30 12
發新話題

[閒聊] 好人

[Close]

好人

去大快活買野吃,,,好多人,,,,幾經辛苦穩到一張4人檯,有一個中年男人坐住(主角)
我一坐底,就想去買野吃.....先發現自己一走開,張檯就吾屬於我既....甘點算呢?
我就問對面坐的中年男人:
"可否幫我睇住個位啊?我去買野吃,睇一睇,我好快返"
中年男人爽快答應,我就去左買野..
個日突別好生意,,勁多人買野吃...買飛個度排長龍...我估我都買左幾耐下...
當我拎住食物返梨,中年男人當然仲幫緊我睇位啦....我開始都吾覺
有咩吾好意思...我坐低講左聲吾該...中年男人就起身急急腳要走,
我呢個時候,發現中年男人應該吃完好耐= =
幫我睇位先無走.........
睇住佢吃完既豬扒飯,d汁因為時間變長已經凝固...一張比中年男人用梨抹了10幾次既纖維紙巾
不禁一想...香港仲有老好人...你有無遇過?

香港仲有好人....係...
不過少lo

引用:
原帖由 fanfanchau 於 2008-4-5 23:11 發表
香港仲有好人....係...
不過少lo
衰人就多好多......

好人難做

人善人怕比人(其欠)

我都係好人^^
不過好人容易比人壓
害人之心不可人
妨人之心不可無

引用:
原帖由 zxc0071028 於 2008-4-5 23:03 發表
去大快活買野吃,,,好多人,,,,幾經辛苦穩到一張4人檯,有一個中年男人坐住(主角)
我一坐底,就想去買野吃.....先發現自己一走開,張檯就吾屬於我既....甘點算呢?
我就問對面坐的中年男人:
"可否幫我睇住個位啊?我去買野 ...
咁你個陣係米好感動??

係..諗諗下我都覺得自己最近做了一個好人=]有一日..我放學塔地鐵..見到一位婆婆..但係冇位坐=]有個好心人讓左個位比佢坐..但係佢起左身想叫婆婆坐個陣就比人坐左..佢地就嘈起上黎=]我見我都就黎到站..就比個坐佢坐..唔知咁樣算唔算做了一件好事呢

一件小事就睇得出一個人既本性

<---------咁大個好人企左係到..你都唔知

不過做好人好難嫁,做好人係fd面前話扮哂野

有女係到仲衰,比人話威比女睇wo

有次見到婆婆扲野,我都想幫佢扲

但係佢行得好慢,我唔知點好,最好走左,好後悔

所以好人難做

我上次諗住幫個阿婆拎野
俾番佢罵

引用:
原帖由 星﹏ 於 2008-4-6 00:19 發表
我上次諗住幫個阿婆拎野