發新話題

喪屍小說 最後5天(因為作得唔好,會停止到另行通知sorry)

[Close]

喪屍小說 最後5天(因為作得唔好,會停止到另行通知sorry)

(因為作得唔好,會停止到另行通知sorry)

人物:
Vincent:愛影相的物理系大學生
Sam:日日係home打機的無業少年
Jason:likewargame的化學系大學生
Tony:電腦黑客知好多人都不知的官方機密

地點HK

Vincent, Sam, Jason, Tony係中學時認識

NO,1 第一晚
HK首宗感染後第7,
Vincenthome打比Jason
Vincent,: Jason你知唔知USA好似有喪屍
Jason: 好似有,但警察又唔提
Vincent: ,如果有喪屍都唔知點算
Jason:一係死,一係唔死lo
(哈哈)Vincent笑了一笑
Jason: 不如我打比sam,你打比tony問下
Vincent :
Jason:你打小d機得唔得?
Sam:唔好煩la,
Jason: (- -)…….
Tony:知左好耐,咁你知唔知HK有首宗感染係7天前
Vincent:!,我唔知wo, 警察咩都唔提
Tony:好似話比人掂都就會感染
Vincent:咁大擭……
Sam:都係打機好
Tony:Sam你打小dla
Jason:果到有個呀叔好似怪怪地
Vincent:係咩,我去see下咩事

Vincent:!呀叔
呀叔:…….
Vincent:喂喂,我叫你做咩唔理人?
果呀叔一轉身,面上好多血
Vincent嚇到走返去
Jason:做咩事
Vincent:個呀叔好好多血呀
Tony:下?
忽然有人大叫
Sam:咩事呀
接着有多聲大叫喪屍呀!
Sam:喪屍?
Tony:唔係咁快來到
Vincent:Tony你知到d?
Tony:我入左警方主機知到有喪屍但估唔到d喪屍會走到出來
Sam:咁我地末要搵槍打喪屍?咁未好正
Vincent:我地e+唔係打機,d都唔正
Jason:我地快d去警局搵人help
No,1

好似去得太快- -

No.2第二天
They去到警局
Sam:點解冇人?
Tony:they去左食野?
Vincent:我想不是
Jason:我地去槍房see

They去到門口see到槍房有喪屍拎住槍唔知係到做咩
Tony:wow!有喪屍係到玩槍
Sam:我打咁多喪屍game都冇喪屍會用槍,信我他不會用槍
Jason信左sam入左去槍房,點知喪屍開左一槍,打唔中但嚇到到Jason向後走
Jason:sam又話喪屍不會用槍
Sam:我都唔知喪屍會用槍
Vincent想了一想
Vincent:你錯了!岩岩係走火
Sam:咁都好d但我地點ko隻喪屍
Vincent:辨工室唔多唔小都有畀刀,一人一刀點都死

Tony走左去辨工室拎左d畀刀來
Vincent:ready
Vincent: 3
Vincent: 2
Vincent: 1
Vincent: 上呀
一人一刀頭隻喪屍死左
Jason:咁易死+
Vincent:你又未上彈,又未拉保險制,so開唔到槍
Sam:…………..
Sam 揀了步槍

Sam :我地要去where?
Tony :我地要去軍營
Sam :解放軍軍營?
Tony :唔通去美軍軍營?
Sam :HK有美軍軍營咩?
Tony : (= =)…….
Vincent:我地偷車去
Jason :果到有車
Sam :你地識偷車咩?
Tony :我識
Tony偷左架benz
Sam :wow Benz
Vincent:上車la
4人就上左車去解放軍軍營?

Vincent:我地到左
有個士兵來問
士兵:你地有冇感染?
Vincent:我地冇感染
士兵:你肯定?
Vincent: 肯定
士兵:,你地入來,但要做test
士兵:they入左去軍營

They入左去做左好多test
做完test1點幾了

p.s
No.2第二天太長post唔到,so cut左d

留貼.........................

正所謂出師有名...
改個好D既名先啦

引用:
原帖由 honamkam0 於 2010-9-18 23:38 發表
正所謂出師有名...
改個好D既名先啦
改左了thx

最好學我咁..
個名後面整埋更新到第幾章啦~
分段好d

引用:
原帖由 honamkam0 於 2010-9-19 14:22 發表
最好學我咁..
個名後面整埋更新到第幾章啦~
分段好d
thx你的意見

D名好亂

支持原創

只作5篇...
會唔會..
短左d..

講真,完全唔好睇...

樓主不如加m群傾下交流下好唔好?

我開左個,大家唔介意可以加我m群
[email protected]

發新話題