發新話題

小小建議 英雄及裝備

[Close]

小小建議 英雄及裝備

建議出回碎石斧   
相信舊玩家也知道是什麼        合成:血之寶石  巨斧 強化綱- -好似係咁  太耐成幾年前唔記得
效果類似村上既1技定2技   暈2秒
呢把野只係出過一隻版本  然後就被刪除了
我冇上網查過  所以唔知點解   如果有人知希望可以話我知
呢把野其實都冇咩特別- -   我想佢出返  之不過想多d暈技用
呢加基本上暈技得  吹  吉綱  吊地  紅雷  我淋應該冇- -

瀧川一益1技 我應為改返做1秒會好d
因為呢加成2秒    1技2技紅電基本上早期可秒**不良字眼**秒小血既英  但係呢幾招技cd都係好快  
就算秒唔到都扣左成1500-2000血到    雖然佢招1技好慢  但係我相信 係暗位跳出來
你唔係手放魔水都基本上會中    你百地  山王  道雪  呢d冇得講- -
瀧川本身輸出力已經高   如果招1技係2秒要接技  秒人基本上冇難道
以前   我玩呢隻英要  1技吹2技吉綱紅電洛石先殺到  2000-3000血既英
但係呢加1技洛石2技紅電   冇難道  基本上唔洗  暈裝 都秒到2000血既英
所以真係太屈2秒- -

我見到呢個網http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=501032&extra=page%3D1
話出  回魔打刀強化綱  基實都真係唔錯- -
因為呢加有主力真係要   長期用魔  先可以長係條路到唔會比人壓得咁慘
雖然  回魔  可以合火甲  而火甲又壓到路  - -
但係我次次玩長宗   帶住粒回魔係身  佢有1技冇奶油合火甲   搞到粒回魔都唔知幾時換咩裝好
如果你話  我可以合平知豬既姐- -   但係平知豬  cd魔水真係太慢   雖然唔洗$  
但係基本上   如果你係一個中上實力既人<----(冇串既意思,因為想人明白- -  識玩既人做既野)
戈場你又冇壓到性  勝利 又打得差唔多  經常會戰    你都會出魔水長期 因為cd快
所以出d加攻又會回魔既裝都幾好   例如上邊個網,  都幾好  不過有小小太平
例如出把同和泉差唔多高攻  又回魔既裝備價$相若<-----**不良字眼**up   (我唔識整裝 唔好要我諗-.-同唔好插我)

最後
看到d人話  改吊地同吉綱撞- -  我覺得冇必要改因為撞先可以考你既技術
其實你可以用其他暈技中和  先講裝備 ( 例如吹)   d人要改我覺得係因為後期吹-.-冇攻或者佢接技過慢又所以要改唔撞
不過應該冇咩人知- -(最小係上網影片味見過有人咁連,而我睇過)  其實紅雷都可以中和吊地同吉綱 不過紅雷要好準時間
紅雷又有攻 又有傷- -  可以滿足哂你既要求   
例如你玩服   最後期  吊地風傷紅雷吉刷拉 都可以秒到4000血<--(個人自創接技方法,最小我味見過- -有人用)
↑↑↑全部我既意見   希望- -可以  根上邊改下     最後希望唔好插我- -

碎石好似因為太強..so刪左
一按即出..

龍川1技 如果你留心..就咁行已經可以避到
唔洗魔免/閃介

但係範圍細   碎石  感覺都唔係太屈   村上都係咁 唔見村上多人出

你講得岩既  留心都miss到  不過我淋 有9成信長玩家都 會中

引用:
原帖由 貓.屎 於 2012-1-7 17:54 發表
但係範圍細   碎石  感覺都唔係太屈   村上都係咁 唔見村上多人出

你講得岩既  留心都miss到  不過我淋 有9成信長玩家都 會中
因為碎石唔洗起手..
村上果招起手好耐..

龍川一技話就話有兩秒 但係我跳完落去放逐落石就接唔到吹箭 連1秒都唔知有無
and 其實我覺得個打刀+300+回魔完全膠 點解要就哂打手? 就算比你真係加左落新地圖入面都好
打手出完回魔都唔會再合上去 除左出雙電食兵 我見到人淨係合電刀嘅機率10場都未必有1場

引用:
原帖由 貓.屎 於 2012-1-7 17:54 發表

要避真係唔難.
放好眼 跟住企係有眼果邊..
就算佢1技出黎 都無咁易中

引用:
原帖由 Wicked〝Moros 於 2012-1-7 18:08 發表
龍川一技話就話有兩秒 但係我跳完落去放逐落石就接唔到吹箭 連1秒都唔知有無
and 其實我覺得個打刀+300+回魔完全膠 點解要就哂打手? 就算比你真係加左落新地圖入面都好
打手出完回魔都唔會再合上去 除左出雙電食兵  ...
雖然你都講得岩   不過有好多人  出完回魔都有機會合埋火甲  團戰呢加就常見tim
想佢出把有回魔既野   係因為   火甲  雖然頂得   不過我想多d簡  例如要攻

引用:
原帖由 紅白藍 於 2012-1-7 18:10 發表

要避真係唔難.
放好眼 跟住企係有眼果邊..
就算佢1技出黎 都無咁易中
其實我-.-唔係想講 難唔難中既   
你放埋忍者直頭唔會中tim  
我係想覺佢招1技暈得太耐

之前唔係有BUG先刪架咩?
槍神1技後可以係咁用

唔係出山懸景昌時刪除咩?
個時山懸招大好似係暈唔係慢!
如無記錯!

原黎有bug唔係改..
係刪...

碎石冇個時作者有講個點解,因為太多暈技既問題

引用:
原帖由 tintin5566 於 2012-1-23 23:58 發表
碎石冇個時作者有講個點解,因為太多暈技既問題
e+都係4件姐..
不過d人最多咪同時裝2件..
鬼國加吉撞.
吹到後期一定會轉

瀧川其實招1技有起手 距離限制 範圍唔大 你開魔水仲可以俾機會你反殺
所以2秒應該差唔多

碎石無見過所以無意見

回魔刀其實都支持
不過上面有個問點解乜都要就哂打手
就諗落都有d岩
反正火甲又唔係一件太差既物品
所以對於回魔刀有定無都無乜所謂

龍川1技改1秒就好贊成,唔得既改1.5秒都好過無
話就話就咁行都可以避到,但其實好難
招野12秒出1次,避到1次避唔避到第2次?
長避?反應咁好?
你有一次反應差d奶左撻就死架喇喎
佢招一技已經可以走佬用,個人認為cd已經短得離譜
(信長開完2技洗兵你都起碼有25秒安全時間食兵,唔會淆信長)
長期可以屈你開水
再加上搵光秀,香宗呢2隻黎比
光秀殺人能力唔比瀧川好,但招暈技要閃埋去先暈到,而且仲短d
唔駁其他暈招都殺唔到人
香宗招2技得1秒,仲慘

發新話題