標題: vLan 2900 開放測試 (6月10日更新) [打印本頁]

作者: 龍之振雄    時間: 2009-6-1 16:17     標題: vLan 2900 開放測試 (6月10日更新)

感謝大家一同經歷 vLan 2500 的興盛, 一同挨過 vLan 2600 的挫折,
為了給大家更好的連線對戰體驗, 決心重新開發新版本平台: vLan 2900

目前 vLan 2900 核心部分已經完成, 可以開放給大家進行測試, 希望大家踴躍提供意見.

vLan 2900 連線部分與現行 vLan 2600 相容, 開放測試遊戲區為: 魔獸爭霸III ,  Left 4 Dead

下載在線安裝版本 http://www.ipve.com/vlan/vlan2900.zip

提示: 若回覆內容與測試無關, 可能會被刪除, 敬請見諒.

注意: 目前只係測試階段, 可能會出現某些問題,
         請將所遇問題詳細匯報, 多謝支持.
作者: 25d!cky    時間: 2009-6-1 17:24

安裝左唔會同現有既發生衝突?! 唔會連唔到d game嫁可
如果得既話下黎試用都唔錯啵~~
作者: 冰NexT〝    時間: 2009-6-1 17:26

介面美化左好多..比GGX好一點 個媒體中心有點像網吧Feel..
作者: 絕夜s劍乂    時間: 2009-6-1 17:28

vLan 2900 連線部分與現行 vLan 2600 相容

姐係2900可以連2600既??

龍之振雄: 係, 遊戲連線部分可以互通.
作者: 冰NexT〝    時間: 2009-6-1 17:29

仲有點想問, 有個欄打住好友 點加好友仲有仲有 玩玩下信長 出面個vlan 會彈個野出來 內容打住 [ 超時! ] 又代表咩=.=..

龍之振雄: 已修正
作者: hihikin    時間: 2009-6-1 17:34

安裝唔到,我用vista,彈舊野要我確定就不了了之
用管理員身份執行就-1455328

作者: ╒Ruido-K╛    時間: 2009-6-1 17:34

安左之後...咩Ser都入唔到

龍之振雄:目前只開放  魔獸爭霸III 進行測試
作者: alan_wong8    時間: 2009-6-1 17:39

引用:
原帖由 25d!cky 於 2009-6-1 17:24 發表
安裝左唔會同現有既發生衝突?! 唔會連唔到d game嫁可
如果得既話下黎試用都唔錯啵~~
暫時只係war3 區
作者: alan_wong8    時間: 2009-6-1 17:39

引用:
原帖由 絕夜s劍乂 於 2009-6-1 17:28 發表
vLan 2900 連線部分與現行 vLan 2600 相容

姐係2900可以連2600既??
係.
作者: alan_wong8    時間: 2009-6-1 17:40

引用:
原帖由 冰NexT〝 於 2009-6-1 17:29 發表
仲有點想問, 有個欄打住好友 點加好友仲有仲有 玩玩下信長 出面個vlan 會彈個野出來 內容打住 [ 超時! ] 又代表咩=.=..
加好友方法:
/add "朋友名稱" (注意不須"" 的)

請提供截圖
作者: alan_wong8    時間: 2009-6-1 17:41

引用:
原帖由 ╒Ruido-K╛ 於 2009-6-1 17:34 發表
暫時只能進入所有魔獸3區域
作者: alan_wong8    時間: 2009-6-1 17:41

引用:
原帖由 hihikin 於 2009-6-1 17:34 發表
安裝唔到,我用vista,彈舊野要我確定就不了了之
用管理員身份執行就-1455328
有冇圖看看?
作者: 7171    時間: 2009-6-1 17:46

