32 123
發新話題

[討論] 講下你地玩三國既經歷(有分同錢)

[Close]

講下你地玩三國既經歷(有分同錢)

最近好多區都有呢個帖  等我地三國版都整番個先

講下你地玩左咁耐三國既經歷吧

分同錢  就要視乎你篇內容了

最好就詳細一點同發自內心  到時我會下重手

ok
我玩魔獸第一張地圖
就係3國當時完全沒有接觸過魔獸
只係當肥料.....
之後後黎轉左玩信長
變左唔再是肥料
之後由於家中電腦虧虧
之同我一個fd 玩3國
3國好靠td的
玩3國~好好好好少比人話mh
因為好多人買眼
我最鍾都係呢樣
玩信長勁
唔代表玩3國勁
但玩3國勁~信長唔會廢
我本時都係玩3.7d
有時玩4.7c
但我都係小玩3國
對好多野都係唔熟
我致愛就玩力英
因為多血~難死

玩3國果陣
比起信長好玩
3國係完全靠自己的技術
唔係靠『屈』

中三個年第一次接觸到war3,就係玩左三國既3.7...個陣未玩仲問fd,點玩架,我而家先玩一定唔夠你地打啦,d裝又唔夠你地勁..跟住d fd話唔係online game,個陣好天真,咩係oline game,咩唔係都分唔清楚...跟住仲記得第一次玩3.7簡既人係夏侯敦...可能距離而家都已經太耐,而且個陣又唔識玩xd,跟住個fd就叫我單機打兵...仲叫對面唔好殺我咁多...第一次玩真係好開心...同fd玩有講有笑...個陣仲問左個好白痴既問題...而家諗番都好好笑.因為3.7既大夏係有騎馬既...玩完我就問有馬既係咪會行快d,當然就唔係啦...而家諗番都好好笑

中四時(差不多3,4年前)有個fd叫我玩3國
個時唔知咩黎,,,見個好朋友玩咪同佢一齊玩
個陣係3.7d
重記得個時係係大陸平台"x方"玩
個時最鐘意玩敏英
月英,,,趙云,,恩基,,,,祝融個類都係至愛
還記得個時玩敏英
又小血
但係又勇
成日行前
唔出眼
玩攻裝
又唔識tk同執兵,,下下打
好快死完又死
開頭畀的高手(其實而家諗番佢地只係一般)sm
都有的灰
但慢慢玩得耐
有耐性聽人講
不炮咀
成日開場=]
識到班3國好友
就周不時一起玩,切磋
學左小小團結精神
不貪心
之後加入av
av_joey a_a
再過多排
畀團長龍哥叫左去vlan
就去左vlan玩
開始時候都會一齊玩下
團戰咁
但之後-_______-
對3國有興趣的團員開始減小
~_~小左團戰
自己就試下同的志同道合既戰友開左fc
Friends Connection
開始時候個個都好認真玩
大家玩得唔錯
合作得幾好
再得到thomasshing同影哥等高手既指教
慢慢領悟到的3國道理
我個人覺得
"自己覺得自己有信心可以壓得嬴人既時候,
別以為自己好勁
其實你可能只係一個中手,
因為高手唔單壓人勁
指導隊友都好重要
叫人1出眼出水
分配英雄
用咩戰術
開戰時打邊個先
定邊個,,,變邊個
去唔去黑位插眼
睇哂3條路
分析應唔應該打,,or人地只係引你
提示自己隊友小心
再明白自己玩英雄既角色
好似曹仁出大地斧......
同埋最重要
你明點做
唔等於你做到
好似你明知個到有人圍你
但你都有可能自自然走過去
本人之前成日都係咁-___-
p.s.買眼別一個人去買
好多時買眼都係一場會戰既開始
你一個死可能會令到成隊陪你一齊死 "

我前1.2個月都會玩vlan
但係見的人只玩舊版
心灰,,,,就跳左去某台灣平台

而家版主有心整左個團戰
我都希望我同我的隊員可以一齊玩到
令到走左去某平台的人回歸vlan
令到的人接受新版
別做井底之蛙
................

以上是個人淺見
別罵戰,,謝謝

我打多一次我果篇野得唔得= ="?

