發新話題

[Left 4 Dead] 入人地FD場比人話

[Close]

入人地FD場比人話

全部都係事實,重要事關邏輯問題.

話說我同一個腦殘叫小紫一隊玩C1M3果陣,入房OFF左制,之後行入少少隨即開TANK.當時我得3X血,已經向後走左出門口.之後有條友仔比SMOKER拉,我去幫佢射(禁CRTL 增加準繩),救到佢,佢係走到的.救左人喇,我就KEEP著向後走打TANK,但當時唔夠血走唔到.事後比對面GAME左.之後佢串我話打TANK果時唔向後走,我同佢講話走唔到唔夠血,佢話我禁CRTL係到打TANK,我又話CRTL果時係救人,幫人射SMOKER..之後佢又再次話我打TANK唔向後走,我又解釋..解釋完又串我..

成件事焦點先唔好講打得岩唔岩,個焦點係係問答果到問題出於1.二問二答,重複左一次.仲有佢可以用2.我CRTL幫人射SMOKER黎扯到我CRTL打TANK...

到講打法問題,正常打法幫佢射SMOKER哂時間哂左2秒都冇,我就向後走.唔通講咁都打得唔岩嗎?

總結:用一字形容"膠"字.大家黎評下,1.二問二答,重複左一次.(由於實在太KAI,好似腦殘咁講極都唔明,解釋左都2次都仲要問)2.我CRTL幫人射SMOKER黎扯到我CRTL打TANK...3正常打法幫佢射SMOKER哂時間哂左2秒都冇,我就向後走.一句講野,個腦殘冇邏輯,仲要學人串人玩得差.但最鬼憎D人識少少OR唔知頭唔知路OR打橫黎講果D人.我唔怕佢有FD入黎E到幫佢講說話,因為而家咁多人有成群FD都冇辦法

你d打字手法好差 睇到我好辛苦

引用:
原帖由 punmafone 於 2010-5-15 18:49 發表
你d打字手法好差 睇到我好辛苦
sorry@@我去汁汁佢先

最好就有圖啦咁意明好多

入人地fd場..即係你係街客隊打對面4fd?
其實39血或以下..根本拖唔到隻識用tank的玩家..除非你係有針有丸
如果當時隻tank唔係追緊你,你按ctrl當然無問題啦..但係你所指的crtl是否ctrl= =??
通常拖緊隻tank,隻tank又追緊被佢拖o既玩家,一係隻tank唔識用又唔識運用掟石同身邊o的車或者箱
再講..最近好多呢o的抱怨文喇-.-唔好再開喇~開黎就算俾人地見到又可以點= =??
見到同見唔到都係一樣,兩隻字啦..無謂-.-"同人討論對錯做咩o者,每人打法都唔同
新手有新手打法..但佢o既打法或者都可以行得通~有時自己去就人地點打好過人地就你啦~

引用:
原帖由 NaKE_LiN 於 2010-5-15 18:55 發表
其實39血或以下..根本拖唔到隻識用tank的玩家..除非你係有針有
如果當時隻tank唔係追緊你,你按ctrl當然無問題啦..但係你所指的crtl是否ctrl= =??
通常拖緊隻tank,隻tank又追 ...
係我CTRL 幫人射SMOKER救人,救完之後隻TANK先追我.但佢話我CTRL打TANK,解釋完一次又一次,佢都話我CTRL打TANK.膠到..

ha,我笑左 真係幾膠下喎...不過E類玩家好多時都見

...ctrl等tank出...入面隻野都死左...你仲係門口度ctrl....咁我有講錯咩...

解圖""""(大約)死亡都心...熄制果個位

tank     smoker(唔知係咪...係有隻野    死左 )
                                          [門口]
                                                (當事人)ctrl...仲未走"""到tank中火果刻先起身   走"""
                                                                           other

我
                                                 smoker拉(我睇唔到)

(((已經有人叫左行後打)))
隻tank未中火...未出黎....   
                           我行前中火....當時人先開始走....""""

引用:
原帖由 kumik0 於 2010-5-15 19:09 發表
...ctrl等tank出...入面隻野都死左...你仲係門口度ctrl....咁我有講錯咩...

解圖""""(大約)死亡都心...熄制果個位

tank     smoker(唔知係咪...係有隻野    死左 )
            ...
(你仲係門口度ctrl....咁我有講錯咩...(當事人)ctrl...仲未走"""到tank中火果刻先起身   走""")我一定冇咁做,我幫手射SMOKER後我即刻向後走..而家你唔同我嘈我禁明既3個問題,你同我嘈另外一個問題??好笑囉..你要無中生有,屈我我都冇辦法,仲有係GAME入面你完全唔係同我嘈你講果D問題,我真係覺得你好膠

-0-"-0-"-0-"

睇清楚d...唔好某d字眼...走去諗果樣野...圖我都打埋出黎...
(((smoker果個我真係唔知...有冇拉睇唔到...other 用火封左隻tank   出番黎...我仲封緊    講真...smoker  好似係樓梯拉左次)))
加上..我企係你後面...睇到既野..會留意住你...你自己再諗下..!!!!!

引用:
原帖由 kumik0 於 2010-5-15 20:04 發表
睇清楚d...唔好某d字眼...走去諗果樣野...圖我都打埋出黎...
(((smoker果個我真係唔知...有冇拉睇唔到...other 用火封左隻tank   出番黎...我仲封緊    講真...smoker  好似係樓梯拉左次)))
加上..我企係你後面...睇 ...
你講乜8+1呀,咩叫(唔好某d字眼),(用火封左隻tank   出番黎...我仲封緊),我完全GET唔到你想講D乜,愈講愈腦殘(圖你都打埋出黎)咁架勢...圖呢?MIND MAP呀??你所謂既圖就係D無中生有既野?我真係比你搞到我好KAI.你自己7左就認喇,何必係到扯開話題呀...我都話囉,岩岩先打緊L4D果時我話POST上黎評下我指果D問題,你話:我冇所謂.但你而家又係到無中生有係到講左去第2到,我點夠你講呀大佬.我而家話你打TANK向住隻TANK掉PIPE BOOB都得喇,真係ONXX

引用:
原帖由 NaKE_LiN 於 2010-5-15 18:55 發表
其實39血或以下..根本拖唔到隻識用tank的玩家..除非你係有針有丸
通常拖緊隻tank,隻tank又追 ...
人地對面應該先係4FD

發新話題