29 12
發新話題

[閒聊] Dseeeee

[Close]

Dseeeee

我想問呢我英文其實好差,但去哂考閱讀同綜合卷
淨係唔想去說話,唔知得唔得呢
( 不過其實去哂考英文都u硬 )
Sor 1999
AnL.s

回復 1# 的帖子

其實我好過你少少!中英文都各自有LEVEL1!
krizalid

引用:
原帖由 EZ9500 於 2016-4-17 05:44 PM 發表
其實我好過你少少!中英文都各自有LEVEL1!
我唔係幾想有abs係張野度=.=
AnL.s

回復 1# 的帖子

無話唔得...唔去考oral就一定U緊....未去考就已經打定輸數...自我放棄
你唔試下去考...點知自己得唔得?
最緊要盡自己能力去溫去考....最起碼自己都有試過嗎...
唔好變成人生中一個遺憾...盡力去考啦...加油!
生命一日未結束,都會有改變既可能

比我既話  唔去考重好

自己諗
也許青春就是充滿遺憾

我同樓主一樣 說話預左坐係到 所以都諗住唔去
能力係咁就係咁 盡左力就好ED說話其實唔多讚同 卷一卷二都可以話盡力試 說話同人比真係會比人笑... 自己諗下...

你唔去就乜都冇
你去,就算得個u,你都叫做見識過,有過經驗
Laputa群主

引用:
原帖由 [輝頭] 於 2016-4-17 08:01 PM 發表
比我既話  唔去考重好

自己諗
咁張野會唔會寫abs雖然英文都係u
引用:
原帖由 不思議之旅 於 2016-4-17 08:19 PM 發表
能力係咁就係咁 盡左力就好ED說話其實唔多讚同 卷一卷二都可以話盡力試 說話同人比真係會比人笑... 自己諗下... ...
啱阿,我係驚張野會特登寫我abs
引用:
原帖由 lovertony 於 2016-4-17 07:59 PM 發表
無話唔得...唔去考oral就一定U緊....未去考就已經打定輸數...自我放棄
你唔試下去考...點知自己得唔得?
最緊要盡自己能力去溫去考....最起碼自己都有試過嗎...
唔好變成人生中一個遺憾...盡力去考啦...加油! ...
英文說話喎..唔洗諗都知u硬
AnL.s

唔去就一定會後悔就算明知自己U硬...
點解趁仲有時間唔去練呢?
話唔定真係可以俾你pass到
肯努力但係失敗同完全無試去失敗
好明顯係兩回事

回復 6# 的帖子

咁你不如索性唔好理其他人既諗法!淨係諗住考好個試咪算囉!最多咪好似賭錢咁!放手一搏,SHOW埋HAND又點話啦!我話你聽,一個人係中小學讀書讀出嚟既知識就係你既賭注!
krizalid

回復 8# 的帖子

應該就唔會計abs既.. 形象中好似1張表中:中( )英( )數( )通( ) 合計你卷1~3既分
慢慢諗啦 大把時間 可能到時你同我都屎忽癢走左去考

逼自己講野 邊區考?

好簡單既LOGIC

去唔一定會拎到1

但唔去就一定連1都冇

個D叫人唔去考真係痴線

錢都比左啦. 係~ 你去都唔會合格

但係起馬你都知道入邊咩環境

第時你考慮重考 一定有幫助

總知

去: 錢已比; 唔合格 ; 但知道D野

唔去: 錢已比; 唔合格?/U?/ABS?/( )? ; 咩都冇 0

引用:
原帖由 不思議之旅 於 2016-4-17 20:19 發表
能力係咁就係咁 盡左力就好ED說話其實唔多讚同 卷一卷二都可以話盡力試 說話同人比真係會比人笑... 自己諗下... ...
到時見工比人睇 / 比人問起點解得個( ) 個時你咪又係比人笑

仲有時間去練 就去練下啦

回復 14# 的帖子

但最弊係越練越屎呢!
krizalid

29 12
發新話題