24 12
發新話題

比賽: 駒魂 vs fing頭強會

[Close]

駒魂 vs fing頭強會

遊戲類型: 信長盃4 第一回合 淘汰賽

抽籤說明: 由隊長按 ? 號抽數字,數字由 1 至 9 ,抽到數字大者選陣型或開場;參照 比賽規則

致管理員,
我係fing頭強會隊長,我想講我地在fing頭強會vs駒魂既第3場入面,對方在最後爆大本完場前打左一個"幹"字,算唔算係粗口?我方為此感到失望和憤怒.希望可以取消第3場,並進行重賽.就算勝利了都唔駛講粗口架?可能你地會話呢度係香港,咁呢個又會唔會係一個溜洞呢?在台灣"幹"算是粗口吧?不過在香港都有人會知"幹"可以算係粗口吧?在比賽規則中,有指引話
唔好講粗口吧?但係如果有呢個溜洞既話我對此感到失望!再次希望管理員可以取消第3場比賽並進行一次重賽!p.s."幹"可算是粗口吧?那"X"你娘是嗎?
請管理員盡快跟進~

回復 2# 的帖子

算吧...輸了 只是人們說一句幹字 難道就把比賽重賽嗎!!

引用:
原帖由 True。傑仔 於 2009-10-20 01:20 發表
算吧...輸了 只是人們說一句幹字 難道就把比賽重賽嗎!!
有道理

引用:
原帖由 fing鹵味強 於 2009-10-19 21:53 發表
致管理員,
我係fing頭強會隊長,我想講我地在fing頭強會vs駒魂既第3場入面,對方在最後爆大本完場前打左一個"幹"字,算唔算係粗口?我方為此感到失望和憤怒.希望可以取消第3場,並進行重賽.就算勝利了都唔駛講粗口架?可能 ...
一句  [幹] 字  就要重賽?..

引用:
原帖由 fing鹵味強 於 2009-10-19 21:53 發表
致管理員,
我係fing頭強會隊長,我想講我地在fing頭強會vs駒魂既第3場入面,對方在最後爆大本完場前打左一個"幹"字,算唔算係粗口?我方為此感到失望和憤怒.希望可以取消第3場,並進行重賽.就算勝利了都唔駛講粗口架?可能 ...
首先..本人在此說明一下.. 對於我方有成員說出不雅用字.. 我自己不太有印象.. 可能有
但即使有.. 可能是隊員一時過於興奮才說出這一字
然而 絕對沒有對於你方作出挑釁或是辱罵成份..如誤會 請見諒
我可以確保 當中全程過程並沒有向你方進行挑釁等行為..

規則: 8、正式比賽期間請保持禮貌,禁止互罵,粗口說話及其符號;如向對方發出挑釁或侮辱性言詞,會被判輸

而我方並沒有違反向對方作出挑釁的規例.. 如果我方真的有說( 但絕對不是向你方作出什麼..
為這次誤會深感抱歎.

一場比賽只是一場切磋就好了
何必那麼執著呢 (當然我沒印象有人說了那個字)
有機會的話 歡迎再一起對打過;]

管理員看的

請問‘幹’ 是 粗口嗎?
         若然是 那是犯了比賽規則嗎?

超~咁姐係有講啦,冇話興唔興奮事,咁如果我興奮過度,講粗口,姐係唔係犯規啦

仲有,佢地第一場win左場,咁佢地有冇講粗口呀~佢地比賽到而家,一句粗口都好似無講過,睇下你地先啦,係咁講.  係到同我講興奮,收山啦.

臨完場講個 幹 字算系點?
        算挑釁?  還是侮辱?
        系睇唔起對面玩家mo?
       引用6樓 規則: 8、正式比賽期間請保持禮貌,禁止互罵,粗口說話及其符號;如向對方發出挑釁或侮辱性言詞,會被判輸

對面算輸嗎?
    龍大看!

輸就輸
搵野黎搞... 你自問實力系強過人 洗乜以一個幹字黎win? win左都無意思喇

引用:
原帖由 kckenny 於 2009-10-21 18:48 發表
        算挑釁?  還是侮辱?
        系睇唔起對面玩家mo?
       引用6樓 規則: 8、正式比賽期間請保持禮貌,禁止互罵,粗口說話及其符號;如向對方發出挑釁或侮辱性言詞,會被判輸

對面算 ...
事到如此, 只能警告 駒魂 團隊員了, 就算取消第3場, 都會系 駒魂 進入下一回合.

引用:
原帖由 kckenny 於 2009-10-21 18:48 發表
        算挑釁?  還是侮辱?
        系睇唔起對面玩家mo?

對面算 ...
已經清楚說過了..絕無挑釁及侮辱成份 請不要再誤會..
不想有任何罵戰及衝動發生. 抱歉這次事件

事到如此, 只能警告     龍大    牛!

24 12
發新話題