發新話題

[討論] 外堡,僧侶超麻煩!!

[Close]

外堡,僧侶超麻煩!!

近來打外堡出現了「要嬴就買僧」的情況,只要看見對手買僧,自己唔買就會輸,僧侶漸漸變成了主宰外堡勝負的神物。
先講一講僧侶的好處:
1. 血量多達1000。
2. 回士兵血的速度奇快。
承上的好處:
1. 量產到某數量後,他們變成打不死的生物。
2. 配血量高的兵種會使整支部隊也變得打不死。
3. 因整支部隊也打不死,所以直接攻到對手城內打塔就羸了。

= = 基本上只要英左加埋佢地果場外堡就冇野玩了!!

唔係既 如果你聰明 可以叫一個有火炮文明出村 然後出儲一堆火炮 跟住既自己諗啦

等我呢個好多人覺得廢既小弟分享一下

只要有2隊弓兵
ctrl + 1 設定 40隻為 隊1
ctrl + 2 設定 另外40隻為隊2

先按1,然後按射1僧,
然後按2,再按射 同1僧, 咁隻僧就唔洗得幾耐^^

呢招可以用黎對付敵方好多僧+書部台, 你可以2隊同時射1隻書部,咁果隻書部就會死,多多僧都冇用^^

樓上好勁....殺死一隻書部了...
比d 掌聲la...@@

引用:
原帖由 acnehk 於 2011-10-10 22:55 發表
樓上好勁....殺死一隻書部了...
比d 掌聲la...@@
如果大家都係書部,又係有僧補血, 識呢招同唔識呢招就定輸贏了 ^^

引用:
原帖由 happyshope 於 2011-10-10 22:58 發表

如果大家都係書部,又係有僧補血, 識呢招同唔識呢招就定輸贏了 ^^
唔知40隻憎得唔得呢A_A?E個咁GAG方法

引用:
原帖由 kahong517 於 2011-10-10 23:05 發表

唔知40隻憎得唔得呢A_A?E個咁GAG方法
兩隊係同1秒內射落去 書部度, 隻書部得250~270 HP 正常都死, 我未試過對40隻僧,你有興趣自己開個圖黎試

手動殺書..1秒殺1隻的話=.=.
對面2秒又出返隻..如果真係打得入要手動打300隻..仲要確保你1秒ok=.=
唔會手殘嗎?.

=.=要手動咁辛苦我令願棄
輸一場保住隻手
YY 話:羸左隻GAME輸左隻手

依家呢隻版仲用書部真係- - 除非蒙古- -
用鐵仔先打到天下 僧侶仲洗乜淆 飛幾下斧頭gg左
[flashhttp://i.uwants.com/u/attachments/day_090706/20090706_6ab897d707f6484a30f5xMy9pkylIR1r.bmp[/flash]

一見到老屎忽講d咁既野我笑了~ aoc玩左咁耐都係e個版本 但係e隻game  玩得海既 一定係距離優先 當你200隻台跟200隻鐵打都好
不論邊一方做守 用哂z加x 都係台壓到場

...我唔係咁用..巡已經足夠  1.好控 2.唔使手殘打的仲快 3,用手控2隊打1隻好哂..270血書 計埋防-6攻 .. 1隊打1隻夠秒la
Keroro

= =!
問題係未英都會出僧,出左僧之後就好難打,由其是不烈出僧,佢做對手真係勁難打。波斯象、韓國馬戰車血高,配埋僧就好難打!!

上面有人講到出鐵,鐵真係好勁但係你出到就勁,你等緊出鐵GE時候人地都書左啦,仲夠時間配埋僧同你打,你點羸呀!!我出成吉一樣打羸書加僧啦,不過出倒先講啦。

最近打幾場D人都係帝左就買僧,最初覺得文明唔差唔會輸,點之真係輸左。

僧配帖又係一件好煩GE事,打打下覺得自己唔識打外堡。

引用:
原帖由 keroro小豪 於 2011-10-11 22:06 發表
...我唔係咁用..巡已經足夠  1.好控 2.唔使手殘打的仲快 3,用手控2隊打1隻好哂..270血書 計埋防-6攻 .. 1隊打1隻夠秒la
我咁做只係用黎殺僧 ^^ 殺晒人地D僧先,就可以隨便打,所以我仲未手殘, 11

回復 6# 的帖子
玩過 走鬼 疊僧的朋友都知
你有40隻僧不代表一次可以回40隻兵血

如果你話 多僧回血 小死嗎
你可以出到40隻僧的  is ok
阿知文 唔用王買僧的請等 480分鐘=8小時 (遊戲速度中)
回復 3# 的帖子
ok 你射死左人地一隻僧 強!!
相信殺左人地,一隻僧用時 你冇左成隊兵
人地兩隊射你一隊 再有僧血
回復 12# 的帖子
頭先小弟試過一個小小的實驗
大家可以得閒試下
實驗文明匈奴
味精匈奴
扣到44血 110血為max
補6血1次
屋劍 535血 招到214血 回15血
象 195血 一次回12血
長弓 扣到19血 一次回7血
由上述實驗
兵血愈高 回血愈大
(好似係 做劇勁的知到點解 請教教!)
如果你地出閒出僧 不如儲多幾隻王 出勁英好過啦(亞知文另計)
帖木 出僧is ok 問題係 你要頂到300血左右 1次

引用:
原帖由 K111 於 2011-10-11 22:54 發表
= =!
問題係未英都會出僧,出左僧之後就好難打,由其是不烈出僧,佢做對手真係勁難打。波斯象、韓國馬戰車血高,配埋僧就好難打!!

上面有人講到出鐵,鐵真係好勁但係你出到就勁,你等緊出鐵GE時候人地都書左啦,仲夠時間配埋僧同 ...
同感..不列出僧 真係把鬼火 試過2次俾人咁屈死左.
Keroro

發新話題