44 123
發新話題

[投訴]沒有觸犯版規

[Close]
引用:
原帖由 立哥 於 2007-2-13 00:05 發表

呢件事係你地理虧在先,大家只係以事論事,
回文都唔應該存有人身攻擊成份,你可以用
你既理據駁番佢,而唔係針對對方。
呢件事唔係只在這帖
你看的只是其中一帖
SMILEBOY在每一個殘兵帖
都有不同意見。我也是給我的意見。
亦不見得沒有禮貌及針對他。
我認為既然小飛豬公開了不會阻止會員
發多少帖。這件事應該結束。
這件事也是smileboy sd pm俾sweetom(據我所知)
先扣了分做成不必要的誤會。
他帶給我們的麻煩,我們也沒有追究。
何況已經給無數會員責罵。
這些誰來賠償給我們?
現在還要跟我們再理論嗎 ?

引用:
原帖由 殘兵|小恒 於 2007-2-13 05:59 發表

呢件事唔係只在這帖
你看的只是其中一帖
SMILEBOY在每一個殘兵帖
都有不同意見。我也是給我的意見。
亦不見得沒有禮貌及針對他。
我認為既然小飛豬公開了不會阻止會員
發多少帖。這件事應該結束。
這件事也是smileb ...
Smileboy 沒有任何發送消息講我知

只是我放工回來 第一頁 第二頁 什至第三頁 都是轉帖..

無奈的字...要轉帖又何難?

但轉貼只係破壞緊論壇...

正如smileboy所說 你們點解唔自創 只去破壞論壇呢?

d分真係咁緊要??為左50分去打比賽???

咁我建議唔去餃個比賽算...

正比賽到頭來只係叫緊多人黎破壞???

但事實係希望更多人上論壇..唔係去呃post 轉帖lo..

其實今次我都好不滿今次事件...

唔明點解要加返分...咁樣做好似我做錯咁...

自問做左版主e來...(包括 張仲良)

係論壇回帖一日比一日少...真係有眼睇..

每個回覆都要睇得清清楚楚 一步都不能錯

可惜到最後 只能得到人地罵的對像

對好多人都好失望...

還有的是..賠償

點解要賠償你?

事實上今次我覺得由頭到尾我都無扣錯你地分

由事件開始你地比人罵 係因為你地自己轉帖過份地多

比人罵算係正常吧??

如果你地唔係咁過份又點會有人罵你地呢

| LoSeR | ToM

版規未改... 不能完全話邊個錯...

但我知alan_wong8話佢會改版規(唔知幾時)
小飛豬就話唔限制每人發幾多轉帖, 多多益善
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=11969

管理員們的話也有矛盾

我們也不應該妄下定論吧...

因為我們怎樣也是錯, 1個唔限發帖數 1個事後話限制發帖 ...

如果小飛豬冇咁忙的話才有可能加翻分吧...

我們等等吧

引用:
原帖由 殘兵|小恒 於 2007-2-12 23:39 發表
是他自以為事,狗眼看人低。
看法自己想的就對,其他人就錯。
事情過了那麼久,解決了又要插把嘴
這些是你說的出色嗎?
16歲的小朋友做D野應該似16歲吧?
面皮過厚唔係唔好,不過應該唔好得寸進尺
幼稚既係邊個  大家會有眼睇

真係好無奈  由始至終  我都係就件事去討論  以事論事  無針對任何人
甚麼自以為事, 狗眼看人低?  你憑咩咁講?  

我亦唔係無聊到要搵事搞既人  但你可唔可以睇清楚  我每個帖  每個發言都係論事  唔係論人  亦冇指明係你地  你地有錯等等
反之係我唔明白  點解你要針鋒相對  不斷攻擊我,  係唔係你未搞清楚我言論中既對象  就誤以為係自己  再而想去'還擊'我?

我真係無言  一次又一次..  
我只係指出會員應做/唔應做既事  如果你出發點係好  係為論壇作出貢獻  又邊會惹來咁多爭議?
你想串我  冇所謂  但你可唔可以思考下誰是誰非?  

唔好得寸進尺既亦都係你  16歲亦唔代表好欺負  thx
輸嬴也是LoSeR-不過失敗者是為勝利而生的

引用:
原帖由 小飛豬 於 2007-2-9 11:05 發表
不會限制一日發幾多帖

不會限制一日轉幾多帖

週一時候.如有版主扣錯分.會加返
大家係咪應該尊重管理員呢
現在給我的感覺是版主權力蓋過管理員...

你們是否應該停止罵戰呢?
引用:
原帖由 立哥 於 2007-2-12 22:43 發表
呢位人兄..到而家我相信佢寫既野係比你出色好多同有用過你
你連佢既水準都達唔到仲可以批評到一文不值?
立哥先生,
據我所知批評人地係爛文唔係殘兵...
而且這裡並不是只供給文學水平極高的人用的
這只是供人們討論的平台論壇
難道寫得不好就要禁止嗎? 我可不敢苟同
我認為寫得不好就應該給他們意見~~

「討論」?「罵戰」?
噢!
低能...

