16 12
發新話題

真田幸村

[Close]

真田幸村

真田勇士[W]
施展後恢復[100/200/300/400]點生命, 並且額外增加[40/50/60/70]點傷害, 每秒恢復[12/18/24/30]點生命。
持續30秒, 等待時間30秒。

牙突[E]不變

心眼[被動]
有[8/16/24/32]%的機會閃避攻擊, 並且受到攻擊時有3%發揮潛能使心眼變成100%, 持續1秒。

日本第一兵[T]
轉化為走佬速度過人的日本第一,,  增加基礎攻擊力[10/20]點與額外[300/500]點生命點數, 增加200%的基礎攻擊速度及移動速度和[4/8]點防禦。
施展後獲得「火攻」技能。
持續[30/35]秒, 等待時間142秒。

火攻[被動]
每次攻擊會使目標燃燒, 每秒造成20點傷害, 持續6秒。
*對建築物有效

1技多左粒靈魂寶石,秒殺唔到可以好似長宗咁雙回血,正

3技係咪即係俾人打果陣有機會有1秒之內完全唔受物理攻擊所傷?
係既話其實即係芝麻綠豆得濟(真係for打本多?等隻抽緊果陣真田無啦啦有一兩秒連避)
同埋war3係採取2.4捨,2.5入制
即係2.4%計0%,2.5%計5%
即係1%同2%都係0%機會爆到真心眼
心眼3~4LV就有5%爆到
(所以凍雲爆既機率唔係7.8%,係10%)(相對幸村同香宗招閃避只係30%,無32%咁多)
3技未免太小事,說服唔到阿爾改
反而你話心眼可以睇隱仲好d

大技個加移速由+200改為+200%絕對贊同
而加俾人一個法術書,你無水既,開左大人地追返你轉頭都仲得
不過火攻就勁左d
慶次招大LV1都係每秒扣60,但唔會加攻速
如果火攻每秒燒50就誇左d,仲要燒到塔
改到每秒燒20其實都差唔多

ps:一技有回血,續戰力之王終於醒覺了
不過都仲係怕d天敵
eg:數正,平手等等的磨血王(洗兵英先唔驚呢類)
同埋強控法師

火攻[被動]
每次攻擊會使目標燃燒, 每秒造成50點傷害, 持續6秒。
*對建築物有效
似無敵

火攻傷害改低就最好了

火攻+大技爆塔快到你

日本第一逃兵的逃跑能力加強左...

然而見到人仍然要做逃兵

引用:
原帖由 香腸 於 2012-1-30 13:43 發表
同埋war3係採取2.4捨,2.5入制
即係2.4%計0%,2.5%計5%
即係1%同2%都係0%機會爆到真心眼
心眼3~4LV就有5%爆到
(所以凍雲爆既機率唔係7.8%,係10%)(相對幸村同香宗招閃避只係30%,無32%咁多)
真係e+先知

引用:
原帖由 香腸 於 2012-1-30 13:43 發表
1技多左粒靈魂寶石,秒殺唔到可以好似長宗咁雙回血,正

3技係咪即係俾人打果陣有機會有1秒之內完全唔受物理攻擊所傷?
係既話其實即係芝麻綠豆得濟(真係for打本多?等隻抽緊果陣真田無啦啦有一兩秒連避)
同埋war3 ...
2.4捨,2.5入制真係宜家先知,
不過3技直爆可以比真田擋多陣背水

本身真田爆塔已經夠快
+埋招火攻
how play

引用:
原帖由 4649 於 2012-1-30 03:51 發表
真田勇士[W]
施展後恢復[100/200/300/400]點生命, 並且額外增加[40/50/60/70]點傷害, 每秒恢復[12/18/24/30]點生命。
持續30秒, 等待時間30秒。

牙突[E]不變

心眼[被動]
有[8/16/24/32]%的機會閃避攻擊, 並且受到 ...
火攻對人好D

改左咪仲又系戰國第一逃兵- -

本身已經爆得快,
大技時間又長,仲火攻x_x?
不得了不得了
Ng wing yung

其實真田唔使點改,第三技加強小小就ok

心眼[被動]

1lv:8%的機會閃避攻擊及減少魔法傷害10%
2lv:16%的機會閃避攻擊及減少魔法傷害20%
3lv:24%的機會閃避攻擊及減少魔法傷害30%
4lv:32%的機會閃避攻擊及減少魔法傷害40%

引用:
原帖由 sunglan2004 於 2012-2-1 01:09 發表
其實真田唔使點改,第三技加強小小就ok

心眼[被動]

1lv:8%的機會閃避攻擊及減少魔法傷害10%
2lv:16%的機會閃避攻擊及減少魔法傷害20%
3lv:24%的機會閃避攻擊及減少魔法傷害30%
4lv:32%的機會閃避攻擊及減少魔法傷害 ...
40%魔傷
你唔好玩啦..
仲洗殺既
你咁改法 招3技仲勁過松機招大啦

無錯
#13未免太亂黎- -
雖然幸村唔係勁,但我都覺得佢係勁過香宗
唔可以當佢垃圾咁改

如果織田軍唔出法師,只要前期捱過左信長果關就會好惡
我試過有幾鋪由頭到尾都唔出水都無事
送多個法輪俾佢連主角都行埋一邊
2龍招3技明顯被比下去