16 12
發新話題

新手分享玩法--嫩嫩c馬

[Close]

新手分享玩法--嫩嫩c馬

本人是中手吧,,可說是,
本來在kyo玩的,看這少文章,少打一遍大家都識的東西

細回魔牌.開頭.加MP水就去中路(要快.和第1隊兵一起,)
.開頭盡量唔好咬佢=.=浪費魔.技留佢壓你壓得很痛苦先用,.or可汁兵
c馬魔很少.升爆頭2招=.=盡量等lv,,對面不壓你就是好人了.tk汁兵,(練多點吧.)
7lv開始就不用怕了,回家買個大回魔牌

出來火雨地火,隊隊5隻落袋
唔理對面係咩人"行埋去火雨地火d兵'"就清曬.5隻既錢都會係你度"

那對面只好在塔中等錢了

大技就10lv先升,之後11lv又升a_a
加黃點吧!

有錢出孫子.退可走.進可攻.得閒開一開.好有feel~~
你肥既話可以出埋甲書.(勿出孟得.因為..通常孟得都係補人地無血既尾刀-.-)
你出都可-.-法c後期沒多用,除非你對隊友有信心,or保證中期完埸

當然你可以話追人唔到就出.但你出甲書.仲有用!(中後期買期.藥,殺了人後推)
殺人.叫騎.推- -甲書就好有用的
同埋多d留意下上.下.路有咩人唔見左- -記得閃- -
覺得有人圍你就後少少.c馬=豆腐
(都可買眼)

推果陣- -記得唔好行前.留火雨打塔.地火清兵.係自己隊友後面放大技
若人家出了你大技位置,請按s(停止動作)
~好有用~(但我常常見到有d人.對面唔係打佢.但佢都係第1個走先(full血..))
但法c都未b,,,力英便先走,,,常見的情況!!!
隊友無血就孫子.
輔助玩法正是這

圍人,會戰,用技,咪留到最後,d技
這是中路玩法.
同埋多點提下隊友- -不要出口傷人-v-你越說.隊友便沒心機玩
多點讚人,當成功救了你,or圍死人- -c馬是隊中的主力.支柱
你一死=.=那隊友就危險..

提多點隊友先圍對面主力,.法c,別整天打對面力英!!而人家後面肥弓手就秒曬你們了

離晒譜大技10 lv先點6 lv時比人圍點算? 你6lv時你冇啦啦企定定對面都驚啦唔可以用大技黎幫殺? 開頭買回魔做咩?買全能力+血+防+攻+魔 +支魔水唔係重好?
重要勿出孟德? 你肥果時唔出孟德秒人出甲書做咩又唔係玩快爆出甲書先唔出快書 超型...其他我都冇點睇
雖然好少人係vlan 開玩法但你呢d玩法我真係睇唔明...難聽講句,教壞人

回復 #2 維記 的帖子

你既意思係...6lv升大絕既目的係要黎嚇人!?!?!?!?
咁樣講倒不如唔好升啦...主升 12 12 12 12  直到8lv 點滿哂呢兩招先啦~先好點大絕
你升同唔升都可以要黎嚇人...按[h]都可以嚇走人啦=.=

引用:
原帖由 維記 於 2007-3-11 22:25 發表
離晒譜大技10 lv先點6 lv時比人圍點算? 你6lv時你冇啦啦企定定對面都驚啦唔可以用大技黎幫殺? 開頭買回魔做咩?買全能力+血+防+攻+魔 +支魔水唔係重好?
重要勿出孟德? 你肥果時唔出孟德秒人出甲書做咩又唔係玩快爆出 ...
你既意思係話司馬要係6 lv點大技?
正常情況司馬係+爆1.2招,即係8lv就岩岩好+爆頭2招
正常9lv先會+大技,不個樓主話10lv先+大技我就唔係好明,可能係佢既+點方法唔同

對於你話6lv比人圍個時可以出大技,等人地怕左你...我就唔係好認同.
人地如果黎搞你,唔會用普攻呀ma?搞得你都係有暈技既英啦,你停係到出大技人地仲唔即刻暈你?
何況人地搞你唔會光明正大呀?係你後邊出黎你可以企定定出星洛?
如果你真係想話學招星洛係唔出既,正係想企係到扮出既話.你不如禁H啦