岩岩用左一用

可能因為你地仲整緊 2900

不過提下d問題先

可唔可以整用到 tab (姐係打完帳號,就可以用tab去打密碼,雖然作用好似唔大,不過方便幾多下)

and 仲有enter 可以登入,唔洗好似e家咁,要自己去咁登入個製

仲有,新vlan 顯示經驗值個到出錯左

http://ser3.share.ysk.cc/upload/photo/20090601/1243850535-ADJLeijpv4.JPG

http://ser1.share.ysk.cc/upload/photo/20090601/1243850560-BFNVdhjnt2.JPG

龍之振雄: 感謝你提供幫助,  TAB制, 存密碼會係測試後期加入, 目前顯示經驗值問題已經解決
作者: 小飛豬    時間: 2009-6-1 17:51

引用:
原帖由 ╒Ruido-K╛ 於 2009-6-1 17:34 發表
為了避免誤會  請看清楚..1 樓文章

今後會陸續開放以及完善.
作者: alan_wong8    時間: 2009-6-1 17:55

引用:
原帖由 hihikin 於 2009-6-1 17:45 發表
http://imajr       .com/Original.aspx?I           d=e696b0e9bb9ee999a3e59c     96e5bdb1e5838f-3       .bmp-1455328
你係用vista  or Window 7?
作者: alan_wong8    時間: 2009-6-1 17:56

引用:
原帖由 7171 於 2009-6-1 17:46 發表
岩岩用左一用

可能因為你地仲整緊 2900

不過提下d問題先

可唔可以整用到 tab (姐係打完帳號,就可以用tab去打密碼,雖然作用好似唔大,不過方便幾多下)

and 仲有enter 可以登入,唔洗好似e家咁,要自己去咁登入個製

...
Tab 制問題已經反映, 感謝提供顯示bug.
作者: 冰NexT〝    時間: 2009-6-1 17:56

媒體中心系咩來.. 好似有野睇甘

作者: 絕夜s劍乂    時間: 2009-6-1 18:02

點解成日入到去會打超時既....雖然玩家都提過有人掛機....(整個限時kick人出ser)  不過時間會唔會太快...同埋玩緊都會計..(玩玩下就彈超時出黎...)  仲有...點解我第2次登入果陣..
唔會好似之前d版咁...記低返個名既..
作者: alan_wong8    時間: 2009-6-1 18:02

有...不過唔係依家=.=將來係用黎擺放同播放遊戲片段, 如:比賽片段, 任何遊戲的RP
作者: alan_wong8    時間: 2009-6-1 18:04

引用:
原帖由 絕夜s劍乂 於 2009-6-1 18:02 發表
點解成日入到去會打超時既....雖然玩家都提過有人掛機....(整個限時kick人出ser)  不過時間會唔會太快...同埋玩緊都會計..(玩玩下就彈超時出黎...)  仲有...點解我第2次登入果陣..
唔會好似之前d版咁...記低返個名既 ...
暫時黎講, 唔會kick人出server.........
已記錄問題~
作者: alan_wong8    時間: 2009-6-1 18:22

vLan 2900 已經加入啟動遊戲功能.
作者: hihikin    時間: 2009-6-1 18:36

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2009-6-1 17:55 發表

你係用vista  or Window 7?
VISTA:L:L:L:L:L:L
作者: alan_wong8    時間: 2009-6-1 18:42

引用:
原帖由 hihikin 於 2009-6-1 18:36 發表

VISTA:L:L:L:L:L:L
知道了, 已將情況轉告
作者: alan_wong8    時間: 2009-6-1 19:18

引用:
原帖由 [K!nG.]_秋 於 2009-6-1 19:13 發表
加油加油,快D
我依家成班係到嘈點解唔得>﹏﹏
超時問題已經知道~但係要聽日先可以解決
作者: ︴傻龍〞    時間: 2009-6-2 10:13

加油喔...我比較期待呢個正式既2009版本的vlan
其實測試...話明測試啦...有問題提出係好既...但唔好抱咁大期望真係玩到
因為人家話明測試緊嘛!
作者: JoKeR_強化    時間: 2009-6-2 13:57

我會號召JoKeR團

團員黎試vlan 2900
作者: 牙明    時間: 2009-6-2 17:16

為什麼我入到頻,之後等一陣 就話我超時呢

作者: Jorange    時間: 2009-6-2 17:52

多了好多内容哦!
好棒!
看起来很简洁很舒服!
期待正式版!
作者: 瘋刀三段    時間: 2009-6-2 19:20

入左一陣佢話我超時彈走左我

作者: wangdl_100a    時間: 2009-6-2 19:58

紅色警戒3區的時候提示:
引用:
連接區域,,,讀取遊戲規則失敗!
咋回事呢??呃,這裡居然不能上傳截圖。。。

alan_wong8: 暫時只開放魔獸III區域進入測試.
作者: Devilleung    時間: 2009-6-2 21:47

見唔到場但入到ser.......................

