26 12
發新話題

百地補償原則

[Close]

百地補償原則

從某一個版本起,百地一度改弱再改弱
大技同瞓改弱左唔討論了,但希望能給他一些補償
首先,建議強化地雷

每LV提升50點傷害,

踩中後附有出血效果,傷害可疊加,好似JJ佬一樣
1LV:每秒25點傷害,移速攻速-5% 持續2秒
2LV:每秒35點傷害,移速攻速-10% 持續3秒
3LV:每秒45點傷害,移速攻速-15% 持續4秒
4LV:每秒55點傷害,移速攻速-20% 持續5秒

天生技:12LV,變為半被動,點撃增加100%基礎攻速,持續5秒,CD80秒

唔洗改咁煩 直接地雷改成1CD算啦

你諗下4lv地雷放20個會點v_v

引用:
原帖由 sorrysorry 於 2012-4-24 12:21 發表
你諗下4lv地雷放20個會點v_v
踩中咪抵死囉,仲可以點?後期個個都出石,啲地雷都會被兵打爆
本多開金波,服仔分身都夠拆

其實要改強3技  減少用的法力值都係一個方法 例如統一使用法力值

但佢而加廢左咁多都仲係一隻勁英黎,我覺得唔需要補償

就好似立花女,以前垃圾英,而加1技改勁左,唔通要佢其他方面廢返黎補償?
勁英改廢要補償,廢英改勁又要其他方面弱返既話,廢既英咪永遠廢,勁既英咪永遠勁?

引用:
原帖由 香腸 於 2012-4-24 17:55 發表
但佢而加廢左咁多都仲係一隻勁英黎,我覺得唔需要補償

就好似立花女,以前垃圾英,而加1技改勁左,唔通要佢其他方面廢返黎補償?
勁英改廢要補償,廢英改勁又要其他方面弱返既話,廢既英咪永遠廢,勁既英咪永遠勁? ...
伊仔本來出值率都唔高,改廢佢直頭唔見人出
改勁招大技係想佢多啲人玩,依家暈刀都廢左,回復翻以前好應該
但完全叫都唔改,只是加多10%攻速,濃姬3技都唔止10%啦
百地剪左兩招最有用最強既比翻啲BONUS佢都冇壞

引用:
原帖由 XX-Saber 於 2012-4-24 01:34 發表
從某一個版本起,百地一度改弱再改弱
大技同瞓改弱左唔討論了,但希望能給他一些補償
首先,建議強化地雷

每LV提升50點傷害,

踩中後附有出血效果,傷害可疊加,好似JJ佬一樣
1LV:每秒25點傷害,移速攻速-5% 持續2秒
2LV: ...
整招18大技

百地18技(D)  --- 燃燒地雷陷阱
- 需求: 3技 等級4
施展方法: 主動, 100距離

Mp: 400 CD: 80秒
敵方英雄踏中地雷後把600範圍內的敵人以火焰重重包圍(太原1技)並封鎖敵人行動(魔免可擋可解)
初始傷害為總血量15%, 並暈眩1.7秒
及後每0.2秒持續傷害為30(魔免可擋)
火焰封鎖效果於5秒後消失

引用:
原帖由 Amortisation 於 2012-4-24 20:36 發表

整招18大技

百地18技(D)  --- 燃燒地雷陷阱
- 需求: 3技 等級4
施展方法: 主動, 100距離

Mp: 400 CD: 80秒
敵方英雄踏中地雷後把600範圍內的敵人以火焰重重包圍(太原1技)並封鎖敵人行動(魔免可擋可解)
初始傷害為 ...
這個可以考慮一下,我都唔明點解牛牛冇咩人玩都要搞佢
唔係應該冇咩人玩先要改勁佢等多啲人玩咩

你甘改反而仲廢
每秒55

引用:
原帖由 霸氣小飛象 於 2012-4-25 23:06 發表
你甘改反而仲廢
每秒55
係中完扣左血之後好毒刀咁,每秒55血,持續5秒

引用:
原帖由 XX-Saber 於 2012-4-25 23:36 發表

係中完扣左血之後好毒刀咁,每秒55血,持續5秒
前期
訓>地雷>魔水>追斬>g
根本就係一把毒刀 完全不可能
後期
高位2組半地雷
唔計爆炸傷害
55*0.7*36*5=6930
5秒全食扣6930,計埋爆炸傷害....
萬血神原秒殺不是夢
唔洗出直啦,一隻百地夠玩
天生技:12LV,變為半被動,點撃增加100%基礎攻速,持續5秒,CD80秒
變身5秒真田?

大技係改勁左個WO

引用:
原帖由 洛雪 於 2012-4-27 11:27 發表
大技係改勁左個WO
你玩一次先啦 點改勁

引用:
原帖由 洛雪 於 2012-4-27 11:27 發表
大技係改勁左個WO
60%/70% > 45%/55%
勁係邊?

26 12