發新話題

星際爭霸 : StarCraft 連線方法

[Close]

星際爭霸 : StarCraft 連線方法

由於沒有這個遊戲服務器
你可以到【綜合區域 (ETC)】的【香港綜合區】進行連線

選擇Multiplayer(聯網對戰)

附件

選上面的Original是進入老版本的星際爭霸,選下面的Expansion是資料片「母巢之戰」。

附件

然後這裡選Local Area Network[UDP]

附件

選一個ID進入;如果沒有,可以點New ID ,自己建個新ID

附件

進入後可以看到很多其它玩家發起的遊戲。
也可以自己點Create Game建遊戲,等別人加入。

附件

好了。進入遊戲和大家一起享受遊戲

附件

好似好好玩咁@.@

點解我入唔到Local Area Network [ipx]

其中選擇 IPX 唔係錯誤, vLan 唔支援, 應該係選擇 UDP

我的starcraft  內沒有udp

引用:
原帖由 虎月影 於 2006-12-16 16:23 發表
我的starcraft  內沒有udp
我都係~有冇人可以教下我點做??plz~~~~~好想連線玩星際呀!!!!!!!!!!!

駛唔駛入咗 IPVE 先至入game呀 ?
駛唔駛入埋 IPVE 入要 star craft 果個 zone, 先可以玩到連線

試一試新野先

b社經典作丫~~~~~~

Local Area Network[UDP]  我怎么没有这个选呢

發新話題