發新話題

[知識] 小秘方

[Close]

小秘方

各位如果傷風感冒的話
想飲氣水既話
不防試下可樂加鹽飲
成效不錯

引用:

http://mag.udn.com/mag/newsstand/storypage.jsp?f_ART_ID=207553
入面既
傳言2:可樂含感冒糖漿成分,多喝治感冒? 正解》Yes!但要適量。 何一成指出,可樂含有咖啡因,具止痛效果。曾有人聽說可樂含有類似感冒糖漿的成分,感冒頭痛便喝可樂止痛,其實,現在有感冒藥可以替代,不妨直接服用感冒藥。再者,咖啡因一天最好別攝取超過300毫克(即300ppm),過量攝取咖啡因會造成身體、腦部的傷害。

以經臨床試驗

可樂+鹽 ... 想像唔到咩味

對流鼻水有冇用~有既我可以做你白老鼠

引用:
原帖由 豆腐_小丁 於 2009-9-17 06:48 發表
可樂+鹽 ... 想像唔到咩味

對流鼻水有冇用~有既我可以做你白老鼠
我覺得係玩人=.=|||

真的==
加樂加鹽d味唔係好怪姐......
我都試過啦
對流鼻水應該都ok既

引用:
原帖由 生神仙 於 2009-9-17 07:52 發表
真的==
加樂加鹽d味唔係好怪姐......
我都試過啦
對流鼻水應該都ok既
你估你真係生神仙咩

令仔你串???
隻抽
come

回復 5# 的帖子

估唔到你真係咁勇敢.......
幫你默哀定....
按下圖進入正規區

唔好講到我甘惡死啦
我好好人的

加左篇野
唔好以為me老吹
訓教~88

岩岩試左啦.....
而家唔係IVE上緊......係醫院同你地吹水
按下圖進入正規區

應該係熱可樂加薑,可治傷風感冒,都唔係始於今天,你問吓你地D父母,佢地大部份都知...
有冇效真係睇你病情有多深,輕微應該會有效....

回復 10# 的帖子

平時係茶餐廳都有得叫....加薑....

我要加...
按下圖進入正規區

正想講可樂加薑再煲熱佢...
但係比肥佬講左先
同埋咸檸七會好過可樂加薑...(個人認為)

但可樂的成份你要諗下佢入面有幾多化學物質

最好都係依番d比較『天然』既方法...

引用:
原帖由 小御 於 2009-9-17 13:40 發表
正想講可樂加薑再煲熱佢...
但係比肥佬講左先
同埋咸檸七會好過可樂加薑...(個人認為)

但可樂的成份你要諗下佢入面有幾多化學物質

最好都係依番d比較『天然』既方法... ...
咸檸七咪一樣咁多化學嘢,有幾自然,唔係套星願,邊有人飲咸檸七....

我知兩樣野都多化學野
如果冇得簡
我情原要咸檸七
起碼冇咁多色素

咁我飲龍鳳檸樂算.......
按下圖進入正規區

發新話題