標題: [投訴]沒有觸犯版規 [打印本頁]

作者: 殘兵|笨龍    時間: 2007-2-7 01:30     標題: [投訴]沒有觸犯版規

我在信長區
發了10個主題(不是連續)
分別在不同時間發表
沒有觸犯版規
引用:
1.禁止罵戰,講粗口,人生攻擊,但可評論別人的心德,點到即止。

2.禁止灌水式或過於簡單的回覆 (如:thx,3Q,支持...)

3.禁止發表任何與信長之野望無關之文章 (包括外掛,附件)

4.鼓勵玩家發表原創文章或轉載精品文章 (版主會作適量加分)

5.請會員自律,犯規輕者扣分,禁言,重則禁止使用vLan

6.請善用報告功能舉報違規者,成功舉報會給予加分獎勵

7.有意見及投訴者,請到投訴專區,提出你的寶貴意見及不滿

8.發表心德請 註明 [轉帖]  或 [原創]

備註: 真區 已經採用實名制,禁止開圖

請各會員多留意置頂貼的內容通知,最後希望大家能夠相處愉快

by 小飛豬
他說我洗板

一.版規並沒有限制發多少的主題
二.洗板定義個個唔同
就是因為整板也是殘兵發的文章就無教扣我們分..
版主警告也沒給就扣分
難度vlan 真的那麼不近人情嗎?

扣我們分的版主叫sweetxxx
我認為我們這次犯錯乃是初犯
亦是誤犯..要求更改版規別令其他人誤會而被處分
作者: 殘兵|笨新    時間: 2007-2-7 01:37

笨龍 我俾人扣左十分
同理由..
作者: 高橋海楓    時間: 2007-2-7 02:15

路過

可能這是一個小小的誤會吧
因為在近多天有不少會員惡意呃post...
而且發現部份會員在同一ip或使用某些代理程式改ip來呃分
因而令sweetom 版主誤會你利用同一電腦洗版...而且你們的名字很相似
因此誤會了你吧....

最終處理上級會給你一個合適的交代

謝謝你支持vlan
作者: 殘兵|笨新    時間: 2007-2-7 02:22

引用:
原帖由 高橋海楓 於 2007-2-7 02:15 發表
路過

可能這是一個小小的誤會吧
因為在近多天有不少會員惡意呃post...
而且發現部份會員在同一ip或使用某些代理程式改ip來呃分
因而令sweetom 版主誤會你利用同一電腦洗版...而且你們的名字很相似
因此誤會了你吧.. ...
可能啦..我地唔係怪sweetom
只係覺得咁俾人扣好冤枉
作者: sweetom    時間: 2007-2-7 14:12

引用:
原帖由 殘兵|笨龍 於 2007-2-7 01:30 發表
我在信長區
發了10個主題(不是連續)
分別在不同時間發表
沒有觸犯版規

他說我洗板

一.版規並沒有限制發多少的主題
二.洗板定義個個唔同
就是因為整板也是殘兵發的文章就無教扣我們分..
版主警告也沒給就扣分
難 ...
我扣分理由係

1. 係33分鍾內發出10個貼

2.所有貼都為轉貼

3.我所扣分數為1/4

4. 如果有1~3個為原創 其他為轉貼 一定唔會扣分(可惜全是轉貼)

5.不是因為整板全是你地文章   我放工回來是你所有文章都在 1~3頁

6.vlan為自己既論壇..請不要作為代替其他論壇放文章的地方

7.支持不創 一定作加分論(小小吧.-.)

8.所有為同一ip

作者: 締ξ死神ψ    時間: 2007-2-7 15:35

可是小飛豬並不反對轉帖

沒有犯版規也要扣分 是否太過份呢...

若果你覺得轉帖是應該扣分 我希望可以在版規看得到
作者: 殘兵|笨新    時間: 2007-2-7 17:23

引用:
原帖由 sweetom 於 2007-2-7 14:12 發表

我扣分理由係

1. 係33分鍾內發出10個貼

2.所有貼都為轉貼

3.我所扣分數為1/4

4. 如果有1~3個為原創 其他為轉貼 一定唔會扣分(可惜全是轉貼)

5.不是因為整板全是你地文章   我放工回來是你所有文章都在 1~3頁

...
係33分鐘內發出10個貼是3個唔同人
(如果人地唔發帖 我地就要等到人發 先發?)
版規冇限定幾多貼為洗板令人誤解,不正常嗎?
1-3頁都我地既文章就是洗板?

