發新話題

《有些玩家素质太差》

[Close]
引用:
原帖由 EDDIE6446 於 2010-1-23 09:51 發表

說什麼包庇 , 我根本覺得無必要開名

學你地話齋 , 你開左人名 , 人地唔識改名嗎 ?

那你舉報無品玩家這個決定又是否有效 ? 我唔覺得有囉

加上已經有"抱怨區"比你地去發洩 , 我覺得唔需要再係主版開POST唱衰人咁 ...
引用:
原帖由 NAGASUMI 於 2010-1-27 17:38 發表

總叫見識到乜野係選揀性執法
我覺得 有冇必要開名 係個人睇法 你 呀版主覺得無謂 唔等於大家睇法 不如你又整返句 "我既意思代表左vlan大部分會員既意見" 咁丫
姐係我覺得身為一個版主 係唔係要客觀 封post 禁言 甚至係指摘 都應該係跟版規做事 唔係個人主觀意見
係既 版規寫黎做咩
lee個case 好明顯就係版主以版規上冇既野(亦可以講做亂引版規 對版規釋法) 對會員作出指摘
EDDIE6446版主係到係咁講話你地唱人冇用 又唔係改改個版規 都係冇效既做法 問題都係存在 你覺有效? 我唔覺得有囉

至於選揀性執法 只係個別 如果名係私隱 尋人100%係犯版規 應該封佢post 禁佢言
但係 話名係私隱既 係得1個版主 其他唔覺係 得一個人選揀性執法
但係 另一個呀超級版主 捉負面既開名 就係無中生有 我地睇左版規先講野 明明冇犯規 冇啦啦比人無理警告 冤枉!!

唔依版規執法 同 選揀性執法 2個人執法矛盾
試問 連執法者都咁混亂 會員米仲亂?

引用:
原帖由 天條院沙姬 於 2010-1-27 19:46 發表

我覺得 有冇必要開名 係個人睇法 你 呀版主覺得無謂 唔等於大家睇法 不如你又整返句 "我既意思代表左vlan大部分會員既意見" 咁丫
姐係我覺得身為一個版主 係唔係要客觀 封post 禁言 甚至係指摘 都應該係跟版規做事 ...
第一,呢個點睇都係抱怨post
但到今日都冇移去抱怨區

第二,差唔多日子所出o既幾個抱怨post已經移左去抱怨區

即係版本有心揀黎搬,"佢"認為係抱怨,就係抱怨
"佢"認為係罵戰,就係罵戰

原來版主係咁做

食住花生睇好戲

會員挑戰板主~gd~好有可觀性

秒Charger三步曲:
1.拎近武
2.描準Charger
3.斬!
完成。

引用:
原帖由 SamChoy 於 2010-1-28 00:24 發表
食住花生睇好戲

會員挑戰板主~gd~好有可觀性
既然版主認為呢個唔係問題
咪引導個問題出黎俾佢睇下囉
佢大可以用版主o既權力去ban、封我account
我又唔介意"佢"用d咁o既方法去處理問題

冇人打算挑戰版主 只係講出唔合理既野
forum 就係一個可以自由發表意見既地方
版主做既野唔一定係岩 只不過係唔想跟進返個問題姐
究竟幾時可以開名 幾時唔可以 有答案就放上版規 依版規辦事 你心入面既版規冇人會知

引用:
原帖由 NAGASUMI 於 2010-1-28 00:37 發表

既然版主認為呢個唔係問題
咪引導個問題出黎俾佢睇下囉
我又唔介意"佢"用d咁幼稚o既方法去處理問題
Orz...小弟愚見
我中文極差~唔知見解岩唔岩><

我又唔介意""用d咁幼稚o既方法去處理問題

中文入面就有舊野叫代名詞
雖然佢係口語,但係亦相對於書面語的"他","她”,"它"