alan_wong8: 防火牆關左未?
作者: 琴晚島夜香    時間: 2009-6-2 22:28

安裝唔到wo..
我係window vista..
安裝個陣佢話"設置IPvE驅動程式失敗,請嘗試以電腦管理員帳號執行"
點算好??

alan_wong8:
已知道問題~會盡快處理~
暫時解決方:
可以右click 內容, 選擇相容性, click 相容性模式執行這個程式: Window Xp (serice pack2 ) 然後按確定, 再開啟一次就可以解決...

這是臨時解決的問題~正式版推出之前會解決

作者: Devilleung    時間: 2009-6-3 06:46

關左la¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬

龍之振雄: 感謝你參與測試, 但此問題屬個別電腦設置問題, 希望你可以自行解決.
作者: 天下為|神    時間: 2009-6-3 17:46

好野 玩到....  新畫面好似幾好            
但一按x...  馬上山左vlan=.=
好煩...              
我成日 都吾小心x左 搞到人地以為我走場

alan_wong8: 暫時測試未設定按X 縮到最小
作者: 蜻蛉    時間: 2009-6-4 10:32

暫時各方面都好好
只係有時會話版本檢查有問題
可能我vista問題  or  本身電腦問題

alan_wong8: 感謝提供問題~會作出多次測試.
作者: 天下為|神    時間: 2009-6-4 15:29

我成日入左區.. 開左game...
跟住個ser cut左我出去.. 搞到人地又以為我走場....
快d更正呢個問題吧               
支持vlan            

作者: 蜻蛉    時間: 2009-6-4 17:31

我入完SER開WAR3
1~2MINS後就彈......

龍之振雄:若是彈[超時!]問題, 請啟動 vLan 按[移除],  再重新下載一次, 執行 vLoader.
若是其他請提供畫面截圖

但係佢係閃一閃就閂左.....

作者: Troy乂陸越    時間: 2009-6-5 00:48     標題: yo~ i 20lv lu~

helo, i already 20 lv lu~
can u help me upgrade oue team plz. . .3q

Troy乂陸越
作者: 彥少Yin    時間: 2009-6-5 01:08

點解玩玩下會彈超時 之後就彈我出ser  then 斷左線 ... ?

alan_wong8:若是彈[超時!]問題, 請啟動 vLan 按[移除],  再重新下載一次, 執行 vLoader
作者: Felix-L    時間: 2009-6-5 16:16

一個字. 讚!

只提及此板本的美化程度已經加哂分!
vlan2600就真係....
希望vlan節節上昇 !
作者: kkN].    時間: 2009-6-5 16:36

出左新野一定要支持下啦
作者: 帥帥羊    時間: 2009-6-5 17:01

我玩完vlan,之後關左佢,,,之後再開**廣告**,開war3 個war3寫住vlan

alan_wong8: 已知並會盡快處理
另問, 係唔係用緊window xp?
作者: Felix-L    時間: 2009-6-5 17:02

報告=vlan2900 X後仍末息左VLAN主程式 而右下角也唔沒有VLAN的圖示
令在GGX不能遊戲(開始遊戲後下角是寫住VLAN warcratt3)
作者: Felix-L    時間: 2009-6-5 17:06

報告=如上.重開機後vlan程序也在....解決方法是重開vlan再息左佢再係管理員處理程序
息左個vloader= = 請管理員跟進

alan_wong8: 已知並會盡快處理
另問, 係唔係用緊window xp?
作者: alan_wong8    時間: 2009-6-5 18:22

引用:
原帖由 Felix-L 於 2009-6-5 17:02 發表
報告=vlan2900 X後仍末息左VLAN主程式 而右下角也唔沒有VLAN的圖示
令在GGX不能遊戲(開始遊戲後下角是寫住VLAN warcratt3)
麻煩你再試多次, 當按左X 之後睇下工作管理員入面既處理程序睇下仲見唔見到有vlan.exe
作者: 帥帥羊    時間: 2009-6-5 18:57

