊人
作者: L☆VE┐小云    時間: 2009-10-26 09:41

引用:
原帖由 v.lan 於 2009-10-26 09:33 發表

喂你唔好得寸進呎wo 我地已經 讓左一步 2點~2點30 一口價 無得傾
邊個得寸進尺呀!?講明4~5點要返工!
你地最初竟然話
引用:
原帖由 **廣告**. 於 2009-10-24 21:43 發表
你地話星期日3點半至4點??????? 咁4點咯
係返工時間打比賽!?
而且越早越好囉!廢時到時有任何問題延誤!
所以1點至1點半吧!一係我退多一步!
1點半至2點!係最後決定時間!
作者: v.lan    時間: 2009-10-26 09:42

引用:
原帖由 L☆VE┐小云 於 2009-10-26 09:41 發表

你地最初竟然話

係返工時間打比賽!?
1點半至2點!係最後決定時間! ...
2個鍾夠做啦
作者: L☆VE┐小云    時間: 2009-10-26 09:43

引用:
原帖由 v.lan 於 2009-10-26 09:33 發表

同埋!咩叫一口價,無得傾?一早約你地,你就話慢慢黎,咁宜家到寬限期啦,你先黎急?你都好在乎比賽囉!
作者: v.lan    時間: 2009-10-26 09:43

引用:
原帖由 L☆VE┐小云 於 2009-10-26 09:41 發表

你地最初竟然話

係返工時間打比賽!?
1點半至2點!係最後決定時間! ...
搞到好似街市買菜 禁x樣
算啦 我豪比你條xx
2點啦

作者: v.lan    時間: 2009-10-26 09:45

引用:
原帖由 L☆VE┐小云 於 2009-10-26 09:43 發表

同埋!咩叫一口價,無得傾?一早約你地,你就話慢慢黎,咁宜家到寬限期啦,你先黎急?你都好在乎比賽囉!
e個比賽係睇實力的 你幾急都無用+ 你急唔會第一+
慢慢來 ~
作者: 小明渣火車    時間: 2009-10-26 09:46

希望你真系嬴到啦
平台神手
作者: v.lan    時間: 2009-10-26 09:48

引用:
原帖由 小明渣火車 於 2009-10-26 09:46 發表
希望你真系嬴到啦
平台神手
多謝支持
作者: L☆VE┐小云    時間: 2009-10-26 09:53

引用:
原帖由 v.lan 於 2009-10-26 09:45 發表

e個比賽係睇實力的 你幾急都無用+ 你急唔會第一+
慢慢來 ~
由頭到尾係你唔主動約戰!到宜家你仲要話慢慢黎??請你注意下態度吧!
比賽規則 (10月22日更新)
六、約賽時間指引:
8、雙方必須積極約定比賽時間,不積極一方導致無法進行比賽,則當棄權處理。
作者: v.lan    時間: 2009-10-26 09:55

引用:
原帖由 L☆VE┐小云 於 2009-10-26 09:53 發表

由頭到尾係你唔主動約戰!到宜家你仲要話慢慢黎??請你注意下態度吧!
比賽規則 (10月22日更新)
六、約賽時間指引:
8、雙方必須積極約定比賽時間,不積極一方導致無法進行比賽,則當棄權處理。 ...
積唔積極唔係你話事 狂係e個回貼就好積極??
笑~
2點呀 係咪2點呀
作者: 小明渣火車    時間: 2009-10-26 09:55

出到秘武器了  
加油
作者: v.lan    時間: 2009-10-26 10:09

係咪2點呀 請確實
作者: v.lan    時間: 2009-10-26 10:19

對方沒反應
作者: L☆VE┐小云    時間: 2009-10-26 10:22

1點半至2點!
作者: IS.英雄    時間: 2009-10-26 10:59

WOW~~有好戲睇鳥
作者: ggc.    時間: 2009-10-26 11:56

講真人地正常人一點到都要食飯 我地打下午算係就左你地 多數人夜晚留在家中玩 2點半確實合理 你地都要就一就人 想攪到人連飯都無得食咩...  你地個時間得朝早至3點 講真食飯同起身都去左
作者: L☆VE┐小云    時間: 2009-10-26 13:08

引用:
原帖由 **廣告**. 於 2009-10-26 11:56 發表
講真人地正常人一點到都要食飯 我地打下午算係就左你地 多數人夜晚留在家中玩 2點半確實合理 你地都要就一就人 想攪到人連飯都無得食咩...  你地個時間得朝早至3點 講真食飯同起身都去左 ...
已落實1點半至2點
作者: v.lan    時間: 2009-10-26 13:51

