發新話題

想問下呢D配備玩唔玩到L4D2?

[Close]

想問下呢D配備玩唔玩到L4D2?

處理器Intel® Core™ i3-330M 處理器 (2.13 GHz)
晶片Intel® PM55 高速晶片

記憶體匯流排1066 MHz
快取記憶體3 MB (L3 Cache)
主記憶體3 GB DDR3 SDRAM (可升級至 8 GB)
硬碟 / 固態硬碟 (SSD)320 GB (Serial ATA, 5400 rpm)
光碟機DVD±RW/±R DL/RAM 光碟燒錄器
圖像顯示卡NVIDIA® GeForce® 310M GPU 具備 CUDA™ 技術
顯示卡獨立記憶體256 MB GDDR3 SDRAM

引用:
原帖由 Tram0051 於 2010-2-25 02:28 發表
處理器Intel® Core™ i3-330M 處理器 (2.13 GHz)晶片Intel® PM55 高速晶片
記憶體匯流排1066 MHz快取記憶體3 MB (L3 Cache)主記憶體3 GB DDR3 SDRAM (可升級至 8 GB)硬碟 / 固態硬碟 (SSD)320 GB (Serial ATA, 540 ...
呢個網站幫到你...

http://cyri.systemrequirementslab.com/CYRI/analysis.aspx

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

NOTEBOOK?

諗下好喇 張DISPLAY邊夠玩- -
玩到可能好LAG= =

Core i3 重有獨立顯卡, 玩得下

本身玩到有凸..
但DISPLAY就有D保留GE地方
在下GagFatheR也

張顯示卡大打折扣 ..

夠o家喇
雖然ram係64-bit同行得800MHz
但GPU核心速度都有超過1.5GHz,已經夠力推

依家砌既大部份機 都玩到

畢竟source engine 係 六年前既產物

我今日去旺電睇過好多Notebook,6000幾就有D Display OK勁
ASUS A52JR Series,
Intel Core i3-350M(2.26GHz),Intel HM55 Chipset,
2GB DDR3 1066MHz (2GB x 1),
ATI Mobility Radeon HD 5470 - 獨立1GB VRAM,
15.6" 16:9 HD LED (1366 x 768),
320GB SATA 7200RPM 硬碟.

引用:
原帖由 Tram0051 於 2010-2-25 23:04 發表
我今日去旺電睇過好多Notebook,6000幾就有D Display OK勁
Intel Core i3-350M(2.26GHz),Intel HM55 Chipset,
ATI Mobility Radeon HD 5470 - 獨立1GB VRAM,
15.6" 1 ...
始終手提散熱冇大機咁好我好有保留,打機始終四方機好D

引用:
原帖由 孽紋乂菲 於 2010-2-26 01:58 發表

始終手提散熱冇大機咁好我好有保留,打機始終四方機好D
我都有考慮過呢個問題,但我自己買Notebook既要求係要玩到L4D2,
因為如果部機玩得到既話,市面上好多既ONLINE,PC GAME都應該會玩到

肯定玩得到喇,依個配置玩唔到我頭割落黎俾你踢
waiting for me !

引用:
原帖由 Tram0051 於 2010-2-25 23:04 發表
15.6" 1 ...
大佬 5470咋

話就話有dx11 姐
高清文書機就得
唔好對notebook咁有期望啦

notebook ---> 放便帶 雖然你睇舊電係大
不過 勁display 用電重大呀
咁你話佢張display用電會唔會多丫那

我諗 搵張4670 都佢同差唔多

e+ desktop 對比上黎都唔算太貴
你部野成6000

我desktop
搵塊 785 + 250 + 4850/4830 + 2gb ram 都唔會好貴

不過e+ d ram升得好勁就真ge

發新話題