23 12
發新話題

[閒聊] 雷曼苦主好抵死

[Close]

雷曼苦主好抵死

大家覺唔覺?
我好想打佢地!

想當初自己為左貪錢去投資
e加破產又係到貓哭

咩責任都賴落曾特首到

資料來源:
http://news.hk.msn.com/local/%E9%9B%B7%E6%9B%BC%E8%8B%A6%E4%B8%BB%E6%80%92%E5%90%BC%E5%8F%AB%E6%9B%BE%E8%94%AD%E6%AC%8A%E8%90%BD%E5%8F%B0_article_1_46151_1.asp

見到條友想打佢:(
                                                                                                                                          (好抵死↓)
他解釋,截至四月底,全港共有四萬五千名雷曼苦主(包括所有不同類型投資產品),但僅不足一成獲和解賠償,而能夠獲賠償者不是文盲便是年邁或病患人士,以及明顯因銀行犯錯才誤購投資產品者;「佢弟婦明顯唔係文盲、長者或長期病患者,所以曾蔭權、佢弟弟、弟婦,甚至石禮謙同銀行,都有必要清楚交代事件,包括曾蔭權弟婦買咩投資產品、佢o係咩環境下得到和解。否則,市民只會覺得事件又再涉及大細超!」

d人唔去咪冇事囉

唔係架=   =有d人真的俾銀行呃   甚至銀行離譜到話係定期存款

太易相信人

人為財死鳥為食亡……哎= =...

人為錢亡男為女死....

賭錢邊有100%贏嫁

引用:
原帖由 一世 於 2009-10-25 13:33 發表
大家覺唔覺?
我好想打佢地!

想當初自己為左貪錢去投資
e加破產又係到貓哭

咩責任都賴落曾特首到

資料來源:
http://news.hk.msn.com/local/%E9%9B%B7%E6%9B%BC%E8%8B%A6%E4%B8%BB%E6%80%92%E5%90%BC%E5%8 ...
我相信你老母如果係果d雷曼苦主
佢都會同你所講果d一樣
仲有
買債券同買股票唔同
除非好似而家咁
間野汁左笠
唔係就一定有錢收
佢地買債券既目的係為左要多小小既利息
當作收入用
同埋你放入銀行做利息
d息得果雞碎咁多
點食?
同埋你唔覺
d苦主大部分都係50歲以上
而買債券果d唔係好似d人炒股咁
想發達
仲有
果d係佢地既積蓄黎
仲有係銀行為左夠數而又呃又西咁昆佢地落搭

你唔清楚就唔好講咁多
唔該你理解好債券同股票既分別

引用:
原帖由 小御 於 2009-10-25 14:46 發表

我相信你老母如果係果d雷曼苦主
佢都會同你所講果d一樣
仲有
買債券同買股票唔同
除非好似而家咁
間野汁左笠
唔係就一定有錢收
佢地買債券既目的係為左要多小小既利息
當作收入用
同埋你放入銀行做利息
d息得果雞 ...
你估國家債券咩不過的確風險少個股票就真既

『正所謂貪字得個貧』

引用:
原帖由 kaka123 於 2009-10-25 14:56 發表
你估國家債券咩不過的確風險少個股票就真既
都話銀行債券同國家債券差唔多
只不過銀行係息高小小
但係易執笠
國家就低息
但保障大D

引用:
原帖由 小御 於 2009-10-25 17:30 發表

都話銀行債券同國家債券差唔多
只不過銀行係息高小小
但係易執笠
國家就低息
但保障大D
我夠知啦,但國家都未必好通脹過快既國家D國家債券=白紙

回本帖題目:
針唔吉到肉唔知痛

8_8

事實係買定期 然後變左買迷債

引用:
原帖由 一世 於 2009-10-25 13:46 發表
我只為男死

引用:
原帖由 一世 於 2009-10-25 13:46 發表
唔係 人為財死 仔為女亡 咩?

23 12
發新話題