發新話題

[完成] 單挑: robinzancf vs EsCapE.Man

[Close]
引用:
原帖由 霸氣檸 於 2011-4-16 22:02 發表

食食下花生 見到呢句 就想叫 版主check下 章角橙戰隊 係咪espa 班人
花團聯賽vs escape
escape團有條友叫章角橙的

引用:
原帖由 robinzancf 於 2011-4-16 22:03 發表

難分真與假

引用:
原帖由 robinzancf 於 2011-4-16 22:03 發表

發表自己個人意見都唔得?_? 你唔識接受人地批評?

引用:
原帖由 NiGhTskY_ 於 2011-4-16 21:43 發表
我果場都係對手行去名刀再行去下路等大回好  不過小飛豬話唔計  個規則真係有小小問題
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=382182&page=3#pid3598561
路 究竟是什麼?還有人傻傻分不清楚

引用:
原帖由 紅零 於 2011-4-16 23:28 發表

http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... p;page=3#pid3598561
路 究竟是什麼?還有人傻傻分不清楚
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/h ... 20842131_152104_434 ...
原來果條唔叫下路

taurus +1 我個對手都係行果度...不過再勁d   係150 逗留數秒 再由下路雙塔中間行出 之後=紅0 圖中的信長走法

引用:
原帖由 EsCapE.Man 於 2011-4-17 00:11 發表
taurus +1 我個對手都係行果度...不過再勁d   係150 逗留數秒 再由下路雙塔中間行出 之後=紅0 圖中的信長走法
算啦 個規則真係    企曬係下路都話唔係下路 有咩野好講

有咩計 飛豬 神兜     上下路不能活動  神兜 不能在敵軍上下路活動

正常佢set呢條規則應該係限自己果面  加上佢無打敵軍 2個字

咁我之後都利用下自己上下路玩先 haha

係 當你拎完人地 1~2分 出忍 出國崩 企死下路  
搵隻忍跟實對手 =gg      

引用:
原帖由 EsCapE.Man 於 2011-4-17 00:19 發表
有咩計 飛豬 神兜     上下路不能活動  神兜 不能在敵軍上下路活動

正常佢set呢條規則應該係限自己果面  加上佢無打敵軍 2個字
餘下的比賽加油就行了 仲有2次可以輸既機會 escape全體支持你

我都睇左REPLAY  但我完全覺得信長冇犯到規   一黎"下路" 呢個TERM 根本好難介定     何為CP位,下路??   呢度某程度上都叫規則上既不全    二來   "活動"呢個字亦到呢人難以認清  何為活動?
下路補血營回血  也叫活動?  若果是,將有很多場賽果會出現問題  , 倘若非 , 那"活動" 又是怎樣  
在下路出現 是 "活動的一種" !?

呢場比賽我覺得雙方都冇犯規,反而VLAN應該更加重新釐定規則,以免下屆出樣同樣爭議,同時防止
處理這類的賽果時顯得無所適從

而這樣賽果我認為應判信長勝出,因為佢係"冇犯規"既情況下獲得三分,理應獲勝!!
我反而認為應該商確一下,分身參加比賽的問題,上面好像指出有某會員報了三隻acct比賽!

利益申報:唔係該場比賽其中一方  唔信可以CHECK我IP   我亦以係以事論事  冇針對/偏幫成份
anyway,希望VLAN能搞更好更完善既比賽

引用:
原帖由 頭文字_傑 於 2011-4-17 01:13 發表
我都睇左REPLAY  但我完全覺得信長冇犯到規   一黎"下路" 呢個TERM 根本好難介定     何為CP位,下路??   呢度某程度上都叫規則上既不全    二來   "活動"呢個字亦到呢人難以認清  何為活動?
下路補血營回血  也叫活 ...
查實 依個英雄賽  姐係中路單挑賽 咁點解中路vs 要去下路150回血(活動)   vlan又拎黎衰  個規舉講到一舊舊 搞到比賽玩家分唔清個規舉  老老豆豆   最好由下一介開始 將個規舉改一改  最少自己不能刻意經過自己上/下路活動 再透過上/下路黑位進入中路取勝   要計清 戈個位算叫咩路    戈條到一定係下路黎(下路轉角位   名刀高波照到戈條直路位) 再嚴格計清楚 依兩條路姐係下路黑位     唔該主辦機構改埋不可活動在上/下路黑位 重有講解清楚咩叫做禁止活動   同埋活動範圍  因為心諗 睇小飛豬解釋既小地圖   上/下路定義=自身織田軍(對方聯合軍上/下路有光的地方才叫上/下路  姐係就算條友係上/下路塔前/任何位置等待機會都唔算叫上/下路活動   太"肉蓋離張" 吧?    但願今介無人會利用依個灰色地帶做戰術 如果唔係引起爭議  小飛豬就水洗都唔清

你令到一分/二分,企下路帶國崩出忍,控隻忍跟著人地,人地走遠左你用國崩大技爆野果d,再龜番去下路等cd wowwow

令呢場呢講,用直果個人又真係好陰公,唔通出埋上中下路忍位先有機會搵到信

引用:
原帖由 小飛豬 於 2011-4-16 21:28 發表

在自己的版圖內是容許的。可能規則寫的不是太清楚,有誤導。

規則原因,上面我已經解析左。算是灰色,但合理,因為是站在自己的下路。除非他站在你的下路那就不同講法啦。
在講整場比賽,雙方得分,都是在中路產生,符合比賽原 ...
最後感想:這場比賽真的好激烈,可以說勝出的關鍵在 下忍,直江好可惜,一開始擁有一定數目的 下忍,令我不覺的是為何要將下忍跟在身邊,(信長一下大決,死曬)。可能有其他想法吧,但一下比信長殺曬,真的好可惜。這只是我個人見解,不喜勿插

因為是站在自己的下路
比賽規則: 3.期間禁止於上/下路活動, 除非追殺或逃亡
最後感想:這場比賽真的好激烈,可以說勝出的關鍵在 下忍,直江好可惜,一開始擁有一定數目的 下忍,令我不覺的是為何要將下忍跟在身邊,(信長一下大決,死曬)。可能有其他想法吧,但一下比信長殺曬,真的好可惜。這只是我個人見解,不喜勿插

查實 小飛豬你究竟有冇認真咁去睇過個rp?   依加我作為vlan玩家已經懷疑緊你作為裁判係點辦事 我都知道你地為英雄賽勞心勞力  但睇番你個最後感想 同個rp好有出入 我睇過個rp  直江根本一開始就無出到忍者  佢係差唔多最後先出黎睇位 再者你話佢d忍者比信長殺哂(信長一下大決死哂) 照個rp黎睇 佢d忍者根本一隻都無死到 何來死左成隊忍令到信長贏呀? 係唔係你自己睇錯rp 令到個賽果唔公平?  令外再睇清楚 我更加懷疑小飛豬你cap小地圖的比賽時間 因為隻信長明明就有行過下路雙塔對出>經過下路轉角位>直上名刀高波照到條直路>直上龜位爆直江中路 但我唔明點解你cap出黎既圖 行過戈d位都係黑色  正常比玩家探索過的地方係會變做灰色   心水清的vlan玩家請留意小飛豬解釋的圖1 睇清楚個塔前/轉角位有冇變灰色過   會唔會小飛豬刻意隱藏事實的真相呢? 依樣野要問番小飛豬了    因為你唔認真咁去判 係絕對令到輸方受到不公平的對代

發新話題