發新話題

討論信長 大家一齊研究佢招2技

[Close]

討論信長 大家一齊研究佢招2技

大家都知道信長2技係暈1.6秒
起手大
呢d都係廢話黎既
所以我都唔係要講呢d

問題係呢到啦
信長2技話暈1.6秒
係咪真係1.6秒呢?
大家玩過連技圖既話
信長最快都係0.9左右
呢1個秒數係第1波同第2波之間既秒距
信長起完手之後一齊過去打人
係唔係有1.6秒呢?
定還是係1.6秒+0.9秒?""當然你閃得準啦.第2波未上就閃左過去,我估差唔多都係咁""

可能我講既野有錯
不如大家一齊傾下佢招2技有咩要改""唔改起手同傷害   大家試下從波數/秒數方面諗""
我建議將2波既傷害合1
1波540血1.6秒就夠

一直都覺得係2.2秒

我覺得佢2技兩波.點解唔轉做1波= =

其實我比較鐘意佢保留舊版既中邊位唔扣血
信長2技範圍咁大仲要邊位先打得中人
我覺得一係用信果個太慢,一係就中招果個根本就心裡有數信長會插佢所以閃得切
所以我覺得閃到係邊位其實係可以睇得出俾信長插果個玩家既實力
難得佢有咁既反應閃得切,點解仲要扣佢血?
就算唔扣血都會暈,閃得切都一樣有損失
加上信長出完2技,d兵都得番好少血,信長就算殺唔到人,都可以食哂成堆兵補數
根本就唔會有蝕
因此我唔贊成12.2G改到食邊位照扣血

引用:
原帖由 香腸 於 2011-9-3 02:58 發表
我覺得一係用信果個太慢,一係就中招果個根本就心裡有數信長會插佢所以閃得切
所以我覺得閃到係邊位其實係可以睇得出俾信長插果個玩家既 ...
認同= =
如果2技以正中心去計
閃戒最多避到100-300距離
就算有反都避唔到啦有時

引用:
原帖由 肥仔_霆 於 2011-9-3 01:29 發表
我覺得佢2技兩波.點解唔轉做1波= =
唔係因為扣2波血咩?

引用:
原帖由 香腸 於 2011-9-3 02:58 發表
所以我覺得閃到係邊位其實係可以睇得出俾信長插果個玩家既 ...
邊位唔扣血唔係bug黎咩..............

回復 7# 的帖子

b唔bug係作者定架姐
加上如果bug得合理,b唔bug已經唔重要
直江個大原本夠只係for靠邊放所以先咁勁
後尾d人發現左可以隱刀入身放,咁就連幾千血既主力都1招秒
但後來知道左作者都係無改到佢招大
咁你覺得呢個又係咪bug?

引用:
原帖由 香腸 於 2011-9-4 00:42 發表
b唔bug係作者定架姐
加上如果bug得合理,b唔bug已經唔重要
直江個大原本夠只係for靠邊放所以先咁勁
後尾d人發現左可以隱刀入身放,咁就連幾千血既主力都1招秒
但後來知道左作者都係無改到佢招大
咁你覺得呢個又係咪bug ...
你講既野中唒我想講既野-,-
但我又冇講到-,-

直江只要對手配合到,對手同一招大食兩次tim啦,吾通又bug咩..

發新話題