報到
作者: v.lan    時間: 2009-10-26 14:05

人呢對面............
作者: ggc.    時間: 2009-10-26 17:16

VLAN真係正 係咁斷 試場都斷 hkbn真係相撞到 勁lag 對面又唔比hkbn開...............算 命數 主定輸 其實會唔會係vlan問題 上場開都唔係咁
作者: Jayyyy    時間: 2009-10-26 17:31

?
老老實實我地同live打兩場都cut
gg
作者: ggc.    時間: 2009-10-26 17:37

我地玩開g g c 我地邊個開場都唔會有呢d問題 就算hkbn開 我個pccw fd都唔會lag 我地隊有兩個hkbn 根本好delay 唔斷算好 對面試2場斷 開一場正式都斷 網絡輸定win最大因素 pccw就佢地win hkbn開就我地win 可能係咁 不過最大問題 我覺得vlan需要改善一下 就係網絡相衝既問題同埋開設開通咁既功能

作者: ggc.    時間: 2009-10-26 17:37

對面有無相???? 岩岩醒起.....
作者: v.lan    時間: 2009-10-28 16:43

比賽: 平台神手 vs L☆VE┐
對方 沒post 相 對面 多次在黑位沒鬼打燈
信長和呀市去cp的時候 個武田動作好像早知道信長和呀市去在cp區
等打軍師之後佢返轉頭打埋隻野蠻人 行為十分像mh
我方要求對方5位影相比賽15分鐘後post上vlan 比賽區 但沒post到上來

還有 L☆VE┐開場 每次也會有人斷線 但他們死搶開場....
從此可見 L☆VE┐ 可能 用他們的網絡 搞到對手要4打5 作戰....
龍大請看rp 還我們一個公道
作者: L☆VE┐小云    時間: 2009-10-29 02:19

引用:
原帖由 v.lan 於 2009-10-28 16:43 發表
比賽: 平台神手 vs L☆VE┐
對方 沒post 相 對面 多次在黑位沒鬼打燈
信長和呀市去cp的時候 個武田動作好像早知道信長和呀市去在cp區
等打軍師之後佢返轉頭打埋隻野蠻人 行為十分像mh
我方要求對方5位影相比賽15分 ...
剛放工,諗住上黎vlan睇睇之後就做功課,點知睇完呢個post就覺得好無奈!!!!
等我遂一解說!!!
首先, 你地懷疑我方mh的時候,是第2戰!!你方是用聯合軍的,你訓醒未呀?(關心問候)定係請人幫你打完唔記得幾時叫post相呢!?(只屬個人猜測)你地重特登暫停,叫我地p相,各會員可以睇rp證實
其二, 信長和呀市去cp的時候 個武田動作好像早知道信長和呀市去在cp區,等打軍師之後佢返轉頭打埋隻野蠻人 行為十分像mh 當時比緊賽,詳細戰情不記得了,但你地當時又咁清楚可以知道佢地行為??我地有果心都唔知你地d詳細去向"但知道你地信長同呀市走cp幫殺,壓人(好明顯的行為) , 不過點解你地個時又可以咁清楚知道佢既去向???請作回答!!!
其3,對方的確有要求我方p相,不過沒有說明幾時要post到相,同埋我隊的人部分不會影相:L,據我所知,只有我和隊員皇子 兩人是成功影相!!由於vlan ac等級不足,所以有keep到相,但p唔到出黎:L:L
其4,你所指出
L☆VE┐開場 每次也會有人斷線 但他們死搶開場.... 第一場你方開場,我地隊試場時也有部分會lag,只是見你方5人之中只有 v . lan 此ac開場沒有大問題先選擇俾你地開,叫你地俾我地試開場,你地仲竟然不斷用_代替粗口字眼:o:o,e.g:你冇_病呀??你地已經揀左軍,宜家話lag仲要俾你地開場? :L:L我個時有指出根據規則,可試轉對方開場(
3、選擇開場者不得選陣營;選擇陣營者不得開場,除非因網絡問題,雙方同意下才可更換開場。)!!唔同意都唔駛咁無禮貌掛!?:L:L最後第一場都係你方的v . lan開場"但我方的確也是有lag/間中有定格!!
重點!!!你話我地開場每次都有人斷只是試場時間!!!!:L:L 而且斷的人只有 g g c 此ac在試場時斷了,:o:o由於你方不斷指我們開不了場,所以最後都係俾返第一回合開場的 v . lan此ac開場 :(,所以我想知道我地入你地場,點
可能 用我們的網絡 搞到你方要4打5 作戰呢!?. (我個人猜測,你有會考的話,作文一定拎"兜":o:o)我地係第2場都lag,而且斷線的人是 浩 方此ac ,此ac在試場時一直沒出現問題!
所以我諗可能係你地部分隊員既網絡使用商真係需要轉換公司:D
(p.s 為左你地,我又訓少左:L:L,欠交功課都是因你們:L:L,訓少唔緊要,最緊要係你地要有品:'(輸就認,不要用自己輸左,都要用"言語"將對方一同擊敗,使其取消資格的心態吧!!!大家都是打比賽,有品好d既!!:L:L)
你地從輸左開始就不斷開post,
- 批評 v l a n的平台問題。
- 誣蔑我方用mh。
- 歪曲事實,干擾龍大的評審視線
你地咁做,只會令愈黎愈多人開post,等人圍擊你地:L:L,
我不怪你地既天真,想像力豐富是沒有罪的:o,
推薦參加藝術活動有助發展!"使腦中所幻想的事物在手中創作出來:)
以上解說花了我約1個鍾-.-(中史欠交lu:()
請龍大慢慢查證吧,不過查證前請仔細思考對方所指我方的問題,但佢地所說的話更使人有很多猜測:):)

