18 12
發新話題

[交流] 岩岩重溫左嗚人中忍考試

[Close]

岩岩重溫左嗚人中忍考試

跟住大蛇打三代
大蛇用穢土轉生轉左千手2兄弟
佢第3個轉土係4代但比猿飛cut左
話時話 點解會轉到4代
跟住兜又轉唔到4代同3代 如解

=.=4代就唔知=.=不過因為3代用屍鬼封X個個封左第一代用第2代個靈魂封左...所以第1代,第2代同第3代都招唔到
第4代就打9尾個時封左=.=所以~~~~應該招唔到=.=
D炮狗,成日吠悶唔悶

回復 1# 的帖子

猿飛以為佢自己cut左,其實唔係
係根本就招唔到4代

4代 自己都  封鎖左自己靈魂   

同樣 3代 同4代都  轉生唔到出黎
有冇人可以收我入團

既然三代都識屍鬼封印 咁佢都應該知屍鬼會食靈魂 4代就唔會轉生
咁點解佢仲放飛標過去阻止...

其實我諗 係作者問題
佢係之後先set  屍鬼會食靈魂,之後轉生唔到
佢可能原先想留個伏線... 最後改變主意

回復 5# 的帖子

佢識屍鬼封印,但唔等於佢識穢土轉生,雖然之前好似2代都識,不過大蛇改良左
同埋穢土轉生有咩限制大蛇自己都唔多清楚,係兜後來先發現,我地都係後尾先從佢口中得知姐

引用:
原帖由 chunEX 於 2012-12-29 00:48 發表
既然三代都識屍鬼封印 咁佢都應該知屍鬼會食靈魂 4代就唔會轉生
咁點解佢仲放飛標過去阻止...

其實我諗 係作者問題
佢係之後先set  屍鬼會食靈魂,之後轉生唔到
佢可能原先想留個伏線... 最後改變主意 ...
佢見大蛇丸咁有把握緊係去阻止,多一事不如小一事

唔通見人地個螺旋丸rj就唔避咩
§風花雪月♣

百分之一萬係作者ge bug, 之前都冇諗過咁長遠la

吹到班咁勁, 咁千手都應該好勁架wo, 點解會俾猿飛秒omg

引用:
原帖由 Luvssica 於 2012-12-29 15:09 發表

吹到班咁勁, 咁千手都應該好勁架wo, 點解會俾猿飛秒omg
尐劇情未到後期
有時前期肯定唔會講到咁明啦

抱歉 又有one piece 做例子
好似羅賓 初初登埸個陣
都未出佢花花果實既實力 係整到好似念力移動尐野咁啦  (巴基都係)
唔通真係作者疏忽咩

火影 尾田呢尐咁高level 既作家
肯定唔會犯呢尐低級錯誤

其實 我一直覺得  三代是個虧佬..  佢隻猿魔先勁...

引用:
原帖由 Luvssica 於 2012-12-29 15:09 發表

三代先係最強火影阿
且吾不知陳偉霆何人也

兜沒有4代條屍 冇屍=轉5到

引用:
原帖由 ㋡aMoon 於 2013-1-8 13:56 發表
三代先係最強火影阿
三代係識最多忍術既火影ONLY

引用:
原帖由 NiGhTskY_ 於 2013-1-8 18:07 發表
三代係識最多忍術既火影ONLY
猿飛蒜山被譽為「歷代最強的火影」。初代火影和第二代火影的弟子。傳說的木葉三忍的老師。為木葉丸的爺爺、猿飛阿斯碼的父親、猿飛佐助的兒子、妻子是美和子。
且吾不知陳偉霆何人也

引用:
原帖由 ㋡aMoon 於 2013-1-13 16:51 發表

猿飛蒜山被譽為「歷代最強的火影」。初代火影和第二代火影的弟子。傳說的木葉三忍的老師。為木葉丸的爺爺、猿飛阿斯碼的父親、猿飛佐助的兒子、妻子是美和子。 ...
我覺得  維基D野吾可信     同埋 人都死左la  仲係吾係最強的火影有咩用  and then  每個人的觀點吾同  我都認為初代先係最強既火影  你試下搵三代同 宇智波斑打  你估邊個贏

18 12
發新話題