發新話題

(調查)有冇人玩 vegas 2 係玩唔到story??

[Close]

(調查)有冇人玩 vegas 2 係玩唔到story??

好似係 loading 到輕左之類

引用:
原帖由 yyh123456 於 2009-2-1 15:35 發表
好似係 loading 到輕左之類
loading hand又試過, 壞畫面又試過, 總之就玩唔到.

General protection fault!

乜差方法都試過, 都係唔得, RSV 1玩到, RSV2就唔得, only story唔得.

但係最高指揮官開high, 成千個object飛來飛去部機都頂到, 應該唔係硬件問題, 但係我試過format完之後都係玩唔到RSV2, 又似係硬件問題...

引用:
原帖由 hermanht 於 2009-2-3 22:30 發表

loading hand又試過, 壞畫面又試過, 總之就玩唔到.

General protection fault!

乜差方法都試過, 都係唔得, RSV 1玩到, RSV2就唔得, only story唔得.

但係最高指揮官開high, 成千個object飛來飛去部機都頂到,  ...
我部機未試過壞畫面,但係會輕左 ,總知就係硬係玩唔到story...

我個顯卡係9600gt  ram 1gb cpu Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.00 Hz 2.00GHz.

我諗應該唔係硬體ge 問題, 我知道要檢查 驅動程式 但係我唔識...........

隻game啱啱出嘅時候我都係咁,之後update 過曬 d driver (display, directx, game)之後就冇事
但係之後冇玩一排uninstall咗

最近d朋友叫我玩番裝番又唔得,d driver已經up曬都唔得..........

引用:
原帖由 ChrisChrisChris 於 2009-2-6 15:31 發表
隻game啱啱出嘅時候我都係咁,之後update 過曬 d driver (display, directx, game)之後就冇事
但係之後冇玩一排uninstall咗

最近d朋友叫我玩番裝番又唔得,d driver已經up曬都唔得.......... ...
display 係唔係係官網更新嫁?

如果是General protection fault!的話, 試下加Ram吧.

我用8600GT  PC 1G ram 打RSV2是沒問題的, 後來8600GT死左, 個FD比左張8600GTS我, 問題就開始出現, General protection fault. 我format完之後又係咁, 我用XP, DX9又試過, 10都試埋. 什麼登陸檔修復, DX修復之類乜差野都試曬都係唔得. 後來個FD比左兩條1G ram我, 我插左之後就玩得番. 最後插埋原本果兩條512, 3G ram開心快活.

我覺得display card的牌子都有關, 我買8600GT果時我部機係1G ram, 首先是選富士康, 但是打咩野game都有問題, 爛畫面. 之後換win fast之後就冇事. 直到年幾後張86死左, 就用左富士康的8600GTS, 但一樣General protection fault同爛畫面. 加左ram之後就冇事. 所以兩者可能係有關的.

總括一句, 加ram吧.

引用:
原帖由 hermanht 於 2009-2-9 13:04 發表
如果是General protection fault!的話, 試下加Ram吧.

我用8600GT  PC 1G ram 打RSV2是沒問題的, 後來8600GT死左, 個FD比左張8600GTS我, 問題就開始出現, General protection fault. 我format完之後又係咁, 我用XP,  ...
好,那我試試加ram 看看.

發新話題