而幼稚一詞,用於一位成年人身上,亦都可算是人身攻擊吧,既然要依照板規:任何發帖或回覆內不論圖片,文字,影片皆不可含有以下成份:
引用:
色情,不雅,噁心,挑釁,裸露,侮辱成份,粗言穢語,他人私隱,人身攻擊,Bug討論或發佈,外掛討論或發佈,商品宣傳,公司宣傳,論壇宣傳(論壇宣傳判定請看1-8)初犯處分 - 威望-5 禁言三天 隱屏帖子
小弟中文極差,不知樓上是否鬧板主幼稚呢
1.拎近武
2.描準Charger
3.斬!
完成。

引用:
原帖由 天條院沙姬 於 2010-1-28 00:37 發表
冇人打算挑戰版主 只係講出唔合理既野
forum 就係一個可以自由發表意見既地方
版主做既野唔一定係岩 只不過係唔想跟進返個問題姐
究竟幾時可以開名 幾時唔可以 有答案就放上版規 依版規辦事 你心入面既版規冇人會知 ...
無錯無錯,我都十分認同
同樣地,香港亦都係係標榜著文明自由既地方

但係,社會上,法律上,亦都有唔可以緋謗一例存在,咁係咪亦因為人可以自由發表意見,就係以唔洗理緋謗一例呢?

正所謂國家國法,家有家規,論壇都有論壇既規則,咁仲係唔係代表可以100%可以自由發表意見既地方呢?

小弟愚見
不喜勿插
1.拎近武
2.描準Charger
3.斬!
完成。

引用:
原帖由 SamChoy 於 2010-1-28 00:44 發表

Orz...小弟愚見
我中文極差~唔知見解岩唔岩><

我又唔介意"佢"用d咁幼稚o既方法去處理問題

中文入面就有舊野叫代名詞
雖然佢係口語,但係亦相對於書面語的"他","她”,"它"

而 ...
噢噢....感謝網友提醒
不過呢度o既幼稚係指個方法,並非直接指向任何人
使用o既方法幼稚唔等於人幼稚的~

如果指"佢"係幼稚的話
個句就應該係以下咁樣打喇
“我又唔介意幼稚o既"佢"用d咁o既方法去處理問題”

引用:
原帖由 SamChoy 於 2010-1-28 00:48 發表

無錯無錯,我都十分認同
同樣地,香港亦都係係標榜著文明自由既地方

但係,社會上,法律上,亦都有唔可以緋謗一例存在,咁係咪亦因為人可以自由發表意見,就係以唔洗理file:///C:/DOCUME%7E1/ADMINI%7E1/LOCALS%7E1/Temp/moz-sc ...
你話我知 自由發表意見 都唔可以緋謗人 我知呀
我有緋謗任何一位版主???我每個問題都有解釋過 係有哂理據 唔係亂放箭
唔好偷換概念 我所講既自由 係基於尊重他人 既理性討論 冇人身攻擊既
可能你唔係偷換概念 你都話你中文唔太好 希望你明白返我既意思

想加多樣 http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=189314&extra=page%3D2 <<2010-1-26 16:53 既post
明顯地開名唱人 我地睇下佢幾時比人處理 同罰咩

引用:
原帖由 NAGASUMI 於 2010-1-28 00:56 發表

噢噢....感謝網友提醒
不過呢度o既幼稚係指個方法,並非直接指向任何人
使用o既方法幼稚唔等於人幼稚的~

如果指"佢"係幼稚的話
個句就應該係以下咁樣打喇
“我又唔介意幼稚o既"佢"用d咁o既方法去處理問題” ...
但係事實上,呢樣動作係連續的

係呢句入面:我又唔介意"佢"用d咁幼稚o既方法去處理問題

如果意指緊一個人用的方法十分幼稚

試問,當如果你解作方法幼稚唔等於人幼稚的
道出來的結果亦都是意指板主行為幼稚

故此,這句只會有兩個情況:

第一,因為板主幼稚,這樣行為亦相當幼稚
第二,板主不幼稚,但板主作出行為幼稚,亦即是暗指板主幼稚(因若不是板主幼稚,就唔會做出咁既行為)