我係window xp  我按左x 之後工作管理員冇vlan,,要開多次vlan再用工作管理員關先得

alan_wong8: x 左之後工作管理員到冇左vLan.exe 即係表示已經完全關閉vlan 了(BETA版才會這樣)
作者: 帥帥羊    時間: 2009-6-5 19:18

但係開gxc開war3會寫住vlan 冇gxc d場

alan_wong8: 你試下開左vlan 之後按x, 之後單機開war3, 睇下會唔會寫住vlan war3?
作者: Felix-L    時間: 2009-6-5 19:57

唔清楚 只係知道如果2900息左去**廣告**玩係玩唔到 要再開vlan再息過 再o係工作管理員處理程序
度息. 本人是window xp

alan_wong8: 如果你係扲x 結束2900 運作, 係工作管理員上係唔會再有vLan.exe 既處理程式係度.. 你試用既時候係入邊間房?
作者: 帥帥羊    時間: 2009-6-5 22:02

09號房 我同佢一齊玩

alan_wong8: 經測試, 仍然都係一按x 就會將vlan 完整關閉, 並未有發現閣下問題~
作者: Felix-L    時間: 2009-6-6 10:16

好吧 待我有時間再試一試這個問題
作者: ME]Gene    時間: 2009-6-7 01:44

支持支持 希望快點出
作者: 魔蝶♥    時間: 2009-6-7 07:42

del

自行解決了

作者: 亂舞_奶媽    時間: 2009-6-7 13:11

會唔會同之前一樣 又係咁lag架?

alan_wong8: 你試下用吧...未試過又點知呢?因為新版用左新既設計...lag 既情況已經解決
作者: κ刀流×妖    時間: 2009-6-7 15:39

好鬼死lag啊...攪攪到啦@”@

alan_wong8: 點lag法?
作者: κ刀流×妖    時間: 2009-6-7 16:12

入到war3果陣冇問題既~
一禁區域果到...就lag...入埋game就lag小反...但係都算lag...
可能係我既問題~

仲有...我發現左冇記低個ac果d...成日要打符號~好煩@"@

希望幫到你地啦@"@

我依家down反2600黎試下lag唔lag先...

alan_wong8: 你所指既Lag 仍然唔係太明...即係一扲入去就lag?
可唔可以提供電腦資料? 同埋你入邊個區?
作者: κ刀流×妖    時間: 2009-6-7 16:15

試左2600啦...
我2600完全唔lag@"@

alan_wong8 : 請留下MSN 我地安排遠程測試...
作者: ROsE〝Sa!    時間: 2009-6-7 16:20

2600吾lag
2900測試緊-,-緊系lag
作者: 殘劍飛星    時間: 2009-6-7 22:01

請問那將來是用2600還是2900?
還是2個都可以
作者: 時昌迷你槍    時間: 2009-6-7 23:31

唔錯唔錯
vlan工作人員果然好努力地創造新平台
作者: 天下為|神    時間: 2009-6-8 06:16

真係好lag=.=        比2600 delay左好多=.=
請修正呢個問題         
作者: 天下為|神    時間: 2009-6-8 06:17

真係好lag=.=        比2600 delay左好多=.=
請修正呢個問題         

龍之振雄: 已經修復佐, 麻煩你幫忙再測試下.
作者: alan_wong8    時間: 2009-6-8 17:34

引用:
原帖由 天下為|神 於 2009-6-8 06:16 發表
請修正呢個問題         
有冇圖看看??
作者: sko222564262    時間: 2009-6-8 23:43

寬頻: 和記
斷線嚴重 斷左線之後 出房間列表 冇遊戲房間
需要離開WAR3 重新進入VLAN區域

alan_wong8: 斷線係指你寬頻斷左線定係淨係vlan2900 斷線?
作者: 墮落~無言    時間: 2009-6-9 18:25

登錄不了..怎樣登陸噶?

