67 12345
發新話題

英雄賽規舉不明確?

[Close]

英雄賽規舉不明確?

要講一講小小故事先  話說小弟參加左英雄賽 戰術不佳輸比一位人兄   當時我玩直江 因為我知道自己英雄不能上/下路活動 殺人的活動範圍限死特定既位 當然詳細的我唔說明清楚 但如果可以係下路兜過人地忍者眼取勝 本人覺得唔合規舉  咁叫禁止上/下路活動   好啦 我既故事就講完   我無聊去英雄賽睇到個post 結果又發現情況同我好相似

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=382182&extra=page%3D1

個post令我好有感觸  禁止上/下路活動?    精明既vlan玩家不如齊齊留個言 發表一個何為上/下路   活動一詞的定義是什麼?

我相信呢條規則係想表明

非英雄追殺而係上下路  就當犯規

原因其實可能出自  成個地圖咁大  如果你企係下路/上路d隱蔽位到  會好難搵

但當英雄追殺你果時  明知前面單程路有地雷/ 有忍者  就要走下路/上路

的確有d問題既   如果地圖可以改成

係cp區果到劃一個正方形  防止英雄行過就唔錯

引用:
原帖由 FiNaL◎峰 於 2011-4-17 10:35 發表
我相信呢條規則係想表明

原因其實可能出自  成個地圖咁大  如果你企係下路/上路d隱蔽位到  會好難搵

但當英雄追殺你果時  明知前面單程路有地雷/ 有忍者  就要走下路/上路

的確 ...
英雄所見相同

引用:
原帖由 ansonlmk 於 2011-4-17 10:37 發表
英雄所見相同
條規則已定左落黎  亦都舉行緊

你比果個例子咁樣照規則黎講係做得岩

因為如果下路兜圈過去拆都唔算既話  咁下路掛係到等時機都應該唔算

係下路活動  包括下路650 入面企150回血都唔算叫活動 就無野好講了 活動範圍? 活動時間? 計隻信長差唔多大半時間係地圖下方活動取勝

改到成個地圖得中路同埋忍器忍者屋咪得囉其實.不過咁又會減小英雄活動範圍

引用:
原帖由 siu_朗 於 2011-4-17 11:00 發表
改到成個地圖得中路同埋忍器忍者屋咪得囉其實.不過咁又會減小英雄活動範圍
咁又唔得~我見個隻百地出哂神~~隻立花出哂甲裝

其實只要唔打到上,下路 塔  就不叫活動了
有時要直爆 你走上,下路是無可厚非的
AC已轉人

引用:
原帖由 FiNaL◎峰 於 2011-4-17 10:35 發表
我相信呢條規則係想表明

的確 ...
岩哂

現在事件已經引申出, 代打嫌疑,週一會徹查, 如確定存在.
會嚴肅處理,並會給予最高處分。
如:涉及會員,帳號會被永久封停,涉及團隊會被勒令解散。

大家要尋根到底,我就奉陪到底。

比賽規定會在第四屆時修正

回復 10# 的帖子

其實我覺得每屆完左都要問有咩要改善.

引用:
原帖由  ★〝儿戲 於 2011-4-17 12:10 發表
其實我覺得每屆完左都要問有咩要改善.
有道理     依加個規舉的確有改善空間~

引用:
原帖由 ansonlmk 於 2011-4-17 12:12 發表
有道理     依加個規舉的確有改善空間~
規定,沿用至今已經第三屆,或多或少已經有些不合時宜。

上下路確實模糊,擬定規定時候,已經知道。
如何劃分中路範圍,大家要明白,就算劃分出來,是否每個人參加者都能夠清楚明白,如100x100範圍,此類定義呢?

作出修改方向如下:
3.不准攻擊敵方上/下路 哨兵及箭塔(被攻击也不可, 除追殺或逃)其余范围可以活动

咁不如簡簡單單
整張三分圖出黎
淨係得中路
無上下路
咁咪成幅圖您慢慢玩哂佢都無所謂

行上下路個d位吾覺有咩問題
去上下路爆塔拎$450個d先叫犯規

67 12345
發新話題