情況正如

小骨打l4d既技術好廢

這句有兩個情況
第一,
因為小骨好廢,所以打l4d投術亦相當廢
第二,小骨不廢,但在l4d時技術十分廢,亦暗指碎骨打機技術十分廢

1.拎近武
2.描準Charger
3.斬!
完成。

引用:
原帖由 天條院沙姬 於 2010-1-28 00:58 發表

你話我知 自由發表意見 都唔可以緋謗人 我知呀
我有緋謗任何一位版主???我每個問題都有解釋過 係有哂理據 唔係亂放箭
唔好偷換概念 我所講既自由 係基於尊重他人 既理性討論 冇人身攻擊既
可能你唔係偷換概念 你都 ...
喇喇喇~等等先~冷靜o的

我用緋謗來做例子,只係帶出唔係所有地方亦都係有言論自由,你唔鍾意呢個term你可以改為對老師爆粗等行為,並不需要對號入座~更加唔需要偷換概念講我話你緋謗人

可能你唔係偷換概念 我中文唔太好 希望你明白返我既意思
1.拎近武
2.描準Charger
3.斬!
完成。

引用:
原帖由 SamChoy 於 2010-1-28 01:05 發表

但係事實上,呢樣動作係連續的

係呢句入面:我又唔介意"佢"用d咁幼稚o既方法去處理問題

如果意指緊一個人用的方法十分幼稚

試問,當如果你解作方法幼稚唔等於人幼稚的
道出來的結果亦都是意指板主行為幼稚

故此,這句 ...
我有疑問 師兄話自己中文極差<< (係你自己講 唔係我人身攻擊)
既然係咁 人地都解左你知 你自問中文欠佳 做咩唔虛心接受中文比你好既人既解釋?要堅持到底呢
夏蟬不可語冰 學下人地既長處 未嘗唔係一年好事
除非你自問中文有返咁上下ok 先有必要討論囉
定係 你自稱中文差 係一個謊言?????

引用:
原帖由 天條院沙姬 於 2010-1-28 01:11 發表

我有疑問 師兄話自己中文極差
何以為一個謊言呢?????

中國人自古以謙虛為名,我打小弟中文極差,明顯亦都係因為小弟謙虛姐

正如「寒舍」一詞,如果我入到間屋好榮華富貴,係咪代表主人講大話

相信樓上明白我意思的=]

再者,誰長誰短,由誰定斷

正所謂三人行必有我師,各有各學習的地方,何以我應單方面向你學習呢?

P.S.小弟1時半訓LU~如果陣間冇覆唔好話我想跟進返個問題呀><"

1.拎近武
2.描準Charger
3.斬!
完成。

引用:
原帖由 SamChoy 於 2010-1-28 01:10 發表

喇喇喇~等等先~冷靜o的

我用緋謗來做例子,只係帶出唔係所有地方亦都係有言論自由,你唔鍾意呢個term你可以改為對老師爆粗等行為,並不需要對號入座~更加唔需要偷換概念講我話你緋謗人

可能你唔 ...
你又黎啦 冇啦啦話我唔冷靜 再叫我冷靜一下 你不斷利用同一個手法改變我既原意
你既中文 睇黎有必要進修
係lee一刻 你利用一d唔好既中文黎改變我既原意 令我感到不適
我有一個小小要求 可以唔好再咁樣對我做嘛
如果你係一個有教養 而唔係黎搵交嘈既人 我相信可以做到我既要求 而我都認為你可以做到

引用:
原帖由 天條院沙姬 於 2010-1-28 01:16 發表

你又黎啦 冇啦啦話我唔冷靜 再叫我冷靜一下 你不斷利用同一個手法改變我既原意
你地中文 睇黎有必要進修
係lee一刻 你利用一d唔好既中文黎改變我既原意 令我感到不適
如 ...
係呀係呀=[我地既中文~

當而家係一對一對話,但係卻用”我地”~你既中文 睇黎有必要進修

係lee一刻 你利用一d唔好既中文黎改變我地對話人數 令我感到不適

如果你係一個有教養 而唔係黎搵交嘈既人 我相信可以做到我既要求 而我都認為你可以做到

再者,可能我中文真係太差,我冷靜既意思係想你清楚我唔係話你緋謗~所以先叫你冷靜O的諗清楚~下次我加長句子令你明白啦

1.拎近武
2.描準Charger
3.斬!
完成。

發新話題