再者我地係跟小飛豬的版規又錯?

我地先解釋返IP一樣
係因為我地有3個隊友讀同一學校住同一宿舍。請不要誤以為我地係同人人thx
殘兵|笨新 笨龍 還有小恒 <--
最後如果跟版規是錯 不跟又是錯 那麼咩先岩
作者: sweetom    時間: 2007-2-7 18:42

引用:
原帖由 殘兵|笨新 於 2007-2-7 17:23 發表

係33分鐘內發出10個貼是3個唔同人
(如果人地唔發帖 我地就要等到人發 先發?)
版規冇限定幾多貼為洗板令人誤解,不正常嗎?
1-3頁都有我地既文章就是洗板?

再者我地係跟小飛豬的版規又錯?

我地先解釋返IP一樣
係因為我 ...
要你冷靜黎睇整件事先..

如果版規內沒寫就能進行???

做人要識變通吧...

如果要轉貼文章又有何難??

係其他論壇轉貼有幾多都可吧..

但只會做成vlan代替其他論壇放置文章而已

如果你能原創來洗足3頁 我相信每個post都包你有分加

但係現在的是轉貼??難道你覺得自己不過份地轉嗎??

你可以轉貼..但唔係 係33分鍾內兩人 轉貼 10 帖 同 9帖

論壇係由會員一齊建立

要做好論壇就要一齊建立一個好風氣吧qq
作者: 殘兵|笨新    時間: 2007-2-7 18:47

引用:
原帖由 sweetom 於 2007-2-7 18:42 發表

要你冷靜黎睇整件事先..

如果版規內沒寫就能進行???

做人要識變通吧...

如果要轉貼文章又有何難??

係其他論壇轉貼有幾多都可吧..

但只會做成vlan代替其他論壇放置文章而已

如果你能原創來洗足3頁 我相信每個 ...
我覺得自己都已經好冷靜==
我唔係怪你扣我地分~
我地發呢d投訴文章
只希望版主可以改版規
讓人知道洗板是什麼
以免將來再有人因同一誤會而版扣分
言行上有乜得罪~我地係到致歉~
作者: 高達貓    時間: 2007-2-7 18:50

引用:
原帖由 <i>殘兵|笨新</i> 於 2007-2-7 18:47 發表<br />

<br />

<br />
<br />
我覺得自己都已經好冷靜==<br />
我唔係怪你扣我地分~<br />
我地發呢d投訴文章 <br />
只希望版主可以改版規<br />
讓人知道洗板是什麼<br />
以免將來再有人因同一誤會而版扣分<br />
言行上有乜得罪~我地係到致歉~ ...
<br />
不如
1日只可以有5個文
回文冇改
可以狂回
作者: 殘兵|笨新    時間: 2007-2-7 18:52

引用:
原帖由 高達貓 於 2007-2-7 18:50 發表
<br />
不如
1日只可以有5個文
回文冇改
可以狂回
嗯~有個限制就最好!
作者: plastic_pan    時間: 2007-2-7 20:04

佢全部轉載

小小就唔怕

但係全部都係轉載就唔好
作者: 締ξ死神ψ    時間: 2007-2-8 15:49

引用:
原帖由 plastic_pan 於 2007-2-7 20:04 發表
佢全部轉載

小小就唔怕

但係全部都係轉載就唔好
都話佢唔服既係版規冇寫...

所以解決方法:
1. 加版規
2. 不扣分

這樣才公平吧...
作者: 冰热海风    時間: 2007-2-8 17:58

好復雜啊,不知在爭論什么
作者: 殘兵|小恒    時間: 2007-2-9 00:15

他們不是想要回被扣的分呢..
只想得到版主明白,他們並非有意
而版規又沒有明確說明..
更使我們被其他會員怒罵呃POST..

作者: 締ξ死神ψ    時間: 2007-2-9 00:30

引用:
原帖由 殘兵|小恒 於 2007-2-9 00:15 發表
他們不是想要回被扣的分呢..
只想得到版主明白,他們並非有意
而版規又沒有明確說明..
更使我們被其他會員怒罵呃POST..
冇錯

版規就像社會上的法律 人們才能遵守

沒有犯版規也罰人 就像沒犯法要坐牢一樣

吸煙大家都知有害 但法律未禁止吸煙前能夠將向你噴二手煙的人監禁嗎? 答案是不可以

如果vlan的版規沒有效用 天下則大亂也

版主想怎樣就怎樣 人們也不會知道怎樣才能post 怎樣不能post

平常人跟本連"連續發post"是犯規也不知道 貿然扣人分 怎能讓人信服呢?