引用:
原帖由 潮小花 於 2007-2-13 15:44 發表
「討論」?「罵戰」?
噢!
不大明白 可以闡述嗎?

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-2-13 15:45 發表

不大明白 可以闡述嗎?
妳都識得用停止「罵戰」黎句野
妳走黎問我
低能...

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-2-13 15:37 發表

你們是否應該停止罵戰呢?

立哥先生,
...
你認為咁係罵戰?本來就係討論(論壇作用),有人出言不遜
久而久之先變為罵戰或者未到呢個地部?而家我係想講論
壇係一個公眾地方每一個人都有責任,一次可以話戲言兩次
三次之後呢?呢度的確唔係一個只供給文學水平極高的人用,
但你要明白維持一個秩序人人有責,而家問題係佢過分轉貼,
如同抄襲一樣,唔通你又認為咁樣係好?
引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-2-13 15:27 發表
版規未改... 不能完全話邊個錯...

但我知alan_wong8話佢會改版規(唔知幾時)
小飛豬就話唔限制每人發幾多轉帖, 多多益善
[url=viewthread.php?tid=11969]http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=11969[/url]

管理員們的話也有矛盾

我們也不應該妄 ...
另外你提出既問題,根本自身存有問題,版規係死ge人係生ge
如果佢地不斷發貼,咁大家都可以喇,唔通你又有咁做過咩,
就係佢地唔識自律,就係因為比一個自由出黎,佢大家就可以濫用,
畫公仔洗唔洗畫出腸?

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-2-13 15:37 發表
唉..  成日都係度本末倒置
唔好成日為左幫人而亂插手好嗎  

我所說的
引用:
原帖由 SmileBoy 於 2007-2-11 18:13 發表
與其濫發10篇爛文..
詳看該帖  我並無批評殘兵發的是爛文  如果你都係咁認為  就閣下既事

我絕對歡迎大家發文  水平高低亦可作參考  大家研究研究就好
但係  如果每個人都當作論壇係拎積分既地方  胡亂轉帖  隨便到某某論壇
不消一分鐘  不斷的ctrl+c, ctrl+v  通通轉貼過來  會出現甚麼情況?

根本大家一直以事論事  我亦只提出意思  
只係殘兵小恒  在人身攻擊我罷了  大家可以不去理會  死神亦應搞清楚情況先  謝謝
輸嬴也是LoSeR-不過失敗者是為勝利而生的

引用:
原帖由 立哥 於 2007-2-13 16:41 發表
另外你提出既問題,根本自身存有問題,版規係死ge人係生ge
如果佢地不斷發貼,咁大家都可以喇,唔通你又有咁做過咩,
就係佢地唔識自律,就係因為比一個自由出黎,佢大家就可以濫用,
畫公仔洗唔洗畫出腸?
1. 我認為小飛豬係人一個, 我覺得小飛豬係生的 唔係死的.
    我引用的是小飛豬此個帖內其中一個回覆
    相信是他對此事的回應吧
2. 罵戰唔係話你, 立哥 (所以我分開左... 上半部同下半部... 可能你誤會了 這次我會加條線)
    我指的是有人話"爛文" 有人話"不自律" 有人話"會考生"吧
3. 既然你都識講 好的帖會有人回, 咁即係唔會沉啦
    差的帖自然會沉落底 這麼簡單的道理.... 大家都懂得吧
4. smileboy, 這裡我找到最富挑釁性的字眼莫過於"爛文"吧
    而我也沒說你批評殘兵, 只是說你批評沒水準的文章是爛文(不對可以再次指正)
    這是最接近"批評到一文不值"這句的意思
    我唔知佢有沒有搞錯左對象, 所以提出"據我所知批評人地係爛文唔係殘兵..." 沒其他意思
    因為我見唔到殘兵怎樣批評到一文不值

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
引用:
原帖由 潮小花 於 2007-2-13 15:46 發表

妳都識得用停止「罵戰」黎句野
妳走黎問我
我真是不明白.............

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-2-13 17:33 發表

1. 我認為小飛豬係人一個, 我覺得小飛豬係生的 唔係死的.
    我引用的是小飛豬此個帖內其中一個回覆
    相信是他對此事的回應吧
2. 罵戰唔係話你, 立哥 (所以我分開左... 上半部同下半部... 可能你誤會了 這次我 ...
我清楚罵戰唔係我,而之前我係見度呢度爭論比較激烈先黎睇下,
發展某位用詞不當,然後作出指正,信長區d帖只係隨便睇下,
我用批評到一文不值係形用佢果一張帖存有貶意,並唔係所有。

唔同你地多講~死神唔駛嘈!
http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... &extra=page%3D1
呢到解釋一切!
Smileboy 邊個幼稚自己知。
算啦!你地鍾意話呃POST就呃POST 小飛豬話唔係就唔係。
SWEETOM 你只係一個版主。唔好濫用職權!
上邊個貼就係為你的幼稚行為而講

貼一些有用的帖我覺得是可以~是沒有用的再扣也不遲

44 123
發新話題