發新話題

問題兩個....

[Close]

問題兩個....

1.有時我開server....朋友入左...之後佢地ge視點就會上下倒轉...不能控制人物移動
2.有時佢地開server...我入去等揀槍戈時....永久性黑畫面

引用:
原帖由 張仲良 於 2006-5-22 01:47 發表
1.有時我開server....朋友入左...之後佢地ge視點就會上下倒轉...不能控制人物移動
2.有時佢地開server...我入去等揀槍戈時....永久性黑畫面
1.我都沒試過....完全不知道什麼事=.="
2.永久性黑畫面是因為連線問題.....Network不穩..同步時出現問題左引起的.......
   而用Netvigator或在國內連線會更可能出現的...
   如果用netvigator出現這問題....你可重新連線便可解決...
   如果國內連線的...那可找國內Server..便會穩定點....此終Ping 太高會不太穩定

這麼看來...第二個應該是CTM的九流服務問題.
第一個...有空入我開ge server...試下視點上下倒轉的滋味 = =

引用:
原帖由 張仲良 於 2006-5-22 17:40 發表
這麼看來...第二個應該是CTM的九流服務問題.
第一個...有空入我開ge server...試下視點上下倒轉的滋味 = =
那快去入伍留MSN吧

第一個問題係有少少膠的成份...
佢可能打左個鈎係"resrive y axis"個度....

引用:
原帖由 BeerMare 於 2006-5-28 00:01 發表
第一個問題係有少少膠的成份...
佢可能打左個鈎係"resrive y axis"個度....
"resrive y axis"????
乜有這種設定...可以令到天空在下面...城市在上面??????

引用:
原帖由 張仲良 於 2006-5-28 00:32 發表

"resrive y axis"????
乜有這種設定...可以令到天空在下面...城市在上面??????
太誇了吧。
意思是滑鼠上下倒轉

引用:
原帖由 banok 於 2006-5-28 14:17 發表

太誇了吧。
意思是滑鼠上下倒轉
誇什麼...我朋友之前跟我聯機...就是天在下,地在上....

應該係畫面既bug
我之前load game lag 得濟都有呢個情況出現

發新話題