記得第一次接觸三國果陣仲係2.5版本...
那時的三國玩家比現在小得多...
只能與fd玩2p2...
我的至愛英雄-暗影打獵人...大絕係召喚火鳳凰...
之後放棄了三國一段時間....因朋友邀請...我決定出山...
之前玩2.5在我識的人中已算很強....玩番果陣已經係3.7d..
開始知道有vlan呢個平台...
因為3.7d同2.5分別太大....自以為很強的我...做了數個月肥料....
每次玩完一場後再入場都會被人kick....
幸好那時可以改名....
每次玩完一場又要改名    那時就是我三國生涯的黑暗時期....
被人sm了數個月後終於由肥料變成新手...tk尾刀,團戰意識也有所進步
開始覺得三國愈來愈有樂趣了
之後三國開始分裂:3.7d&4.2
緊貼潮流o既我當然玩最新版本
一直在vlan玩   認識左幾個技術同我差唔多o既朋友...
成日一齊玩...雖然話fd...但打路人的勝率不過50%
後來得到一此高手指教,又不斷看一些精彩rp
技術當然有所進步,知道買眼,團p o既重要等等...
地圖更新速度很快  直至現在4.8c3  
在路人場的勝率已很高了   覺得自己愈黎愈勁
近排我的大佬開了團   邀請我入(我大佬係大隻佬)
之後開始打一o的團戰,at戰
發覺自己仲係好廢...知道點樣打團戰   
而家不斷約人打團戰  希望技術再有進步

回復 5# 的帖子

不能了 哪篇已加分 你要自己玩的經歷

版主kay亦講講吧~以身作則~

回復 4# 的帖子

joey嗨嗨

講起當年第一次玩三國既時候都兩年前了~~個陣時已夠玩3.7d,我第一次玩個陣新手一名,做肥料做到比人xyz......我重好記得當初連邊度睇合武器表都唔識,之後又亂合野,搞到成日累死隊友.......隨住時間的飛逝,自己也把時間投入三國內,正因如此,技術都長進不少,直到而家,肥料二字正成過去,所以,三國係需要時間去鍛鍊,加上都要靠合作,不是你一個人獨行獨段就可以嬴的.

回復 8# 的帖子

我一陣先講  睇埋套野先

好好玩3國
想當年打贏左g團
就愛上左3國

唔加我分都唔緊要....我對積分如虛名

記得第一次玩三國既時間,,,
係三年前既事了...果時同一大班fd開始學玩..
跟住之後就日日玩..玩玩下就到而家...
果時玩3.7~_~"勁多bug囉..又多洗錢埸...
果個bug比我逐一發現@_@"
重記得有騎馬既英雄係快10%行路<---超唔公平--
鬼叫果個創作者唔識改=="
由新新新新手...變做中手掛=.="
唔經唔覺...班fd都開始無玩了..慘..孤獨~

我係契爺zanetti , 玩BNET war3 3年 , 3國2年 , 一玩愛上 . 初初是3.7d , 我只係陪朋友同佢同事玩2對2 . 因佢地玩親蜀王道 , 我地時時用魏俾佢地打到 pk . 也因為咁  , 我到而家4.8c3都係好鍾意用魏將 . 有朋友係2年前左右網上發現玩1942既平台vlan , 因此我開始學下連機 , 再將war3也連上 . 剛玩VLAN時 , 正是剛好玩3國時 , 玩親都做肥料 , 因此時時看官網的遊戲資料 , 其他玩家的技能加點 , RP等等..... . 有時有D好心的玩家提點一些心得 , 自己再晚晚不段的練習 . 我初初俾人SM到淆 , 又俾人問吊 . 現在有時都仲俾人吊一些合作上的失誤 , 但現在會想想唔好亂左陣腳 , 再打多D字點地圖再夾過 . 我至今都係路人 , 也希望同一些高手玩團 , 但試過當時實力未夠及只會用好少的英雄 . 我多玩路人場 , 路人係靠打字夾 , 大家都唔知對方實力(除左一些已知道的高手外) , 因此要一路玩一路洞悉對手的實力及打法 . 有時如果對方識的 , 同路時會特別小心 . 如果同路自己友係高手時 , 會看他的打法及自己點配合 . 我唔會介意一場遊戲既勝負 , 我只會介意自己係一些技術戰術及合作上自己得到幾多 . 因此 , 我都希望走場的人想想自己係遊戲中得到幾多 , 新手係遊戲中做肥料只係一過過程 , 只要係鍾意呢隻GAME , 一樣會找到戰友 , 只要自己唔好咁易放棄 . 最後是我會繼續支持VLAN , 及希望有團收玩下團戰合作的滋味 , MSN : [email protected]

引用:
原帖由 mokit12345 於 2008-3-8 16:18 發表
好好玩3國
想當年打贏左g團
就愛上左3國

唔加我分都唔緊要....我對積分如虛名
我果陣時 同g團激戰幾好丫玩 哈哈^^
不過而家無啦= ="
d fd 都唔玩三國啦= ="
唉 真係~....

32 123
發新話題