發新話題

[交流] 關於第十位路飛既同伴

[Close]

關於第十位路飛既同伴

大家都知 路飛搵同伴主要為神奇有趣
有無諗過如果係現有既角色底下尾田會搵乜水做路飛第十個同伴呢?
個人認為現時最大可能會係果個死鬼醫生

回復 1# 的帖子

NONONO冰佬最好可能
D炮狗,成日吠悶唔悶

第十個吾係甚平咩
one piece

唔知武士會唔會加入....
佢加入埋, 佢個仔又入, 就變左11個
一來個武士傻到無人有, 二來佢個仔有神龍果實, 能力深不可測, 就似白胡子的隊長不死鳥, 屬於幼獸種。
其實係唔係一定要限定得10個?

引用:
原帖由 霧殺LK 於 2013-3-14 18:11 發表
第十個吾係甚平咩
甚平似係同羅一樣跟路飛同盟而已。

引用:
原帖由 orangejuice 於 2013-3-14 23:25 發表

甚平似係同羅一樣跟路飛同盟而已。
甚平話有野做
等佢完成左後就一定入
伏筆掛

引用:
原帖由 orangejuice 於 2013-3-14 23:23 發表
唔知武士會唔會加入....
佢加入埋, 佢個仔又入, 就變左11個
一來個武士傻到無人有, 二來佢個仔有神龍果實, 能力深不可測, 就似白胡子的隊長不死鳥, 屬於幼獸種。
其實係唔係一定要限定得10個? ...
而我不知幼獸種是什麼

引用:
原帖由 fantasy_貓 於 2013-3-15 13:18 發表
而我不知幼獸種是什麼
新野黎, 是指實驗失敗後的惡魔果實

但不死鳥唔係失敗後既果實泥個啵.
我其實想冰佬入多D  佢依加不問世事甘制
旦佢曾經同JOKER系同一類人 所以隨時由 自由身加入路飛果到
甘個實力就更加強大
個武士同龍之助 只不過係路過既過客泥既姐

引用:
原帖由 ˇDrunKard℡- 於 2013-3-17 13:29 發表
但不死鳥唔係失敗後既果實泥個啵.
我其實想冰佬入多D  佢依加不問世事甘制
旦佢曾經同JOKER系同一類人 所以隨時由 自由身加入路飛果到
甘個實力就更加強大
個武士同龍之助 只不過係路過既過客泥既姐 ...
冰佬ice-age = gg唔洗玩
地球恐龍都比佢滅埋

引用:
原帖由 orangejuice 於 2013-3-17 13:53 發表

冰佬ice-age = gg唔洗玩
地球恐龍都比佢滅埋
其實漫畫入面ice-age整係可以用係水上
一係陸上冰佬就會弱好多(當然都係好強)

引用:
原帖由 orangejuice 於 2013-3-15 18:10 發表

新野黎, 是指實驗失敗後的惡魔果實
尾田根本沒講過叫幼獸種

引用:
原帖由 Salvare000 於 2013-3-19 18:57 發表
尾田根本沒講過叫幼獸種
其實我諗佢係想講個條龍既果實係幻獸種(因為係龍)
之後打錯幼獸種,然後佢又無厘頭答實驗失敗後的惡魔果實

支持甚平

發新話題