發新話題

[交流] 有冇人已經把ACG當系生活既一部份

[Close]

有冇人已經把ACG當系生活既一部份

我日日搭番工放工果2個中我都睇輕小說
覺得日日工作咁多野做最開心莫過於放假既時間在家中睇動畫輕鬆下

動漫已經成為左我努力工作下去既動力無左呢樣野都唔知點生存好!!

引用:
原帖由 To-波. 於 2013-11-27 11:59 發表
我日日搭番工放工果2個中我都睇輕小說
覺得日日工作咁多野做最開心莫過於放假既時間在家中睇動畫輕鬆下

動漫已經成為左我努力工作下去既動力無左呢樣野都唔知點生存好!! ...
我日日都聽1個小時15分鐘有關灼眼的夏娜既OPED插曲(全部)..塔車返工同塔車放工..

已經成為生活既一部份..動畫就得閒先睇..睇得太多..又工作太忙好傷身體..所以無咁做

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2013-11-27 15:17 發表

我日日都聽1個小時15分鐘有關灼眼的夏娜既OPED插曲(全部)..塔車返工同塔車放工..

已經成為生活既一部份..動畫就得閒先睇..睇得太多..又工作太忙好傷身體..所以無咁做 ...
雖然川田真美同黑崎真音既歌好好聽
但你日日甘聽法
你唔悶架咩

覺得日日工作咁多野做最開心莫過於放假既時間在家中睇動畫輕鬆下  I CAN'T AGREE WITH YOU MORE

現實太殘酷,由其係香港,睇錢太重要,好小好似有AGC入面既個種''真'',所以就中意左,每次睇完再番番現實,就會覺得動漫入面實在令人向往,有人就話依D就叫宅,我就覺得只係人人既DREAMWORLD唔同姐,點解要批評人地既喜好呢?
如果佢為左迎合其他人而強迫自己改變,最後令到自己唔開心,禁又何必呢??

唔係當唔當既問題
事實跟本就係 如果唔係生活既一部份咁係咩

系你老母

冇~! 絕對冇呢回事

一星期點都會最小睇5集新番
小說呢d番學睇 冇左動漫會冇左好多人生樂趣

認真,無左動漫,我完全諗唔到有咩生存價值
奇策士とがめ。

引用:
原帖由 │Fortis931│ 於 2013-11-28 00:12 發表
冇~! 絕對冇呢回事
我想問下空之境界既背後係想表示D咩同哲學
我睇完好似明明地又好似明唔曬
求高手詳細解答

引用:
原帖由 樂7.7樂 於 2013-11-28 09:29 PM 發表

我想問下空之境界既背後係想表示D咩同哲學
我睇完好似明明地又好似明唔曬
求高手詳細解答
你睇左幾次?

第一,兩次唔明係正常

呢套野每一個場景同對話都要好留意

睇曬1-8劇場版1次
我大約知道兩儀式有兩個人格係想反映D野
同埋兩儀式堅持唔殺人既思想係表達哲學
但我都係唔明真正想表達既係咩

引用:
原帖由 樂7.7樂 於 2013-11-29 06:48 PM 發表
睇曬1-8劇場版1次
我大約知道兩儀式有兩個人格係想反映D野
同埋兩儀式堅持唔殺人既思想係表達哲學
但我都係唔明真正想表達既係咩
呢套野好特別
因為時序既關係,令你每次重睇都會發現之前你睇唔到既野
第五章既時序睇唔睇得明?

我前後大概睇左六次左右啦,次次睇都仲有新鮮感

等埋最新章未來福音啦,BD宣佈左發售,好快有得睇

我建議係睇第二次之前去WIKI補習下先

變左空之POST

我每個星期六日都係掃動漫既大日子...

依家先開始掃緊///

發新話題