發新話題

[原創] 電影推介:猛鬼愛情故事

[Close]

電影推介:猛鬼愛情故事

今日要介紹1套電影內有笑位同驚位 係1套好好睇既鬼片

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

片種 : 驚慄
上映日期 : 2011-10-27
級別 : IIB
語言 : 粵語(中英文字幕)
片長 : 97
導演 : 王晶,葉念琛
主演 : 謝婷婷,楊梓瑤,江怡,梁進龍,周秀娜,洪天明,莊思敏,方皓玟,楊詩敏
故事簡介 : 《猛鬼愛情故事》之 課室
淑玲(謝婷婷 飾)得到市郊一間中學的代課教職,被編派往中四 E班授課。班內學生頑劣,只有噹噹比較乖,常靜坐一角。 淑玲上任後漸覺得中四E班的學生有古怪,女們經常打扮得十分性感濃妝艷抺。淑玲懷疑她們在援交,並在噹噹的引領下找到GiGi(楊梓瑤 飾)、 飾)、CoCo、素芳(江怡飾)三位同學及領頭的志強 (梁進龍 飾)。她力勸同學們不要援交,反被斥為老古董,志強更警告她不要多管閒事,以免招惹麻煩。 淑玲唯有與教務主任報告學生的問題,但主任訝異地指出學校根本沒有中四E班。 淑玲開始害怕,並收到媽媽電話,說她正與素芳 、GiGi 、CoCo在學校等她。到底中四E班是否存在?有鬼魂作祟?
《猛鬼愛情故事》之 《猛鬼愛情故事》之 旅行
寶(周秀娜 飾)在內地旅行時不幸遇上交通意外,客死異鄉。 跟她一起旅行的四位團友細強(洪天明 飾)、雪兒(莊思敏 飾)、阿夢(方皓玟 飾)和蝦頭(楊詩敏 飾)來到靈堂致祭,碰上寶的男友家明 。他們記得旅途上寶曾跟家明在電話中爭吵,更以死要脅但家明還是無動於衷。守夜時間告一段落, 蝦頭邀請家明一起晚飯。當大家開懷嚼打邊爐的時候, 家明卻堅持不起筷,面對眼前食物更忽然嘔吐大作。 此時家明一臉灰白,加上正值寒冬他卻衣履單薄,十分嚇人。眾人心裡發毛地繼續跟家明用饍 。突然, 一把利刀從家明手上直刺向 夢;其他人亦陸續倒下,原來家明在火鍋裏下了毒!為何家明要下毒? 家明是否藏著甚麼秘密?

猛鬼愛情故事原裝宣傳預告

我都想睇好耐啊

引用:
原帖由 ξ°奶ㄦ* 於 2011-10-31 05:48 PM 發表
我都想睇好耐啊
@@睇左未 我今日睇左了 當笑片 好多笑位

一直諗緊睇唔睇好...
見到葉念琛拍 冇咩好感

欠缺感想

引用:
原帖由 凌樂 於 2011-10-31 07:59 PM 發表
一直諗緊睇唔睇好...
見到葉念琛拍 冇咩好感
去睇吧 我1開始都唸睇5睇好 最後都睇左 給果無令到我失望吧

果d驚既位都係大聲姐= =  同埋都幾好笑d粗口   

靠聲嚇人既鬼片-,- 只能說笑點多過驚

引用:
原帖由 ♥_靈魂S 於 2011-11-1 01:54 發表

去睇吧 我1開始都唸睇5睇好 最後都睇左 給果無令到我失望吧
無失望到可以見到咁多令女    

引用:
原帖由 情花似秋菊 於 2011-11-9 07:13 PM 發表

無失望到可以見到咁多令女    
比你發現左 哈哈 吾好踢爆喇

我想睇WOR
但係我好怕怕
BabY s0 s0RRY

淆淆地WOW

支持影片

發新話題