你呢個講法,真係好有問題

引用:
原帖由 維記 於 2007-3-11 22:25 發表
重要勿出孟德? 你肥果時唔出孟德秒人出甲書做咩又唔係玩快爆出 ...
6lv咁早學大技有鬼用咩~
一黎你比人圍仲有時間企定定出星落咩?
已經比人一招暈技加兩箭殺左啦~

二黎你有鬼咁多魔出咩,一lv星落要350mp架,不如出火雨地火執下兵未仲好

三黎早d學完頭兩招可以清兵,早d升爆先可以同黃忠有得打下,起馬清到兵又搞到佢買水
另外有腦既都唔會比你赫到啦,走兩步避定你星落先再射番你兩箭,咁你未又係白食

升爆頭兩招後,9lv先升星落都未遲啦

開頭買回魔冇用?
咪玩啦,開頭買高貴就算有魔水都唔夠魔用啦
開頭買面具既好處係可以唔洗等太遲先出技執兵

出裝方面都係風杖最好,一黎可以秒黃忠
2黎會戰時吹起主力好有用,又或者吹人走佬

唔出孟書好正常,打at仲出孟書係自私既行為,(rt想玩秒人例外,咁就可以出埋專武)
多數都係用黎執雞,又貴,不如真係出實際d既孫子同甲書&旗同水
會戰相當有用

引用:
原帖由 eric1391 於 2007-3-12 13:04 發表

6lv咁早學大技有鬼用咩~
一黎你比人圍仲有時間企定定出星落咩?
已經比人一招暈技加兩箭殺左啦~

二黎你有鬼咁多魔出咩,一lv星落要350mp架,不如出火雨地火執下兵未仲好

三黎早d學完頭兩招可以清兵,早d升爆先可以同 ...
其實法師後其出咩的= =
我有豬子兵法和x甲天書之後
買隻閃閃
之後供錢比人
其實法師出咩eq(後其3.77d)

引用:
原帖由 SR超人 於 2007-3-12 12:56 發表
不個樓主話10lv先+大技我就唔係好明
因為要升一下燃燒

noob-shing的司馬見過嗎? 看他玩好了

原來發表文章會給人罵的-.-下次不發好了
想著跟大家討論..誰知..

開頭+大技會不夠魔的,
開頭8lv之前唔應該殺人,
清兵就足夠

不給人壓就好了(若對面神)
你咁快加大技,
咁你會唔夠魔玩火雨地火清兵

呢點好重要-.-

引用:
原帖由 殘忍 於 16/3/2007 16:48 發表
原來發表文章會給人罵的-.-下次不發好了
想著跟大家討論..誰知..

開頭+大技會不夠魔的,
開頭8lv之前唔應該殺人,
清兵就足夠

不給人壓就好了(若對面神)
你咁快加大技,
咁你會唔夠魔玩火雨地火清兵

呢點好重要-.- ...
我玩4.2 c馬1lv 慢慢扣人血 4lv開始殺人 6lv大技幫上or下路殺
10or11 lv開始清兵

司馬Lv8升爆1,2Lv9點大絕係最常見既玩法,重點係前期覺得唔夠魔用,呢點大部份人都知
但係大家有冇試過另一玩法既司馬,尤其係行中路同忠打既時候,就會+點方法唔同晒
有d人會1,2招各升1點,升爆第3招,卡兵買藥打
而我就會升爆第1同第3招,卡兵買藥打
呢個玩法可以俾你享受下Lv6升大絕而又夠晒魔用
好多時夜晚放星落,對面都食到應一應嫁^^

這樣只係單玩,有人幫拖死梗。又幫唔到人。

引用:
原帖由 thomasshing1991 於 2007-3-13 19:03 發表
noob-shing的司馬見過嗎? 看他玩好了
同自己講野= =?

很好玩喔~
呀貴

我4.2e既司馬玩法會係131514122224咁點囉...直火+液態火都玩死人..
d魔要睇住黎用...1-4lv小d用直火
一到5lv一個直火+液態火..再等夜晚一個星落+液態火再直火再液態火多數都殺到人
我係講我個人玩法..唔岩聽唔好插我

16 12
發新話題