發新話題

[交流] 漫畫490話兜所召喚的第六道棺材?!

[Close]
引用:
原帖由 SaKuRa︱S 於 2010-8-5 00:53 發表

鳴人點抵抗天照-   -??
影分身之術

引用:
原帖由 ゞRs 於 2010-8-5 01:04 發表

影分身之術
老實講 吾好引我笑la-.-
火影忍者淨係得鳴人識用影分身-  -?

引用:
原帖由 SaKuRa︱S 於 2010-8-5 01:48 發表

老實講 吾好引我笑la-.-
火影忍者淨係得鳴人識用影分身-  -?
梗系唔系影分身啦

鳴人爆九尾都頂唔到??  最強既回復力喎

引用:
原帖由 SaKuRa︱S 於 2010-8-5 00:53 發表

鳴人點抵抗天照-   -??
主角光環   你可以稱佢為外掛
YUI*FlowerFlower*

引用:
原帖由 絕夜s劍乂 於 2010-8-5 11:19 發表

主角光環   你可以稱佢為外掛
主角永遠無敵

引用:
原帖由 SaKuRa︱S 於 2010-8-4 22:03 發表

你說山椒魚半藏不是沒可能
不過有兩點懷疑
第一 山椒魚沒有寫輪眼 動漫畫都有說帶面具男是寫輪眼的
第二 佩恩當年去不是打敗他 而是叫他當自己老大? ...
1.但有提及到山椒魚半藏曾經同團藏合作過...唔排除寫輪眼佢都有
2.佩恩只說他已殺山椒魚半藏,但說不定半藏再次時空忍術走掉呢
我說半藏有可能原因是:當長門使出了外道魔像時,半藏說了句:這小子... 之後就瞬身掉,可能他就在這時候找到
有輪迴眼的人
引用:
原帖由 KeiRo 於 2010-8-4 23:36 發表
有能力抵抗天照(已經中左都冇事)

除左班同鳴門.我諗唔到第2個
我諗到  六道仙人
班有虛同實,話唔定佢中天照個1刻即變虛
引用:
原帖由 SaKuRa︱S 於 2010-8-5 21:54 發表

主角永遠無敵
但佐助都係主角之一
所以我個分析帖話可能最後佐助並不是與嗚人 面對面/背對背/面對背
而是....2個都面向同一方 前進

引用:
原帖由 [★]__逝儿 於 2010-8-7 12:58 發表

1.但有提及到山椒魚半藏曾經同團藏合作過...唔排除寫輪眼佢都有
2.佩恩只說他已殺山椒魚半藏,但說不定半藏再次時空忍術走掉呢
我說半藏有可能原因是:當長門使出了外道魔像時,半藏說了句:這小子... 之後就瞬身掉,可 ...
點寫都係作者決定 不過我諗吾會係半藏

引用:
原帖由 SaKuRa︱S 於 2010-8-7 19:54 發表

點寫都係作者決定 不過我諗吾會係半藏
我記得之前有個路人甲曾經講過火影漫畫將來既去向
佢講果陣漫畫只係啱啱講到佩恩決戰嗚人
佢講既野中晒...(至505話)
先係佐助將會打敗團藏,後來會得到 永恆萬化筒寫輪眼,再中埋 嗚人會遇到八尾人柱力
並從八尾人柱力中得知控制九尾的方法,後來又中埋 嗚人會遇見奇奈

可惜,而家想搵返哩個路人甲都搵吾到了

引用:
原帖由 [★]__逝儿 於 2010-7-16 10:37 發表
六道係冇可能! 因為如果係六道仲洗威脅班?!
個人認為而家戴住面具既並唔係班! 而真正既班可能就係第六個官材入面
咁都諗到
有可能有可能
我會參考下 睇下唔下唔咁講
(講笑)

引用:
原帖由 [★]__逝儿 於 2010-8-7 20:34 發表

我記得之前有個路人甲曾經講過火影漫畫將來既去向
佢講果陣漫畫只係啱啱講到佩恩決戰嗚人
佢講既野中晒...(至505話)
先係佐助將會打敗團藏,後來會得到 永恆萬化筒寫輪眼,再中埋 嗚人會遇到八尾人柱力
並從八尾人柱 ...
係邊到見到 論壇?

引用:
原帖由 SaKuRa︱S 於 2010-8-8 20:03 發表

係邊到見到 論壇?
火影忍者粉絲家
先前追緊school days , 遲來的回覆

我認為是班的細佬/班的真身/ 岸本

好正,唔錯
i want to do hide

岸本吧

已經知道了....
第六個官材並唔係咩人...而係班以前個把武器!
詳細睇我新開個po吧

發新話題