請慎重細閱這些意見 尤其是版主們

解決方法:
1. 更改版規(如讓小飛豬給予版主改版規的能力)
2. 開個post告訴別人怎樣是對 怎樣是錯

作者: 殘兵|小恒    時間: 2007-2-9 01:19

為何沒有管理員回覆呢?
接受不接受也希望得到個答覆吧?

作者: 冷楓*    時間: 2007-2-9 07:22

管理員處理中
請會員稍等一下
作者: 小飛豬    時間: 2007-2-9 11:05

不會限制一日發幾多帖

不會限制一日轉幾多帖

週一時候.如有版主扣錯分.會加返
作者: 『prince』    時間: 2007-2-9 12:37

唔限制既話

係咁轉貼都得啦-3-
作者: SmileBoy    時間: 2007-2-9 16:48

點講好..  

我覺得已經唔係出自轉帖/原創既問題

而係短時間內發大量帖..  咁相當阻礙會員討論  阻塞左個版  

呢件事情過去就會成為範例..  可能遲d會有滋事份子狂開帖洗版  無法無天..

每30分鐘10帖..  

不過小飛豬認為冇問題  就唯有尊重
作者: 殘兵|小恒    時間: 2007-2-9 17:11

引用:
原帖由 SmileBoy 於 2007-2-9 16:48 發表
點講好..  

我覺得已經唔係出自轉帖/原創既問題

而係短時間內發大量帖..  咁相當阻礙會員討論  阻塞左個版  

呢件事情過去就會成為範例..  可能遲d會有滋事份子狂開帖洗版  無法無天..

每30分鐘10帖..  
...
他們沒有30分鐘10帖, 據我知在信長區
他們大約AVERAGE每一個半小時先每人發4-5個。
還有是其他會員沒有發表主題,他們的主題才會連在一起。
洗版我認為是在短時間發表各類沒作用的主題才對
我不認為轉貼其他人的心得沒有用反而有錯。

作者: 上杉謙信    時間: 2007-2-9 22:59

好簡單~

大家看看將來的VLAn會變成點

冇得救了=v=

咁多人呃POST

看看將來外面的人點樣評論

真係冇眼睇= =d人唔識自律~

解釋咁多都冇用~自己知自己事

唔多想理了

到時唔好話唔多黎FORUM 果 d人多數係走場~
之前聽人咁講

我相信遲早會越黎越小人黎
作者: 殘兵|小恒    時間: 2007-2-10 00:17

引用:
原帖由 上杉謙信 於 2007-2-9 22:59 發表
好簡單~

大家看看將來的VLAn會變成點

冇得救了=v=

咁多人呃POST

看看將來外面的人點樣評論

真係冇眼睇= =d人唔識自律~

解釋咁多都冇用~自己知自己事

唔多想理了

到時唔好話唔多黎FORUM 果 d人多數係走場~
之前聽人咁講

我相信遲 ...
我覺得有你這樣喜歡說人不是
才影響論壇風氣,VLAN是免費平台
有他的賣點,不會愈小人來
來的人會更多。未讀過ECON嗎?
有賣點DEMAND就會多。
作者: 冰热海风    時間: 2007-2-10 15:40

其实按我的看法,论坛的火爆与否与是否有人呃POST无关。举个例子,内地有个“银河竞技论坛”(创立还没有几个月),那里的水区经常是某个会员一次发许多的贴而无人回复,但是,那里有一个板块却有2998个主题 39537 个帖子(截止到现在),IPVE贴数最多的论坛也只有2147主题~。论坛是否活跃的至关重要的因素恐怕还是有没有人能拿出货真价实的东西,有没有自己的独到之处~
作者: SmileBoy    時間: 2007-2-11 18:13

嗯..  認同
「論壇是否活躍的至關重要的因素恐怕還是有沒有人能拿出貨真價實的東西,有沒有自己的獨到之處。」

好像在下寫的一篇文章..  少說也有6頁回覆  
恐怕是10個亂轉帖的文合共的回覆也比不上的  :]  

就拿kxo論壇來看看  一大堆沒水準的文不斷在轉帖翻帖..
誰還會再到那論壇去看?  根本就沒甚麼可作參考的文  
再看看  信長官網,  帖很少、回覆很少, 但可閱的資料, 文章, 帖子多不勝數..

