發新話題

[交流] 路飛老豆

[Close]
引用:
原帖由 哈哈 於 2010-3-12 20:40 發表

之前夠講過cp9路基 係最強既男人 咪又係廢既
幾時有講過?
你搞緊gag?

引用:
原帖由 banana0309 於 2010-2-10 22:52 發表
我可以跟你說,你錯了
聽動畫組的聲音
我可以確定他是多拉格比龍更正確
因為個音真的如此.
龍只係雙音就可以讀到
而多拉格係4個音.
其實你知唔知d人點解叫佢龍 因為龍的英文跟多拉格讀音一樣 而唔係龍的日文
佢全名叫 monkey d dragon
總之2者無衝突 2者都講得通 而我只係知龍會比較多人講 亦有人會講叫杜拉格
通常睇晒海賊王同埋分析過海賊王既人都會知你講邊個 所以唔洗太執著其說法

引用:
原帖由 center11108 於 2010-3-21 04:16 發表
路飛老豆係叫
蒙奇‧D‧龍
路飛老豆全名應該係叫
蒙奇.D.多拉格

點睇都係路飛老豆惡LA

根本冇證據佢有控制風既能力..

唯一有能力直接打低世界政府既人
如果你還愛我

我覺得多拉格有可能勁過白胡子
因為佢既力量可以張海軍打低
三大上將一齊打既話我估可以打win白胡

引用:
原帖由 夜鬼.王神 於 2010-5-28 23:07 發表
我覺得多拉格有可能勁過白胡子
因為佢既力量可以張海軍打低
三大上將一齊打既話我估可以打win白胡
第一 白胡子在動畫中已比作者透露為世界"最強"之男

第二 佢既所謂力量 係因為佢係革命軍首領 革命軍多人 而且革命軍d人很強大

與勁吾勁過白胡子屬二回事

第三 漫畫中 白胡子咁老 又比自己友吉左刀 比人吉左成百幾刀 無左半邊瞼

都打走個大佬 同埋 打到呢一個火佬卜_

蒙其‧D‧多拉格(モンキー·D·ドラゴン,Monkey D.Dragon,CV:柴田秀勝)
「世界最兇惡罪犯」革命軍首領
「D」的一族,謎樣人物,身穿深綠色大衣,左臉有紅色刺青。因為倡導顛覆世界政府的革命思想而被政府認定為世界最危險的人物。唯一能直接打倒世界政府的革命軍領導人。從十多年前就開始倡導革命思想,甚至已經推翻好幾個王國,所以被世界政府視為必須特別注意的極兇惡人物。
魯夫的父親,也就是海軍本部中將『拳骨』卡普的兒子。
10年前與伊娃柯夫目擊了哥亞王國的大火災,偶遇求助的薩波,對於哥亞王國的腐敗感到震驚與感嘆。
在東海 羅格鎮成功地從海軍本部上校『白獵人』斯摩格手上救走魯夫,使魯夫得以前往偉大航道。

由wiki轉過來

我認為龍係後期屈機,白胡子係開始時屈機囉.....

回復 42# 的帖子

如果係咁呀,咁咪姐係離左題??我地而家係講緊2個邊個勁d,唔係講緊邊個勢力大d

引用:
原帖由 cheukkin 於 2009-11-9 22:16 發表
咁你解釋下點解佢上次9 路飛果時 有強風
路飛撞到人妖王果陣
人妖王回憶中對龍講過
你總是向有風的地方去..是因為那邊有你故鄉嗎?!大概係咁既意思
所以我覺得
強風唔係為龍而存在
而係龍為左追住d風而存在

引用:
原帖由 TS239LV 於 2010-7-3 23:17 發表
如果係咁呀,咁咪姐係離左題??我地而家係講緊2個邊個勁d,唔係講緊邊個勢力大d
說誰實力是最強?毫無疑問當然是白胡子!
白胡子出場的時候,明顯說明白胡子是當時最強的男人。
你還可以反駁?搞笑!
另外~人都死了,再說都只不過是紙上談兵,不可能有答案!

他說覺得海軍怕革命軍多過白胡子!
那你覺得是因為龍的本人實力強過白胡子...
令海軍覺得龍的威脅較大?可笑的想法
正常想法都是因為龍的勢力差不多等於一個世界政府
所以龍的威脅較白胡子大~~~

梗係勁d啦

引用:
原帖由 啊康′ 於 2010-7-5 13:38 發表

路飛撞到人妖王果陣
人妖王回憶中對龍講過
你總是向有風的地方去..是因為那邊有你故鄉嗎?!大概係咁既意思
所以我覺得
強風唔係為龍而存在
而係龍為左追住d風而存在
...
hong哥 好有道理 哈哈

發新話題