44 123
發新話題

[投訴]沒有觸犯版規

[Close]

[投訴]沒有觸犯版規

我在信長區
發了10個主題(不是連續)
分別在不同時間發表
沒有觸犯版規
引用:
1.禁止罵戰,講粗口,人生攻擊,但可評論別人的心德,點到即止。

2.禁止灌水式或過於簡單的回覆 (如:thx,3Q,支持...)

3.禁止發表任何與信長之野望無關之文章 (包括外掛,附件)

4.鼓勵玩家發表原創文章或轉載精品文章 (版主會作適量加分)

5.請會員自律,犯規輕者扣分,禁言,重則禁止使用vLan

6.請善用報告功能舉報違規者,成功舉報會給予加分獎勵

7.有意見及投訴者,請到投訴專區,提出你的寶貴意見及不滿

8.發表心德請 註明 [轉帖]  或 [原創]

備註: 真區 已經採用實名制,禁止開圖

請各會員多留意置頂貼的內容通知,最後希望大家能夠相處愉快

by 小飛豬
他說我洗板

一.版規並沒有限制發多少的主題
二.洗板定義個個唔同
就是因為整板也是殘兵發的文章就無教扣我們分..
版主警告也沒給就扣分
難度vlan 真的那麼不近人情嗎?

扣我們分的版主叫sweetxxx
我認為我們這次犯錯乃是初犯
亦是誤犯..要求更改版規別令其他人誤會而被處分

笨龍 我俾人扣左十分
同理由..

路過

可能這是一個小小的誤會吧
因為在近多天有不少會員惡意呃post...
而且發現部份會員在同一ip或使用某些代理程式改ip來呃分
因而令sweetom 版主誤會你利用同一電腦洗版...而且你們的名字很相似
因此誤會了你吧....

最終處理上級會給你一個合適的交代

謝謝你支持vlan

引用:
原帖由 高橋海楓 於 2007-2-7 02:15 發表
路過

可能這是一個小小的誤會吧
因為在近多天有不少會員惡意呃post...
而且發現部份會員在同一ip或使用某些代理程式改ip來呃分
因而令sweetom 版主誤會你利用同一電腦洗版...而且你們的名字很相似
因此誤會了你吧.. ...
可能啦..我地唔係怪sweetom
只係覺得咁俾人扣好冤枉

引用:
原帖由 殘兵|笨龍 於 2007-2-7 01:30 發表
我在信長區
發了10個主題(不是連續)
分別在不同時間發表
沒有觸犯版規

他說我洗板

一.版規並沒有限制發多少的主題
二.洗板定義個個唔同
就是因為整板也是殘兵發的文章就無教扣我們分..
版主警告也沒給就扣分
難 ...
我扣分理由係

1. 係33分鍾內發出10個貼

2.所有貼都為轉貼

3.我所扣分數為1/4

4. 如果有1~3個為原創 其他為轉貼 一定唔會扣分(可惜全是轉貼)

5.不是因為整板全是你地文章   我放工回來是你所有文章都在 1~3頁

6.vlan為自己既論壇..請不要作為代替其他論壇放文章的地方

7.支持不創 一定作加分論(小小吧.-.)

8.所有為同一ip

| LoSeR | ToM

可是小飛豬並不反對轉帖

沒有犯版規也要扣分 是否太過份呢...

若果你覺得轉帖是應該扣分 我希望可以在版規看得到

引用:
原帖由 sweetom 於 2007-2-7 14:12 發表

我扣分理由係

1. 係33分鍾內發出10個貼

2.所有貼都為轉貼

3.我所扣分數為1/4

4. 如果有1~3個為原創 其他為轉貼 一定唔會扣分(可惜全是轉貼)

5.不是因為整板全是你地文章   我放工回來是你所有文章都在 1~3頁

...
係33分鐘內發出10個貼是3個唔同人
(如果人地唔發帖 我地就要等到人發 先發?)
版規冇限定幾多貼為洗板令人誤解,不正常嗎?
1-3頁都我地既文章就是洗板?

再者我地係跟小飛豬的版規又錯?

我地先解釋返IP一樣
係因為我地有3個隊友讀同一學校住同一宿舍。請不要誤以為我地係同人人thx
殘兵|笨新 笨龍 還有小恒 <--
最後如果跟版規是錯 不跟又是錯 那麼咩先岩

引用:
原帖由 殘兵|笨新 於 2007-2-7 17:23 發表

係33分鐘內發出10個貼是3個唔同人
(如果人地唔發帖 我地就要等到人發 先發?)
版規冇限定幾多貼為洗板令人誤解,不正常嗎?
1-3頁都有我地既文章就是洗板?

再者我地係跟小飛豬的版規又錯?

我地先解釋返IP一樣
係因為我 ...
要你冷靜黎睇整件事先..

如果版規內沒寫就能進行???

做人要識變通吧...

如果要轉貼文章又有何難??

係其他論壇轉貼有幾多都可吧..

但只會做成vlan代替其他論壇放置文章而已

如果你能原創來洗足3頁 我相信每個post都包你有分加

但係現在的是轉貼??難道你覺得自己不過份地轉嗎??

你可以轉貼..但唔係 係33分鍾內兩人 轉貼 10 帖 同 9帖

論壇係由會員一齊建立

要做好論壇就要一齊建立一個好風氣吧qq
| LoSeR | ToM

引用:
原帖由 sweetom 於 2007-2-7 18:42 發表

要你冷靜黎睇整件事先..

如果版規內沒寫就能進行???

做人要識變通吧...

如果要轉貼文章又有何難??

係其他論壇轉貼有幾多都可吧..

但只會做成vlan代替其他論壇放置文章而已

如果你能原創來洗足3頁 我相信每個 ...
我覺得自己都已經好冷靜==
我唔係怪你扣我地分~
我地發呢d投訴文章
只希望版主可以改版規
讓人知道洗板是什麼
以免將來再有人因同一誤會而版扣分
言行上有乜得罪~我地係到致歉~

引用:
原帖由 <i>殘兵|笨新</i> 於 2007-2-7 18:47 發表<br />

<br />

<br />
<br />
我覺得自己都已經好冷靜==<br />
我唔係怪你扣我地分~<br />
我地發呢d投訴文章 <br />
只希望版主可以改版規<br />
讓人知道洗板是什麼<br />
以免將來再有人因同一誤會而版扣分<br />
言行上有乜得罪~我地係到致歉~ ...
<br />
不如
1日只可以有5個文
回文冇改
可以狂回

引用:
原帖由 高達貓 於 2007-2-7 18:50 發表
<br />
不如
1日只可以有5個文
回文冇改
可以狂回
嗯~有個限制就最好!

佢全部轉載

小小就唔怕

但係全部都係轉載就唔好

引用:
原帖由 plastic_pan 於 2007-2-7 20:04 發表
佢全部轉載

小小就唔怕

但係全部都係轉載就唔好
都話佢唔服既係版規冇寫...

所以解決方法:
1. 加版規
2. 不扣分

這樣才公平吧...

好復雜啊,不知在爭論什么
我虛弱所以我強大

他們不是想要回被扣的分呢..
只想得到版主明白,他們並非有意
而版規又沒有明確說明..
更使我們被其他會員怒罵呃POST..

44 123
發新話題