所以我一直認為  與其濫發10篇爛文..  倒不如發1篇精湛的好文
這不但勝盡瀏覽者的掌聲  對論壇的幫助亦更大  

ps:雖然我未讀過econ....  
作者: 殘兵|小恒    時間: 2007-2-12 22:11

引用:
原帖由 SmileBoy 於 2007-2-11 18:13 發表
嗯..  認同
「論壇是否活躍的至關重要的因素恐怕還是有沒有人能拿出貨真價實的東西,有沒有自己的獨到之處。」

好像在下寫的一篇文章..  少說也有6頁回覆  
恐怕是10個亂轉帖的文合共的回覆也比不上的  :]  

就拿kxo ...
可惜你的文章也不見有什麼出色啵
在論壇立足多結識得多朋友 多回覆並沒什麼出奇。
呢d唔需要讀ECON COMMON SENSE黎-_-
中五會考生,出道未深我唔怪你
想法還是那麼獨霸一方,轉牛角尖。
面子那麼緊要嗎?
作者: 立哥    時間: 2007-2-12 22:43

引用:
原帖由 殘兵|小恒 於 2007-2-12 22:11 發表

可惜你的文章也不見有什麼出色啵
在論壇立足多結識得多朋友 多回覆並沒什麼出奇。
呢d唔需要讀ECON COMMON SENSE黎-_-
中五會考生,出道未深我唔怪你
想法還是那麼獨霸一方,轉牛角尖。
面子那麼緊要嗎? ...
呢位人兄..到而家我相信佢寫既野係比你出色好多同有用過你
你連佢既水準都達唔到仲可以批評到一文不值?
作者: 殘兵|小恒    時間: 2007-2-12 23:39

引用:
原帖由 立哥 於 2007-2-12 22:43 發表

是他自以為事,狗眼看人低。
看法自己想的就對,其他人就錯。
事情過了那麼久,解決了又要插把嘴
這些是你說的出色嗎?
16歲的小朋友做D野應該似16歲吧?
面皮過厚唔係唔好,不過應該唔好得寸進尺

作者: 立哥    時間: 2007-2-13 00:05

引用:
原帖由 殘兵|小恒 於 2007-2-12 23:39 發表

這些是你說的出色嗎?
面皮過厚唔係唔好,不過應該唔好得寸進尺 ...
呢件事係你地理虧在先,大家只係以事論事,
回文都唔應該存有人身攻擊成份,你可以用
你既理[size=-1]據駁番佢,而唔係針對對方。
作者: 殘兵|小恒    時間: 2007-2-13 05:59

引用:
原帖由 立哥 於 2007-2-13 00:05 發表

呢件事係你地理虧在先,大家只係以事論事,
回文都唔應該存有人身攻擊成份,你可以用
你既理據駁番佢,而唔係針對對方。
呢件事唔係只在這帖
你看的只是其中一帖
SMILEBOY在每一個殘兵帖
都有不同意見。我也是給我的意見。
亦不見得沒有禮貌及針對他。
我認為既然小飛豬公開了不會阻止會員
發多少帖。這件事應該結束。
這件事也是smileboy sd pm俾sweetom(據我所知)
先扣了分做成不必要的誤會。
他帶給我們的麻煩,我們也沒有追究。
何況已經給無數會員責罵。
這些誰來賠償給我們?
現在還要跟我們再理論嗎 ?

作者: sweetom    時間: 2007-2-13 11:09

引用:
原帖由 殘兵|小恒 於 2007-2-13 05:59 發表

呢件事唔係只在這帖
你看的只是其中一帖
SMILEBOY在每一個殘兵帖
都有不同意見。我也是給我的意見。
亦不見得沒有禮貌及針對他。
我認為既然小飛豬公開了不會阻止會員
發多少帖。這件事應該結束。
這件事也是smileb ...
Smileboy 沒有任何發送消息講我知

只是我放工回來 第一頁 第二頁 什至第三頁 都是轉帖..

無奈的字...要轉帖又何難?

但轉貼只係破壞緊論壇...

正如smileboy所說 你們點解唔自創 只去破壞論壇呢?

d分真係咁緊要??為左50分去打比賽???

