發新話題

到底如何有真正的0.01秒

[Close]
引用:
原帖由 古物.帝 於 2014-2-9 19:33 發表

原來我講錯左
1應該係每點靈活+既攻速
2本身既set定係0.020(做咩多左個0 不是我加的)
3另外 佢所講既cd應該係=等候時間(這不是不嬲都係的嗎?)
4攻速方面善用技能加速已經快得過0.14 ...

以set

2可以改
3獨發點會有cd
4快唔過,你試下計佢一秒打幾多下,最多係時間緩衝8下
叫我風哥:)

引用:
原帖由 gundumX 於 2014-2-9 20:49 發表
1可以set移速
2可以改
3獨發點會有cd
4快唔過,你試下計佢一秒打幾多下,最多係時間緩衝8下
1移速係冇千分位既出現
2我係講係有千分位出現的
3睇你真係理解錯左 觸發到有樣野叫做動作 動作有樣野叫等待時間 明未?
4 用技能得的 熱血戰魂較到去1000%就會睇到佢打得幾快

引用:
原帖由 古物.帝 於 2014-2-9 21:24 發表

1移速係冇千分位既出現
2我係講係有千分位出現的
3睇你真係理解錯左 觸發到有樣野叫做動作 動作有樣野叫等待時間 明未?
4 用技能得的 熱血戰魂較到去1000%就會睇到佢打得幾快 ...
1   3%=0.03,邊係千分位
2冇千分位
3觸發個wait for X seconds,係指由該時間起(上一條觸發啟動後)0秒開始計算,唔可以稱為cd,呢個亦唔係等候時間
4用技能1秒都唔會多過8下,自己計時,最簡單用地獄火技能效果做攻擊飛彈,你用光環加1000%攻速再用邪狂氣加      1000%,用埋嗜血同狂氣,佢都係1秒7~8下(最多

引用:
原帖由 gundumX 於 2014-2-9 21:51 發表
1   3%=0.03,邊係千分位
2冇千分位
3觸發個wait for X seconds,係指由該時間起(上一條觸發啟動後)0秒開始計算,唔可以稱為cd,呢個亦唔係等候時間
4用技能1秒都唔會多過8下,自己計時,最簡單用地獄火技能效果做攻擊飛彈,你用 ...
1 我咪話冇千分位lo
2 我遊戲常數係咁寫既0.020
3 中文係等待時間
4你試下用一個近攻黎做計算 再整個建築 睇下個建築扣血既頻率

引用:
原帖由 古物.帝 於 2014-2-9 22:16 發表

1 我咪話冇千分位lo
2 我遊戲常數係咁寫既0.020
3 中文係等待時間
4你試下用一個近攻黎做計算 再整個建築 睇下個建築扣血既頻率
1我眼殘
2攻速係以減少,移速係增加,但呢個係加減數值,唔係遊戲時既動作實數
3但觸發係唔會有cd,只會等待至下一條觸發啟動
4我當然計過,你set個英係攻速0.01秒再比幾個可疊加既攻速技佢,然後自己寫個觸發,a建築受攻擊時出現字串=傷害值,再加一條當a建築受攻擊後1秒game stop/game end,睇反有幾多個字串出現個

引用:
原帖由 gundumX 於 2014-2-9 23:35 發表
1我眼殘
2攻速係以減少,移速係增加,但呢個係加減數值,唔係遊戲時既動作實數
3但觸發係唔會有cd,只會等待至下一條觸發啟動
4我當然計過,你set個英係攻速0.01秒再比幾個可疊加既攻速技佢,然後自己寫個觸發,a建築受攻擊時出現 ...
1 你知就好了
2我係想講比你知we係有千分位
3 都話係個動作既等待時間
4 我整過張圖有+1000%攻速 真係勁快的

引用:
原帖由 古物.帝 於 2014-2-10 17:11 發表

1 你知就好了
2我係想講比你知we係有千分位
3 都話係個動作既等待時間
4 我整過張圖有+1000%攻速 真係勁快的
12不提
3感就唔叫cd,cd係強制性,觸發上既係自行set
4快唔過1秒最大8下

就算你SET左招技係0CD,但係因為招技有起手動作所以都要等佢做完動作先可以再用

引用:
原帖由 古物.帝 於 2014-2-9 19:33 發表

原來我講錯左
應該係每點靈活+既攻速
本身既set定係0.020(做咩多左個0 不是我加的)
另外 佢所講既cd應該係=等候時間(這不是不嬲都係的嗎?)
攻速方面善用技能加速已經快得過0.14 ...
okok-,- 我錯

待機時間 得未  等待果個啊...
http://www.tsdm.me/forum.php
天使動漫論壇 各種資源應有盡有 owo

引用:
原帖由 x00900 於 2014-2-11 18:00 發表

okok-,- 我錯

待機時間 得未  等待果個啊...
姐係咩

回復 24# 的帖子

最尾唔明你講咩

引用:
原帖由 破滅。幻想 於 2014-2-11 18:09 發表
最尾唔明你講咩
we裡面有好多個等待時間
所以我都唔知

引用:
原帖由 gundumX 於 2014-2-11 01:32 發表
12不提
3感就唔叫cd,cd係強制性,觸發上既係自行set
4快唔過1秒最大8下
12不提
3係x00兄講的 實際上我都唔明佢講乜
4我玩過1d圖係攻速快到揮斬都見唔到

自學手冊
攻擊 - 等候時間:兩次攻擊間的間隔。攻速上限為此值的5倍(即提高4倍),但不會超過每秒45.45次的上限。

引用:
原帖由 Ysera 於 2014-2-28 14:41 發表
自學手冊
攻擊 - 等候時間:兩次攻擊間的間隔。攻速上限為此值的5倍(即提高4倍),但不會超過每秒45.45次的上限。
仲有動畫回復點/傷害點都會影響攻速上限
下面張圖岩岩好每秒45次
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

發新話題