18 12
發新話題

冷門道具,菊一文字則宗.太刀,改動

[Close]

冷門道具,菊一文字則宗.太刀,改動

菊一文字則宗.太刀,自從出了地刺,毒刀等,幾乎被淘汰的刀,建議加強!

攻擊+30, 敏捷+20, 所有能力+10
[被動]無效一次爆擊、狂怒擊、指定法術
等待時間80(用秒魔法護身符+強化鋼合成)

每秒回血+10
法力回復+150%
兵力:10

代替了---施展攝魂令目標無法行動2.5秒, 消耗法力150,等待時間55秒
會被魔法免疫解除效果

可能各有各看法啦 將菊一轉左做把丁丁刀 加左10回血 150%回魔 就叫加強左 我寧願要返本身果招技
雖說被魔法免疫解除效果有d濕濟 但係我覺得起碼有用過丁丁

回復 2# 的帖子

認同
其實菊一招技又唔係真係咁差既
只不過想當暈技咁單殺就無乜可能

丁丁呢樣野,後期個個吉鋼鬼國,丁丁都防唔到
靜係要黎防變羊同阿松招冰等等

不過如果個丁改為30~40秒1次我就覺得用過得

菊一邊度冷?
價錢平屬性好

回復 4# 的帖子

其實都冷
當然導致佢冷既原因唔係因為把野能力廢
而係因為招技問題,搞到d人覺得買呢把刀要一招雞勒技有d唔抵
有呢種錯覺

不過更大既原因係因為佢既價錢介乎於兩把常出刀之中
菊一既能力同凍雲差唔多,之不過凍雲可以由雪走合,有3940就可以買得起,
唔駛儲夠63xx先買一把菊一
而對上又有長船呢把打英神刀
儲夠買菊一既錢,有好多人都會覺得不如再儲多一陣買把長船好過,打人痛好多

簡單d黎講即係平又唔夠性能差唔多既凍雲平
威力上又同貴佢少少既長船有一段距離,所以少人出

引用:
原帖由 香腸 於 2012-3-9 21:49 發表
其實都冷
當然導致佢冷既原因唔係因為把野能力廢
而係因為招技問題,搞到d人覺得買呢把刀要一招雞勒技有d唔抵
有呢種錯覺

不過更大既原因係因為佢既價錢介乎於兩把常出刀之中
菊一既能力同凍雲差唔多,之不過凍雲可以 ...
打到無水=任人打2.5秒
武田 2龍 本多 等魔免英雄發揮極強

我認為將攝魂 改為單體暈1.2~1.6秒 cd照舊  咁樣會好d

回復 6# 的帖子

你都識講係打到無水......

之前既功能好似仲好

被動果招點頂隱英 無視任何野爆擊
現在是少女時代!以後是少女時代!永遠是少女時代!

你明唔明菊一加咁多敏
咁勁
我乜野英都係褲就直出菊一

其實 菊一算係一個平既名刀 不過對敏英黎講已經係一件好勁既名刀
6千3有60攻 有招暈人技 仲加全能
雖然話就話可以魔水解
你唔識呃人水先用? 唔識會戰完先用?
百地最上槍神佐佐真田實出

引用:
原帖由 hwa011187 於 10/3/2012 05:19 PM 發表
其實 菊一算係一個平既名刀 不過對敏英黎講已經係一件好勁既名刀
6千3有60攻 有招暈人技 仲加全能
雖然話就話可以魔水解
你唔識呃人水先用? 唔識會戰完先用?
百地最上槍神佐佐真田實出 ...
菊一加敏加得好Q勁,停2.5秒係SM的,仲要平,根本無必要改動,只係有D人睇5到佢既價值姐
不可1,不可再! 向3分說不! 向滅號說不!
企硬! Take滅號衰硬!

引用:
原帖由 單哂3條路 於 2012-3-9 23:19 發表
打到無水=任人打2.5秒
武田 2龍 本多 等魔免英雄發揮極強
我強烈推薦你用法術書

回復 13# 的帖子

本野係專for d無暈技但打人又唔差既英
fake人魔水用
例如朝信,香宗

引用:
原帖由 香腸 於 2012-3-11 20:08 發表
本野係專for d無暈技但打人又唔差既英
fake人魔水用
例如朝信,香宗
2技咩黎- -
再加上我覺得菊一唔可以話係fake水..
因為佢原本已經貴  六千幾...凍雲.鬼國價錢
買咁貴野但加能力又唔係高..用黎fake水?!

18 12
發新話題