咁我建議唔去餃個比賽算...

正比賽到頭來只係叫緊多人黎破壞???

但事實係希望更多人上論壇..唔係去呃post 轉帖lo..

其實今次我都好不滿今次事件...

唔明點解要加返分...咁樣做好似我做錯咁...

自問做左版主e來...(包括 張仲良)

係論壇回帖一日比一日少...真係有眼睇..

每個回覆都要睇得清清楚楚 一步都不能錯

可惜到最後 只能得到人地罵的對像

對好多人都好失望...

還有的是..賠償

點解要賠償你?

事實上今次我覺得由頭到尾我都無扣錯你地分

由事件開始你地比人罵 係因為你地自己轉帖過份地多

比人罵算係正常吧??

如果你地唔係咁過份又點會有人罵你地呢

作者: 締ξ死神ψ    時間: 2007-2-13 15:27

版規未改... 不能完全話邊個錯...

但我知alan_wong8話佢會改版規(唔知幾時)
小飛豬就話唔限制每人發幾多轉帖, 多多益善
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=11969

管理員們的話也有矛盾

我們也不應該妄下定論吧...

因為我們怎樣也是錯, 1個唔限發帖數 1個事後話限制發帖 ...

如果小飛豬冇咁忙的話才有可能加翻分吧...

我們等等吧

作者: SmileBoy    時間: 2007-2-13 15:29

引用:
原帖由 殘兵|小恒 於 2007-2-12 23:39 發表
這些是你說的出色嗎?
面皮過厚唔係唔好,不過應該唔好得寸進尺
幼稚既係邊個  大家會有眼睇

真係好無奈  由始至終  我都係就件事去討論  以事論事  無針對任何人
甚麼自以為事, 狗眼看人低?  你憑咩咁講?  

我亦唔係無聊到要搵事搞既人  但你可唔可以睇清楚  我每個帖  每個發言都係論事  唔係論人  亦冇指明係你地  你地有錯等等
反之係我唔明白  點解你要針鋒相對  不斷攻擊我,  係唔係你未搞清楚我言論中既對象  就誤以為係自己  再而想去'還擊'我?

我真係無言  一次又一次..  
我只係指出會員應做/唔應做既事  如果你出發點係好  係為論壇作出貢獻  又邊會惹來咁多爭議?
你想串我  冇所謂  但你可唔可以思考下誰是誰非?  

唔好得寸進尺既亦都係你  16歲亦唔代表好欺負  thx
作者: 締ξ死神ψ    時間: 2007-2-13 15:37

引用:
原帖由 小飛豬 於 2007-2-9 11:05 發表
不會限制一日發幾多帖

不會限制一日轉幾多帖

週一時候.如有版主扣錯分.會加返
大家係咪應該尊重管理員呢
現在給我的感覺是版主權力蓋過管理員...

你們是否應該停止罵戰呢?
引用:
原帖由 立哥 於 2007-2-12 22:43 發表
立哥先生,
據我所知批評人地係爛文唔係殘兵...
而且這裡並不是只供給文學水平極高的人用的
這只是供人們討論的平台論壇
難道寫得不好就要禁止嗎? 我可不敢苟同
我認為寫得不好就應該給他們意見~~

作者: 潮小花    時間: 2007-2-13 15:44

「討論」?「罵戰」?
噢!
作者: 締ξ死神ψ    時間: 2007-2-13 15:45

引用:
原帖由 潮小花 於 2007-2-13 15:44 發表
「討論」?「罵戰」?
噢!
不大明白 可以闡述嗎?
作者: 潮小花    時間: 2007-2-13 15:46

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-2-13 15:45 發表

不大明白 可以闡述嗎?
妳都識得用停止「罵戰」黎句野
妳走黎問我
作者: 立哥    時間: 2007-2-13 16:41

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-2-13 15:37 發表

你們是否應該停止罵戰呢?

立哥先生,
...
你認為咁係罵戰?本來就係討論(論壇作用),有人出言不遜
久而久之先變為罵戰或者未到呢個地部?而家我係想講論
壇係一個公眾地方每一個人都有責任,一次可以話戲言兩次
三次之後呢?呢度的確唔係一個只供給文學水平極高的人用,
但你要明白維持一個秩序人人有責,而家問題係佢過分轉貼,
如同抄襲一樣,唔通你又認為咁樣係好?
引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-2-13 15:27 發表
版規未改... 不能完全話邊個錯...