龍之振雄: 如果按登入冇反應, 重新開一次就得, 哩個 bug 需要D時間研究.
作者: 紙包蒸餾水    時間: 2009-6-9 21:05

和記上網用vlan2900好lag,仲成日handhand地咁
-入去時空白一片
-入到都要load勁耐
-明明顯示得22x人都爆人入5到(可能係我lag到連更新都更5到= =)
-斷線問題:試過斷到成個畫面睇有碼av咁既樣

ps:可能同ggx部分和記玩家不能使用ggx既情況一樣
ps2:上網強弱都有d關係,不過vlan2600就無咁既情況

龍之振雄: 可否加我MSN: [email protected] 約時間用 VNC 進行遠端遙控測試?
作者: 天下為|神    時間: 2009-6-10 07:08

依家好似順番.......
開始無甘多delay + lag...
vlan 2900 開始好了....
加油     

龍之振雄: 感謝你耐心幫忙測試
作者: 123qiji456    時間: 2009-6-10 19:56

怎么登入不了啊

alan_wong8: 請嘗試重新開啟2900 看看能否開啟
作者: κ刀流×妖    時間: 2009-6-10 22:16

呢個版好似唔可以記得自己個ac...攪到好煩...我個名好難打...又唔可以cpoy落去
打密碼果到最好就加埋[tab]...速度未試...希望幫到你地啦

alan_wong8: 感謝你提出意見, 我地將會係正式版推出前加入所提及的意見.
作者: κ刀流×妖    時間: 2009-6-10 22:18

試左速度啦...真係快左好多...冇之前既lag...唔錯...
作者: 火神鳥    時間: 2009-6-10 23:44

冇cs=[ 開cs啦=[

圖片附件: xxxxxxx.PNG (2009-6-10 23:45, 15.33 KB) / 該附件被下載次數 55

作者: 絕夜s劍乂    時間: 2009-6-11 00:27

-.-目前只係去到l4d同war3   cs可能要等第3段測試/正式先有
作者: aw3edc    時間: 2009-6-11 10:38

我個人問題..?

入咩區都係咁

alan_wong8: 請移除後重新安裝.
作者: 孫仲謀    時間: 2009-6-11 11:17

點解登入唔到既

打完帳密  禁登入  無反應 試左好耐 -0-

alan_wong8: 試下重開, 再次登入.
作者: 孫仲謀    時間: 2009-6-11 13:42

岩岩用2900 同 2600  分開去玩

2900入場lag  玩果陣 時不時會lag到定格  delay就無

我用hkbn 0,0
作者: 帥帥羊    時間: 2009-6-11 14:04     標題: 回復 75# 的帖子

我相信好多人都係

alan_wong8: Lag入場會lag 呢個bug已經修復左..你再更新一次2900 就可以
作者: 孫仲謀    時間: 2009-6-11 14:20

然後del左2900 重裝2600後 一直撞唔到03   半粒鍾了

係我問題嗎  ??
作者: κ刀流×妖    時間: 2009-6-11 15:14

係啦...發現左好易斷線...
應該就唔係我自己既問題...今次
因為我係朋友家到係咁...
係米因為2600同2900撞左呢??

alan_wong8: 未有發現此問題~你地兩者都係用和記寬頻?
作者: 孫仲謀    時間: 2009-6-11 17:13

因為一連串既 lag 斷線問題.. 已經del2900  

alan_wong8: 係一入場就lag?有冇將2900 更新?
作者: liujin8888    時間: 2009-6-11 19:18     標題: vLan 2900怎么使用??

怎么用不到呢?怎么回事?用不了

alan_wong8: 怎樣用不了?
作者: sko222564262    時間: 2009-6-11 20:16

alan_wong8: 斷線係指你寬頻斷左線定係淨係vlan2900 斷線?

得Warcraft 斷線 WARCRAFT區域網絡房間列表更新唔到(冇房)
需要離開VLAN區域 重新進入

alan_wong8: 你War3 既更新版本係用邊個?
作者: 小輪    時間: 2009-6-11 21:59

咁e家 我入2900 睇唔睇到2600 d場

alan_wong8: 睇到
作者: 火雲邪神Z    時間: 2009-6-11 22:44

登入唔到....幫幫手...

alan_wong8: 嘗試重開
作者: κ刀流×妖    時間: 2009-6-12 07:16

我同我個fd唔同上網
我有線佢hkbn

alan_wong8: 或者你留低聯絡方法(MSN) 我地安排遠程去你部機進行測試.
作者: 孫仲謀    時間: 2009-6-12 10:49

玩緊果陣LAG...易斷線  我HKBN

alan_wong8: 你留低聯絡方法(MSN) 我地安排遠程去你部機進行測試.
作者: aw3edc    時間: 2009-6-12 11:33

引用:
原帖由 aw3edc 於 2009-6-11 10:38 發表
我個人問題..?

