72 12345
發新話題

[知識] 已訂題目,大家先行準備..報名到此

[Close]

已訂題目,大家先行準備..報名到此

第一次辯論比賽題目:

現今中學生適宜網上交友

正反齊人就開始比賽

唔係響處比賽,我早一D公佈題目等大家準備,比賽在置頂....

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=32174&extra=page%3D1

依家正方有1.kelvin19250 2.deathslp   3.Siu星_b    4.孤星_逍遙     5.eric1391
依家反方有1.plastic_pan   2.扮野四小杰  3.扮野四小城      4.熾烈紫龍  5. 丸〞

我參加反方吧
牙杰話佢閱讀權限得10.........
幫下手改改佢

我都想參加 /.\ 但係 要20權限
NiF_End-

4v2@@
什麼樣的愛
-
埋伏在未來

引用:
原帖由 丸〞 於 2007-6-26 18:26 發表
我都想參加 /.\ 但係 要20權限
你同肥佬講la,我都想你參加

好啦,概然大家咁有心,我就降低要求,快報名...

扮野四小城
話參加反方,快d加佢的名

正方係咪仲有個名額=]

我又參加,
我話曬學校兩年辨論學會經驗架XD

引用:
原帖由 eric1391 於 2007-6-26 20:40 發表
正方係咪仲有個名額=]

我又參加,
慘la,有高手出現

我地反方一定輸

我有幾個問題,

1. 係唔係跟番比賽既rule? 姐係好似正反方輪流發言等等

2. 一方有5個人, 係唔係個個人都可以發言?

3. 幾時開始= ="

4. 發言次數是否不限??

仲有d問題, 答左我上面果d 先再問
我真係廢人,冇其他意思,我真係廢!

我都有問題,分正,副,有d咩做

引用:
原帖由 eric1391 於 2007-6-26 08:40 PM 發表
正方係咪仲有個名額=]

我又參加,
有高手加盟...eric...一齊盟手吧....
正方必勝...YA~HA

p.s 係咪姐係正方已經額滿??

正方已滿,反方還有兩個位...
我就無乜經驗,我覺文字式辯論,參賽者,可自由發言,最後由主將總結發言...

你地比d意見... 有乜要改...

引用:
原帖由 死肥老蕭 於 2007-6-26 20:59 發表
正方已滿,反方還有兩個位...
我就無乜經驗,我覺文字式辯論,參賽者,可自由發言,最後由主將總結發言...

你地比d意見...
主,副點分來做

72 12345
發新話題