但我知alan_wong8話佢會改版規(唔知幾時)
小飛豬就話唔限制每人發幾多轉帖, 多多益善
[url=viewthread.php?tid=11969]http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=11969[/url]

管理員們的話也有矛盾

我們也不應該妄 ...
另外你提出既問題,根本自身存有問題,版規係死ge人係生ge
如果佢地不斷發貼,咁大家都可以喇,唔通你又有咁做過咩,
就係佢地唔識自律,就係因為比一個自由出黎,佢大家就可以濫用,
畫公仔洗唔洗畫出腸?

作者: SmileBoy    時間: 2007-2-13 17:00

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-2-13 15:37 發表
唉..  成日都係度本末倒置
唔好成日為左幫人而亂插手好嗎  

我所說的
引用:
原帖由 SmileBoy 於 2007-2-11 18:13 發表
與其濫發10篇爛文..
詳看該帖  我並無批評殘兵發的是爛文  如果你都係咁認為  就閣下既事

我絕對歡迎大家發文  水平高低亦可作參考  大家研究研究就好
但係  如果每個人都當作論壇係拎積分既地方  胡亂轉帖  隨便到某某論壇
不消一分鐘  不斷的ctrl+c, ctrl+v  通通轉貼過來  會出現甚麼情況?

根本大家一直以事論事  我亦只提出意思  
只係殘兵小恒  在人身攻擊我罷了  大家可以不去理會  死神亦應搞清楚情況先  謝謝
作者: 締ξ死神ψ    時間: 2007-2-13 17:33

引用:
原帖由 立哥 於 2007-2-13 16:41 發表
另外你提出既問題,根本自身存有問題,版規係死ge人係生ge
如果佢地不斷發貼,咁大家都可以喇,唔通你又有咁做過咩,
就係佢地唔識自律,就係因為比一個自由出黎,佢大家就可以濫用,
畫公仔洗唔洗畫出腸?
1. 我認為小飛豬係人一個, 我覺得小飛豬係生的 唔係死的.
    我引用的是小飛豬此個帖內其中一個回覆
    相信是他對此事的回應吧
2. 罵戰唔係話你, 立哥 (所以我分開左... 上半部同下半部... 可能你誤會了 這次我會加條線)
    我指的是有人話"爛文" 有人話"不自律" 有人話"會考生"吧
3. 既然你都識講 好的帖會有人回, 咁即係唔會沉啦
    差的帖自然會沉落底 這麼簡單的道理.... 大家都懂得吧
4. smileboy, 這裡我找到最富挑釁性的字眼莫過於"爛文"吧
    而我也沒說你批評殘兵, 只是說你批評沒水準的文章是爛文(不對可以再次指正)
    這是最接近"批評到一文不值"這句的意思
    我唔知佢有沒有搞錯左對象, 所以提出"據我所知批評人地係爛文唔係殘兵..." 沒其他意思
    因為我見唔到殘兵怎樣批評到一文不值

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
引用:
原帖由 潮小花 於 2007-2-13 15:46 發表

妳都識得用停止「罵戰」黎句野
妳走黎問我
我真是不明白.............

作者: 立哥    時間: 2007-2-13 21:33

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-2-13 17:33 發表

1. 我認為小飛豬係人一個, 我覺得小飛豬係生的 唔係死的.
    我引用的是小飛豬此個帖內其中一個回覆
    相信是他對此事的回應吧
2. 罵戰唔係話你, 立哥 (所以我分開左... 上半部同下半部... 可能你誤會了 這次我 ...
我清楚罵戰唔係我,而之前我係見度呢度爭論比較激烈先黎睇下,
發展某位用詞不當,然後作出指正,信長區d帖只係隨便睇下,
我用批評到一文不值係形用佢果一張帖存有貶意,並唔係所有。
作者: 殘兵|小恒    時間: 2007-2-14 06:43

唔同你地多講~死神唔駛嘈!
http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... &extra=page%3D1
呢到解釋一切!
Smileboy 邊個幼稚自己知。
算啦!你地鍾意話呃POST就呃POST 小飛豬話唔係就唔係。
SWEETOM 你只係一個版主。唔好濫用職權!
上邊個貼就係為你的幼稚行為而講
作者: fung222    時間: 2007-2-24 04:44

貼一些有用的帖我覺得是可以~是沒有用的再扣也不遲

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0