發新話題

[閒聊] 有冇人返緊連鎖飲食店鋪個d?

[Close]

有冇人返緊連鎖飲食店鋪個d?

姐係好似pizza hut eurogogo呢d咁樣 我想問做佢地d廚房員工係做d咩?
整野比客人食?會唔會好難嫁?驚自己到時戇居居唔知做乜
btw仲有邊間食肆比較好做

我做緊一間日本料理(大戶屋) 廚房
一開頭佢正系會叫你做好一樣野 唔會比太多野你做
等你慢慢適應
我翻左半個月到 辛苦就唔算太辛苦
辛苦在記菜式 材料ge配搭

好似好難禁.有冇d易d

邊輪到你出野比客食
執頭執尾清潔就有份

睇落都吾係好工黎禁

我個到都幾輕鬆ga 冇客仲可以按下手機(有Wifi 有得差電)
我正系負責炸野 其他ge野都唔會比我做

引用:
原帖由 564647735 於 2015-5-22 15:54 發表
我個到都幾輕鬆ga 冇客仲可以按下手機(有Wifi 有得差電)
我正系負責炸野 其他ge野都唔會比我做
你係咪親自去間鋪見工問佢請唔請 之後即埸面試?

引用:
原帖由 巴士上的人 於 2015-5-22 18:26 發表

你係咪親自去間鋪見工問佢請唔請 之後即埸面試?
系啊 我親自去 面試就唔洗ge

假切係連鎖式飲食
教新人都比較系統性
所以唔洗太擔心
大部份都係教你企一個位,熟左再教其他
至於要你企死一個位幾耐
就要睇你自己資質,上手快唔快
醒目有料既,你唔洗表示
佢都會拿拿林教你其他野
幫輕個場
反之...有排你企lu

其實唔洗太擔心,飲食業
有手有腳就做得架啦
熟能生巧

btw
面試正常都要,如果唔係都幾大問題
無野既,豬一樣既隊友囉
簡單面試起碼可以踢走有d唔正常既人
飲食業面試好死,如果佢真係等人用
多數都請

我有朋友返pizza,工作量算多廷辛苦的,不過他似乎返得不錯,是人工比較低。
[url=http://www.ipve.com/bbs/forumdisplay.php?fid=1067]http://www.ipve.com/bbs/images/ad/literature.jpg[/url]

我有搵.但係樓面黎.應該幫你吾到

DSE完左番PIZZAHUT全職番左一年
係人工小D 假日辛苦D

發新話題