25 12
發新話題

6千蚊砌腦打機用~~~~收建議~~~~~

[Close]
引用:
原帖由 龍之振雄 於 2006-7-11 14:49 發表
只係 MB, RAM, 牛, 7900GT  透過我地自己攞貨(可以幫補下 vLan  ^_^), 定全部?

RAM 要 1GB 定 2GB ?
阿振雄, 哩D野你有齊??
咁我搵你拎野砌架喇一係.

引用:
原帖由 阿祖丸 於 2006-7-11 16:45 發表

如果你用AMD 為CPU 就要自己出去買...

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2006-7-11 16:50 發表

如果你用AMD 為CPU 就要自己出去買...
當然會出去幫佢買埋

引用:
原帖由 阿祖丸 於 2006-7-11 16:45 發表

唔齊會幫你另外去買,   HARDWARE 我會負責返,
之後 SOFTWARE 支援你做返, 我諗多數你FD會揾返你,
所以你向佢收返支援費係好合理.

AMD AM2 Athlon 64 ADA3200-CN CPU (BOX) HK$ 770.00
GIGABYTE GA-M51GM-S2G/AM2 GF 6100 M.ATX M/B HK$ 680.00       
A-DATA DDR-2 533MHZ 1G Ram HK$ 544.00
Seagate 160.0GB ST3160812AS/11AS SATA II/NCQ HK$ 480.00
Gigabyte NX79T256DB-RH 7900GT PCI-E 256M HK$ 2,200.00       
Pioneer DVR-111 16X DVD+/-RW,DVD-RAM (Bulk) HK$ 313.00
DELTA ServerPower 460W GPS-460BA-102A P.S. HK$ 480.00

網上市價(Jumbo):  HK$ 5467 (未計機箱)
vLan 自己友價:      HK$ 5155 (未計機箱)   + HK$ 200 (安裝及硬件維護)

個牛調整佐下加大DD馬力, 如果太貴可以 - HK$ 80 用 350W(400Wmax) 都得.
RAM 可以 +HK$ 20 升 DDR2 667

機箱可以用哩個: iCute

如果你應為冇問題, 收到錢後通知我. 交主機俾你時會有埋單據.

引用:
原帖由 龍之振雄 於 2006-7-11 19:26 發表

唔齊會幫你另外去買,   HARDWARE 我會負責返,
之後 SOFTWARE 支援你做返, 我諗多數你FD會揾返你,
所以你向佢收返支援費係好合理.

AMD AM2 Athlon 64 ADA3 ...
阿振雄~~~我只係想睇睇你有咩o岩先買.
砌果方面我想自己試試...........我應該聽日要零件.
我想知你有咩零件已而, 有部份我都會同佢去買.
咁你果邊有D咩零件我o岩洗, 我都想方便唔洗周圍揀.
5千蚊又AM2又7900GT.......夠玩2GB RAM???

引用:
原帖由 阿祖丸 於 2006-7-11 22:12 發表

阿振雄~~~我只係想睇睇你有咩o岩先買.
砌果方面我想自己試試...........我應該聽日要零件.
我想知你有咩零件已而, 有部份我都會同佢去買.
咁你果頮..
5000 左右 1GB RAM,  AM2 CPU 的確可以玩到 7900GT ^_^

以下產品我地可以自己攞到貨

GIGABYTE GA-M51GM-S2G/AM2 MB
A-DATA DDR-2 533/667/800 MHZ 1G Ram
Gigabyte NX79T256DB-RH 7900GT PCI-E 256M
DELTA 牛 350W 12cm/ 420W 2*8cm / 460W 2*8cm

引用:
原帖由 龍之振雄 於 2006-7-11 22:47 發表

5000 左右 1GB RAM,  AM2 CPU 的確可以玩到 7900GT ^_^

以下產品我地可以自己攞到貨

GIGABYTE GA-M51GM-S2G/AM2 MB
A-DATA DDR-2 533/667/800 MHZ 1G Ram
Gigabyte NX79T256DB ...
Ram果D 533/667/800解乜??

引用:
原帖由 阿祖丸 於 2006-7-13 21:04 發表

Ram果D 533/667/800解乜??
是頻率來....數值大的便是快點..也是貴點

引用:
原帖由 ryusuke 於 2006-7-13 21:55 發表

是頻率來....數值大的便是快點..也是貴點
oh......thanks.

龍, 如果要貨我可以點做??

25 12
發新話題