入咩區都係咁

alan_wong8: 請移除後重新安裝.
都係咁^^"

alan_wong8: 你未能正常安裝到vLan 既虛擬網卡..你用緊咩window 版本?
作者: sko222564262    時間: 2009-6-12 20:27

得Warcraft 斷線 WARCRAFT區域網絡房間列表更新唔到(冇房)
需要離開VLAN區域 重新進入

alan_wong8: 你War3 既更新版本係用邊個?

1.23a

作者: 紙包蘋果茶    時間: 2009-6-12 20:55

登入唔到
就算重開重裝都一樣
作者: 454552779    時間: 2009-6-12 21:14

覺得介面還可以美化下。。

覺得最好就系可以體到更新補丁。。。
不過選擇遊戲分類,我都系還想好像2600甘

不錯~~支持下。。。。
作者: 紙包蘋果茶    時間: 2009-6-12 23:57

登入問題ok了
但係超lag超lag超lag
我一入場就lag到斷..
作者: 。飛霜﹏    時間: 2009-6-13 00:23

入信長勁lag
經常性定格
玩親都變神機

龍之振雄: 問題已解決
作者: timtom010    時間: 2009-6-13 15:44

但係2600唔知點解有時相容性唔係咁好有時我用vista 一入到登入畫面就沒有回應

有時玩玩下又沒有回應搞到比人話走場
希望呢個版有改善
頭先試左好似都唔係好好
1.沒有回應

2.睇下右下角...

alan_wong8: 你右下角咁多vlan icon 係因為你開啟vlan hang 左而導致, 只要你mouse 一移過去就冇....
作者: aw3edc    時間: 2009-6-13 22:00     標題: 回復 86# 的帖子

vista..........

alan_wong8: vista 咩版本?
作者: 基少    時間: 2009-6-13 23:31

唔可以帳號同密碼 次次都要打 好煩=.=

alan_wong8: 現時測試版本已經加入記錄帳號...
作者: timtom010    時間: 2009-6-14 22:19

alan_wong8: 你右下角咁多vlan icon 係因為你開啟vlan hang 左而導致, 只要你mouse 一移過去就冇....
呢個我都知但係重點係圖1
圖2只係話我試左幾多次

alan_wong8: 嘗試移除再裝...
作者: aw3edc    時間: 2009-6-15 11:07     標題: 回復 93# 的帖子

home basic

alan_wong8: 點擊控制台-> 裝置管理員->扲檢視選擇顯示隱藏裝置-> 然後按網絡介面卡...睇下有冇IPvE Adapter
或者PM 聯絡方法, 我利用遠程程式搖控幫你處理問題
作者: hkopenh07094    時間: 2009-6-15 22:12

請問點解 入唔到嫁

睇圖

alan_wong8: 你試熜左個防火牆先啦...同埋呢度係2900 測試版問答專區, 而唔係2600
作者: 紙包蒸餾水    時間: 2009-6-16 13:23

vlan2900好lag,次次都要lag一陣先順番,
有時順5番仲會斷線,希望gm能幫幫手,要混我test都5介意

msn:[email protected]

alan_wong8: 暫時我地正在處理緊呢個問題~好多謝你會幫忙測試...稍後時間會與你聯絡~
作者: 電腦(巧妙)    時間: 2009-6-16 19:41

er....我想問.....
如果我要玩war3
係唔係一定要用vLan2600?
因為我經常lag吓lag吓...
唔知點玩=.=

龍之振雄: 問題已解決
作者: pauly    時間: 2009-6-16 20:26

香港都玩信长?唔dota?
作者: aw3edc    時間: 2009-6-17 12:03

冇...極大可能我部機有問題

alan_wong8: 我建議你最好重裝WINDOW 吧...因為太多唔應該出現既野係度....

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0