作者: TraperPO    時間: 2009-10-29 17:20

請稍等

本裁判員正在研究查證

判決將於稍後公佈

請留意第一頁板面

------------------------------------------

本人在查看Replay後並無發現問題

但現警告L☆VE┐隊伍  在第一場比賽祈求對方斷線

請糾正心態 .....

判決公佈將等待其他裁判員查看rp再補上

作者: L☆VE┐信    時間: 2009-10-29 19:26

我是當日的武田(所謂mh)的玩家.
請對方清楚看rp(不要地圖能見度全開).主角選我清清楚楚看一次吧
我為什麼能見你在進了cp區且能提醒隊友?!
只因你們走進cp區時與士兵跟得太貼.有時更在信長裹的白天(視野增加)
便能清潔看見信長跟牙市 走到cp區去了..
難道這些基本知識也不懂?! 你老是說我mh我也沒法.
公道自在人心..人在做!天在看
作者: ggc.    時間: 2009-10-29 20:00

我們停下來 武田也回頭打 才令人懷疑......
作者: v.lan    時間: 2009-10-29 20:07

你地禁遲都唔比相 係咪唔識得搵人改相? 隊員**廣告**. can help you 收費300元一次
作者: L☆VE┐信    時間: 2009-10-29 20:12

請問友方看了我rp沒有?!???????
作者: L☆VE┐小云    時間: 2009-10-29 21:02

引用:
原帖由 L☆VE┐小云 於 2009-10-29 02:19 發表

剛放工,諗住上黎vlan睇睇之後就做功課,點知睇完呢個post就覺得好無奈!!!!
等我遂一解說!!!
首先, 你地懷疑我方mh的時候,是第2戰!!你方是用聯合軍的,你訓醒未呀?(關心問候)定係請人幫你打完唔記得幾時叫po ...
平台神手呀!平台神手呀!
我咁辛苦逐一駁回你地所指出的漏洞! 點解!?點解! 點解到宜家都仲唔作回應!?係唔係俾我駁到無言?知道誣衊唔到我方呢!?就繼續做無品團!?
你地只會不斷逃避!?面對現實吧!!!我想友方都只是想用字訣!不斷發表回復,是為了干擾 評分團隊 的評審工作嗎!?
作者: dogdogme    時間: 2009-10-29 21:37

你地只會不斷逃避
很好
作者: L☆VE┐回憶    時間: 2009-10-29 21:37

算了吧 云-.-  佢地 唉  唔多識講  佢地開場話我地整lag 神的表現lol
作者: L☆VE┐信    時間: 2009-10-29 21:56

逃避現實識吾識唱?!
哥哥教唱啦
作者: L☆VE┐信    時間: 2009-10-29 22:30

你地系中文堂上得太多?
將我實力比喻成mh
吾錯牙..很好
作者: L☆VE┐信    時間: 2009-10-29 22:38

已嬴 多謝指教
作者: ggc.    時間: 2009-10-30 17:20

我咁辛苦逐一駁回你地所指出的漏洞 你話我同阿市mh
**不良詞語** 迫我講嘈口 你地個果心硬膠膠 血少又出門 我撞到毛利就死 撞到果心就殺 delay到咁我都殺到佢 唉 講真你個果心真係好野黎
作者: L☆VE┐小云    時間: 2009-10-30 19:51

比賽只作吸收經驗!為何完了賽事你仍諸多廢話呢?

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0