發新話題

關於時間計算

[Close]

關於時間計算

時間計算的準則

假設
A隊
40:00 勝
61:30 負
不戰勝
共2分

B隊
35:00 負
45:25 勝
32:00 勝
共2分

只計算勝利時間
A隊的時間
40:00
B隊的時間
77:25

將時間轉為秒數 再除以 計算時間的勝利場數
A隊 2400 / 1 = 2400
B隊 4645 / 2 = 2322.5
分數較低者即所用時間較少 所以以上例子由B隊出線

以上為同分但其中有隊伍不戰勝或另一方因犯規時改判的時間準則

如無不戰勝或其他原因 即可直接以勝利時間計算

如果係咁計"loser"呢隊慘囉...佢果場用左90分鐘...
如果"家破人亡"同"銀河戰隊"呢兩隊各羸一場而時間又唔超過80分鐘,
咁"loser"就算贏到"Samurai",30分鐘完場都照輸
再如果"家破人亡"贏左"Samurai"之後唔同"銀河戰隊"打或者係50分鐘內輸,
咁"loser"就輸硬...
照咁睇"loser"個命運掌握係"家破人亡"o既手上o既機會都幾大
唯一機會就係"Samurai"贏到"家破人亡"咁先唔會導致以上情況出現

本小隊會盡全力-
希望擊敗銀河吧-
Samurai至今仍然潛水-
跟本聯絡不了...
還在等待銀河戰隊給我們時間-

放心 我們不會用這奸招    作天也有人提出叫我用 我拒絕了

引用:
原帖由 路賓美 於 2008-10-6 07:08 發表
放心 我們不會用這奸招    作天也有人提出叫我用 我拒絕了
扮啦你
開左msn找一找我-.-

點解唔早d出呢個帖....
咁樣計...對我地好有影響....

引用:
原帖由 acckk990 於 2008-10-6 10:26 發表

點解唔早d出呢個帖....
咁樣計...對我地好有影響....
一早講左計時間吧-
-.-

引用:
原帖由 〝秒秒〞 於 2008-10-6 06:24 發表
本小隊會盡全力-
希望擊敗銀河吧-
Samurai至今仍然潛水-
跟本聯絡不了...
還在等待銀河戰隊給我們時間-
如果"Samurai"唔打咁仲易搞,"家破人亡"勝利時間0,首名出線
再係140分鐘之內輸,"|LoSeR|"瓜硬...時間範圍再擴大...做咩都易d
再唔係果場學"|LoSeR|"搵個人打錯acc
有冇人開賭呀??超爆冷,爽呀

引用:
原帖由 sKy_169 於 2008-10-6 11:54 發表

如果"Samurai"唔打咁仲易搞,"家破人亡"勝利時間0,首名出線
再係140分鐘之內輸,"|LoSeR|"瓜硬...時間範圍再擴大...做咩都易d
有冇人開賭呀??超爆冷,爽呀 ...
至今銀河也未應機吧-
每次他們都說不知道-
都不知他們何時先打到-
希望今天內能夠聯絡吧-
我也希望LoSeR能夠升上16強吧-

希望不要再作不必要既討論!以上已經係a組自己既事,外人跟本不必要插手
引用:
有冇人開賭呀??超爆冷,爽呀

引用:
原帖由 〝秒秒〞 於 2008-10-6 13:06 發表

至今銀河也未應機吧-
每次他們都說不知道-
都不知他們何時先打到-
希望今天內能夠聯絡吧-
我也希望LoSeR能夠升上16強吧-
請你滾 滾出去   你愛滾不配做人 爬出去

沒有時間(--:--)=無限

無限數值是最大。